Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   DERBY KRAKOWA ! 10 grudnia 2016, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9741)

tarantulaw2 05.12.2016 18:12

Taka mała rzecz, a cieszy - wreszcie na powyższych plakatach nie ma nazwy tego zgniłego klubiku. A i sam plakat bardzo ładny.
Oczywiście po meczu 3 punkty muszą zostać u nas! :)

mgła 05.12.2016 20:46

taki plakat mogli by dorzucić do nagród 12zawodnik za 10-20 zł zajebioza !

Dariook 05.12.2016 20:56

sracovia k! sracovia s! sracovia starą kvrwą jest!

https://www.youtube.com/watch?v=1dsz...utu.be&t=0m39s

:tsw_wislazkrakowa:

Wszyscy na derby!
Wróg jest tylko jeden i zasiądzie na sektorze dla przyjezdnych...

tarantulaw2 05.12.2016 21:43

https://www.youtube.com/watch?v=-m8p...ature=youtu.be

Świetne.

Griszka30KR 05.12.2016 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1458638)
Nareszcie jakieś porządne plakaty meczowe :-)

Jak dla mnie trochę za bardzo....
Bardziej nadają się na impreze muzyczną

heoij 05.12.2016 22:17

W porównaniu z tym co było do tej pory to ziemia a niebo. Mnie się podobają, wyróżniają się, są taki nietuzinkowe jak popatrzymy na dotychczasowe :-)

Kaan 05.12.2016 23:05

Poza mieleniem ozorów w tym temacie i wykrzykiwaniem w internecie jżs itp. i jak nasi muszą zagrać, pora na czyny:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rbowewyzwanie/

Herbi1303 06.12.2016 12:08

Jak ktoś wyżej napisał, derby rządzą się swoimi prawami i nie ma co za bardzo pompować balonika. Nawet będąc w formie mieliśmy problem, żeby ich całkowicie zdominować i roz..bać. Obecnie grają piach ale na derby zepną żydowskie pośladki i będą chcieli ugrać jak najwięcej. Ambitna i nie ustępująca walka i o wynik jestem spokojny, zagramy optymalnym składem (o ile ktoś nie nabawi się kontuzji na treningu). JŻS!!!

Piotr777 06.12.2016 12:52

Zastanawiam się, którego Lagunę tym razem wyznaczą do sędziowania derbów. Znając życie, jakiegoś z warszawki lub innego gila, sprzyjającego pejsom.

Above 06.12.2016 18:52

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net...d8&oe=58F1E231

Wojtas 06.12.2016 19:15

Dawać,dawac ostatni mecz w tym roku z jakąś wiekszą adrenaliną

namawiac kogos sie da i jedziemy z krzywonosymi parchami.

GAMBOS 06.12.2016 19:43

Samo się nasuwa ze będzie to Marciniak oby nie gil

PlayLikeAPro 06.12.2016 21:40

Dużo będzie zależeć od Załuski. Cracovia oddaje dużo strzałów, bez jakości (tzw z dupy), ale jednak.
W ofensywie nie ma się co martwic coś na pewno wciśniemy. Stawiam na 2:1

Ogryzek 06.12.2016 21:40

Trzeba wygrać! To podstawa - a jak, to drugorzędna sprawa.

Przestrzegałbym przed hura optymizmem - parchy ostatni mecz zagrały dobrze, Łęczna nie istniała, tylko były bardzo nieskuteczne. To nie będzie mecz do jednej bramki.

Tak czy owak trzeba wygrać.

force93TS 07.12.2016 03:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1458764)
Trzeba wygrać! To podstawa - a jak, to drugorzędna sprawa.

Przestrzegałbym przed hura optymizmem - parchy ostatni mecz zagrały dobrze, Łęczna nie istniała, tylko były bardzo nieskuteczne. To nie będzie mecz do jednej bramki.

Tak czy owak trzeba wygrać.

Łęczna nie istnieje z każdym. Trzeba to wygrać i tyle

Prezydentowa 07.12.2016 05:50

Moje znajome żydki już założyły żałobne chałaty i płaczą, że w takiej formie na pewno przegrają i to wysoko. No, cóż. Nie pozostaje mi nic innego, jak się zgodzić :D

PSYCHOLTSW 07.12.2016 09:19

wiecie dlaczego tak słabo idą bilety na sektor przyjezdnych? prosta sprawa, nie chcą płacić 40 zł Miśkowi. to jest ich tłumaczenie.

grogoriogreg 07.12.2016 11:46

Czy może ktoś przekazać, poinformować osoby decyzyjne/odpowiedzialne za doping, że jeśli NAPRAWDĘ zależy im na tym, by na mecz przychodziło jak najwięcej osób i nie było podziałów wśród naszych kibiców, to zamiast śpiewania przez połowę meczu (nie przesadzam z proporcjami, proszę obejrzeć sobie kilka poprzednich spotkań derbowych) przyśpiewek typu "Cracovia to stara ....a", czy "Jebać żydów s....ysynów", mogliby wykorzystać największą frekwencję w tym sezonie by wesprzeć własną drużynę?

Mnie osobiście wulgaryzmy nie odpychają (w normalnych ilościach, nie co druga śpiewka), jednak osoby, które pojawią się pierwszy raz, lub przyjdą po dłuższej przerwie po usłyszeniu takiego koncertu zezwierzęcenia nigdy więcej na mecz nie przyjdą. Proszę o nie pisanie haseł "Wisła to My, kibice z C, a jak ktoś nie chce to jego strata", bo cierpi na tym klub. Sam chodziłem głównie na ten sektor, to że nie jestem "kumaty" nie pozwala mi niestety w takim działaniu znaleźć najmniejszego sensu.
P.S. Ta sprawa w ogóle nie ma związku z napiętą sytuacją kibicowskich przyjaźni i związanych z tym wyrazami niezadowolenia kibiców z innych sektorów. Czy Cracovia, tak przez Was znienawidzona, zasługuje na aż taką atencję?

St Yabol 07.12.2016 11:58

Hmm, pojazdy po żydach są nawet na innych meczach więc, żeby nie było na nich bluzgów na derbach tym bardziej, że ich kibice będą na stadionie?

Byłby to największy cud od czasów wskrzeszenia Łazarza

staszek2309 07.12.2016 12:02

~grogoriogreg
Dziwne, że to właśnie na derby przyjdzie + - 25 tys ludzi. I to wiedząc, że spora część dopingu to będą bluzgi z obu stron. Ale najdziwniejsze jest to, że piszesz, że te bluzgi przeszkodzi tym + - 10 - 15 tys. ludzi do przyjścia na kolejne mecze, gdzie bluzgów nie będzie, albo będzie mało. Zapewniam Cię jednak, że na kolejny mecz z Legią i Craxą ponownie przyjdą. Pomimo bluzgów.
Na Wisłę chodzi ok 10 tysięcy najwierniejszych kibiców i nie myślę tu u młynie, tylko ogólnie. Reszta to kibice okazjonalni, którzy przychodzą dla przeciwnika (Legia, Lech), albo żeby się pokazać (Craxa).
Pomimo tego, że też nie jestem zwolennikiem bluzgów, to jednak derby to mecz inny niż wszystkie.

grogoriogreg 07.12.2016 12:06

Wiem, że będą i nie piszę, by ich nie było. Piszę o sytuacji jaka była ostatnimi razy, gdy więcej było dopingu anty niż naszego - czy to jest normalne?

Oczywiście, na Legię, czy derby zawsze przyjdą - właśnie o to chodzi by zachęcić / nie zniechęcić w kontekście pozostałych meczów.

regan 07.12.2016 12:08

Nastepny co robil badania socjologiczne... rece opadaja. Idz ratuj swiat w Afryce tam bardzej potrzebuja wsparcia
Stadion to nie teart! Bluzgi maja byc! JŻS

As 07.12.2016 12:16

Bluzgi sa zawsze objawem zakompleksienia i uznania pozycji przeciwnika.

Jak ktos bluzga na Wisle to nie wiem jak wy ale ja wiem, ze robia to dlatego, ze sie z nami licza i oprocz nienawisci czuja najzwyczajniej w swiecie resoekt. Nikt nigdy przeciez nie bluzga na kluby ktore sie nie licza tak samo jak trybuny nie wyzywaja ciamajdy siedzacego na lawie tylko pilkarzy, ktorzy sie wyrozniaja.
Taka prawda, wyzywajac Cracovie na derbach tylko podnosimy im ego.

Peter2406 07.12.2016 12:19

Najśmieszniejsze (właściwe najsmutniejsze) jest to, że gdy przychodzi zaśpiewać "po burzy słońce" albo "najwspanialszy klub na świecie" to śpiewa 20% stadionu, lecz gdy trzeba zaśpiewać "JŻS", "CTSK" albo "Je..ać PZPN" to wtedy już śpiewa znacząca większość.

aNouc 07.12.2016 12:22

Glownie na meczach z Legia tak sie spiewa, a glownymi wodzirejami są sektory piknikowe. Wowczas jest tam bardziej cięty język niz w sektorze C.
I nie zauwazylem by przez to ucierpiala frekwencja, wręcz przeciwnie, jest najwyzsza w sezonie

Bluzgi byly, są i będą. to rzecz normalna, tym bardziej na meczach Derbowych. To jest adrenalina, napięcie, klapki na oczach, nienawisc, amok. to nie mecz siatkówki.
Nie wiem jak ktos moze spokojnie usiedziec w takim meczu i wyliczac ile bluzgow poszlo, tego sie nawet nie liczy a po meczu nie pamięta.
Oczywiscie z umiarem, a u nas nie ma z tym problemu. Juz nie przesadzajcie ze na Derbach 80% to bluzgi.

St Yabol 07.12.2016 12:36

mniej skomplikowane teksty :)

Kocur 07.12.2016 12:37

Ktoś kto idzie na Derby i obawia się przekleństw musiał się chyba rano poślizgnąć na chodniku ...

Pomijam mecze z Termalicą czy Podbeskidziem, ale z sąsiadką ... bez jaj.

domin_czyzyny 07.12.2016 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1458811)
Ktoś kto idzie na Derby i obawia się przekleństw musiał się chyba rano poślizgnąć na chodniku ...

Pomijam mecze z Termalicą czy Podbeskidziem, ale z sąsiadką ... bez jaj.

jeśli ktoś ma z tym problemy to alternatyw jest bardzo dużo...teatry, kina, sale widowiskowe, opera, itp...A jeśli dalej ma problem to jest zwyczajnym idiotą chcącym zakręcać kijem Wisłę.

Gwiaździsty 07.12.2016 13:35

Kto na tym meczu bluzga Cracovię ma odpust zupełny. W takim dniu rynsztok ma dosłownie lać się strumieniami.

Herbi1303 07.12.2016 13:51

Bluzgi to nieodzowna część piłki nożnej i nie ma litości jedziemy po nich. Wiadomo, bluzgi jak te na zmarłego człowieka i jego kompanów to lekka przesada i żenada, ale ogólnie na craxe nie widzę przeszkód.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl