![]() |
Teoretycznie mecz z Pogonią rozpoczyna nową rundę-wiosenną, więc chyba możemy teoretycznie zatrudnić innego trenera już teraz, nawet takiego który w poprzedniej kolejce gdzieś pracował-jak na przykład Urban.
Czy ja źle rozumiem przepisy?! |
Na dzień dzisiejszy najrozsądniejszym chyba posunięciem byłoby pozostawienie duetu Kmiecik + Sobolewski (do momentu aż Radek nie zrobi licencji).
Co do Skorży - był tu przy dużo lepszej sytuacji finansowo-kadrowej i zjebał, jaka jest pewność, że teraz zrobi coś z niczego? Zresztą znany jest z tego, że błyszczy dostając do prowadzenia samograje. Urbany, Tadzie... może Bobo Kaczmarek??? Stanowcze NIE dla skompromitowanych na niwie sportowej trenerów z Polski. |
Zjebał? Z tego co pamiętam 1 miejsce w tabeli po serii porażek. Mógł to być chwilowy kryzys drużyny, ale zarząd był jak zwykle narwany.
EDIT: dokładnie: http://www.przegladsportowy.pl/pilka...394,1,727.html |
Porażki z kelnerami z Tallinna już nie pamiętasz? Wylotu z Legii, Lecha? Zwalniali go bo był za dobry? Zresztą po co te dywagacje, na Skorże nas nie stać a i on sam pewnie nie chciałby się pakować w to bagienko.
|
Nam trzeba trenera, który ma charyzmę (czytaj: nie da sobie wejść na głowę) oraz który umie fizycznie drużynę przygotować do rundy. Po spełnieniu tych dwóch i tak wygórowanych oczekiwań, trzecim jest takie, że trener ma pojęcie o taktyce. A czwartym na deser, żeby miał Wisłę w sercu. Piątym warunkiem (kawa po deserze), żeby nie był związany kontraktem. Mam nadzieję, że Zarząd nie weźmie pod uwagę tylko ostatniego warunku.
|
Cytat:
Art. 2 W rozumieniu niniejszych przepisów: 6. sezon piłkarski oznacza okres od dnia 1 lipca do dnia 30 czerwca następnego roku kalendarzowego, składający się z rundy jesiennej: od 1 lipca do 31 grudnia oraz z rundy wiosennej: od 1 stycznia do 30 czerwca. Dlatego czekaliśmy z prezentacją Pawłowskiego do stycznia chociaż był już wcześniej „nagrany”. |
Cytat:
A Petresku jak wolny to bym bral.:) |
Cytat:
|
A ja bym osobiście widział w Wiśle Marcina Kaczmarka z Płocka. Polski młody i ambitny trener
|
Cytat:
|
Niezłe absurdy tutaj odchodzą. Skorża, to najdroższy trener w Polsce :).
A co do jego warsztatu, to mizernego Lecha doprowadził do MP i zdobył Superpuchar. |
Tylko Dan :D Wywiad z Petrescu
|
Przy nim Skorża to opcja budżetowa ^^
|
Jak znam życie to drużynę będzie prowadził Sobol, a dodatkowo zostanie zatrudniony najtańszy figurant z licencją i będziemy mu płacić za chodzenie na konferencje.
|
Cytat:
P.S. KU*WA MAĆ! Nie mogło być za długo w miarę stabilnie, no ku*wa nie mogło! |
Do momentu w którym nie pojawi się jakiś sponsor na koszulki to nie będzie stabilnie. Kasa sama się nie wydrukuje, ani też klub sam na siebie nie zarobi
|
Sobol jak dla mnie, przypomina mi trochę Diego Simeone ( który, zresztą ponoć aplikował na stanowisko trenera Wisły lata temu).
Ten sam nieustępliwy charakter, ta sama pozytywna agresja. Diego też kiedyś zaczynał, więc........... ps. Zbyt dobrze zaczęło się to wszystko układać, żeby się coś nie s.......iło z dna na dzień..Założę się,że Wdowiec wyląduje w Korupterze |
Ja wam powiem kto po Dariuszu. Nikt. Kmiecik + Sobol. Będzie powtórka z Kulawikiem.
Nie dziękujcie. |
Ktoś pisał, żeby brać Petrescu, jesli wolny. Niestety od 3 tygodni trenuje jakichś szejków.
Do nowego roku popracuje pewnie Sobol. To opcja budżetowa, ale też, jak mi się zdaje, nie najgorsza. |
Cytat:
|
Sobol ma charakter i on może dałby rade tą bandę ogarnąć. Gorzej jak nasze gwiazdy pójdą w ślad za Dariuszem W.
|
Janusz Wójcik rwał się objąć Legię po Albańczyku pewno ma chrapkę na Wisłe. Jak już zatrudniliśmy trenera z przeszłością to lody zostały przełamane.
|
Do końca roku duet Kmiecik i Sobol.
A potem czas i wyniki pokażą |
Cytat:
A może Marcin Broniszewski? Zna drużynę, dużo by nie chciał, bo pewnie jeszcze całości nie dostał za poprzedni kontrakt :D |
W sumie pare dni temu Bronek to była mocno prawdopodobna opcja w Kielcach ale ostatecznie dogadali Bartoszka.
|
Nie zdziwię się, jak za chwilę Wdowczyk zostanie trenerem innego klubu. Zakładam, że już dograł temat na dużo lepszym poziomie finansowym. Jak dla mnie wizerunkowo strzelił sobie strzał w kolano. Miał drużynę, którą postawił na nogi po serii porażek i zaufanie.
|
Cytat:
Sobol z Kmiecikiem to w zasadzie jedyna dobra opcja do końca roku. A jeśli wypali to niech dalej prowadzi Wisłę. Czemu nie? A tak poza tym to można się podłamać po tej wiadomości. Oby nie wpłynęło to na drużynę. Choć obawiam się, że bardzo wpłynie. |
1. Maciej Skorża - takie moje marzenia na dzis.
|
Petrescu, Skorża, Urban - Was czasem nie pojebało?
Petrescu bez sztabu przyjdzie? Skorża odmówił nawet za Cupiała z powodu chvjowego jak barszcz składu, niska gaża i trzeba na nią czekać miesiącami. Urban na pewno też przyjdzie trenować za burgera i colę z cateringu. |
Skorża :haha: haha: niektórzy chyba naprawdę zapominają, że wielcy jesteśmy tylko z nazwy, bo w rzeczywistości możliwości mamy podobne do Górnika Łęczna, więc o ile Sobol z Kmiecikiem zostaną do końca roku (oby nie skonczylo sie to tak jak Odyseja Broniszewskiego z bodajże 5 porażkami z rzędu ), a następnie można się spodziewać jakiegoś wynalazku z 1/2 ligi.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl