Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kto po Dariuszu W. ? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9727)

krzaq12 10.11.2016 14:20

Teoretycznie mecz z Pogonią rozpoczyna nową rundę-wiosenną, więc chyba możemy teoretycznie zatrudnić innego trenera już teraz, nawet takiego który w poprzedniej kolejce gdzieś pracował-jak na przykład Urban.
Czy ja źle rozumiem przepisy?!

Patryko 10.11.2016 14:23

Na dzień dzisiejszy najrozsądniejszym chyba posunięciem byłoby pozostawienie duetu Kmiecik + Sobolewski (do momentu aż Radek nie zrobi licencji).

Co do Skorży - był tu przy dużo lepszej sytuacji finansowo-kadrowej i zjebał, jaka jest pewność, że teraz zrobi coś z niczego? Zresztą znany jest z tego, że błyszczy dostając do prowadzenia samograje.
Urbany, Tadzie... może Bobo Kaczmarek??? Stanowcze NIE dla skompromitowanych na niwie sportowej trenerów z Polski.

hawaiisurfer 10.11.2016 14:26

Zjebał? Z tego co pamiętam 1 miejsce w tabeli po serii porażek. Mógł to być chwilowy kryzys drużyny, ale zarząd był jak zwykle narwany.

EDIT: dokładnie: http://www.przegladsportowy.pl/pilka...394,1,727.html

Patryko 10.11.2016 14:34

Porażki z kelnerami z Tallinna już nie pamiętasz? Wylotu z Legii, Lecha? Zwalniali go bo był za dobry? Zresztą po co te dywagacje, na Skorże nas nie stać a i on sam pewnie nie chciałby się pakować w to bagienko.

Adenalix 10.11.2016 14:38

Nam trzeba trenera, który ma charyzmę (czytaj: nie da sobie wejść na głowę) oraz który umie fizycznie drużynę przygotować do rundy. Po spełnieniu tych dwóch i tak wygórowanych oczekiwań, trzecim jest takie, że trener ma pojęcie o taktyce. A czwartym na deser, żeby miał Wisłę w sercu. Piątym warunkiem (kawa po deserze), żeby nie był związany kontraktem. Mam nadzieję, że Zarząd nie weźmie pod uwagę tylko ostatniego warunku.

morganfield 10.11.2016 14:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1456650)
Teoretycznie mecz z Pogonią rozpoczyna nową rundę-wiosenną, więc chyba możemy teoretycznie zatrudnić innego trenera już teraz, nawet takiego który w poprzedniej kolejce gdzieś pracował-jak na przykład Urban.
Czy ja źle rozumiem przepisy?!

Nie ma nigdzie wprost definicji rundy, a jedynie:

Art. 2
W rozumieniu niniejszych przepisów:
6. sezon piłkarski oznacza okres od dnia 1 lipca do dnia 30 czerwca następnego roku
kalendarzowego, składający się z rundy jesiennej: od 1 lipca do 31 grudnia oraz z rundy
wiosennej: od 1 stycznia do 30 czerwca.

Dlatego czekaliśmy z prezentacją Pawłowskiego do stycznia chociaż był już wcześniej „nagrany”.

regan 10.11.2016 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Padre1906 (Post 1456585)
Dalej myślicie że jakiś przedstawiciel Polskiej myśli szkoleniowej nas uratuje? Nam potrzeba kogoś typu Czerczesow, tylko jak widać nie ma na to kasy więc przed nami kolejne miesiące dołowania.

Polskie druzyny trenowali juz przedstswiciele holenderskiej mysli szkoleniowej.- nie dali rady. Byli juz Rumunskiej mysli szkokeniowej -nie dali rady. Byli Ruskiej czeskiej, slowackiej.... nikt nie dal. Wiec szukalbym przyczyn gdzie indziej.
A Petresku jak wolny to bym bral.:)

hawaiisurfer 10.11.2016 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1456654)
Co do Skorży - był tu przy dużo lepszej sytuacji finansowo-kadrowej i zjebał, jaka jest pewność, że teraz zrobi coś z niczego?

Napisałeś był TU, przez co nie wliczam Legii i Amici. Poza Levadią nie pamiętam żadnej konkretnej wtopy, ale może pamięć mnie zawodzi.

sergio 10.11.2016 14:45

A ja bym osobiście widział w Wiśle Marcina Kaczmarka z Płocka. Polski młody i ambitny trener

Patryko 10.11.2016 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hawaiisurfer (Post 1456662)
Napisałeś był TU, przez co nie wliczam Legii i Amici. Poza Levadią nie pamiętam żadnej konkretnej wtopy, ale może pamięć mnie zawodzi.

Nie sposób oddzielić Skorży od jego późniejszej pracy w Legii i Lechu (epizodu u Arabów nie wliczam - typowy skok na kasę). Gdzie nie poszedł to dość szybko był zwalniany i to powinno dawać jakieś podstawy do oceny jego warsztatu trenerskiego.

For_FuN_ 10.11.2016 14:56

Niezłe absurdy tutaj odchodzą. Skorża, to najdroższy trener w Polsce :).

A co do jego warsztatu, to mizernego Lecha doprowadził do MP i zdobył Superpuchar.

hadees 10.11.2016 15:13

Tylko Dan :D Wywiad z Petrescu

Patryko 10.11.2016 15:20

Przy nim Skorża to opcja budżetowa ^^

Grzana 10.11.2016 15:32

Jak znam życie to drużynę będzie prowadził Sobol, a dodatkowo zostanie zatrudniony najtańszy figurant z licencją i będziemy mu płacić za chodzenie na konferencje.

Revolver 10.11.2016 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzana (Post 1456676)
Jak znam życie to drużynę będzie prowadził Sobol, a dodatkowo zostanie zatrudniony najtańszy figurant z licencją i będziemy mu płacić za chodzenie na konferencje.

Nie potrzebujemy figuranta, Kmiecik ma licencję.

P.S. KU*WA MAĆ! Nie mogło być za długo w miarę stabilnie, no ku*wa nie mogło!

glimi 10.11.2016 15:44

Do momentu w którym nie pojawi się jakiś sponsor na koszulki to nie będzie stabilnie. Kasa sama się nie wydrukuje, ani też klub sam na siebie nie zarobi

La Furia Dell' Est 10.11.2016 15:46

Sobol jak dla mnie, przypomina mi trochę Diego Simeone ( który, zresztą ponoć aplikował na stanowisko trenera Wisły lata temu).
Ten sam nieustępliwy charakter, ta sama pozytywna agresja.
Diego też kiedyś zaczynał, więc...........

ps. Zbyt dobrze zaczęło się to wszystko układać, żeby się coś nie s.......iło z dna na dzień..Założę się,że Wdowiec wyląduje w Korupterze

ulTraS 10.11.2016 15:47

Ja wam powiem kto po Dariuszu. Nikt. Kmiecik + Sobol. Będzie powtórka z Kulawikiem.
Nie dziękujcie.

piotek 10.11.2016 15:50

Ktoś pisał, żeby brać Petrescu, jesli wolny. Niestety od 3 tygodni trenuje jakichś szejków.
Do nowego roku popracuje pewnie Sobol. To opcja budżetowa, ale też, jak mi się zdaje, nie najgorsza.

fran23 10.11.2016 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ulTraS (Post 1456680)
Ja wam powiem kto po Dariuszu. Nikt. Kmiecik + Sobol. Będzie powtórka z Kulawikiem.
Nie dziękujcie.

I dobrze. 7 miejsce na koniec sezonu byłoby dobrym wynikiem.

ulTraS 10.11.2016 15:54

Sobol ma charakter i on może dałby rade tą bandę ogarnąć. Gorzej jak nasze gwiazdy pójdą w ślad za Dariuszem W.

arth_ur 10.11.2016 16:04

Janusz Wójcik rwał się objąć Legię po Albańczyku pewno ma chrapkę na Wisłe. Jak już zatrudniliśmy trenera z przeszłością to lody zostały przełamane.

szczepans21 10.11.2016 16:19

Do końca roku duet Kmiecik i Sobol.
A potem czas i wyniki pokażą

WISŁAZWE 10.11.2016 16:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepans21 (Post 1456686)
Do końca roku duet Kmiecik i Sobol.
A potem czas i wyniki pokażą

A od nowego roku Sobol i Kmiecik :lol:

A może Marcin Broniszewski? Zna drużynę, dużo by nie chciał, bo pewnie jeszcze całości nie dostał za poprzedni kontrakt :D

szprotson 10.11.2016 16:31

W sumie pare dni temu Bronek to była mocno prawdopodobna opcja w Kielcach ale ostatecznie dogadali Bartoszka.

Kryniu 10.11.2016 16:51

Nie zdziwię się, jak za chwilę Wdowczyk zostanie trenerem innego klubu. Zakładam, że już dograł temat na dużo lepszym poziomie finansowym. Jak dla mnie wizerunkowo strzelił sobie strzał w kolano. Miał drużynę, którą postawił na nogi po serii porażek i zaufanie.

Karherop 10.11.2016 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1456687)
A od nowego roku Sobol i Kmiecik :lol:

A może Marcin Broniszewski? Zna drużynę, dużo by nie chciał, bo pewnie jeszcze całości nie dostał za poprzedni kontrakt :D

Zastanawiam się skąd to rozbawienie?

Sobol z Kmiecikiem to w zasadzie jedyna dobra opcja do końca roku. A jeśli wypali to niech dalej prowadzi Wisłę. Czemu nie?

A tak poza tym to można się podłamać po tej wiadomości. Oby nie wpłynęło to na drużynę. Choć obawiam się, że bardzo wpłynie.

arbuz 10.11.2016 17:26

1. Maciej Skorża - takie moje marzenia na dzis.

pekaczech 10.11.2016 17:28

Petrescu, Skorża, Urban - Was czasem nie pojebało?

Petrescu bez sztabu przyjdzie? Skorża odmówił nawet za Cupiała z powodu chvjowego jak barszcz składu, niska gaża i trzeba na nią czekać miesiącami. Urban na pewno też przyjdzie trenować za burgera i colę z cateringu.

Stelio 10.11.2016 17:28

Skorża :haha: haha: niektórzy chyba naprawdę zapominają, że wielcy jesteśmy tylko z nazwy, bo w rzeczywistości możliwości mamy podobne do Górnika Łęczna, więc o ile Sobol z Kmiecikiem zostaną do końca roku (oby nie skonczylo sie to tak jak Odyseja Broniszewskiego z bodajże 5 porażkami z rzędu ), a następnie można się spodziewać jakiegoś wynalazku z 1/2 ligi.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl