Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XV KOLEJKA] WISŁA Kraków - Górnik Łęczna, 6 listopada, godz. 15:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9725)

Maciek17 06.11.2016 12:29

Odpowiedź rzecznika: https://twitter.com/DJuszczyk/status/794996110699954176

Tweeta nie widzę, usunięty?

s1mone 06.11.2016 12:58

Jak dla mnie tylko 3 punkty są ważne.

Z drugiej strony mam złe przeczucia - nam Łęczna zwyczajnie nie leży. Coś czuję, że może to być bardzo ciężki mecz.

Mimo wszystko musimy walczyć tylko o zwycięstwo, remis czy porażka to to samo. 1 a 0 punktów praktycznie żadna różnica.

mcrap 06.11.2016 17:59

Bardzo ważne zwycięstwo. Ciężko gra się w 11 przeciwko 12 ... "sędzia" jakubik był naprawdę w "życiowej formie". Brawa dla Boguskiego ale też dla pozostałych chłopaków. Małecki znowu wysoki poziom. Mecz w Lubienie był dla niego wypadkiem przy pracy. Dobry mecz Brleka i można by tak wymieniać długo. Wynik nie oddaje przewagi Wisły. Brawo, brawo brawo :)

piotek 06.11.2016 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcrap (Post 1456299)
Bardzo ważne zwycięstwo. Ciężko gra się w 11 przeciwko 12 ... "sędzia" jakubik był naprawdę w "życiowej formie". Brawa dla Boguskiego ale też dla pozostałych chłopaków. Małecki znowu wysoki poziom. Mecz w Lubienie był dla niego wypadkiem przy pracy. Dobry mecz Brleka i można by tak wymieniać długo. Wynik nie oddaje przewagi Wisły. Brawo, brawo brawo :)

Sędzia słaby w obie strony. 3 bramka dla nas niieprawidłowa.

Kryniu 06.11.2016 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcrap (Post 1456299)

Z tym sędzią nie przesadzaj. Mylił się w obie strony. Po prosty był słaby i to wszystko. Cały mecz sędziował na tzw pałę.

krzaq12 06.11.2016 18:11

Sędzia parodia, albo pozwalamy na delikatną grę i gwiżdżemy karne w obie strony albo zezwalamy na wyspiarski futbol. Bramka ze spalonego, fakt.

Długo trzeba było czekać na przebudzenie Petara, ale on już to zrobił. Dziś kolejny bardzo dobry mecz i Wdowczyk będzie miał ból głowy z obsadą środka w meczu z Pogonią. O to właśnie chodziło.

Dla mnie pierwszy gol zdobyty prawidłowo, różnica między Zacharą a zawodnikiem z Łęcznej to było kilka cm, dosłownie, sytuacja na styku i na typowe wyczucie.

piotek 06.11.2016 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1456303)

Dla mnie pierwszy gol zdobyty prawidłowo, różnica między Zacharą a zawodnikiem z Łęcznej to było kilka cm, dosłownie, sytuacja na styku i na typowe wyczucie.

Pytanie, czy ten spalony w ogóle był - noga Szmatiuka wyznaczała linię i jeśli Boguski palił to może na 10-15 cm. Biorąc jeszcze pod uwagę, że podający Sadlok był z 50m dalej, to liniowy miał bardzo trudne zadanie. Nie wiem, czy istnieje arbiter, który gwizdnąłby takiego spalonego z chociażby 90% pewności.

wiesniak842 06.11.2016 18:20

Rafał mój królu, jak Ty żeś mnie teraz zaimponował w tym momencie.

mitmichael 06.11.2016 18:24

Dac Boguskiemu alkomat bo na trzezwo tego hattricka na pewno nie zdobyl :D

Patryko 06.11.2016 18:33

Karny z tyłka + 3cia bramka Rafała ze spalonego, powinno być 2:1. Uryga niestety postawił dziś stempel na tym spotkaniu i pokazał jakim jest środkowym obrońcą. Przy pierwszej bramce totalnie zgubił krycie i stał sobie sam na 12-13 metrze i krył samego siebie.

O pracy sędziego nic nie będę mówić bo chyba słabszego arbitra w akcji w tym sezonie nie widziałem.

Vinci 06.11.2016 18:38

Zgadzam się, co do pracy sędziego. Żal było patrzeć, jak bardzo jego dyspozycja mogła zaszkodzić Wiśle.

Bardzo cieszę się z tych 3 pkt. Powoli wygląda to bezpieczniej w tabeli, i o ile nadal będziemy tak skuteczni, to jest może i szansa na grupę mistrzowską. Wszyscy najbliżsi rywale są obecnie w naszym zasięgu, o ile nie będziemy popełniać takich błędów, jak dziś.

Na koniec trochę ponarzekam. Dlaczego tam mało ludzi dzisiaj? Znakomita passa bez porażki, bramek strzelamy więcej, a ludzie gdzie...?

FraMat 06.11.2016 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1456308)
Karny z tyłka + 3cia bramka Rafała ze spalonego, powinno być 2:1. Uryga niestety postawił dziś stempel na tym spotkaniu i pokazał jakim jest środkowym obrońcą. Przy pierwszej bramce totalnie zgubił krycie i stał sobie sam na 12-13 metrze i krył samego siebie.

Było krycie strefą w polu karnym, więc stał tam, gdzie mu trener kazał. Nie jego wina, że przeciwnik postanowił grać w polu karnym trochę inaczej.

St Yabol 06.11.2016 18:48

Sędzia dramatyczny w obie strony. Cieszą punkciki i po raz kolejny walka do końca. Szkoda tylko że traciny tyle bramek.
-Uryga jeszcze trochę pogra w obronie i może coś z niego będzie bo pomocnik z niego zaden, nawet ciekawe uderzenienz głowy zanotował i może gdyby Zachara nie dotknął piłki to zanotowalby pierwsze trafienie
-Brlek (chyba) dobry mecz, raczej nie popelnial błędów i jakaś okazję miał
-Boguski, za nim strzelił pierwsza bramkę i nawet jeszcze po jej strzeleniu byłem przekonany że nie ma go po raz kolejny na boisku. Pardono. Było widać że spadł mu kamiem z serca, a hejterom kupa w majtki.

Cała reszta raczej dobrze, szkoda sytuacji Zachary, Brożka i Małeckiego. Dobrze, że powoli ubywa tych graczy zagrożonych absencja za żółte kartki przed derbami bo to już tylko 3 kolejki do meczu

mcrap 06.11.2016 18:53

Ok sędzia mylił się w obie strony ale sorry i tak był baaardzo stronniczy dla górnika. Każdy widzi co chce. Mógł nas poważnie skrzywdzić. Nie przypadkiem w 14 meczach tego pana Wisła wygrała dzisiaj po raz drugi. Tak czy inaczej brawo Wisełka :)

!!IRIVER!! 06.11.2016 18:56

Na dziś liczą się tylko zwycięstwa. Takowe mamy i zajebiście. Sędzia mylił się w obie strony, po prostu jest słaby, nawet o umyślność bym go nie podejrzewał. Jebać go i tyle.

Teraz zaczynamy drugą rundę i ważne żeby od razu zacząć ją z przytupem - przed nami mecze z bezpośrednimi rywalami w tabeli i utrzymanie tej dobrej tendencji może zdefiniować faktyczny kierunek, w którym zmierzamy, czyli albo pchnąć do góry i pokusić się o walkę o puchary albo na dobre zepchnąć nas w walkę o utrzymanie. Aż szkoda, że teraz jest ta przerwa na kadrę.

Patryko 06.11.2016 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1456310)
Było krycie strefą w polu karnym, więc stał tam, gdzie mu trener kazał. Nie jego wina, że przeciwnik postanowił grać w polu karnym trochę inaczej.

Ok, przeanalizowałem jeszcze raz powtórkę, byłem przekonany że na 16tce stoi Uryga (sam). Uryga blokował swojego przeciwnika i nie pozwolił mu się ruszyć, krycie zawalił zatem kto inny. Mea culpa.

orm 06.11.2016 19:06

Sędzia bardzo słaby.
Boguski chyba w każdej rundzie ma wybitny mecz, ale tym razem to na prawdę pokazał klasę.. Ci którzy przed keczem pisali, że powinien siedzieć na ławie grubo się pomylili.

Maciek17 06.11.2016 19:09

Cytat:

Akurat przy tej bramce Alan blokował Gersona, który został na długim słupku. Krycie zgubił Mączyński, który to on właśnie dreptał bezładnie ze składającym się do strzału Danielewiczem za plecami. Zgubił go i Guzmics dostał dwóch obrońców, bez szans na reakcję.

Irytujące jest to, że utarły się do kilku zawodników metki, które niezależnie od tego jak zagrają, zawsze będą powielane przez ogół kibiców piszących pod wpływem impulsu. Vide Boguski, Popović, Uryga, Sadlok, Brożek nawet. Ciekawe, czy znajdzie się ktoś, kto zapyta przed Pogonią "Znów Boguski?! Niech się Wdowczyk nie kompromituje, on gra dno" itd. itp.

Nie chcę Alana bronić za wszelką cenę, bo też drżę jak stoi z piłką w obronie i czeka na rywala, ale akurat w tych dwóch ostatnich meczach wyglądał pewnie, gorzej przy wyprowadzaniu, ale życzę mu, żeby zyskał trochę pewności siebie i ogrania i zrobił w końcu level up.

Odnośnie sędziego, to kojarzyłem Jakubika z tego, że umie utrzymać mecz pod kontrolą raczej, ale dziś szczególnie druga połowa FA-TA-LNA. Spalony przy pierwszej bramce - nie, karny - NIE, NIE, NIE. Piłkarz składając się do takiego strzału sam niejako wpadł na obrońcę (idącego do główki), który nie miał jak uciec od kontaktu. Trzecia bramka spalony Zachary, niestety. Podobno najgorsze co można zrobić, to naprawić błąd błędem. Nie sądzę, że było to celowe, więc wyszło na zero.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1456317)
Ok, przeanalizowałem jeszcze raz powtórkę, byłem przekonany że na 16tce stoi Uryga (sam). Uryga blokował swojego przeciwnika i nie pozwolił mu się ruszyć, krycie zawalił zatem kto inny. Mea culpa.

;)

Levis88 06.11.2016 19:13

Cytat:

O pracy sędziego nic nie będę mówić bo chyba słabszego arbitra w akcji w tym sezonie nie widziałem.

Zobacz dokładnie kto z numerem 29 (nie pierwszy raz w tym sezonie ze na stałym fragmencie gry) zgubił krycie przy pierwszej bramce a kto z numerem 8 krył typa na długim słupku. Co do Urygi to na pewno lepiej prezentuje się na środku obrony niż w pomocy.

Kolejny dobry mecz z Naszej strony. Takie mecze trzeba wygrywać, jakiś czas temu byłoby 2-3 dla Łęcznej.

krzaq12 06.11.2016 19:22

Pietrzak prawdopodobnie wypada nam do końca roku, opuscil klub o kulach, coś z achillesem.

St Yabol 06.11.2016 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1456321)
Pietrzak prawdopodobnie wypada nam do końca roku, opuscil klub o kulach, coś z achillesem.

Pewnie zwykłe skręcenie, ale i tak miesiąc przerwy najmniej

rychu 06.11.2016 19:37

Czyli na mecz z Pogonią ze składu wypadają Małecki, Jovic i Pietrzak.

PawelOzg 06.11.2016 19:45

Obiecałem dziś wszystkim że po tym meczu przestane narzekać na Bogusia. Świetny mesz Bogusia, Brleka i gdyby nie błąd w kryciu także Mąki. A najlepsze że "ZAWSZE NAD WAMI........"

Piotr777 06.11.2016 19:45

Brawo Panowie! Sędzia słaby w obie strony? Sędzia był po prostu maga stronniczy, jak zwykle. To nie on nie widział spalonego przy trzeciej bramce Rafała, tylko boczny. Nie zauważyłem, kiedy ten buc pomylił się na nasza korzyść. To on zagwizdał karnego. To on gwizdał faule dla Górnika przy każdym upadku parodystów z Łęcznej. To on nie widział kilku ewidentnych fauli na naszych piłkarzach. To jemu w pewnym momencie Wdowczyk chciał puknąć w łeb. Po raz kolejny zasłużył na miano największego jakubika meczu.

mcrap 06.11.2016 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rychu (Post 1456323)
Czyli na mecz z Pogonią ze składu wypadają Małecki, Jovic i Pietrzak.

Czemu Małecki wypada?

KOMINEK 06.11.2016 20:00

Małecki kartki nie dostał chyba że gdzieś po meczu w tunelu.
Czyż piłka nie jest piękna każdy z nas jak dziś zobaczył skład pomyślał k...wa czemu Boguski a nie Bartosz.

ulTraS 06.11.2016 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcrap (Post 1456327)
Czemu Małecki wypada?

Bo dostał żółtą kartkę.

Mały dostał żółtą zaraz jak Boguski strzelił na 3:2, coś pyskował do sędziego

WISŁAZWE 06.11.2016 20:04

Kierownik drużyny potwierdził kartkę dla Patryka Małeckiego.

Bez Jovicia i Małeckiego w Szczecinie. Dużo tracimy już na staracie, ale mamy dwa tygodnie na przygotowanie odpowiedniej taktyki.

bridgeburner 06.11.2016 20:15

Jestescie pewni tej kartki Małego?
ponizej strona z oficjalnymi statystykami
http://www.ekstraklasa.org/rozgrywki/mecz/11305/wis/gkl

JEDREK76 06.11.2016 20:17

"Mały" niestety kiedy inni się cieszyli z 3 bramki Bogusia, zaczął coś pyszczyć do sędziego i za to kartkę dostał - akurat zwróciłem na to uwagę i widziałem, jak sędzia Mu kartkę pokazuje. Mam nadzieję, że to nie powrót do starej i jak sądziłem, już minionej maniery. Szkoda, bo również dzisiaj był chyba najlepszym (pomimo 3 bramek Bogusia) naszym zawodnikiem na boisku (o ile musi być lepszy od innych skrzydłowych, aby Go wreszcie Adaś Nawałka powołał?). Pisząc pół żartem, pół serio zastanawiam się czy nie zrobił tego świadomie, aby wyczyścić sobie konto przed zbliżającym się meczem z innowiercami (wcześniej oprócz Pogoni, gramy z Arką i Lechią u siebie).

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl