Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [24 kolejka] WISŁA KRAKÓW- Podbeskidzie, 27 lutego, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9583)

Adenalix 25.02.2016 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1430558)
nie bronie Alana ale jesli chcecie być obiektywni to bura należy sie każdemu piłkarzowi o predyspozycjach ofensywnych za 1 strzelony gol w 6 ostatnich meczach. Skuteczność jak cholera.

Arek Głowacki nazwał kiedyś Urygę "wentylem bezpieczeństwa", chociaż patrząc na to jak go beształ w inauguracyjnych meczach tej rundy nie wiem, czy nasz Kapitan by się teraz nie ugryzł w język. O zaletach i wadach Urygi możemy mówić długo, albo krótko, na pewno dosadnie. On już dawno przestał być młodym, zdolnym. Dla mnie on się nie nadaje do systemu z dwoma środkowymi pomocnikami. A za komentarz na temat jego gry niech wystarczą skróty z ekstraklasa.tv jak się Alan zachował przy bramce dla WKS i GŁ. Nie mylmy strzeleckiej impotencji z pijanym saperem w obronie. Bo to dwa różne systemy walutowe. Gdybym miał taką moc, to do końca okienka transferowego sprowadziłbym DPŚ.

Eternit 25.02.2016 13:09

Donald zagra? Bo na instagramie jeszcze wczoraj wrzucał fotki ze szpitala... Ktoś z klubu coś powiedział na temat jego urazu?

WISŁAZWE 25.02.2016 13:10

Tomasz Kwiatkowski został wyznaczony na głównego rozjemcę sobotniego spotkania.
Sędzia z Warszawy prowadził już w tym sezonie cztery spotkania z udziałem piłkarzy krakowskiej Wisły, żadne z nich nie zakończyło się zwycięstwem Białej Gwiazdy.

Ekstraklasa, Kolejka 5 - WISŁA KRAKÓW - Lechia Gdańsk 3:3
Ekstraklasa, Kolejka 8 - Górnik Łęczna - WISŁA KRAKÓW 1:0
Ekstraklasa, Kolejka 14 - WISŁA KRAKÓW - Ruch Chorzów 0:0
Ekstraklasa, Kolejka 17 - WISŁA KRAKÓW - Cracovia 1:2

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1430570)
Donald zagra? Bo na instagramie jeszcze wczoraj wrzucał fotki ze szpitala... Ktoś z klubu coś powiedział na temat jego urazu?

Wg informacji pojawiających się w Internecie to nie zagra.

https://twitter.com/MichalTrelaBlog/...73105382490112

kristos 25.02.2016 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 1430565)
Ale zauwaz, że Alanowi brakuje takiego w....u, zapału, takiego pierwiastka agresji jak miał Sobol.

Jak Alan łapie kartkę, to nie za ostre wejścia, ale za spóźnione wejścia.

Już nawet najemnik Cywka był bardziej agresywny w poniedziałek, niż wychowanek, Krakus.

Możliwe że gość ma kosmiczny potencjał, ale rezerwa jest w głowie.

Owszem masz racje ,ale u mnie najwiekszy minus Urygi ,to brak kreatywności.
Dostaje piłke i podaje do najbliższego ,jeśli jeszcze gra ktoś typu Mąka ,czy Popovic to oni dostając od niego podanie są w stanie coś zagrac. Gorzej jak jest Cywka ,nie dużo od niego kratywniejszy.
Druga sprawa to szybkośc ,ale jej brakuje chyba każdemu zawodnikowi naszej drużyny - nawet Donaldowi.

fialo 25.02.2016 13:22

Ja jebie zeby bronić paralityka Urygi to trzeba miec nie po kolei pod kopula. On nie ma zadnych atutow, prezentuje poziom czwartoligowy, a w U21 gra bo polska pilka to gowno i nie ma lepszych.

Robbie92 25.02.2016 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1430559)
Przyjeżdża do nas przedostatnia drużyna Ekstraklasy, do tego zowiąca się Podbeskidziem, a ja mam ogromne obawy co do remisu chociażby... do czego to doszło...

Wg statystyk masz słuszne obawy, 4mecze ostatnie między nami 2 zwycięstwa PBB w Krakowie, remis i wygrana Wisły w zeszłym sezonie.. :-)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek_dj (Post 1430563)
Żemło na środek, Alan na trybuny! Trzeba się temu pierwszemu dać ogrywać a teraz ma niepowtarzalną okazję. Podbeskidzie wygrało z Amicą więc mając na uwadze tendencje w ekstraklapie teraz powinni grać bez szału - więc jest szansa!

Ciekawa myśl, ale Żemło kontuzję niestety lub stety ma..

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daka.kodaka (Post 1430564)
Mój Skład na mecz
-------------------------Michał Miśkiewicz-----------------------
Jakub Bartosz---Boban Jović---Maciej Sadlok---Rafał Pietrzak
Witalij Bałaszow---Denis Popovič--Boguski---Wilde-Donald Guerrier
------------------------------Paweł Brożek----------------------------------
----------------------------Krzysztof Drzazga----------------------------------

Serio Jovic na stoperze?! Przecież go tam zadeptają :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1430574)
Ja jebie zeby bronić paralityka Urygi to trzeba miec nie po kolei pod kopula. On nie ma zadnych atutow, prezentuje poziom czwartoligowy, a w U21 gra bo polska pilka to gowno i nie ma lepszych.

Jak dla mnie na wypożyczenie do I ligi, tam wszyscy walczą, większa kopanina więc coś powinien się tam nauczyć.. Przypomnijmy że Uryga ma dopiero lub aż 22lata, serio, wypożyczenie bardzo dobrze by mu zrobiło do np.Miedzi Legnica..

mitmichael 25.02.2016 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1430571)
Tomasz Kwiatkowski został wyznaczony na głównego rozjemcę sobotniego spotkania.
Sędzia z Warszawy prowadził już w tym sezonie cztery spotkania z udziałem piłkarzy krakowskiej Wisły, żadne z nich nie zakończyło się zwycięstwem Białej Gwiazdy.

Ekstraklasa, Kolejka 5 - WISŁA KRAKÓW - Lechia Gdańsk 3:3
Ekstraklasa, Kolejka 8 - Górnik Łęczna - WISŁA KRAKÓW 1:0
Ekstraklasa, Kolejka 14 - WISŁA KRAKÓW - Ruch Chorzów 0:0
Ekstraklasa, Kolejka 17 - WISŁA KRAKÓW - Cracovia 1:2

No jasne z Warszawy bo przeciez w Polsce innych sedziow nie ma

63.5 Kg 25.02.2016 17:41

No i co z tego ze z Warszawy?
My gramy chuja a Wy szukacie ...

bódyń 25.02.2016 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1430605)

A co ci z Warszawy przeszkadza? Gorzej jakby byl z Zabrza bo to nasz bezposredni przeciwnik.

regan 25.02.2016 19:32

Mój skład:
Misiek- Jovic- Uryga-Sadlok-Pietrzak- Bałaszow-Wolski-Popović-Małecki-Brożek-Ondraszek

chimba 25.02.2016 20:08

Tylko nie Uryga, blagam.

sayek89 25.02.2016 20:34

Z Urygą w obronie są takie możliwości:

- dostanie czerwoną kartkę po faulu w polu karnym
- sprokuruje karnego
- przez jego błędy w obronie stracimy co najmniej dwie bramki.
- dostanie dwie żółte kartki i zejdzie z boiska
- strzeli bramkę samobójczą
- 1 % szans że zagra przyzwoicie w obronie

chimba 25.02.2016 20:52

Ja bym wogole dal Uryge na sezon do 1 ligi niech tam sie ogrywa.

Robbie92 25.02.2016 20:53

Dla naszych grajków, jeśli nie wiedzą co zrobić z
bezpańską piłką przed polem karnym przeciwnika,
nasz prezio Boniek demonstruje ;)
1:08
https://www.youtube.com/watch?v=-nSoGBPkx_I

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1430618)
Mój skład:
Misiek- Jovic- Uryga-Sadlok-Pietrzak- Bałaszow-Wolski-Popović-Małecki-Brożek-Ondraszek

Lepiej tego nie da się wymyślić, chyba.. Co do zmian: dobrze by dać Drzazdze szansę około 60ktorejś minuty, a nie że wpuści chłopaka na 10,15min bo to jak kara, co zawodnik pokaże przez kwadrans? Ja bym się tylko wściekł..

funkykoval 25.02.2016 21:24

Uryga na stoperze ???? Przecież on podaje tylko do tyłu, a jak będzie stoperem to za nim już tylko Miśkiewicz - mistrz gry nogami i wykopów!!!!!!!!!! Czarno to widzę.............

Żebyśmy nie roztrwonili w tym meczu naszego dodatniego bilansu bramkowego!!!!!!!!!

stary zgred 25.02.2016 21:51

Nie no bez jaj że w środku pola postawimy na wielką niewiadomą Wolskiego i niemającego pojęcia o
grze defensywnej Popovica :shock:. To byłoby samobójstwo

Chcąc nie chcąc Cywka jest niezbędny w środku pola i to mocno wspomagający Urygę - który wiadomo że zagra na DC

AntyMod 25.02.2016 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1430605)

obecni parodysci pilkarscy dowodzeni przez Tadzia P. nie wygraliby nawet jakby im Kapka mecze sedziowal :p

SlawekS 25.02.2016 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1430632)
Żebyśmy nie roztrwonili w tym meczu naszego dodatniego bilansu bramkowego!!!!!!!!!

No, Tadziu straciłby jedyny handicap

piotek 25.02.2016 23:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robbie92 (Post 1430628)
Dla naszych grajków, jeśli nie wiedzą co zrobić z
bezpańską piłką przed polem karnym przeciwnika,
nasz prezio Boniek demonstruje ;)
1:08
https://www.youtube.com/watch?v=-nSoGBPkx_I

Lepiej tego nie da się wymyślić, chyba.. Co do zmian: dobrze by dać Drzazdze szansę około 60ktorejś minuty, a nie że wpuści chłopaka na 10,15min bo tak jak kara, co zawodnik pokaże przez kwadrans? Ja bym się tylko wściekł..

W sumie ten karny Deyny podobny do tego Rafaela z Łęczna :D

markowywislak 26.02.2016 00:38

Oby to poszło do przodu. Z jednej strony nie ma optymizmu bo przecież wypada 2 stoperów,znowu będzie grał Uryga a zbawić mogą nas tylko dobre prostopadłe podania Wolskiego i skuteczność Zdenka i Pawła. Z drugiej strony właśnie miejmy nadzieje ze coś ruszy po przyjściu RW a nasi napastnicy zaczną strzelać

ABG22 26.02.2016 06:28

--------------Miskiewicz----------------
Jovic------Guzmics-----Sadlok-------Pietrzak
---------------------------Uryga----------------
-----------Brlek-------------------------------
------------------Wolski-----------------
Bala----------------------------------WDG
-----------------Drzazga-----------

Paweł 26.02.2016 07:15

I walkower za Guzmicsa. Świetnie.

ArturBarlinek 26.02.2016 07:26

i Guerriera, który nie zagra :)

ps. jeśli tego nie wygramy, to jesteśmy totalnymi patałachami. To już byłaby jakaś katastrofa.

7 kotów 26.02.2016 07:34

Środek Boguski i Cywka.
Inaczej kolejna kostka masła w naszej pomocy.

Skrzydła Małecki i Ukrainiec.

sandomingo 26.02.2016 08:25

Tak jak pisze 7 kotów - mając na środku obrony Sadloka z Urygą pomoc musi bardzo pomagać w defensywie.
A Wolski w obronie nie da żadnej wartości, pewnie wejdzie w 2 połówce za Brożka względnie za Małeckiego.
Teddy jak widać odstawił całkowicie Crivellaro, na którego stawiał w sparingach (...) więc pozostaje wybór między Cywka, Boguskim a Popovicem. Z tej trójki w obronie faktycznie najwięcej da tych dwóch pierwszych. Inna sprawa że w ataku pozostaje liczyć tylko na dzidy i farty.

serek_dj 26.02.2016 08:27

Cytat:

Ciekawa myśl, ale Żemło kontuzję niestety lub stety ma..

A to tego niestety nie wiedziałem. To dupa... bo Kujawa z Chorzowem grał taki piach, że raczej piłkarz na poziomie (haha!) ekstraklasy to z niego nie będzie.

Lukasz 26.02.2016 08:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1430632)
Uryga na stoperze ???? (...)

A może Alana przesunąć do ataku?
Notorycznie gubi krycie, może cos z tego będzie.

swiety37 26.02.2016 08:49

A w ogóle to ktoś się orientuje w jakiej formie jest wolski? może jeszcze jest na etapie przypominania sobie jak się kopie prosto? :/

serek_dj 26.02.2016 08:50

To chyba nie bo w końcu nie miał kontuzji tylko był w treningu.

St Yabol 26.02.2016 08:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABG22 (Post 1430693)
--------------Miskiewicz----------------
Jovic------Guzmics-----Sadlok-------Pietrzak
---------------------------Uryga----------------
-----------Brlek-------------------------------
------------------Wolski-----------------
Bala----------------------------------WDG
-----------------Drzazga-----------

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1430695)
I walkower za Guzmicsa. Świetnie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ArturBarlinek (Post 1430696)
i Guerriera, który nie zagra :)

ps. jeśli tego nie wygramy, to jesteśmy totalnymi patałachami. To już byłaby jakaś katastrofa.

I Brleka, którego pewnie nie zgłoszą :>

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl