Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XVIII KOLEJKA] Lech Poznań - Gwiazdorzy z Krakowa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9550)

Marlowe 02.12.2015 07:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1421318)
Prżeciez na Reymonta wygrali 20 lat temu w II lidze myśmy wygrali w rewanżu tak wiec gadanie o 56 latach jest śmieszne tym bardziej, ze w I lidze graliśmy od tej ostatniej porażki 11 razy, a ze starozakonni grywali regularnie w niższych ligach to trwało to 56 lat

Sorry mój błąd...jeszcze mi trauma nie przeszła i długo nie przejdzie...

Marlowe 02.12.2015 07:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patrvk (Post 1421320)
56 lat temu wygrali w najwyszej lidzę jako goście

Dokładnie walnąłem głupotę ...

mitmichael 02.12.2015 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1420832)
Już w najbliższą środę Gwiazdorzy z Krakowa zapraszają na kolejny pełen emocji, dobrej gry i przepełniony ambicją mecz. Tym razem po przeciwnej stronie murawy stanie Lech Poznań.

Zapowiedzi mecz nie będzie, bo zwyczajnie nie mam głowy do pisania po dzisiejszych Derbach.

Gwiazdorzy to za duzo powiedziane bo gwiazdorzy to jeszcze chca sie wykazac a Nasi zawodnicy co najwyzej wykazali sie nieudacznoscia. Na wyjazdach gramy lepiej wiec cos mi sie wydaje, ze dzisiaj osiagniemy dobry rezultat i znowu wyjdzie, ze to nie wina trenera i wcale sie nie zdziwie jezeli tak wlasnie bedzie

szprotson 02.12.2015 19:08

nie gwiazdorzy a "partacze part 2"
partacze part 1 to była Wisła Maskanta przegrywająca z parchami.

a dziś.
niezaleznie kto trenerem i jaki sład wystawi : TYLKO WISŁA!

marpil 02.12.2015 19:32

jak widać nasz nowy trener nie za bardzo da szansę młodym od początku, widać tylko jedną zmianę więc będzie bardzo ciężko, no chyba, że ich jakoś zmotywował np. weźmie ich do mcdonaldsa ;)

piotek 02.12.2015 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marpil (Post 1421447)
jak widać nasz nowy trener nie za bardzo da szansę młodym od początku, widać tylko jedną zmianę więc będzie bardzo ciężko, no chyba, że ich jakoś zmotywował np. weźmie ich do mcdonaldsa ;)

Ale kogo Ty chcesz wpuścić od pierwszej minuty? :)
Mi wystarczy, jak wpuści kogoś choćby na 20 minut.

AntyMod 02.12.2015 20:52

jak widac zwolennik i milosnik warszawskiego blichtru i splendoru nie mial ochoty w niedziele zagrac przeciw swej ulubionej druzynie

Arked 02.12.2015 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marpil (Post 1421447)

Co wy z tymi młodymi? Mamy jakieś wielkie talenty na ławce? Co miał Broniszewski zmieniac w składzie jak my mamy 13-14 zawodników na Ekstraklasę.

Greeg 02.12.2015 21:07

Zagłaskaliśmy te ....y ...

dynek.pl 02.12.2015 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Greeg (Post 1421460)
Zagłaskaliśmy te ....y ...

O co Ci qrwa chodzi ?

Patryko 02.12.2015 21:19

No to z Legią zagramy 2 juniorami i Guerrierem, który gra pytę jakiej w jego wykonaniu nie pamiętam. Wspaniale :D

funkykoval 02.12.2015 21:22

Stawianie na Urygę to granie o jednego mniej, po kartce Sadloka gramy w 9-kę.
Broniszewski albo go zmieni na kogoś ofensywnego albo będzie grał jak Kazek.
Drugi do zmiany na już Boguski. Już w 45 minuciea nie w82

Greeg 02.12.2015 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1421462)
O co Ci qrwa chodzi ?

O to, że będąc na każdym meczu od wielu wielu lat widzę, jak niektórym z nich się nie chce. Mam przed oczami obraz Dudki, który praktycznie sabotował mecz z Legią, żeby pozwolono mu odejść za granicę i widzę u niektórych podobne podejście do zawodu.

A my qrwa zamiast mocno im przypomnieć, że mają zapierdalać po tym boisku, bez względu na okoliczności to postanowiliśmy im zafundować ciepły chów i zdjąć z barków tych pi.zd.eczek wszelką odpowiedzialność.

speedfashion 02.12.2015 21:23

co robi Uryga? Bo chyba nie gra.

marpil 02.12.2015 21:29

mógł po prostu coś zmienić bo tego wszyscy wręcz wymagali, poczekamy czy w drugiej połowie coś zmieni

Arked 02.12.2015 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Greeg (Post 1421466)
O to, że będąc na każdym meczu od wielu wielu lat widzę, jak niektórym z nich się nie chce. Mam przed oczami obraz Dudki, który praktycznie sabotował mecz z Legią, żeby pozwolono mu odejść za granicę i widzę u niektórych podobne podejście do zawodu.

A my qrwa zamiast mocno im przypomnieć, że mają zapierdalać po tym boisku, bez względu na okoliczności to postanowiliśmy im zafundować ciepły chów i zdjąć z barków tych pi.zd.eczek wszelką odpowiedzialność.

Mylisz się. Większości z nich od wielu lat się po prostu "nie umie". Zrozum, że potencjalnie jesteśmy drużyną środka tabeli i to w najlepszym wypadku. To, że mamy w składzie dziadziów z przebrzmiałymi nazwiskami o niczym nie świadczy, bo większość klubów Ekstraklasy takich ma. Nasi piłkarze zapierdalają nie mniej niż inni. Zapierdalanie jest po prostu gówno warte jak się nie umie dobrze grać w piłkę.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marpil
mógł po prostu coś zmienić bo tego wszyscy wręcz wymagali, poczekamy czy w drugiej połowie coś zmieni

Nie ma żadnego pola do zmian. Chyba, że takich rewolucji w składzie jak posadzenie Jankowskiego na ławce. To w takim razie były zmiany.

Greeg 02.12.2015 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1421470)
Mylisz się. Większości z nich od wielu lat się po prostu "nie umie". Zrozum, że potencjalnie jesteśmy drużyną środka tabeli i to w najlepszym wypadku. To, że mamy w składzie dziadziów z przebrzmiałymi nazwiskami o niczym nie świadczy, bo większość klubów Ekstraklasy takich ma. Nasi piłkarze zapierdalają nie mniej niż inni. Zapierdalanie jest po prostu gówno warte jak się nie umie dobrze grać w piłkę.

Proszę Cię ... ja mam pełną świadomość tego, że niektórzy z nich nie mają umiejętności, żeby dominować w tej lidze i jak najbardziej się z tym zgadzam. Ale nie mają też, żadnych cech wolicjonalnych, które pozwalałyby im czasem jednak wznieść się na te wyżyny.

Jak widzę Jankowskiego, który grając jako napastnik nigdy nie stara się wymusić pressingiem jakiejś straty u obrońców przeciwnika wyprowadzającego piłkę tylko człapie od jednego zawodnika do drugiego, bez żadnej ambicji to o tym właśnie mówię.

Nie mają umiejętności, nie mają kasy, kij z tym. Nie mają też ambicji, wstydu i woli walki. A chyba od tych ostatnich powinni zacząć. Ot doczłapią do końca dzisiejszego meczu i będą pieprzyć swoje wyuczone na pamięć regułki.

Nie wyobrażam sobie, żeby 10 lat temu po takiej degrengoladzie, większość z nich mogła bez obawy opuścić autokar klubowy po powrocie z wyjazdu ...

Swoją drogą amica ciśnie nam bardziej niż my ....... na Derbach. Znak czasów

Arked 02.12.2015 22:00

Absolutnie nie widzę braku cech wolicjonalnych i ambicji u naszych zawodników. Nie widzę tego o czym piszesz. Natomiast widzę, że przejawia się u ciebie pomysł lub tęsknota za "motywowaniem" czy nawet zastraszeniem zawodników przez kibiców na treningach. Moim zdaniem gówno to daje. To jest zaklinanie rzeczywistości.

Dzisiaj prawdopodobnie nic nie ugrają. Ciężko coś zrobić na terenie znacznie lepszej kadrowo drużyny w dodatku grając w dziesiątkę. Bezsensowna zmiana trenera kilka dni temu też na pewno nie pomogła.

Greeg 02.12.2015 22:09

A ja dostrzegam, niestety bo nie miałbym do nich żadnych pretensji, gdyby było widać, że się starają, że im zależy. Podejście dobrego wujka nic nie daje, podejście złego nic nie daje :). Ich się normalnie nie da trenować. Jeśli dzieje, się źle to naszym błędem było werbalne głaskanie zawodników.

Dzisiaj nic nie ugrają bo ... i tak można ich tłumaczyć w każdym meczu. Bezsensowne było zwolnienie Moskala, ale jeszcze bardziej bezsensowne było zagranie tego płaczka z początku meczy, który chciał zwiać do Legii.

Osłabił zespół głupią decyzją i przeszedł nad tym do porządku dziennego.

seta 02.12.2015 22:12

@Greg
mam nadzieję że zdajesz sobie sprawę jak bardzo się kompromitujesz

Kamson 02.12.2015 22:15

Cytując stonoge, was trzeba jebac.

Mowa o wkładach do koszulek oczywiście.

Jak jebniecie Legie 10:0 i zdobycie mistrzostwo to zdania nie zmienie.

thechris 02.12.2015 22:16

Skończyło się remisowanie.

Greeg 02.12.2015 22:19

@seta

Jeśli już piszesz ad personam do mnie to przynajmniej postaraj się nie przekręcać nicka. Nie, ja się nie kompromituję tylko wyrażam swoje zdanie na temat całkowitego braku ambicji i woli walki po stronie części z tych kopaczy biegających po murawie w Poznaniu. Brak umiejętności można zawsze wybaczyć, piłkarz sam siebie do składu nie wstawia. Braku zaangażowania, nonszalanctwa, niechlujstwa już nigdy.

Przykład kompromitacji mamy w Poznaniu.

Patryko 02.12.2015 22:19

Dwie kluczowe straty Guzmicsa skutkujące golami i czerwoną kartką.
Z Legią zagramy 2 juniorami, Guerrierem bez formy i klocem Urygą... aż strach myśleć, ile dostaniemy.
Taktyczne zmiany w 89 minucie :D:D:D

edit: dzięki kicur

Arked 02.12.2015 22:21

To są profesjonalni piłkarze. Im nie trzeba dobrego czy złego wujka. Po prostu jak są za słabi to się ich wymienia na lepszy model. To jest najlepszy motywator. Ten niestety u nas nie działa bo na nic nie mamy pieniędzy, a szczególnie na lepszych piłkarzy.

kicur 02.12.2015 22:22

W Warszawie ? Zmienili gospodarza niedzielnego meczu, czy co ? :D

ulTraS 02.12.2015 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1421462)
O co Ci qrwa chodzi ?

Dzięki za walkie, Wisełko dzięki za walke

kicur 02.12.2015 22:25

Za walkę to możemy dziękować Radkowi bo gdyby nie on to by się skończyło z 5:0 :/

silver03 02.12.2015 22:26

Nic się nie stało!!! Wisełko nic się nie stało!!!

irman 02.12.2015 22:28

No no. Zapowiadają się trzy prestiżowe w.......e w jednym tygodniu. Smuda rok temu już to osiągnął. Ale w lidze tego jeszcze nie było.

A tak na marginesie? Czy nasz klub ma jakikolwiek wpływ na cokolwiek przy ustalaniu terminarza? Trzy mecze z najbardziej prestiżowymi rywalami po sobie. A w rundzie rewanżowej jeszcze w jednym tygodniu. Na łby się ktoś pozamieniał?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl