Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [19 kolejka] Ruch Chorzów- WISŁA Kraków, 13 grudnia godz. 15:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9395)

siemstein 14.12.2014 09:50

Garguła ze Stiliciem grali razem rok temu na wiosnę i szału nie było jak pamiętasz. Co do dwóch napastników, też byłbym za, wtedy jednak grałby jeden z dwójki Guła-Stilić, bo defensywny pomocnik też jest potrzebny. Ale to wszystko może się okazać czczym gadaniem, bo pewnie Stilić odejdzie i albo zostanie sam Guła, albo będzie jakiś transfer.

Ogryzek 14.12.2014 10:54

Cieszy wygrana. Takie obrazu meczu się spodziewałem więc nie jestem "rozczarowany" stylem gry. Ważne że wreszcie coś pozytywnego na koniec roku. Oby w przyszłym coś się zmieniło wraz z przyjściem nowego prezesa Gaszyńskiego.

Trykuss 14.12.2014 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Galonek (Post 1385075)
A kto w takim ustawieniu będzie bronił?

A kto powiedział, że wszystkie warianty trzeba sprawdzić za jednym razem ?

gypsy 14.12.2014 13:07

Najważniejsze, że są trzy punkty. Czwarte miejsce w tabeli na koniec roku - jak dla mnie miodzio!

s1mone 14.12.2014 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteDoctor (Post 1385066)
CO JAK CO ALE WEŹ NIE PIE.RDOL :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:: rotfl:

Jakieś rzeczowe argumenty, czy po prostu lubisz dodawać swoim postom wiarygodności poprzez zastosowanie 10 milionów buziek? ;p

Myślisz, że dlaczego każdy trener od xxx lat stawia na Boguskiego, jeśli tylko ten jest zdrowy?

Wszyscy nasi trenerzy od xxx lat są idiotami, a kibice wiedzą lepiej?

A Jankowski jak wróci na pewno będzie miał pewny plac. Niezależnie czy u Smudy czy u innego trenera, bo oni widzą trochę więcej niż przeciętny zjadacz chleba. Nawet nasz prosty Smudzior.

zibi7 14.12.2014 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1385092)

Myślisz, że dlaczego każdy trener od xxx lat stawia na Boguskiego, jeśli tylko ten jest zdrowy?

Maaskant i Probierz na niego nie stawiali, był u nich rezerwowym.

Smuga 14.12.2014 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zibi7 (Post 1385122)
Maaskant i Probierz na niego nie stawiali, był u nich rezerwowym.

To akurat było też spowodowane tym, że Rafał od pamiętnej akcji z Borysiukiem długo nie mógł dojść do siebie i, gdy już wracał do gry zaraz wypadał ze składu z powodu mniejszych lub większych urazów. Trzeba się cieszyć, że teraz jest zdrowy, bo co jak co, ale on daje tej drużynie więcej niż niekiedy Stilić. Nie zwracajcie uwagi na bramki czy asysty (chociaż tych troszkę nazbierał), lecz na robotę jaką odwala w destrukcji.

s1mone 14.12.2014 22:15

Rafał jak tylko był zdrowy i przygotowany to grał praktycznie zawsze. Za czasów o których mówisz to ledwie się wykurował, zaczynał regularne treningi z drużyną i wchodził do gry to łapał kolejną kontuzję.

Raczej nie ma co tego okresu brać pod uwagę.

South 14.12.2014 23:02

Stępiński jest aż taki słaby że znowu mecz zaczyna na ławce ?

crazykaro 14.12.2014 23:40

To raczej Smuda jest ślepy. Smuda nienawidzi chyba białych piłkarzy poniżej 25 roku życia

s1mone 15.12.2014 00:00

Nie wiem czy w tym nie ma grania o obniżenie ceny ew. wykupu. Albo raczej podejścia, że po co ma grać skoro odchodzi. Z resztą cholera wie, ja tam Stępińskiego bardzo cenię.

PiVoSH92 15.12.2014 00:05

A gra Dolce Gibbona czy Manu, rozsądku w tym nie ma, chyba, że chodzi o ew. wykup

silver03 15.12.2014 00:06

"Skrzydłowy" Boguski - asysta, "skrzydłowy" Guła - asysta, więc o co chodzi wam chodzi z tym Stępińskim? Rozumiem jakby to nasze czarne asy biegały znowu na skrzydłach, a tak to...

Zresztą wszedł na 25 minut zagrał może na mały plus, niczego nie zawalił niczego nie stworzył.

PiVoSH92 15.12.2014 00:10

Bo na lepszych rywali parodia gry skrzydłami to nieco za mało - patrz mecz z Amicą.

silver03 15.12.2014 00:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1385143)
Bo na lepszych rywali parodia gry skrzydłami to nieco za mało - patrz mecz z Amicą.

Dlatego nie powinniśmy grać skrzydłami, tylko tak jak z Ruchem. Z Boguskim i Gułą schodzącymi do środka i robiącymi miejsce Sadlokowi i Buremu oraz asekurującymi ich Dudką i Urygą. Na pewno jest to bardziej produktywne niż czarni jeźdźcy.

Btw. Czy tylko ja uważam, że Dudka strasznie ostatnio obniżył loty?

shaggy 15.12.2014 13:49

Oglądał ktoś kontrowersje w c+? Pan Sławek widział piłkę za linią czy tutaj też udało mu się wybronić arbitra?

St Yabol 15.12.2014 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1385183)
Oglądał ktoś kontrowersje w c+? Pan Sławek widział piłkę za linią czy tutaj też udało mu się wybronić arbitra?

nie mówili o tym chyba. Mówił, że był karny na Burym i że później on powinien dostać czerwoną

Revolver 15.12.2014 14:04

Kolejna bramka zawalona przez Dudkę, drugi mecz z rzędu gubi krycie, a te swoje strzały z dystansu powinien sobie odpuścić na jakiś czas.

shaggy 15.12.2014 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1385185)
Kolejna bramka zawalona przez Dudkę, drugi mecz z rzędu gubi krycie, a te swoje strzały z dystansu powinien sobie odpuścić na jakiś czas.

Od czasu powrotu Dudki do Wisły chłopina stara się trafić w bramkę i mu to nie wychodzi...Ktoś w końcu mógłby powiedzieć Dudce żeby celował w trybuny może efekt będzie odwrotny...

PiVoSH92 15.12.2014 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1385144)
Dlatego nie powinniśmy grać skrzydłami, tylko tak jak z Ruchem. Z Boguskim i Gułą schodzącymi do środka i robiącymi miejsce Sadlokowi i Buremu oraz asekurującymi ich Dudką i Urygą. Na pewno jest to bardziej produktywne niż czarni jeźdźcy.

Btw. Czy tylko ja uważam, że Dudka strasznie ostatnio obniżył loty?

I dlatego ja już jakiś czas temu sugerowałem, że gra na 5 defensorów bez skrzydeł byłaby efektywniejsza - dobra trójka z Głową, Gumisiem i Dudką i ofensywni boczni, bez .......enia z murzynami czy juniorami na skrzydłach, bo ani Zając, ani Stępiński nie powinni tam grać i zagęszczenie środka, jeden defensywny Uryga (przydałby się bardziej kreatywny, najlepiej Ostoja) i trzech typowych ŚP, Guła, Boguś i Semir - to może zadziałać.

s1mone 15.12.2014 22:28

Zważywszy na to jakim materiałem ludzkim dysponujemy takie 3-2-5-1 nie byłoby głupim pomysłem. Z drugiej strony zajęłoby sporo czasu przestawienie piłkarzy (zwłaszcza defensywnych) na takie ustawienie. To jest bardzo duża zmiana w podstawowych zachowaniach, odruchach, mówił o tym Glik, który właśnie gra w takim ustawieniu w Torino. Nie sądzę aby Smuda się porwał na takie eksperymenty. Ja sam nie uważam takiego ustawienia za optymalne, ale zważywszy na nasz totalny brak efektywnych skrzydłowych mogłoby wypalić. Tylko, że to jest takie pierdu-pierdu sci-fi raczej niż rzeczywistość, bo bardzo wątpię (delikatnie powiedziawszy) by Smuda odstąpił od ustawienia z 4 defenzorami.

PiVoSH92 15.12.2014 22:39

Pograć na zimę w sparingach, a jak do końca sezonu nie przyjdą skrzydłowi to grać tak i tyle.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl