Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [13 kolejka] WISŁA Kraków - Podbeskidzie Bielsko-Biała, 24 października, godz. 20:30! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9367)

IncognitoTSW 24.10.2014 11:54

Myślę, że powinniśmy to wygrać choć statystyki mówią, że Podbeskidzie w ostatnich meczach zwykle coś strzela. Z Boguskim jest taki problem, że jak chłopcy Ojrzyńskiego się na niego rzucą agresywnie, to może nam zniknąć na cały mecz. Jakoś będzie.

PiVoSH92 24.10.2014 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1380650)
Nie, tylko nie Sarki i nie Guerrier. Oni mają w sumie razem boiskowe IQ 80. Do tego jeden nie pracuje w obronie w ogóle, a drugi to duża ilość rzutów wolnych w okolicach pola karnego, a może nawet jedenastka się zdarzyć.

Osobiście miałem na myśli Stępińskiego, ew. wspartego Zającem. Murzynów nie chcę w tym klubie widzieć, jednemu szajba odbija totalnie, drugi albo ma przekręcony licznik, albo w dupie treningi i zespół.

tommiyacht 24.10.2014 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IncognitoTSW (Post 1380699)
Z Boguskim jest taki problem, że jak chłopcy Ojrzyńskiego się na niego rzucą agresywnie, to może nam zniknąć na cały mecz.

Garguła ma takiego skilla i bez pomocy przeciwnika.

Camilos 24.10.2014 12:23

Może do 5 razy sztuka... Mało kto pamięta, że do 3 meczów ligowych w ostatnich sezonach dochodzi odpadnięcie z pucharu Polski jeszcze wtedy z 2-ligowym Podbeskidziem. Tak więc ostatnie 4 mecze z TSP to: 0:1 , 0:1, 0:0, 0:1. Nie strzeliliśmy Podbeskidziu NAWET GOLA na Reymonta przez ostatnie 4 lata, więc nie wiem skąd u niektórych optymizm i np. typowanie wyników na 3:0, 4:1 :p Na dobry początek strzelmy im gola, bo ostatnio nie udawało się to nawet z rzutów karnych (Guła). Mam cichą nadzieję na wygraną 1:0 i fotel lidera chociaż do soboty ;)

AntyMod 24.10.2014 14:14

jezeli do ok 30 minuty nie strzelimy bramki to mecz przegramy lub w najlepszym wypadku zremisujemy .....ochloncie z tymi wygranymi, bo nasza gra zalezy tylko od przypadku Brozka i kaprysu Stilica , jesli cos sie odbije od Pawla lub spadnie mu pod noge ( tak jak 3 przypadki w Zabrzu ) do 20-30 minuty to wygramy i to moze nawet wysoko - jesli nie- to czuje remis 0-0 , 1-1 lub przegrana ...po prosrtu gra Wisly pod wodza pana Smudy jest niesamowicie przejrzysta, powtarzalna i powielajaca non stop ten sam schemat .... zamrozcie szampany - a z otwieraniem ich poczekajcie raczej do 22.30 ....a pomysly z czarnymi - bezmozgowcami taktycznymi, defensywnymi i lapaczami wiatru i fauli - w wyjsciowym skladzie to chyba jakis zart, chyba za duzo FM i innych gier Fifa

silver03 24.10.2014 14:18

Sądzę, że z Donalda jeszcze mogłoby coś być (jakiś wartościowy gracz jak na ekstraklasę), ale za bardzo mu w grze przeszkadza koleżka Sarki.

AS82 24.10.2014 20:20

Jak widze Gargułe i Boguskiego do tego Uryga to mnie telepie

mitmichael 24.10.2014 21:20

W koncu wygrana z tymi wiesniakami (84 bez urazy :P ) co ich kibice tylko Idzie Idzie Podbeskidzie potrafia wołac. I nawet ta łysa ciota warszawska Borski dajac wolnego niezasłuzonego gdzie potem był karny i gol na 0-2 nie pomogł .Gramy do konca, WISEŁKO gramy do konca :D 20 strzałow 9 celnych Wisła - 16 strzałow Podbeskidzie 2 celne, dziekuje dobranoc

donecki 24.10.2014 21:24

Borski to jednak druga liga

forthy 24.10.2014 21:28

Guzmics jak zwykle zajebiście

Arleton 24.10.2014 21:29

Nareszcie pokazali charakter i wole walki. Kto by wierzył że z tymi toporami wyjdziemy z 0-2 Brawo Wisełka !!!

PiVoSH92 24.10.2014 21:38

Ten, kto ściągnął Guzmicsa zasługuje na premię - Głowa może być spokojny o swoje następstwo na obronie, jeszcze ogarnąć kogoś do pary z nim, bo Dudka ewidentnie lepiej czuje się jako DP.

WhiteDoctor 24.10.2014 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteDoctor (Post 1380398)
7 punktów minimum, 7egia cała w kontuzjach dodatkowo 6 meczów w tym czasie co my mamy 3, pyknąć PBB, zgwałcić kadrowiczowi Ryszardowi multikulturalną armię, pyknąć remis ze Śląskiem i przelewam 1000zł na akademię

dziękuję

jestem gotów w 1/3, a nawet 3/7

!!IRIVER!! 24.10.2014 21:57

Brawo dla chłopaków za to, że po 0:2 się podnieśli, bo prawdę powiedziawszy byłem już pogodzony z porażką. Mudżiny dzisiaj dały radę. Garguła dno. Teraz przemielić kielecką niewiastę i ograć braci z Wrocka! :)

mitmichael 24.10.2014 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1380732)
Ten, kto ściągnął Guzmicsa zasługuje na premię - Głowa może być spokojny o swoje następstwo na obronie, jeszcze ogarnąć kogoś do pary z nim, bo Dudka ewidentnie lepiej czuje się jako DP.

Moze Czekaj? W koncu jak sie okazało, ze doznal kontuzji i nie moze zagrac z Gornikiem a teraz z Podbeskidziem to media ogłosiły jego brak osłabieniem :P

fialo 24.10.2014 22:01

Węgier daje radę, Garguła daj sobie człowieku spokój z piłką nożną.

St Yabol 24.10.2014 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1380453)
Boje się, że TSP strzeli jakąś bramkę z dupy tak jak miało to miejsce już kilka razy w meczu z nami i przegramy znowu 0-1

Ty to zawsze musisz mieć jakieś chujowe wizje, które prawie sie spełniają ~~

kuwa jak mi dziewczyna napisała, że jest 0-1 i jak bramka padła to miałem ochotę położyć się na ziemi i już nie wstawać

nairda116 24.10.2014 22:42

Garguła panu już dziękujemy ! Co do meczu to jestem pod wrażaniem zaangażowania i woli walki naszych... W każdym meczu po pierwszej połowie Smuda musi wpuszczać mudżinków a oni zrobią swoje :D

wislakrakow124 24.10.2014 22:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1380738)
Ty to zawsze musisz mieć jakieś chujowe wizje, które prawie sie spełniają ~~

kuwa jak mi dziewczyna napisała, że jest 0-1 i jak bramka padła to miałem ochotę położyć się na ziemi i już nie wstawać

Skąd ja to znam:) Akurat wypadla mi druga zmiana i tez dziewczyne zmusilem zeby esy przysylala po 2 bramce myslalem i znowu dupa ale wyszlo genialnie:)

domin_czyzyny 24.10.2014 22:49

Mecz zwariowany. Wydawało się, że mecz już mamy w plecy. Ale pozniej mecz porwał trybuny, były emocje!

Plus Guzmics, nasze Muziny i Stilic za podania.

Minus dla Garguły (ten facet powinien zastanowić się co robi, miał niby wślizg 1 udany ale reszta to pyta) i Boguskiego za 1 połowę.

Dzideek 24.10.2014 23:01

Gumzics ma strasznie mało pewności, może to kwestia kilku meczyków. Szczególnie w oka wpadło głupie zagranie ręką po którym Podbeskidzie otrzymało szanse na karnego i kilka beznadziejnych wyjść po piłkę. Ogólnie dosyć nieźle asekurował skrzydłowych I zaliczył kilka wypadów do przodu. Garguła pokazał jak mecz ma w dupie, nie chcąc biegać za piłką - na szczęście został zdjęty w przerwie. Smuda miał rację stawiając na Burligę, nie na Stolarskiego (kolejny solidny mecz) .

St Yabol 24.10.2014 23:03

Btw, gdzie są ci co sapali że znowu sędzia z mazowsza czy to warszaffffki???

forthy 24.10.2014 23:04

Ogólnie nie wiem, czy oglądałeś mecz, bo Guzmics był bezbłędny w defensywie i dał od siebie dużo w grze do przodu. A ręka? Na styku do podyktowania, raczej nie. A wina za bramkę do Sadloka.

dmc 24.10.2014 23:04

Garguła powinien zejść z momentem jak odpuścił bieg do tej piłki.
Już myślałem, że będzie powtórka z rozrywek ale udało się i są 3 pkt :D

maaarcin 24.10.2014 23:08

Cytat:

Szczególnie w oka wpadło głupie zagranie ręką po którym Podbeskidzie otrzymało szanse na karnego.
A gdzie Ty tam widziałeś zagranie ręką?

PiVoSH92 24.10.2014 23:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzideek (Post 1380743)
Gumzics ma strasznie mało pewności, może to kwestia kilku meczyków. Szczególnie w oka wpadło głupie zagranie ręką po którym Podbeskidzie otrzymało szanse na karnego i kilka beznadziejnych wyjść po piłkę. Ogólnie dosyć nieźle asekurował skrzydłowych I zaliczył kilka wypadów do przodu. Garguła pokazał jak mecz ma w dupie, nie chcąc biegać za piłką - na szczęście został zdjęty w przerwie. Smuda miał rację stawiając na Burligę, nie na Stolarskiego (kolejny solidny mecz) .

Nie wiem, czy oglądaliśmy ten sam mecz - Guzmics rządził naszą defensywą, o ile Dudka popełnił kilka mniejszych błędów i jeden większy (nieupilnowanie Dejmana przy 1 bramce) o tyle Gumiś nie, do tego sporo dobrego w ofensywie, wprowadzanie piłki i ten genialny przerzut do Stępińskiego... Ciekawi mnie, jak zagrałby na DP, bo ma do tego potencjał.

Krav 24.10.2014 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1380744)

czyli dla Ciebie dobrze gwizdał ? Borski to jest glupi pedał, w pierwszej połowie gwizdał takie sytuacje, że co chwila sie wszyscy za głowe łapali, nam nie gwizdał sytuacji, w analogicznych przypadkach Podbeskidzie miało faul. Rękę Węgra nie wiem gdzie widział, kulminacją był chyba aut dla TSP. Później się troche ogarnął, może po tym jak cały stadion zaczął po nim jeździć jak po burej suce i nagle zaczął dostrzegać faule i kartki pokazywać. Pojebany,nieczujący gry słaby sędzia

!!IRIVER!! 24.10.2014 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1380744)

Jestem.
Gwizdał jak pojebany. I to jest największy jego problem. Choć często podejmował trafne decyzje to Borski tak już ma, że wprowadza nerwówkę na boisku i na trybunach.
Kartki dla Bielska ewidentne, walnął się dając od razu czerwo zamiast drugiej żółtej, bodaj dla Deji.
Decyzja o przyznaniu wolnego dla PBB po "ręce" Gumisia to katastrofalny błąd, czego efektem było po chwili 0:2 z karnego. Jak to zapytali komentatorzy - "a co on miał z tymi rękami zrobić?"

Twoje pytanie sugeruje, że w czymś arbiter dzisiaj nam pomógł, a tak nie było.

St Yabol 24.10.2014 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krav (Post 1380749)
czyli dla Ciebie dobrze gwizdał ? (...)

Nie wiem czy dobrze gwizdał czy źle bo nie oglądałem, ale jak widać jeśli drużyna gra dobrze to sędzia może wsadzić se gwizdek w dupe. To samo tydzień temu, wszyscy płakali, że warszawiak a tu 5-0

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1380750)
Jestem.
(...)
Twoje pytanie sugeruje, że w czymś arbiter dzisiaj nam pomógł, a tak nie było.

to samo do Krav'a

!!IRIVER!! 24.10.2014 23:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1380751)
Nie wiem czy dobrze gwizdał czy źle bo nie oglądałem, ale jak widać jeśli drużyna gra dobrze to sędzia może wsadzić se gwizdek w dupe. To samo tydzień temu, wszyscy płakali, że warszawiak a tu 5-0

No to po .... zabierasz głos w ogóle?
W poprzednich meczach byliśmy przewalani przez sędziów. Tak było i z Legią i żydami. Z Jagiellonią też cieć z gwizdkiem się nie popisał.
Koniec offtopu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl