Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mistrzostwa Świata 2014 Brazylia (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9294)

piotrek06 12.06.2014 09:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1364341)
Czyli jednak da sie wybudowac brzydszy stadion niz nasz :)

http://www.weszlo.com/news/20150-Wes...eciach_galeria

czy ja wiem czy taki brzydki? a trzeba pamiętać że trybuny za bramkami są tymczasowe i sam stadion nie do końca jest skończony

gypsy 12.06.2014 10:26

Brazylijczycy sami się wkopali, upierając się przy wybudowaniu 12 stadionów. Moim zdaniem lepiej zrobić mniej, ale porządniejsze. No to Itaquerao nie powala, choć trzeba mieć na uwadze, że wypełnione kibicami będzie się prezentować znacznie lepiej.

Mario Nh 12.06.2014 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1364341)
Czyli jednak da sie wybudowac brzydszy stadion niz nasz :)

http://www.weszlo.com/news/20150-Wes...eciach_galeria

Mi się tam od wewnątrz podoba. Ba, powiedziałbym nawet, ze wygląda imponująco.
Ale ja tam jestem zakochany w starych angielskich "kwadraciakach". :)

heoij 12.06.2014 19:20

Moim cichym faworytem jest drużyna Portugalii, nikt na nich nie stawia a z takim składem mogą sprawić dużą niespodziankę :-)

leszekpw 12.06.2014 20:05

Finał Niemcy- Portugalia

Konrad. 12.06.2014 21:17

Jak ktoś ma link gdzie nie tnie transmisja to proszę zrzucić...

sergio 12.06.2014 22:39

.......ona fifa zawsze muszą ustawiać mecze. Ten karny to jakis kabaret

speedfashion 12.06.2014 23:08

To dopiero początek.

Jest popyt na Brazylię i Neymara, są Brazylia i Neymar. Nie jakaś tam Chorwacja.

Być może sprowadzą Lyczmańskiego, ale to dopiero w fazie pucharowej.

ABGwislakABG 12.06.2014 23:14

Chcieli wydymać Freda, to Fred wydymał ich xD

A tak na poważnie...

Możesz wyciągnąć sędziego z ekstraklasy, ale ekstraklasy z sędziego nigdy.

dynek.pl 12.06.2014 23:17

- Jak jest po japońsku "drukować"?
- Nishimura.

I tyle w temacie. Fajny mecz do 70 minuty, a potem qrwa niesmak :/

PhantomRanger 13.06.2014 07:12

Po tym co wczoraj zobaczyłem i jak można wydrukować mecz straciłem ochotę na dalsze oglądanie tych mistrzostw. Oby nie było sytuacji jak w Korei w 2002 roku. Tak się podniecali Brazylią, a wcale nie grała wybitnej piłki.

Kocur 13.06.2014 07:19

A ludzie narzekają na polską ligę, nasze wałki w porównaniu z wałkami na takich imprezach to literówki.

Dobrze że padłem spać po 1szej połowie bo bym się niepotrzebnie w....iał.

Dive Pirate 13.06.2014 07:52

Mam podobne odczucia, po meczy byłem mocno wqwiony, jeszcze jeden taki numer i kładę lagę na te mistrzostwa. Do tego komentarze tego ułomka Ulatowskiego.

Mario Nh 13.06.2014 11:42

Mecz z rodzajów tych, które zabił sędzia.
Błędy się zdarzają, to była niemal identyczna sytuacja jak ta w której główną rolę odegrałł H. Webb, w meczu Polski.

Szkoda, bo trzymałem kciuki za Chorwację i zwyczajnie w świecie zasługiwała na remis.
Mam nadzieję, że awansują z grupy i ten kuriozalny błąd sędziego nie będzie miał jeszcze poważniejszych konsekwencji.

Nie wiem jak was, ale mnie ta Brazylia nie przekonuje, przynajmniej na razie.

I jeszcze takie pytanie; jak sądzicie, czy Stipe Pletikosa mógł się lepiej zachować przy straconych bramkach?
Ja bym go nie winił. Trochę inne zdanie miał za to Jacek Gmoch w studiu pomeczowym.

krwawy 13.06.2014 12:22

Ja się dziwie tym komentarzom że Chorwacja przegrała przez sędziego, jak Chorwaci żadnego gola nie strzelili... Sędzia zawalił i tyle, nie pierwszy i nie ostatni raz, ale większego znaczenia to nie miało.

Wizard 13.06.2014 12:30

Up,
Oczywiście, że Chorwaci mają prawo się czuć oszukani - karny, który był decydującym punktem spotkania (więc czy to nie miało większego znaczenia?) był totalnie z kapelusza. Chorwaci z całą pewnością zasłużyli na remis - niestety mieli przeciw sobie pewnego Japończyka jak i miernego Pletikosę :P

syryls 13.06.2014 12:30

Chorwaci pokazali ze bez defensywnego pomocnika można zapierdalać po całej szerokości i długości boiska bez względu gdzie grasz kim jesteś, Modrić i Rakitic co chwila przemieszczali się z jednego na drugie pole karne, szkoda że Olic nie zagrał na ataku bo był to najaktywniejszy piłkarz 1 połowy

silver03 13.06.2014 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krwawy (Post 1364465)
Ja się dziwie tym komentarzom że Chorwacja przegrała przez sędziego, jak Chorwaci żadnego gola nie strzelili... Sędzia zawalił i tyle, nie pierwszy i nie ostatni raz, ale większego znaczenia to nie miało.

Chyba żartujesz? Chorwaci grali bardziej konkretnie od Brazyli, do stanu 1:1 faworyci okropnie się męczyli, a Chorwaci groźnie kontrowali. Karny z d.u.p.y na 2:1 ewidetnie podciął skrzydła, mocno wątpliwe jest, żeby Brazylia ugrała cos więcej niz 1 pkt. gdyby nie ten prezent, już prędzej Chorwaci mogli coś ukłuć po kontrze.

Zresztą przedtsawiłeś sprawę jak ekspert tvp Ulatowski, "mamy bramkę na 3:1, więc nie możemy się przyczepiać, że niesłuszny karny ustawił mecz" - :haha:

rafalek 13.06.2014 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1364455)
I jeszcze takie pytanie; jak sądzicie, czy Stipe Pletikosa mógł się lepiej zachować przy straconych bramkach?
Ja bym go nie winił. Trochę inne zdanie miał za to Jacek Gmoch w studiu pomeczowym.

Jak dla mnie pierwszy gol nie do wyjęcia przez żadnego bramkarza. Po prostu piłka od niego odchodziła i musiałby mieć ze 2,5 metra wzrostu żeby to wyciągnąć...

Karny... gdyby nie miał tak szeroko rąk, obroniłby to... ale znów, to jest karny, więc nie winiłbym go.

Natomiast trzeci gol jak dla mnie ewidentnie idzie na jego konto. Strzał słaby, z 20 metrów, w jego róg, z "kaziora" jak to się u nas na polu mówiło... musiał to obronić.

Wizard 13.06.2014 12:57

Z kolei dla mnie 1 gol jak najbardziej do wyjęcia - Pletikosa zrobił błąd, krocząc w drugi róg w efekcie czego niemal stał na wyprostowanych nogach i nie miał z czego się wybić. Widać to na 0:30. http://www.stuff.co.nz/southland-tim...l-beat-Croatia Strzał szalenie trudny do obrony, ale przez lepsze ustawienie - do wyjęcia. Nie takie obrony się widziało ;)

Karny stosunkowo pechowy dla Pletikosy, ale miał na rękach... no ale to karny, tu bramkarz niemal nic nie musi, a wiele może :)

3 bramka to chyba efekt niskiej koncentracji lub stresu, strzał niespodziewany ale jak najbardziej do wyjęcia.

wiesniak84 13.06.2014 13:58

Błędy się zdarzają - gowno prawda. Niech wprowadza powtoreczki i nie będzie błędów. Oczywiście zabije to ducha sportu:) Mafia FIFA/Uefa dobrze się trzyma, beton tak szybko nie da się skruszyć. Tak jak małe szanse dawałem brazylijczykom tak po tym meczu trzeba zmienić zdanie bo będą forowani jak Korea w 2002. Kasą się musi zgadzać, FIFA się musi odwdzięczyć za lapoweczki za przyznanie mistrzostw. Poza tym Fifie i rządowi brazylijskiemu byłoby bardzo nie na rękę bo by się jednak okazało , że cała ta biedota z fawel miała rację i te całe mistrzostwa były niepotrzebne. To Fify i uefy zabijają ducha sportu.

Mocny 13.06.2014 17:04

https://www.facebook.com/events/283558691825436/?ref=22

tutaj można obstawiać mecze i wygrać jakeiś tam suple

el Nuero 13.06.2014 17:58

Drugi mecz, i znowu wałki !!

Panowie, chyba czas przyzwyczaić się, że bukmacherzy wprowadzą nowy rodzaj zakładów MŚ:
ile prawidłowych bramek w jednym meczu nie uzna sędzia?

Na razie Meksykanie przegrywają z sędzią 0:2, a z Kamerunem remisują 0:0. Jaki końcowy wynik obstawiacie?
Modowie wybaczą link do poniższego screenu:
http://bi.gazeta.pl/im/6c/77/f6/z16152428AA.jpg

Kocur 13.06.2014 18:12

Dzięki za info. Nie będę się dodatkowo stresować po pracy, nie włączam TV :)

arti 13.06.2014 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1364455)
Mecz z rodzajów tych, które zabił sędzia.
Błędy się zdarzają, to była niemal identyczna sytuacja jak ta w której główną rolę odegrałł H. Webb, w meczu Polski.

Szkoda, bo trzymałem kciuki za Chorwację i zwyczajnie w świecie zasługiwała na remis.
Mam nadzieję, że awansują z grupy i ten kuriozalny błąd sędziego nie będzie miał jeszcze poważniejszych konsekwencji.

Nie wiem jak was, ale mnie ta Brazylia nie przekonuje, przynajmniej na razie.

Zaskakująco słaba ofensywa - Neymar i Oscar bardzo dobrze zwłaszcza w I połowie, ale Hulk i Fred beznadziejni.. Zmiennicy też nienadzwyczajni. Obrona też rozczarowała - zwłaszcza po stronie Alvesa Olic robił co chciał Jak inni ofensywni nie poprawią poziomu to Brazylia nie wygra mundialu Neymarem i Oscarem. A chciałbym żeby wygrali choć oczywiście nie w taki sposób jak wczoraj.

Valandil 13.06.2014 18:48

Takich druków dawno nie widziałem.

dynek.pl 13.06.2014 19:01

Dobrze, że Meksyk wygrał ale z drugiej strony jestem sobie w stanie wyobrazić sytuację, że przy remisie ich z Chorwacją i równym bilansie punktowym może im tych dwóch nieuznanych bramek zabraknąć do awansu.

PhantomRanger 13.06.2014 19:07

Zastanawiam się nad dalszym sensem oglądania tych mistrzostw. Czekało się na nie z niecierpliwością po to, aby olać je po 3 meczach? Ciekawe jakie kwiatki będą w kolejnym? Wydumana czerwona kartka, a może bramka z 2 metrowego spalonego ?. Jakie wy typy proponujecie ? :)

Mario Nh 13.06.2014 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1364512)
Zaskakująco słaba ofensywa - Neymar i Oscar bardzo dobrze zwłaszcza w I połowie, ale Hulk i Fred beznadziejni.. Zmiennicy też nienadzwyczajni. Obrona też rozczarowała - zwłaszcza po stronie Alvesa Olic robił co chciał Jak inni ofensywni nie poprawią poziomu to Brazylia nie wygra mundialu Neymarem i Oscarem. A chciałbym żeby wygrali choć oczywiście nie w taki sposób jak wczoraj.

Zgadzam się, Oscar zagrał bardzo dobry mecz.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1364520)
Zastanawiam się nad dalszym sensem oglądania tych mistrzostw. Czekało się na nie z niecierpliwością po to, aby olać je po 3 meczach? Ciekawe jakie kwiatki będą w kolejnym? Wydumana czerwona kartka, a może bramka z 2 metrowego spalonego ?. Jakie wy typy proponujecie ? :)

Nie przesadzajcie. Sami sobie obrzydzacie te mistrzostwa narzekaniem.
Jeszcze na pewno nie jeden błąd sędzia popełni, ale powtórki z Korei to raczej nie będzie. :)

Lukasz 13.06.2014 21:32

Jak patrze na te ich stadiony, dochodzę do wniosku że my jednak mamy zajebiscie estetyczny stadion. I ten nasz beton jakiś łądniejszy :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl