Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [11 kolejka] WISŁA KRAKÓW - Legia Warszawa, 6 października, godzina 15:30. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9141)

AS82 30.09.2013 15:55

Smuda raczej nie zaryzykuje wstawieniem Brożka do składu , mając na uwadze to ,że jeszcze wiele meczów a Paweł to jedyny sensowny napastnik jakim dysponujemy. Tak więc nasze szanse ,bez Brożka, znacznie spadają... :-/

iiYama 30.09.2013 16:28

Ja osobiście na miejscu Smudy bym Broźka nie wpuścił niezaleczonego, ryzykując pogłębienie urazu.

Mecz z Legią jest prestiżowy, ale to tylko 10 kolejka, pozostaje nam jeszcze 20 spotkań gdzie będzie potrzebny. Bez Pawła będzie o punkty cieżko również z Widzewem czy Zawiszą.

Rob_Zombie 30.09.2013 16:57

Dwa pytania:
-czy zagra Brożek?
-czy zagra Ostoja?
Jeśli odpowiedzi na oba brzmią "nie" to niestety nie widzę dla nas większych szans.

buczo1985 30.09.2013 18:03

Jaki w ogóle jest scenariusz w przypadku braku Pawła? Boguski? A za Boguskiego w drugiej linii kto? A gdyby jeszcze Ostoja nie zagrał?

Burliga - Głowacki - Chavez - Bunoza
Małecki - Garguła - ? - Sarki
Chrapek
Boguski

Yossarian 30.09.2013 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1333751)
I co z tego?

L ma 5 punktów przewagi nad drugim zespołem. Jak się nic nie zmieni to w 30-stej kolejce będzie miała 15-ście czyli zapas 8 pkt przewagi.
Zostanie jej do rozegrania 7 meczy z zespołami o wyrównanym potencjale. Średnio powinien paść remis.

BTW po to dzieli się punkty aby dać jakąkolwiek szansę dogonienia lidera ale która drużyna będzie w stanie nadrobić 8 punktów w 7 spotkaniach grając z Lechem, Legia, Pogonią, Lechią, Wisłą czy Górnikiem? Ja takiej nie widzę.

Oczywiscie,oczywiscie.Tak sie zastanawiam po kiego grzyba w ogole te lige rozgrywaja.Decyzja juz przeciez zapadla.
Stanowski,PS,Oblesnoworski,Lukasz et consortes juz zadecydowali-Mistrzem bedzie (juz jest?)Legia.
Wczesniej,zdecydowali ze beda miazdzyc rywali w Lidze Mistrzow ale niestety chlopaki z rumunii jakos nie bardzo sie ta decyzja przejeli.Podobnie jak rezerwy Lazio,ktore zlekcewazyly kolejna decyzje,tym razem o punktowaniu w Lidze Europy.
Mam nadzieje ,ze rowniez w niedziele nasze orly tez sie nie podporzadkuja odgornie podjetej decyzji.
Hubert juz na zasluzonej emeryturze wiec coz stoi na przeszkodzie ?
Jak uda sie postawic na nogi Brozka i Stiepe to pojedziemy z nimi jak z fura gnoju.

shaggy 30.09.2013 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1333774)
Zabawy z punktami jeszcze przed podziałem wprowadziło weszlo... cisnęli farmazony po pierwszych dobrych meczach Wisły, że nie ma być z czego zadowolonym bo dorobek punktowy mamy tak naprawdę o połowę mniejszy i jesteśmy tuż nad strefą spadkową... jednocześnie nie przeszkadzało im to pisać, że Legia odjeżdża lidze już na 5 pkt. :lol:

Wesz(L)o jak przystalo na tube propagandowa (L)osersow musi tak postrzegac rzeczywistosc. Jesli Stano chce miec wiadomosci z pierwszej reki od Oblesnodorskiego, Magiery czy Żewłakowa to musi sie trzymac krótko ich smyczy.
Swoją drogą komicznie brzmialy zaklinania rzeczywistosci Stano. Kolo ktory od najmlodszych lat chodzil na (L)osersow, jezdzil za nimi na wyjzady, jako dziennikarz PS niemal spal z pilkarzami CSKA zastzregal sie na wszystkie swietosci ze teraz to on ma (L)osersow w dupie i bedzie o nich pisal obiektywnie.
Starczylo mu samozaparcia na bycie niezlaeznym dziennikarzem na 5 minut:)

Adenalix 30.09.2013 20:47

1. Jeśli nie zagra Brożek nie wierzę racjonalnie rzecz biorąc w nasze zwycięstwo.
2. Jeśli zagra Brożek faworytem jest nadal legła
3. Jeśli to wygrają goście, dla mnie są - patrząc na tabelę i potencjał wszystkich drużyn - murowanym kandydatem do mistrzostwa. I to nie o to chodzi, że Wisła ma im to mistrzostwo odebrać. Po prostu zgromadzony kapitał na początku sezonu pozwoli im zachować go do końca. Już odstawili stawkę na 6 punktów. Trzeba im pozazdrościć skuteczności. Ja bym wolał nie być fanem niepokonanej drużyny, tylko takiej, która zamiast 6 remisów ma 3 porażki i 3 zwycięstwa więcej.

Tasio1906 30.09.2013 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1333753)
Czyich przedsezonowych zapowiedzi? Mówisz chyba o marzeniach krawaciarzy. Każdy mecz pokazuje, że jak się chce to można, niestety chce się jedynie fragmentami. Na początku kiedy grajkom się wydawało że muszą zap... bo polecą z ligi to walczyli. Jak się okazało że walcząc to mogą tą ligę wygrać zaczęły się kalkulacje i przy dobrym wyniku asekuracja, czyli dopuszczenie do gry przeciwnika, a raz oddaną inicjatywę ciężko odzyskać.

Najbardziej osłabł Garguła, Mały cały czas się miota, na DP jednej z ważniejszych pozycji karuzela. Tylko obrona w miare trzyma poziom.

Smuda musi im uświadomić że bez ciągłego biegania g.. z tego będzie. A jak będą biegać to stać ich na wszystko.

Mówię o krawaciarzach, ale też przeważającej grupie forumowiczów. Mam nadzieję, że to ostatni sezon Łukasza G. w koszulce z Białą Gwiazdą na piersi.

St Yabol 30.09.2013 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tasio1906 (Post 1333789)
Mówię o krawaciarzach, ale też przeważającej grupie forumowiczów. Mam nadzieję, że to ostatni sezon Łukasza G. w koszulce z Białą Gwiazdą na piersi.

Co Ty chcesz od Garguły? Kolo jest co raz bliżej formy w jakiej znajdował sie przed kontuzją, inna sprawa że już jej nie osiągnie, ale jest na pewno jednym z lepszych w obecnym składzie

kreseq 01.10.2013 10:18

Brożek jest aż takim killerem że bez niego Wisła nie wygra spotkania? Bez jaj. Napastnik doskonały ale nie jest to osoba która decyduje o zwycięstwie. Tak samo jest z Saganowskim. Głupot o Stanowskim nie będę prostował bo wielu z Was po prostu nie przyjmuje do wiadomości że ten gnój to persona non grata na Legii i to się nigdy nie zmieni. Ostatnio jeszcze swoją pozycję umocnił.
Wracając do meczu, sprawa jest prosta. Wisła nie przegrywa, Legia nie remisuje co daje nam szansę na fajny mecz.
Mam nadzieję że tym razem nie będzie żadnych "spięć" przy liniach, wślizgów które może ale nie musi odgwizdać jako faul sędzia itd.
Jeśli wygra Wisła to nadal będzie niepokonana drużyna. Może tak do końca rundy bez przegranej? To by był fajny wynik jak na naszą ligę.
Jeśli będzie remis to trochę szkoda bo po rundzie brak remisu u Nas będzie fajnie wyglądał.
Jeśli wygra Legia to nic wielkiego się nie stanie. Personalnie mocni jesteśmy więc nikogo to nie zdziwi.
Cokolwiek się przytrafi to ten wynik NICZEGO nie zmieni. Wisła jak i Legia są po prostu skazane na pierwszą 8, ja śmiem twierdzić że nawet na pierwszą trójkę.
Smuda fajnie to poukładał, widać jakość w grze chociaż nie zawsze wychodzi. Zobaczymy co po przerwie zimowej bo tutaj się może objawić Smudowe "ujebanie" tego i owego.
To samo może spotkać też Legię bo Urban fajny gość ale trener marny.
Reasumując czeka Legię i Wisłę ciężkie spotkanie. Ani Legia taka mocna jak przewidywali przed sezonem, ani Wisła taka słaba.

Lukasz 01.10.2013 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Yossarian (Post 1333775)
Oczywiscie,oczywiscie.Tak sie zastanawiam po kiego grzyba w ogole te lige rozgrywaja.Decyzja juz przeciez zapadla.
Stanowski,PS,Oblesnoworski,Lukasz et consortes juz zadecydowali-Mistrzem bedzie (juz jest?)Legia.
(...)
Mam nadzieje ,ze rowniez w niedziele nasze orly tez sie nie podporzadkuja odgornie podjetej decyzji.
Hubert juz na zasluzonej emeryturze wiec coz stoi na przeszkodzie ?
Jak uda sie postawic na nogi Brozka i Stiepe to pojedziemy z nimi jak z fura gnoju.

Nie w tym kontekście się wypowiedziałem. Przekaz był jeden - jeśli L odskoczy nie będzie miało większego znaczenia że:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1333747)
(...) punkty są dzielone przez 2

IMHO mistrzostwo nadal zdobywać się będzie tak jak do tej pory, czyli wygrywając z drużynami z dołu tabeli (z grupy spadkowej).

Co do reszty - oby.

Drozd 01.10.2013 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1333791)
Co Ty chcesz od Garguły? Kolo jest co raz bliżej formy w jakiej znajdował sie przed kontuzją, inna sprawa że już jej nie osiągnie, ale jest na pewno jednym z lepszych w obecnym składzie

Może w pierwszych meczach, do Lecha. Teraz znowu drepta albo przechodzi obok meczu, nawet na pejsach nie chciało mu się bramki strzelać, a wystarczyło ruszyć szybciej zadek. Formę to on już miał na początku rundy, siłe do biegania też, a teraz nie wiadomo czy się zestarzał czy ma w d... . Bo wie że nie ma kogo za niego wpuścić.

s1mone 01.10.2013 11:10

Tylko 3 punkty mnie interesują w tym meczu !!

Każdy inny wynik przyjmę z rozczarowaniem.

Wierzę w naszych, doić krawaciarnię! Hat trick Brożka 3:0 i do domu!

tommiyacht 01.10.2013 11:38

obyś sie nie rozczarował

Blaszczu16 01.10.2013 13:36

Mają ich zniszczyć!

aNouc 01.10.2013 14:40

http://www.youtube.com/watch?v=rBTreaMQ1kw i tyle :-)

Brak Brożka to byłaby katastrofa.. jeszcze w meczu z Legią.. Legia nie ma tego problemu bo tam jest więcej równorzędnych zawodników, szeroka kadra i długa ławka i co najwazniejsze ma kto strzelac bramki.. u nas jest na dzis dzien tak skonstruowany skład ze ktos wypada i jestesmy w dupie.
kontuzja Miśkewicza = brak bramkarza
kontuzja Głowy = brak obrony
kontuzja Stjepanovica = brak srodka pomocy
kontuzja Brożka = brak napadu

A Legia ma w kim wybierac i u nich tych brakow nie widac.

buczo1985 01.10.2013 19:21

A tak z ciekawości rzuciłem oko na forum krawaciarzy. Są raczej pewni zwycięstwa. Fajnie byłoby trochę namieszać i nawet bez Brożka ich pokonać.

c. 01.10.2013 20:38

http://www.youtube.com/watch?v=gK_U8...layer_embedded

Ilonka 01.10.2013 20:43

Beda kibice legii ?

m954 01.10.2013 20:44

nie, mają zakaz .

gigant 01.10.2013 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez c. (Post 1333879)

Cała Wisła Zawsze Razem!

speedfashion 02.10.2013 00:02

W tamtym sezonie byliśmy "chłopcem do bicia", a Legia i tak miała spore problemy (sędziowie, ach sędziowie), by wywieźć z Krakowa 3 punkty.
Nadzieję daje to, że nie zagra Kuciak, który warszawiakom niejednokrotnie ratował dupę. Jeśli agresja i zdecydowanie na boisku połączą się z siłą trybun, to już w pierwszych minutach może zrobić się dla nas całkiem smacznie.

Jedno jest pewne - nie robię sobie wielkich nadziei na rewelacyjny wynik, ale jestem przekonany, że żaden piłkarz nogi nie odstawi. Już samo to powoduje, że z każdym dniem czas płynie wolniej.

Lukasz 02.10.2013 13:45

Kolejne osłabienie Wisły przed Legią? Ogromny siniak Donalda Gurriera
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ny_siniak.html

Griszka30KR 02.10.2013 18:55

W dzisiejszej GW ,Smuda stwierdza,ze Paweł na 99% nie zagra.....

dynek.pl 02.10.2013 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1334073)
W dzisiejszej GW ,Smuda stwierdza,ze Paweł na 99% nie zagra.....

Czyli jeśli chcemy pozostać dalej niepokonani trzeba zaparkować autobus i liczyć na szczęście.

St Yabol 02.10.2013 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1334085)
Czyli jeśli chcemy pozostać dalej niepokonani trzeba zaparkować autobus i liczyć na szczęście.

pieprzenie takie jak to, że sufit przyciąga ciepłe powietrze

markowywislak 02.10.2013 22:03

w takich meczach przyciąga się ludzi na następne.... musimy to wygrać i zagrać ładnie.

tommiyacht 03.10.2013 07:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1334085)

niestety musze przyznac racje. Nie widze innej taktyki niz granie z kontry.

pysio 03.10.2013 08:32

Niestety nie będzie mnie na R22 tego popołudnia. Ale liczę, że Wiślacka brać (bez Drozda, który poza politykowaniem nigdy w tematach Wisły się nie wypowiada) poniesie naszych do zwycięstwa!

Drozd 03.10.2013 09:22

Pobaw się tabletem nowoczesny postępowcu i powstrzymaj się od odniesień do mnie bo jeszcze ktoś pomyśli że mam z tobą coś wspólnego, a z taką plamą nawet Wizir sobie nie radzi.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl