![]() |
Mam jakieś dziwne przeczucie(niczym nieuzasadnione), że jutro wygramy.
Logicznych argumentów na poparcie mojej tezy nie ma :) |
To będzie typowy "mecz walki". Niestety zakończony nasza porażka. Obym się mylił. Remis w naszym zasięgu.
Nie można było takiego Golebiewskiego ściągnąć? W naszej sytuacji sprzydalby się. Uwaga na podlaczajacego się Golanskiego. |
Mam nadzieje, że wygramy i będzie 4 miejsce!
|
Lekkie 2-0
|
A ja mam też nadzieję, że drwale z Korony nie potraktują zbyt brutalnie naszych grajków ;) Jeszcze kontuzji nam trzeba....
|
Jest upał, 40 stopni. Wieczorem będzie podobnie więc i wynik powinien być wymęczony.
Obstawiam bramkę ze stałego fragmentu gry dla Korony lub celny strzał z dystansu dla nas. Liczę na 0:1 po jakimś strzale z dystansu Stolarskiego. |
Wisła jest dla Korony bardzo niewygodnym przeciwnikiem (tak!) i raczej kiepsko sobie radzą z nami w meczach u siebie. Od ich awansu do Ekstraklasy nie wygrali z nami u siebie ani razu, raz przegrywając i dwa razy ratując remis w ostatniej minucie meczu.
Mam nadzieję, że tym razem uda nam się wygrać. Jedyne co mnie martwi to nasza porażająca indolencja ofensywna stająca się, o zgrozo, naszym znakiem firmowym. Ciekaw też jestem jak wymęczona przez Smudę drużyna zniesie mecz rozgrywany w ciężkim upale. |
0-1 dla Wisły po bramce Małego ;) nie ma na to żadnych logicznych przesłanek, ale mam jakieś dziwne przeczucie że będzie dobrze
|
Juz nie moge czytac wiecej tych wszystkich "mam przeczucie"
|
będzie 2 - 0,nie ma szans na wygraną z tak słabą kadra jak nasza choć pomarzyć zawsze można:-)
|
Mały - powinien sie ogarnac... Nie mowie, ze jest najslabszy na boisku, ale jak na osobe, ktora aspiruje by byc liderem druzyny to gra dno...
|
Ale Sarki dostał bure od Głowackiego i Smudy.
Myślałem, że go Arek zje tym wzrokiem, nie dziwię się. Oby udało się jakoś na farcie dociagnac. Remis nie będzie zły. Musimy dłużej trochę utrzymywać się przy piłce bo Stolarski i Nalepa nie dają żadnej gwarancji dobrej gry w defensywie. Mówiłem uważać na Golanskiego. Małecki narcyz. |
Cytat:
|
Wisla walczy!!!! + kilka udanych podań. Na wiecej nas obecnie nie stać.
|
Gra wygląda naprawdę całkiem przyzwoicie. Nie ma co chwalić dnia przed zachodem słońca, ale ten zespół zap..... na boisku. a kilka presingów i odbiorów to mistrzostwo świata. Widać przynajmniej że mają siłę na bieganie po boisku
|
Tego wlasnie tzreba wymagac od tej Wisly: walki, prostej gry, podaj wyjdz na pozycje. Trzeba przyznac ze taktycznie wygladamy lepiej niz za Kulawika. Sa zalazki presingu na przeciwniku. No ale spokojnie zobaczymy co bedzie dalej.
|
great success!
półamatoskie igraszki za (w naszym przypadku) 33 bańki/sezon:) a jak jeszcze będziemy mieć napastnika to pudło w kieszeni:D |
Sarki w następnym meczu ławka. Przy paru zagraniach przypominał wypisz wymaluj Damiana Gorawskiego.
|
Gorawski był dobry.
|
walka do końca dała swoje, oby tak dalej !!
|
Z góry podkreślę, że z przyczyn obiektywnych nie widziałem inauguracji z Górnikiem i zdaję sobie sprawę, że mieliśmy dużo szczęścia (z gry to 2-2 wziąłbym w ciemno). Niemniej jestem zbudowany tym, co dzisiaj zobaczyłem, zwłaszcza w świetle naszej obecnej polityki finansowo-kadrowej
Walka, napierdalanie, pomysł na grę - ZESPÓŁ. Po raz pierwszy od zwolnienia Moskala widziałem zespół, który wie co ma grać. Oczywiście czas pokaże co będzie dalej, ale póki co Franz przy Kulawiku wygląda jak Mourinho. |
Cytat:
W tej lidze wystarczy biegać i mieć szczęście a nie mieć umejętności... wygraliśmy dzisiaj bo do 70 minuty mieliśmy to pierwsze a w końcówce to drugie. |
Wynik, emocje, ok.;)
Reszta, o reszcie lepiej nie myśleć, po co psuć sobie przyjemność zwycięstwa. |
Jeszcze do mnie to nie dociera skazywani na porazke pojechalismy do Kielc i zrobilismy swoje :D Maja za swoje scierwa z Kielc, ktorym sedzia nawet kartki nie chciał dac gdzie im sie nalezało chociazby za symulke.
|
Walka, nieustępliwość, pressing, połamane nogi kielczan. Bardzo podobał mi się dzisiejszy mecz, żadna strona nie odpuszczała, dynamiczna gra, wymiana ciosów, wygrana Wisły :D
Jedyne czego brakuje to jeszcze umiejętności i napastnika |
Miśkiewicz 3,5
Stolarski 3,5 Głowacki 3,5 Nalepa 4,0 Bunoza 3,5 Stjepanovic 4,0 Garguła 2,0 Chrapek 2,5 Sarki 4,5 Małecki 4,5 Boguski 3,5 --- Burliga 3,5 Wilk 3,5 Skala jak w kickerze. |
Brawo dla Łukasza Garguły. Chciałbym zwrócić uwagę na niezłą grę Michała Chrapka, który moim zdaniem rozegrał najlepszy mecz od pewnego czasu.
Cieszę się bardzo ze zwycięstwa, chociaż nie widziałem karnego, bo mi transmisja padła w takim momencie... EDIT: tak jak już inni napisali, pozytywnie zaskoczył mnie pressing Wisełki, może piłkarze złapali już tą świeżosc |
Cytat:
Dopiero po przerwie nastąpiła znaczna poprawa wielu elementów gry - zaczął funkcjonować poprawnie odbiór i wyprowadzanie piłki ze strefy obronnej, skrzydłowi zostali ustawieni w głębi bliżej bocznych obrońców i zaistniała asekuracja, poprawiła się też gra kombinacyjna i wychodzenie na pozycje. Do pewnego i przekonywującego zwycięstwa zabrakło... dobrego napastnika. Bo to 3-2 jest szczęśliwe (94 minuta). Gracz meczu - Garguła. Mimo całej krytyki, z tej całej paczki którą teraz mamy on jest teraz najbardziej kompletnym piłkarsko i najlepszym ofensywnym zawodnikiem w Wiśle. Wraz z Głowackim to teraz liderzy drużyny. Dobrze grał też Chrapek, natomiast najsłabszy na boisku jak dla mnie Małecki. Ostoja stara się jak może, ale niestety odstaje od poziomu naszej ekstraklasy - wprawdzie dużo widzi i ma zamysł go gry, ale jest słaby motorycznie, fizycznie i trochę też technicznie. Cytat:
|
Problemem Garguły jest jego zaangażowanie, charakter, podejście do pracy oraz przekonanie o swoich niebagatelnych właściwościach, które predestynują go do gry na pół gwizdka. Dzisiaj środek pomocy zagrał naprawdę nieźle. Boki pomocy - słabiutko. Sarki dopiero pod koniec się rozegrał, a Mały na razie szuka formy.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl