Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [25 kolejka] Lech Poznań - WISŁA Kraków, 4 maja 2013, sobota godz. 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9035)

kristos 02.05.2013 12:31

Przy aktualnie prezentowanej przez nas formie , raczej skazani jesteśmy na porażkę.
Jednak jak zagramy presingiem nie pozwalając im się rozpędzić może nie być aż tak żle.
Czego najbardziej się obawiam ?
- głupich fauli i gry Jovanovica

comek 02.05.2013 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 1311117)
Przy aktualnie prezentowanej przez nas formie , raczej skazani jesteśmy na porażkę.
Jednak jak zagramy presingiem nie pozwalając im się rozpędzić może nie być aż tak żle.
Czego najbardziej się obawiam ?
- głupich fauli i gry Jovanovica

Nie musisz się obawiać, Jovanović nie będzie grał :)

lotnik 02.05.2013 15:37

Chciałbym żeby chłopaki zagrali z Amikom z takim zaangażowaniem jak na Reymonta z legła . Amika jest taka samo cienka jak Legia . Tylko czy naszym grajka którzy zarabiają krocie będzie się chciało skoro nie graja już o nic ??? Pressing bieganie

edit
Chciałbym żeby chłopaki zagrali z Amiką z takim zaangażowaniem jak na Reymonta z Legią . Amika jest tak samo cienka jak Legia . Tylko czy naszym grajkom, którzy zarabiają krocie będzie się chciało skoro nie grają już o nic ??? Pressing bieganie
-------
Tak też można. Nie boli.

silver03 02.05.2013 16:12

Nasza pomoc jest ze 2-3 klasy gorsza od amikorza, będę bardzo zadowolony z remisu.

s1mone 02.05.2013 22:25

Gramy piach w tym sezonie bez dwóch zdań, ale i tak mecz może potoczyć się różnie, nasza kopana jest nieprzewidywalna a nasi na Lecha jak zwykle wyjdą wyjątkowo spięci.

Bardzo bym się zdziwił jeśli Lech by nas ostro pojechał. Analogicznie jak z Legią - może wygrać, ale raczej jakieś wielkiej różnicy poziomów się nie spodziewam.

Może wyjść całkiem ciekawy mecz z tego.

piter116 03.05.2013 10:41

Jeżeli Sobol nie dojdzie do siebie to nie wiem co gorsze: oglądać Chrapka na defensywnym pomocniku, czy przesunąć tam Urygę, ale wtedy będziemy delektować się Burligą na lewej obronie. Obok Wilka musi zagrać chłop, który będzie zapierdzielał przez 90 minut, a nie człapał po boisku.

Swoją drogą niepokojące są te kontuzje. Czekaj co chwile kontuzjowany, Jovanovic to samo, Szewczyk leczy się już 2,5 miesiąca. Przykłady można mnożyć, a przecież taki stan rzeczy mamy od ładnych paru lat. Przypadek? Pech?

tommiyacht 03.05.2013 10:48

była kiedys podobna sytuacja, tylko to była bodajże przedostatnia kolejka. Zagłębie z BOTem biło sie o mistrza, my pojechaliśmy do Bełchatowa no i ... no właśnie :) powodzenia !!

comek 03.05.2013 12:46

znając rozumowanie Kulawika czyli Chrapek- ofensywny pomocnik, To na 90% jestem pewien, że na środku obrony Głowacki- Bunoza, z lewej- Burliga, a na śrdoku pomocy Uryga, Wilk, Chrapek...

cfa 03.05.2013 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 1311196)
Jeżeli Sobol nie dojdzie do siebie to nie wiem co gorsze: oglądać Chrapka na defensywnym pomocniku, czy przesunąć tam Urygę, ale wtedy będziemy delektować się Burligą na lewej obronie. Obok Wilka musi zagrać chłop, który będzie zapierdzielał przez 90 minut, a nie człapał po boisku.

Swoją drogą niepokojące są te kontuzje. Czekaj co chwile kontuzjowany, Jovanovic to samo, Szewczyk leczy się już 2,5 miesiąca. Przykłady można mnożyć, a przecież taki stan rzeczy mamy od ładnych paru lat. Przypadek? Pech?

Może brak boiska do trenowania.

qqq_b 03.05.2013 13:48

Każdy inny wynik niż porażka będzie sukcesem Wisły.

krzywy 03.05.2013 15:08

Siejewicz sędzią meczu... Pewnie będzie oddawał to co jego ekipa zabrała Wiśle w meczu z pewną komandą z Warszafki

WiślakMyślenice 03.05.2013 16:16

Cytat:

Pewnie będzie oddawał to co jego ekipa zabrała Wiśle w meczu z pewną komandą z Warszafki
By oddać trzeba mieć okazję do szwindlu.

Elefant 03.05.2013 16:46

Racjonalnie (bo nie racjonalnie wiadomo kibic zawsze wierzy) rzecz biorąc to nie widzę wielkich szans na pozytywne dla nas rozstrzygnięcie. Nie wturlaliśmy niczego sami Widzewowi, mielibyśmy wturlać w Poznaniu ?

Co prawda oni grają gorzej u siebie, ale aktualnie jesteśmy po prostu dramatycznie słabi. I zryw z Legią tego obrazu nie zmienia.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzywy (Post 1311248)
Siejewicz sędzią meczu... Pewnie będzie oddawał to co jego ekipa zabrała Wiśle w meczu z pewną komandą z Warszafki

Jeżeli już coś takiego się zdarzy to raczej nie, żeby oddać nam, ale raczej by powiększyć przewagę "komandy z Warszafki".
Choć bez dwóch zdań to co najmniej dziwne, że on sędziuje. Wygląda na próbę upieczenia dwóch pieczeni na jednym ogniu.
A. patrzcie, dla Wisły też się mylą.
B. a przy okazji przewaga się powiększa.

I przy okazji. Widać ile warte jest tupanie nóżką łysego.
A jak się "pomyli" na naszą korzyść to co, jakaś "galeria słąw sędziowskich" będzie :mysli::haha:

!!IRIVER!! 03.05.2013 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1311261)
By oddać trzeba mieć okazję do szwindlu.

Poważnie myślisz, że dać czerwoną kartkę z niczego, podyktować karnego z niczego, czy nie zauważyć metrowego spalonego to taka trudność?? :] Biorąc pod uwagę, że gramy z jedynym rywalem Legii, szanse że wywieziemy punkt/-y z Poznania drastycznie rosną...

felipe 03.05.2013 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq_b (Post 1311232)
Każdy inny wynik niż porażka będzie sukcesem Wisły.

Otóż to, jednakże rozum mówi lekkie 2, moze 3 do zera dla Amiki...

donecki 03.05.2013 20:23

Remis jest w zasięgu

Ajax 04.05.2013 10:16

No cóż jeśli zagramy dobry mecz będzie to kolejny gwoźdź do trumny naszego treneiro...

Wiem, że pokrętne myślenie ale to znaczy nie miej nie więcej, że trener nie ma zielonego pojęcia jak zmotywować drużynę. A oni spinają się tylko na górę tabeli

ArturBarlinek 04.05.2013 10:23

wygrajmy... ale by było fajnie:) lech to drużyna najbardziej znienawidzona przeze mnie w ekstraklasie ;-)

serek.c2 04.05.2013 10:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1311328)
No cóż jeśli zagramy dobry mecz będzie to kolejny gwoźdź do trumny naszego treneiro...

Wiem, że pokrętne myślenie ale to znaczy nie miej nie więcej, że trener nie ma zielonego pojęcia jak zmotywować drużynę. A oni spinają się tylko na górę tabeli

A jak przegra, to będziesz pisał, że nie ma pojęcia o np. odpowiednim doborze taktyki? Może przynajmniej remis nie będzie jego "winą". Ciężkie jest życie Kulawika na trenerskiej ławce...

donecki 04.05.2013 16:21

Skład taki będzie pewnie od nowego sezonu zawsze jak dzisiaj.do boju Wisełko.Po wygraną na przekór wszytkiemu!!!!!!!!!

arti 04.05.2013 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez donecki (Post 1311381)
Skład taki będzie pewnie od nowego sezonu zawsze jak dzisiaj

Mam nadzieję, że chociaż napastnik się zmieni..:lol:

Manor 04.05.2013 16:28

Miśkiewicz- Stolarski, Głowacki, Uryga, Bunoza - Małecki, Burliga, Wilk, Garguła, Sarki - Sikorski.

Skład w stylu #yolo. Będzie ciekawie :D

donecki 04.05.2013 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1311383)
Mam nadzieję, że chociaż napastnik się zmieni..:lol:

Wątpię bo któżby przyszedł:lol:
A poważnie to też mam taką nadzieję

donecki 04.05.2013 17:05

Nie ma naszych na trybunach.Ktoś coś wie?

michu-k 04.05.2013 18:25

Straciliśmy przynajmniej jedną flagę- Nieobliczalni.

shaggy 04.05.2013 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-k (Post 1311394)
Straciliśmy przynajmniej jedną flagę- Nieobliczalni.

:cenzura: troche wiecej szczegolow?

AntyMod 04.05.2013 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1311397)
:cenzura: troche wiecej szczegolow?

mysle ze pozniej albo jutro otrzymasz odpowiedz typowa tutaj : KTO MA WIEDZIEC TEN WIE :-/

comek 04.05.2013 19:38

Podsumowując mecz:
Miśkiewicz- przy bramce nie miał szans, ktoś powinien go nauczyć wykopywać piłkę.
Stolarski- poprawny, na początku było widać zdenerwowanie, a potem ładnie czyścił.
Głowacki- dobry w defensywie, jeden największy błąd, nie upilnowanie przy bramce.
Bunoza- jak wyżej.
Burliga- ładnie podłączył się do akcji, ale nie wykorzystał swojej sytuacji.
Wilk- jak zawsze najbardziej waleczny, chociaż zdarzały mu się błędy.
Uryga- nie widoczny.
Małecki- szarpał, walczył.
Garguła- bez komentarza.
Sarki- kilka akcji w pierwszej połowie, zawsze zwód na prawą nogę, w drugie połowie nie widoczny.
Sikorski- chyba najbardziej widoczny zawodnik w Wiśle, walczył, starał się, chciał się pokazać, nie wykorzystał sytuacji, którą sam sobie wywalczył- szkoda.
Boguski- dobre wejście z ławki, ładna akcja, złe podania.
pozostałych nie byłem w stanie ocenić za krótko grali, nie pokazali nic szczególnego...

Ogólnie mecz na remis, ale jak nie oddaje się celnego strzału na bramkę, to nie można zremisować, a co dopiero wygrać.

shaggy 04.05.2013 19:43

Nawet niezly mecz Wisly, pokzaujacy ze lepiej stawiac na Stolarskich niż Jovanoviciow. Mecz ten i z legia pokazuje ze w tej druzynie jest potencjal, kurcze mam nadzieje ze nast sezon my utzremy nosa pyrom i calej lidze. Wynik schodzi na drugi plan ze wzgledu na glupi (jak sie okazuje) sposob stracenia cennej fany wg mnie jedna z lepszych wyjazdowych. No nic z jednej strony szacun dla tych co sie w Poznaniu zjawili z drugiej trzeba byc skoncentrowanym na tym co sie robi...

pysio 04.05.2013 19:46

Dobrze, że po meczu z Piastem zaprzestałem oglądać meczy Wisły w TV. Wam też radzę tak postąpić, świat się nie kręci tylko wokół Wisły, a jak sobie ją odpuścicie na jakiś czas to dostrzeżecie, że życie jest jednak piękne :)

Od przyszłego sezonu liczę, że Wisełka będzie znowu wielka! Hooah!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl