Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [23 kolejka] Jagiellonia Białystok - Wisła Kraków, sobota 20 kwietnia, 15:45. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9023)

zim zum 19.04.2013 14:40

Te konferencje Kulawika, to jest coraz większy odlot. :D

wolfy 19.04.2013 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1309600)
Te konferencje Kulawika, to jest coraz większy odlot. :D

Uważasz, że jesteś zabawny ubliżając Kulawikowi?
Pomijam kwestię tolerowania tego, ale zastanów się co większość normalnych kibiców myśli o Twoim zachowaniu...

thechris 19.04.2013 15:35

Problem w tym, że najbardziej Kulawikowi ubliża sam ...Kulawik. Tu naprawdę nie ma już czego ironizować. Kulawik stał się kwintesencją parodii i absurdu (o czym wie mniejszość normalnych kibiców).

Grantar 19.04.2013 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1309572)
Chciałbym niektórym mózgom przypomnieć, że Czekaj, Burliga i Chrapek są architektami naszych porażek w równym stopniu jak starsi zawodnicy.
Rzygam już tym waszym "stawianiem na młodych".
Pisanie, że "młodzi nie zagrają gorzej od obecnych" jest jedną z największych bredni jaką w życiu słyszałem. Występy Bruda, Burligi, Chrapka i Czekaja jak widać niczego nikogo nie nauczyły.
Na koniec - jeśli to na ME będziemy budowali przyszły skład, to w następnym sezonie lecimy z ligi.

Masz rację:
Budujmy zespól w oparciu o Kosę , Sobola .... ja bym zciągnął jeszcze Franka. ... !!
OK ... Wszyscy trzej to klasa sama dla siebie i może nawet jeszcze są lepsi niż młodzież ale co będzie za rok dwa ???
Masz uprzedzenie do młodych i tyle.
Świadczy o tym m.in. czepianie się Czekaja i Bruda pod 4 przegranych meczach w których .... nie grali ...
A Chrapek łapie się do młodzieżówki więc taki ostatni nie jest ...

Oczywiście można kupić nowych asiorów ....

63.5 Kg 19.04.2013 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1309602)
Pomijam kwestię tolerowania tego, ale zastanów się co większość normalnych kibiców myśli o Twoim zachowaniu...

Ale on nikogo nie obrazil.
Jakbys zestawil datami wszystkie konferencje i wypowiedzi Kulawika dla diennikarzy i dla gazet bardzo lato zauwazyc ze dochodzi do sytuacji ze sam Kulawik po tygodniu od danej wypowiedzi nagle przedstawia wypowiedz adekwatnie odwrotna gdzie następnie po kolejnym tygodniu kolejna wypowiedz i odwrotność wypowiedzi wcześniejszej ...istny miszmasz i zagubienie...

comek 19.04.2013 17:06

Sikorski pewnie zagra, bo nigdzie nie ma informacji, że jest kontuzjowany.

Elefant 19.04.2013 17:11

Młodzież ?

Jaka młodzież. Zalecam sole trzeżwiące.

Pisałem przed Piastem, że trzeba wygrac by mieć większą pewnosć utrzymania i w ostatnich kolejkach wdrażać ową "młodzież". Nie udało się.Tak, że na razie jest sytuacja z gatunku wszystkie ręce na pokład. Proponuje prześledzić z kim gramy my a z kim PBB do końca rundy.
Jeszcze wszystko może się zdarzyć. I czwarte miejsce (choć to tylko teoretycznie) i spadek.

A zresztą skąd brać tą młodzież ? Właśnie w takich meczach, gdzie mamy istotne braki kadrowe, widać jak pusta jest w tym zakresie polityka klubu.

Mecz z gatunku tych, gdzie jeden punkt uznam za sukces.
Piąty mecz z rzędu w układzie środa/sobota. Duże osłabienia kadrowe, drużyna rozbita porażkami, wreszcie daleka podróż. Nic nie napawa optymizmem.
.

wolfy 19.04.2013 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1309619)
Świadczy o tym m.in. czepianie się Czekaja i Bruda pod 4 przegranych meczach w których .... nie grali ...
A Chrapek łapie się do młodzieżówki więc taki ostatni nie jest ...

Napisałem, że są współodpowiedzialni za beznadziejne wyniki i że grają słabo. Czego z powyższych stwierdzeń nie rozumiesz? To nie jest czepianie się, tylko stwierdzenie obiektywnego faktu: są nędzni, by nie rzec - chujowi. Najlepsi są jak akurat nie grają, bo potem jest wielkie zdziwienie czemu Czekaj ma taką przerażającą koordynację ruchową a Chrapek biegnie z szybkością dryfu kontynentalnego.

Do młodzieżówek u nas łapią się ostatnie ofiary i średnio co kilka miesięcy, w przerwie między sprzedawaniem Błaszczykowskiego do Realu a Lewandowskiego do Barcelony powstają artykuły o "straconym pokoleniu" gdzie większość grała w młodzieżówkach, a potem się nawet do naszej buraczanej e-klasy nie załapała.

Możemy ich wystawiać, ale nie dlatego bo są dobrzy albo jakoś szczególnie rokują, tylko - ponieważ jesteśmy żałośni kadrowo.

63.5 Kg - Maaskant też miał głupie konferencje, Petrescu skarżył się na sędziów, Skorża przepraszał. Wszyscy oni są głupi/chorzy psychicznie, nie to co forumowe pokemony.

:cenzura:

A wysyłanie Kulawika do zakładu psychiatrycznego tylko dlatego, że mówi to co musi na konferencjach jest obrażaniem go, ale co tam, gdzieś trzeba bezsilną gówniarską frustrację wyładować...

Co za wieś.

Grantar 19.04.2013 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1309636)
Napisałem, że są współodpowiedzialni za beznadziejne wyniki i że grają słabo. Czego z powyższych stwierdzeń nie rozumiesz?

Czy ja pisałem że czegoś nie rozumiem ???
Może to jest przykra rzeczywistość ale jeśli Cupiał nie wyskoczy z paru dodatkowych baniek to na tych młodych jesteśmy "skazani" ... to tylko chciałem ci uzmysłowić.

Arked 19.04.2013 17:25

To że Kulawik jest bardzo słabym mówcą wiemy od dawna. Natomiast nie widzę powodu żeby na nim się wyżywać. To bądź co bądź zasłużony dla Wisły piłkarz. Kula nie poradził sobie jako trener Wisły ale trzeba uczciwie przyznać, że jak na niedoświadczonego trenera znalazł się w niezwykle ciężkiej sytuacji w jakiej nie poradziłaby sobie większość uznanych szkoleniowców (mamy potwornie słabą drużynę).

Z Jagiellonią musimy walczyć o 3 punkty, żeby niedługo nie znaleźć się w nieciekawej sytuacji w jakiej jest teraz np. Pogoń.

PS: Bądźmy poważni, nie mamy utalentowanej młodzieży. Musimy grać tymi piłkarzami co do tej pory.

wolfy 19.04.2013 17:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1309639)
Czy ja pisałem że czegoś nie rozumiem ???
Może to jest przykra rzeczywistość ale jeśli Cupiał nie wyskoczy z paru dodatkowych baniek to na tych młodych jesteśmy "skazani" ... to tylko chciałem ci uzmysłowić.

Napisałem też, że jeśli do tego dojdzie - lecimy na mordę z ligi, tak więc niczego nie musisz mi uzmysławiać.
Ale to będzie już w następnym sezonie. W tym jeszcze się utrzymajmy.
Choćby po to, żebyście mogli sobie "analizować" czy skupić się na zdobyciu mistrzostwa, czy może jednak nie odpuszczać Pucharu Polski. I zastanawiać się, dlaczego przy kolejnym trenerze Boguski nie strzela.
Ponieważ (mam takie przeczucie) możemy nie spaść do pierwszej ligi, tylko od razu do czwartej...

Grantar 19.04.2013 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1309640)
Bądźmy poważni, nie mamy utalentowanej młodzieży. Musimy grać tymi piłkarzami co do tej pory.

OK. tylko jak długo ...

Arked 19.04.2013 17:48

Nie wiem. Dopóki im się kontrakty nie skończą? Ale jeśli kiedyś będziemy skazani na tą naszą obecną młodzież to aż boję się o tym myśleć - 3 liga. Jeśli chcemy młodych piłkarzy, na których można by stawiać to najpierw musimy ich pozyskać.

El'kabat 19.04.2013 18:21

Coś mi się zdaje,że dostaniemy porządne lanie od Jagi tym razem...Piłkarze musieliby dostać chyba potrójną premię,żeby się zmobilizować do czegokolwiek na koniec sezonu.
Tak jak ktoś wcześniej napisał,po tej kolejce będziemy mieć 6 pkt nad Podbeskidziem i zacznie się nerwówka

Griszka30KR 19.04.2013 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez comek (Post 1309632)
Sikorski pewnie zagra, bo nigdzie nie ma informacji, że jest kontuzjowany.

No raczej nie wg tego:
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=27844

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1309602)

Mysle ,ze jestem normlnym kibicem i.....nic nie myślę :P

piter116 19.04.2013 19:32

Jeszcze rano pisałem: "Skończcie pisać również o jakimś widmie spadku, za dużo drużyn jest między nami, a Podbeskidziem. Cała ta trójka poza Koroną gra taką samą padakę jak my.". Przejrzałem na spokojnie terminarz Ruchu,Widzewa,Korony,Pogoni, Podbeskidzia i muszę się lekko uderzyć w pierś. Jeżeli założymy wariant pesymistyczny (zdobywamy 4 punkty do końca sezonu), to o utrzymanie możemy walczyć do ostatniej kolejki. Pozwoliłem sobie wytypować wyniki zainteresowanych drużyn do końca sezonu, co oczywiście jest bezsensem biorąc pod uwagę nieprzewidywalność naszej ligi oraz to, że w ciągu 6 tygodni mogą dojść kartki, kontuzje itd. Przed tą kolejką tabela przedstawia się następująco :

http://oi46.tinypic.com/2cgmy6u.jpg

Podbeskidzie:

-GKS (D) 3
-Lechia(W) 1
-Zagłębie(D)1
-Polonia(W) 1
-Piast(D) 3
-Lech(W) 0
-Pogoń(D) 3
-Widzew(W) 1

Pogoń:

-Legia(W) 0
-Korona(D) 1
-Śląsk(W) 0
-GKS(D) 3
-Ruch(W) 1
-Górnik(D) 1
-Podbeskidzie(W) 0
-Polonia(D) 3

Ruch:

-Polonia(D) 1
-Górnik(W) 0
-Piast(D) 3
-Lechia(W) 0
-Pogoń(D) 1
-Wisła(W) 0
-Legia(D) 0
-Jagiellonia(W) 1

Widzew:

-Piast(D) 1
-Wisła(W) 1
-Jagiellonia(D) 3
-Lech(W) 0
-Lechia(D) 1
-Legia(D) 0
-Korona(W) 1
-Podbeskidzie(D) 1

Korona:

-Górnik(D) 1
-Pogoń(W) 1
-Polonia(D) 3
-Wisła(W) 3
-Jagiellonia(D) 3
-Piast(W) 0
-Widzew(D) 1
-Lech(W) 0

Wisła:

-Jagiellonia(W) 0
-Widzew(D) 1
-Lech(W) 0
-Korona(D) 0
-Śląsk(W) 0
-Ruch(D) 3
-Górnik(W) 0
-Zagłębie(D) 0

-Korona 39 pkt.
-Widzew 35 pkt.
-Pogoń 32 pkt.
-Wisła 31 pkt.
-Podbeskidzie 31 pkt.
-Ruch 31 pkt.

PS: Podkreślam, nie bierzcie tego na poważnie. Bardziej chodziło mi o rozpisanie terminarza do końca rozgrywek, a wyniki to wiadomo-zabawa.

Cytat:

Chciałbym niektórym mózgom przypomnieć, że Czekaj, Burliga i Chrapek są architektami naszych porażek w równym stopniu jak starsi zawodnicy.

Rzygam już tym waszym "stawianiem na młodych". Jak się już nie ma do czego dojebać, to zawsze można zacząć bredzić o graniu ME w lidze.

Chciałbym wam przypomnieć, że jeszcze się nie utrzymaliśmy. Nie jest też prawdą, że "walczymy o nic". Walczymy o jak najlepsze miejsce w lidze, ale widzę że większość tutaj została makabrycznie rozpieszczona przez Cupiała. Nie wiem czy gdziekolwiek indziej kibice chcą odpuszczania meczy bo "gramy o nic".

Pisanie, że "młodzi nie zagrają gorzej od obecnych" jest jedną z największych bredni jaką w życiu słyszałem. Występy Bruda, Burligi, Chrapka i Czekaja jak widać niczego nikogo nie nauczyły. Widzę jednak, że "odstaw rodaków, postaw na młodych Polaków" to nie był jednorazowy wyskok, tylko poważne schorzenie...

Na koniec - jeśli to na ME będziemy budowali przyszły skład, to w następnym sezonie lecimy z ligi.
Nikt nie mówi, żeby wstawić połowę ME do I składu. Wystarczy w takiej 65 minucie zamiast Burligi wpuścić na boisko Stolarskiego. Czy to naprawdę tak wiele?

arti 19.04.2013 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1309625)
Ale on nikogo nie obrazil.
Jakbys zestawil datami wszystkie konferencje i wypowiedzi Kulawika dla diennikarzy i dla gazet bardzo lato zauwazyc ze dochodzi do sytuacji ze sam Kulawik po tygodniu od danej wypowiedzi nagle przedstawia wypowiedz adekwatnie odwrotna gdzie następnie po kolejnym tygodniu kolejna wypowiedz i odwrotność wypowiedzi wcześniejszej ...istny miszmasz i zagubienie...

Proponuję kompletnie nie zwracać na to uwagi (już od dawna tak robię). O ile wiem żaden klub nigdy nie dostał nawet 0,000000000000000001pkt w tabeli za takie czy inne wypowiedzi trenera przed meczem.
A z dobrych wieści - już tylko 8 meczów = 720 min regulaminowego czasu gry do końca sezonu.
1 pkt jesteśmy w stanie przywieźć z Białego. 3pkt oczywiście teź choć zero z tyłu wydaje się dość śmiałym marzeniem.

WISŁAZWE 19.04.2013 22:52

Cytat:

Chciałbym wam przypomnieć, że jeszcze się nie utrzymaliśmy. Nie jest też prawdą, że "walczymy o nic". Walczymy o jak najlepsze miejsce w lidze

Przekaż tą prawdę o walce o jak najwyższe miejsce naszym zawodnikom, mam nadzieję, że posłuchają chociaż Ciebie.

Cytat:

Pisanie, że "młodzi nie zagrają gorzej od obecnych" jest jedną z największych bredni jaką w życiu słyszałem. Występy Bruda, Burligi, Chrapka i Czekaja jak widać niczego nikogo nie nauczyły. Widzę jednak, że "odstaw rodaków, postaw na młodych Polaków" to nie był jednorazowy wyskok, tylko poważne schorzenie...

Wrzucanie Chrapka do worka z parapiłkarzami typu Brud i Burliga jest nieporozumieniem. Coś musi być w zawodnikach typu Chrapek, Uryga, Stolarski skoro w miarę regularnie są powoływani do reprezentacji. Ty swoje zdanie opierasz tylko i wyłącznie na zawodnikach, którzy fakt faktem wypadli źle, nie wykorzystali swojej szansy.

Ale nie można być wiecznie uprzedzonym do młodych zawodników, należy dawać im szansę na pokazanie się na tle innych drużyny z Ekstraklasy a nie tylko na treningach.

Szkoda kontuzji Szewczyka bo obok Chrapka on miałby największe szansę na granie w pierwszym składzie.

fialo 20.04.2013 02:53

Wolfy ogladasz czasem te mecze czy tylko tak sobie klepies na forum dla zabicia czasu? Zestawianie w jednym szeregu 21 letniego Chrapka i 26 letniego paralityka Burligii to jak to ZWE ujal, bardzo delikatnie zreszta, nieporozumienie. Ogladnij sobie druga połówkę meczu z Legia, ogladnij mecz ze Slaskiem jeszcze raz i mi odpowiedz kto robił grę w środku boiska, kto walczył, kto odbierał, kto sie bardzo ladnie zastawial. Albo porownaj jego wystepy z wystepami Lukasza G. na przyklad.

Na mlodziez trzeba stawiac koniecznie. Chrapek, Stolarski czy jak wroci z Niecieczy Nalepa to sa naprawde solidni grajkowie. I może zamiast wymyslac niestworzone historie o jakichs pucharach to trzeba dac tym chlopakom sie otrzaskac co moze dac nam niesamowitego kopa w przyszłym sezonie?

LucjuszWielki 20.04.2013 10:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1309703)

Wrzucanie Chrapka do worka z parapiłkarzami typu Brud i Burliga jest nieporozumieniem.

A do jakiego wora mają zostać wrzuceni? Do wora z Meliksonem? Chrapem, Burliga, Brud, Czekaj to ta sama półka co Iwan, Kmiecik itd. goście którzy są maxymalnie średniakami...

Młodzi polacy wuahahah wole 40 letniego Szymkowiaka, który prezentowałby jakis poziom nić Chrapka, który biega bez pojęcia...

Przepychajcie siię dalej to już nie jest śmieszne tylko ŻAŁOSNE, mamy żenujących zawodników, beznadziejnie słabych a tutaj teorie powstaję że nie.... chyba nie bo on jest powoływany na mecz z Malta ...:haha:

Jak mamy grać zawodnikami typu wyżej wspomnieni to BANKOWO spadek murowany.

Nie interesuje mnie narodowość czy wiek, interesują mnie tylko umiejętności, tak więc wole takiego Saganowskiego czy Sobola nić Bruda/Chrapka czy Szewczyka...

crosby 20.04.2013 10:22

Jaka kadra na jage??

wolfy 20.04.2013 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1309711)
Wolfy ogladasz czasem te mecze czy tylko tak sobie klepies na forum dla zabicia czasu? (...)

Klępę dla zabicia czasu, meczy nie oglądam. Skoro to sobie wyjaśniliśmy...

Z Legią Sikorski strzelił gola. I co z tego? Bardziej reprezentatywna dla Chrapka jest jedna połowa z zeszłotygodniowego meczu, czy może wszystkie pozostałe?

fanfan 20.04.2013 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1309730)
A do jakiego wora mają zostać wrzuceni? Do wora z Meliksonem? Chrapem, Burliga, Brud, Czekaj to ta sama półka co Iwan, Kmiecik itd. goście którzy są maxymalnie średniakami...

Ja też Chrapka nie wrzucałbym do tego samego wora co Burliga czy Brud . Wg mnie ma potencjał na solidnego ligowca a może nawet kogoś więcej w przeciwieństwie do tych dwóch Panów B. Tylko uważam że nie powinien być wystawiany na pozycji klasycznej 10 tuż za napastnikiem tylko jako jeden z dwóch środkowych pomocników ustawionych przed stoperami . Oczywiście Jego gra pozostawia jeszcze wiele do życzenia ale wg mnie będzie coraz lepiej wraz z ograniem się w Ekstraklasie i nabraniem więcej doświadczenia . Przecież tacy piłkarze jak Wolski , Kosecki czy Furman też od razu nie błyszczeli w naszej najwyższej klasie rozgrywkowej a Chrapek wg mnie ma papiery (podobnie jak kiedyś Mączyński ) może nie na gwiazdę tej ligi a na co najmniej solidnego ligowca . Podobnie Nalepa , Uryga z zastrzeżeniem że powinien grać na środku obrony ponieważ na dobrej klasy środkowego pomocnika jest za słaby piłkarsko a przecież wielu stoperów zaczynało jako defensywni pomocnicy . Odnośnie Czekaja to zdrowie tutaj ma największe znaczenie , częste kontuzje już nie takie talenty niszczyły i nie wiązałbym z nim większych nadziei właśnie przez te kontuzje . Szewczyk to dla mnie wciąż zagadka : kiedyś pokazał się z bardzo dobrej strony , innym razem był kompletnie niewidoczny , teraz kontuzja -pożyjemy zobaczymy ale jeśli w ciągu przyszłego sezonu nie zacznie więcej grać to czarno Jego karierę u Nas widzę . Stolarski - podobno spory talent , bardzo młody obyśmy dobrze go prowadzili i nikt nam go nie podkradł ( choć pewnie dla samego rozwoju piłkarza lepiej byłoby gdyby jednak ktoś z zagranicy go podkradł ).

<Crasch> 20.04.2013 15:04

Działa wam public sport?

wolfy 20.04.2013 15:25

Jaki ten Burliga żałośnie słaby.

EDIT: Jovanović zresztą też.

michu-k 20.04.2013 15:25

Sytucja i burdel w naszym polu karnym przy bramce to kwintesencja całego tego sezonu.

nesta 20.04.2013 15:30

Nie da sie k... grać bez trenera. Ni nie da sie, nawet Barcelona sie gubi w takiej sytuacji. Kadra jest słaba ale nie aż tak żeby grać w ten sposób i przegrywac z takimi drużynami. Oj igra Bednarz z ogniem..

wolfy 20.04.2013 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1309771)
Kadra jest słaba ale nie aż tak żeby grać w ten sposób i przegrywac z takimi drużynami. Oj igra Bednarz z ogniem..

Jakimi? Jagiellonia jest lepsza od nas kadrowo.

thechris 20.04.2013 15:41

Wilk jest najłatwiejszym do przejścia DMF w tej lidze. Nikomu tak łatwo nie uciec, a kiedy trzeba to na nikim tak łatwo nie zarobić faulu.

arti 20.04.2013 15:41

Przygnębiająca kopanina do przerwy. Widoków na poprawę chyba nie ma.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl