![]() |
Cytat:
Fajnie byłoby mieć bilans dodatni bramkowy, hipotetycznie zajmując 3 miejsce :lol: |
Nie chciałabym być złym prorokiem, ale czy to tylko czysty przypadek, że przed meczem z Legią będzie nam gwizdał sędzia z Warszawy? Czy znowu będzie tak jak sędziowie w większości wiosennych meczów pozwalał rywalom na ostrzejszą grą, a nasze drobne przewinienia karał kartkami? Obym się mylił, ale za dużo już widziałem w tej piłce..
|
Dla Legii to aktualna Wisła nie jest żadnym zagrożeniem ani wyzwaniem w obojętnie jakim składzie. Oczywiście sędziowie krzywdzą Wisłę permanentnie i nie zdziwiłbym jakby na wszelki wypadek po raz kolejny osłabili i tak słabą Wisłę właśnie przed meczem z Legią. Dodatkowo Legia wcale nie musi w Krakowie koniecznie wygrać i nic się jej specjalnie nie stanie. Niby Lech ciśnie ale taki konkurent do walki o 1 miejsce to też żaden konkurent.
Trzecie miejsce jest poza zasięgiem. Nie jest możliwe aby wszyscy zgodnie z miejsc 3-8 zaczęli przegrywać i aby sędziowie nagle przestali Wisłę z punktów ograbiać. Przypominam, że sportowo Zagłębie zdobyło w tym sezonie 29 pkt więc na dziś Wisła sportowo jest na 10. miejscu. Wiśle zostały jeszcze mecze głównie z czołówką tabeli więc gadanie o 3. miejscu to takie same mrzonki jak gadanie o walce o MP przed sezonem. Przed sezonem pisałem, że Wisła ma potencjał na max 7 miejsce i po odejściu Meliksona to 7. miejsce będzie bardzo dobre biorąc również poprawkę na polskie sędziowanie. |
A mnie się wydaje, że zmiażdżymy dzisiaj Piast i podobnie za tydzień Legie, przede wszystkim atmosferą na trybunach, którą jesteśmy w stanie stworzyć.
Co do gry, każdy widział, jaka była w Gdańsku, mam nadzieję, że nasi piłkarze zdają sobie sprawę z tego, jaką fachure odstawili. Musimy być dobrej myśli, jakby to powiedział nasz trener ;) PS. Strasznie dużo gimbusów się namnożyło na C. |
Cytat:
|
nie wyglada to najgorzej
przy czym karny bl akurat ewidentny , faul siergieja troche bez sensu bo typ male mial szanse zeby dogonic pilke interesujaca reakcja czarka po obronie , malo braklo a bylby drugi karny |
Miałem solidne obawy przed tym, czy przypadkiem za tydzień nie skończy się trwająca kilkanaście lat passa, podczas której nie przegraliśmy w lidze z Legią u siebie. Obecnie zastanawiam się ile goli dostaniemy
|
Z taka grą i z nieskutecznoscia to Nas Legia pojedzie jak bedzie tylko chciała. Ja rozumiem przegrac z Legia ale nie z jakims Piastem.
|
Co za k.... łajzy!!! Ja p.... no brak mi słów! To się w pale nie mieści! To już nawet obrony nie mamy? czyli na 0:0 z warszawiakami z Ursusa nie mamy co liczyć...
|
Cytat:
Brak skuteczności. Na dobrą sprawę trudno wskazać kogoś, kto mógłby te bramki w miarę regularnie strzelać. Reasumując - wszystko po staremu. |
Wisła why?
|
Ofensywna gra wg Kulawika - oddać inicjatywę przeciwnikowi i grać z kontry.
|
Czy ktoś wychwycił co powiedział pedał Zbozień po meczu ? Coś w stylu, że kibice Wisły to ludzie ze wsi ?? Jak ktoś ma filmik z wywiadem to niech wrzuci.
|
panie Kulawik wsadź se pan w d.u.p.e ten półfinał pucharu Polski minimalisto!!!
|
Wróciliśmy z dalekiej podróży.Boże niech ten sezon się skończy ! Błagam o zmiany na kolanach !!!!
|
Jak większość drużyn tej ligi nie prezentujemy żadnej jakości, brakuje nam umiejętności, taktyki, kondycji, powtarzalnośći. Jesteśmy dziadami i tak już pozostanie.
|
Nie, powiedział, że Wisła ma dużo kibiców na wsiach, akurat też jestem z takiej okolicy, więc się nie dziwię.
|
Cytat:
|
Zbozien jest z Łącka a tam pelno Wislakow. On sie tylko tak wychowal ze byl za legia
|
Cytat:
:D |
Tak się kończy gra bez napastnika. W pierwszej kolejności wylecieć musi Genkov - zerowe zagrożenie dla bramki przeciwnika i duże obciążenie dla budżetu klubu. Facet w ogóle nie potrafi się zachować w ataku.
|
Przy pierwszym golu mógł być spalony Piasta. Canal+ nie wiedzieć czemu nie dał powtórki z kamery zamontowanej na wysokości pola karnego, czyżby chcieli coś ukryć? Sytuacja na pewno stykowa, warto było ją dokładnie pokazać, dlaczego tego nie zrobili?
screen w dużej rozdzielczości: wis.la/y4oeh niższej: http://img41.imageshack.us/img41/3084/piastx.jpg |
"Taktyka" Kulawika, nieumiejętność gry presingiem, nieumiejętność wykańczania sytuacji, granie jednym DP, brak jakości przede wszystkim w drugiej linii, bra kreatywności i pewności siebie w drugiej linii = najmniejszy wymiar kary.
Piast przez cały mecz był lepszy, my stworzylismy sobie tylko kilka ciekawych sytuacji. Panie Cupiał, co Pan zamierza? |
W tym kraju piłka nożna jak i (prawie) cały sport to dno , po prostu bieda połączona z głupotą daje takie efekty. Szczerze mówiąc nie widzę możliwości poprawy , chyba że zmieniłby się właściciel klubu .
|
Cytat:
|
BRAWO WISŁA... Z TAKA GRĄ TO ŚLĄSK I legia nas rozjadą i trzymam za to kciuki....
|
Cytat:
Zą tą bramkę obwiniam Głowackiego i Małeckiego. Pierwszego za to, że oszukał go Klepczyński, a drugiego za to, że w ogóle odpuścił krycie Zbozienia. Na screenie od Ciebie idealnie to widać. Kto w ogóle wymyślił ustawienie naszych kopaczy przy defensywnych stałych fragmentach gry? Kosowski (jeden z wyższych) i Jovanović(dosyć wysoki obrońća) nie kryją nikogo, a Bunoza stoi w murze przy wolnym z 25 metrów. Do tego ten Małecki... Nie myśli na boisku i spokojnie pozwala wibiegać Zbozieniowi na długi słupek. Jeśli przez ten czas na reprezentację tak mocno ćwiczyli stałe fragmenty gry, to daje Oscara temu, kto za to wszystko odpowiada. |
Cytat:
|
@Agnus - spójrz na nogę Chaveza (tę którą widać), jest równo z Klepczyńskim. Wynika z tego, że skoro stoi w takim rozkroku, to noga postawna jest bliżej bramki niż Klepczyński. Jak się przypatrzysz, to głowę Osmana też ujrzysz :)
edit: oczywiście wszystko jest na styku i wkurza tylko fakt, że na Lechii Małeckiemu takiego spalonego gwizdnęli, a tutaj już nie... |
Cytat:
Trzeba mieć nie pokolei pod sufitem, żeby mówić, że Piast był lepszy przez cały mecz, czy też najmniejszy wymiar kary. Ja sobie nie przypominam żadnych sytuacji Piasta poza karnym i dwoma bramkami, ktoś wymieni jeszcze jakąś? Jeszcze taka dygresja. Zamiast klepać bez celu w klawiaturę i wysyłać posty na forum, jak to nie jest źle w Wiśle, to może byście się łaskawie, wielcy znawcy taktyki i wszystkiego dookoła na mecz przeszli, bo w tej sytuacji jaka jest teraz tylko tak możecie pomóc Wiśle w przezwyciężeniu kryzysu. Wasze posty na forum nic nie dają niestety. Szacunek dla tych, którzy chodzą na mecze pomimo tej lipy, a reszta (szczególnie internetowi mędrcy) chyba nie rozumie znaczenia słów "na dobre i na złe". |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl