Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [21 kolejka] Wisła Kraków - Piast Gliwice, niedziela 7 kwietnia, 17:15. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9009)

Karherop 07.04.2013 10:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kpn (Post 1306823)
Ta...Jak od początku rundy: o utrzymanie, srodek tabeli, o puchary...

w takiej sytuacji w jakiej teraz jesteśmy żadnego wyniku nie można wykluczyć . Realnie to " nie mamy szans" na zajęcie miejsca 1-2 , oraz spaść poniżej miejsca 15-16 . Reszta miejsc , czyli 3-14 jest w naszym zasięgu .

Fajnie byłoby mieć bilans dodatni bramkowy, hipotetycznie zajmując 3 miejsce :lol:

4karol4 07.04.2013 11:47

Nie chciałabym być złym prorokiem, ale czy to tylko czysty przypadek, że przed meczem z Legią będzie nam gwizdał sędzia z Warszawy? Czy znowu będzie tak jak sędziowie w większości wiosennych meczów pozwalał rywalom na ostrzejszą grą, a nasze drobne przewinienia karał kartkami? Obym się mylił, ale za dużo już widziałem w tej piłce..

thechris 07.04.2013 12:17

Dla Legii to aktualna Wisła nie jest żadnym zagrożeniem ani wyzwaniem w obojętnie jakim składzie. Oczywiście sędziowie krzywdzą Wisłę permanentnie i nie zdziwiłbym jakby na wszelki wypadek po raz kolejny osłabili i tak słabą Wisłę właśnie przed meczem z Legią. Dodatkowo Legia wcale nie musi w Krakowie koniecznie wygrać i nic się jej specjalnie nie stanie. Niby Lech ciśnie ale taki konkurent do walki o 1 miejsce to też żaden konkurent.

Trzecie miejsce jest poza zasięgiem. Nie jest możliwe aby wszyscy zgodnie z miejsc 3-8 zaczęli przegrywać i aby sędziowie nagle przestali Wisłę z punktów ograbiać. Przypominam, że sportowo Zagłębie zdobyło w tym sezonie 29 pkt więc na dziś Wisła sportowo jest na 10. miejscu. Wiśle zostały jeszcze mecze głównie z czołówką tabeli więc gadanie o 3. miejscu to takie same mrzonki jak gadanie o walce o MP przed sezonem. Przed sezonem pisałem, że Wisła ma potencjał na max 7 miejsce i po odejściu Meliksona to 7. miejsce będzie bardzo dobre biorąc również poprawkę na polskie sędziowanie.

DeadOrAlive 07.04.2013 12:55

A mnie się wydaje, że zmiażdżymy dzisiaj Piast i podobnie za tydzień Legie, przede wszystkim atmosferą na trybunach, którą jesteśmy w stanie stworzyć.
Co do gry, każdy widział, jaka była w Gdańsku, mam nadzieję, że nasi piłkarze zdają sobie sprawę z tego, jaką fachure odstawili. Musimy być dobrej myśli, jakby to powiedział nasz trener ;)

PS. Strasznie dużo gimbusów się namnożyło na C.

filemon 07.04.2013 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1306827)
Realnie to " nie mamy szans" na zajęcie miejsca 1-2 , oraz spaść poniżej miejsca 15-16 .

Przyznaję, może być ciężko spaść poniżej 15-16, zwłaszcza poniżej 16 ;)

Mocny 07.04.2013 17:13

nie wyglada to najgorzej

przy czym karny bl akurat ewidentny , faul siergieja troche bez sensu bo typ male mial szanse zeby dogonic pilke

interesujaca reakcja czarka po obronie , malo braklo a bylby drugi karny

vilgefortis 07.04.2013 17:55

Miałem solidne obawy przed tym, czy przypadkiem za tydzień nie skończy się trwająca kilkanaście lat passa, podczas której nie przegraliśmy w lidze z Legią u siebie. Obecnie zastanawiam się ile goli dostaniemy

mitmichael 07.04.2013 18:10

Z taka grą i z nieskutecznoscia to Nas Legia pojedzie jak bedzie tylko chciała. Ja rozumiem przegrac z Legia ale nie z jakims Piastem.

stawski 07.04.2013 18:15

Co za k.... łajzy!!! Ja p.... no brak mi słów! To się w pale nie mieści! To już nawet obrony nie mamy? czyli na 0:0 z warszawiakami z Ursusa nie mamy co liczyć...

wolfy 07.04.2013 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1306868)
Z taka grą i z nieskutecznoscia to Nas Legia pojedzie jak bedzie tylko chciała. Ja rozumiem przegrac z Legia ale nie z jakims Piastem.

Wydaje Ci się. Ty kompletnie NIC nie rozumiesz. Nie wiem w czym ten Piast jest aktualnie piłkarsko od nas gorszy, może rozwiniesz swoją myśl? Bo moim zdaniem najwyższa pora przyjąć do wiadomości, że jeżeli od dwóch lat za czterech kolejnych trenerów klepią nas (u siebie i na wyjeździe) kluby pokroju Piasta czy Podbeskidzia, to nie ma w tym przypadku.

Brak skuteczności. Na dobrą sprawę trudno wskazać kogoś, kto mógłby te bramki w miarę regularnie strzelać.
Reasumując - wszystko po staremu.

comek 07.04.2013 18:19

Wisła why?

Heero 07.04.2013 18:20

Ofensywna gra wg Kulawika - oddać inicjatywę przeciwnikowi i grać z kontry.

Krzyma 07.04.2013 18:20

Czy ktoś wychwycił co powiedział pedał Zbozień po meczu ? Coś w stylu, że kibice Wisły to ludzie ze wsi ?? Jak ktoś ma filmik z wywiadem to niech wrzuci.

krzywy 07.04.2013 18:21

panie Kulawik wsadź se pan w d.u.p.e ten półfinał pucharu Polski minimalisto!!!

DJ Hazel 07.04.2013 18:24

Wróciliśmy z dalekiej podróży.Boże niech ten sezon się skończy ! Błagam o zmiany na kolanach !!!!

tofik 07.04.2013 18:25

Jak większość drużyn tej ligi nie prezentujemy żadnej jakości, brakuje nam umiejętności, taktyki, kondycji, powtarzalnośći. Jesteśmy dziadami i tak już pozostanie.

comek 07.04.2013 18:25

Nie, powiedział, że Wisła ma dużo kibiców na wsiach, akurat też jestem z takiej okolicy, więc się nie dziwię.

-ja123- 07.04.2013 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krzyma (Post 1306873)
Czy ktoś wychwycił co powiedział pedał Zbozień po meczu ? Coś w stylu, że kibice Wisły to ludzie ze wsi ?? Jak ktoś ma filmik z wywiadem to niech wrzuci.

Powiedział, że u niego na wsi jest pełno kibiców Wisły, a on był za Legią, więc ma satysfakcję z bramki.

markowywislak 07.04.2013 18:47

Zbozien jest z Łącka a tam pelno Wislakow. On sie tylko tak wychowal ze byl za legia

wolfy 07.04.2013 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez markowywislak (Post 1306881)
Zbozien jest z Łącka a tam pelno Wislakow. On sie tylko tak wychowal ze byl za legia

Patologiczna rodzina?

:D

Barti 07.04.2013 18:49

Tak się kończy gra bez napastnika. W pierwszej kolejności wylecieć musi Genkov - zerowe zagrożenie dla bramki przeciwnika i duże obciążenie dla budżetu klubu. Facet w ogóle nie potrafi się zachować w ataku.

zibi7 07.04.2013 18:51

Przy pierwszym golu mógł być spalony Piasta. Canal+ nie wiedzieć czemu nie dał powtórki z kamery zamontowanej na wysokości pola karnego, czyżby chcieli coś ukryć? Sytuacja na pewno stykowa, warto było ją dokładnie pokazać, dlaczego tego nie zrobili?

screen w dużej rozdzielczości: wis.la/y4oeh

niższej:
http://img41.imageshack.us/img41/3084/piastx.jpg

FraMat 07.04.2013 18:56

"Taktyka" Kulawika, nieumiejętność gry presingiem, nieumiejętność wykańczania sytuacji, granie jednym DP, brak jakości przede wszystkim w drugiej linii, bra kreatywności i pewności siebie w drugiej linii = najmniejszy wymiar kary.
Piast przez cały mecz był lepszy, my stworzylismy sobie tylko kilka ciekawych sytuacji.
Panie Cupiał, co Pan zamierza?

Squirtle88 07.04.2013 18:57

W tym kraju piłka nożna jak i (prawie) cały sport to dno , po prostu bieda połączona z głupotą daje takie efekty. Szczerze mówiąc nie widzę możliwości poprawy , chyba że zmieniłby się właściciel klubu .

Watts 07.04.2013 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1306885)

Wygrać Puchar Polski. ;)

marcin19876 07.04.2013 19:06

BRAWO WISŁA... Z TAKA GRĄ TO ŚLĄSK I legia nas rozjadą i trzymam za to kciuki....

Tominho 07.04.2013 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zibi7 (Post 1306884)
Przy pierwszym golu mógł być spalony Piasta. Canal+ nie wiedzieć czemu nie dał powtórki z kamery zamontowanej na wysokości pola karnego, czyżby chcieli coś ukryć? Sytuacja na pewno stykowa, warto było ją dokładnie pokazać, dlaczego tego nie zrobili?

screen w dużej rozdzielczości: wis.la/y4oeh

Nie było spalonego. Chavez za wcześnie zaczął biec w stronę naszej bramki i niestety pułapka ofsajdowa się nie udała...

Zą tą bramkę obwiniam Głowackiego i Małeckiego. Pierwszego za to, że oszukał go Klepczyński, a drugiego za to, że w ogóle odpuścił krycie Zbozienia. Na screenie od Ciebie idealnie to widać.

Kto w ogóle wymyślił ustawienie naszych kopaczy przy defensywnych stałych fragmentach gry? Kosowski (jeden z wyższych) i Jovanović(dosyć wysoki obrońća) nie kryją nikogo, a Bunoza stoi w murze przy wolnym z 25 metrów. Do tego ten Małecki... Nie myśli na boisku i spokojnie pozwala wibiegać Zbozieniowi na długi słupek. Jeśli przez ten czas na reprezentację tak mocno ćwiczyli stałe fragmenty gry, to daje Oscara temu, kto za to wszystko odpowiada.

Agnus 07.04.2013 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tominho (Post 1306891)
Nie było spalonego. Chavez za wcześnie zaczął biec w stronę naszej bramki i niestety pułapka ofsajdowa się nie udała...

Zą tą bramkę obwiniam Głowackiego i Małeckiego. Pierwszego za to, że oszukał go Klepczarek, a drugiego za to, że w ogóle odpuścił krycie Zbozienia. Na screenie od Ciebie idealnie to widać.

Wg mnie był spalony i pomimo biegu Chaveza w momencie podania zawodnik Piasta był na spalonym. Widać to na powtórkach.

Tominho 07.04.2013 19:27

@Agnus - spójrz na nogę Chaveza (tę którą widać), jest równo z Klepczyńskim. Wynika z tego, że skoro stoi w takim rozkroku, to noga postawna jest bliżej bramki niż Klepczyński. Jak się przypatrzysz, to głowę Osmana też ujrzysz :)

edit: oczywiście wszystko jest na styku i wkurza tylko fakt, że na Lechii Małeckiemu takiego spalonego gwizdnęli, a tutaj już nie...

fialo 07.04.2013 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1306885)
"Taktyka" Kulawika, nieumiejętność gry presingiem, nieumiejętność wykańczania sytuacji, granie jednym DP, brak jakości przede wszystkim w drugiej linii, bra kreatywności i pewności siebie w drugiej linii = najmniejszy wymiar kary.
Piast przez cały mecz był lepszy, my stworzylismy sobie tylko kilka ciekawych sytuacji.

Idze, idze z tą swoją propagandą. Akuratnie graliśmy całkiem fajny mecz, dużo gry na jeden kontakt, ogólnie dobrze się to oglądało chyba po raz pierwszy w tym sezonie na Reymonta. Właśnie dlatego, że w końcu wyszliśmy jednym DP, chociaż Chrapek (dobry mecz) w sumie grał takiego łącznika między atakiem a obroną. Od razu widać, co daje odstawienie Garguły od składu, jak wszedł to się wszystko z powrotem zesrało niestety.

Trzeba mieć nie pokolei pod sufitem, żeby mówić, że Piast był lepszy przez cały mecz, czy też najmniejszy wymiar kary. Ja sobie nie przypominam żadnych sytuacji Piasta poza karnym i dwoma bramkami, ktoś wymieni jeszcze jakąś?

Jeszcze taka dygresja. Zamiast klepać bez celu w klawiaturę i wysyłać posty na forum, jak to nie jest źle w Wiśle, to może byście się łaskawie, wielcy znawcy taktyki i wszystkiego dookoła na mecz przeszli, bo w tej sytuacji jaka jest teraz tylko tak możecie pomóc Wiśle w przezwyciężeniu kryzysu. Wasze posty na forum nic nie dają niestety. Szacunek dla tych, którzy chodzą na mecze pomimo tej lipy, a reszta (szczególnie internetowi mędrcy) chyba nie rozumie znaczenia słów "na dobre i na złe".

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl