![]() |
Cytat:
Mam nadzieję, że będzie to pierwszy z meczów przełamania dla Wisły |
Cytat:
WKS mam Milę my Meliksona - fakt, tylko teraz zapytam ile spotkań dla Wisły wygrał w tym sezonie Maor? Mila 4 bramki, 5 asyst. Melikson 1 bramka, 3 asysty. Co ciekawe ten pierwszy zaliczył jeszcze absencję w pierwszych kolejkach, zagrał mniej minut od naszego playmakera ale i tak jest lepszy. Nadal będę się upierał, że na tą chwilę druga linia Śląska a nasza to inna bajka a nie tak jak mówisz porównywalna. Zgadzam się co do kwestii, że wygra zespół któremu się będzie bardziej chciało. |
Klasyczne 0-1, chyba że Wisła coś wcisnie na początku meczu to wtedy może 1-1
Dobrze, że zespóły w spadkowej też cieniują :D |
Wtorek miał być wolnym dniem dla piłkarzy Wisły Kraków. Stało się inaczej, bo wszyscy zostali wezwani do klubu na spotkanie z zarządem. Temat rozmów - przyczyny fatalnej gry zespołu w ostatnim czasie ->>>CAŁOŚĆ
|
Brawo ,na dywanik tych obiboków gonic i obciac pensje o polowe
W przypadku Łukasza G i Kju nie placic im nic wstyd za tych ludzi,jak oni beda mogli w oczy kibicom w ndz spojrzec duzo ludzi mam nadzieje przejrzalo i nie bedzie dopnigowac tych darmozjadow ,bo nie ma po co,rozgonic to towarzystwo w pi**zdu. a w wynik ,pewnie wygra Slask,bo bedzie mu sie chcialo. |
Cytat:
wezmę ich na dywan bo grają chujnię |
Cytat:
Śląsk wcale nie jest na żadnej fali, poza Milą - który przede wszystkim wykonuje wszelkie stałe fragmenty i Jodłowcem, który w miarę trzyma defensywę. Poza tym Patejuk i Kowalczyk prawdopodobnie nie zagrają (kontuzje), forma napastników jest taka, że Voskamp gra w ME (i nawet strzela gole), Diaz jest słabiutki, a Gikiewicz to tragedia. W pomocy skrzydła (Sobota, Ćwielong) są słabiutkie, Elsner i Kaźmierczak też bez formy. Boczni obrońcy (Socha/Kowalczyk/Pawelec/Spahić) tę są dalecy od przyzwoitej formy, do tego Grodzicki, który w Śląsku niestety gra słabiej niż w zeszłym sezonie..... W praktyce niestety każdy wolny z granicy 30 metrów od bramki stanowi jednak zagrożenie, a nasi takich szans stwarzają zbyt wiele przeciwnikowi w meczu. Mimo wszystko Śląsk gra to co cała liga - długa piłka i z przodu może Mila coś zrobi (czyli taktyka a la Michał Probierz, który idzie ratować PGE GKS) Cytat:
|
ciekawe jak zagramy w obronie, bo wg. fantasyligiwp.pl Osman nie zagra z racji na późny powrót z kadry. Do tego Głowa i Czekaj kontja czyli :
1.Dunczyk,Bunoza, Jaliens, Jovanovic 2.Dunczyk, Bunoza,Jovanovic, Burliga 3.Bunoza,Jaliens,Jovanovic,Burliga 4.Dunczyk,Bunoza,Jaliens,Burliga |
Bo ja wiem... nie wiem skąd takie czarnowidztwo, Śląsk jest spokojnie do ogrania, myślę że wyniki trochę zaciemniają obraz bo gra jest momentami całkiem przyzwoita. Problem to skuteczność i pojedyncze błędy w obronie. Równie dobrze moglibyśmy przy takiej samej grze zdobyć w ostatnich 3 meczach 9 punktów. I nikt by nie psioczył, wszyscy uwielbialiby Kulawika. Tymi zawodnikami można grać na wysokim jak na nasze standardy ligowe poziomie, Sobol powinien grać bo TYLKO ON jest w stanie o.......ić nasze GWIAZDY na bieżąco i generalnie takie główne zadanie powinien dostać :-D. Patrząc na to co dzieje się w ligowej tabeli zajście na pudło nie powinno być wielkim wyzwaniem nawet przy obecnym poziomie gry naszej drużyny. Jedyny warunek: SKUTECZNOŚĆ. Jeśli chodzi o młodych to... już nie są specjalnie młodzi i jeśli mieliby czymś olśnić to już dawno powinni to zrobić. Umiejętności to jedno, ważniejsza jest głowa, bo to ona robi różnicę - po prostu kiedy masz użyć jakiej umiejętności. Kopanie piłki to nie są wielkie mecyje.Wystarczy popatrzyć na BARCĘ :-D.
|
Cytat:
Twierdzenie, że Wisła sprezentowała Śląskowi MP jest tak samo bez sensu jak twierdzenie, że Wisła spuściła Pasy z ligi... ofiarowując jej w tamtym sezonie 3 punkty... czyli więcej niż większość pozostałych drużyn w lidze. zium zium - oni się przełamują od około 13 miesięcy a nie od początku tego sezonu... |
Cytat:
Oni się od początku sezonu przełamują i coś im to nie wychodzi. |
Cytat:
Cytat:
|
Fredek ponoć nie zagra (problemy jelitowe).
Czyli chyba będziemy nieco mocniejsi niż ostatnio. |
Cytat:
Dobrze sobie zdajesz sprawę, że nie chodzi o jakieś 3 punkty zdobyte w dowolnym czasie, tylko o te akurat 3 punkty "zdobyte" w tej wlasnie kolejce. A jesli nie zdajesz sobie z tego sprawy, tym gorzej |
Cytat:
|
Filmik z ligi Szwedzkiej,kibice tak długo nie widzieli gola swojej drużyny że zaczęli się cieszyć zanim on nawet padł. Proponuje tak zrobić w Niedziele:) http://www.youtube.com/watch?v=MMyoZ...ature=youtu.be
|
Cytat:
Nasi odwalaja panszczyzne na treningach, leja na codzienna prace i pozniej wychodzi to na boisku podczas meczow. Jak sie jest w formie to wszystko latwiej przychodzi, szczescie tez. Slabe druzyny nie bazuja tylko na szczesciu. Tlumaczenie ze brakuje szczescia jest bardzo wyogdne bo tlumaczy codzienna olewke i minimalizm. Najlepiej po meczu stanac przed kamera i powiedziec "zabraklo szczescia bo pilka trafila w slupek". A to ze .... gralismy i tak samo sie "staralismy" przez 90 minut to niewazne. Zadna druzyna, ktorej sie nie chce nie bedzie wygrywac i nei bedzie miec szczescia. Dodatkowo tak jak juz ktos o tym pisal, jestesmy chyba najbardziej jalowym i niecharakternym zespolem w lidze. Ta druzyna nie ma ambicji a cos takeigo jak przelamanie to w ich przypadku nie istnieje bo co z tego, ze wygraja jakis mecz jak kolejny oleja. |
Cytat:
A jeszcze inna strona medalu tj. to co niżej napisał Arked. |
Cytat:
|
Cytat:
Edit: W najgorszym przypadku kolejka na remis. Główni rywale do spadku, Bełchatów i Podbeskidzie zgodnie przegrały swoje mecze. |
Jestem optymistą dlatego zakładam że ze Śląskiem będzie co najwyżej tylko 0:1 w plecy
|
Miało być wspólne święto,będzie w....... po cichu.
1-2 i może w końcu ktoś weźmie za jaja tą bandę piłkarzyków. |
Cytat:
Przecież oni nie mają jaj, znudziło mi się już czytanie wywiadów na głównej stronie jak to piłkarze są źli/ wkurzeni że znowu im się wygrać nie udało.. Że następnym razem się postarają i w ogóle. Przydało by się aby w końcu udowodnili to na boisku a nie w przed i po meczowych wywiadach. |
Jutro wygrywamy po meczu o którym najlepiej będzie natychmiast zapomnieć.
Będą "atrakcje", ale pewnie nie związane z bieganiem panów w krótkich spodenkach po boisku. |
Cytat:
|
Kadra ''Białej Gwiazdy'' na spotkanie 12 kolejki ze Śląskiem Wrocław:
Bramkarze: Sergiej Pareiko, Michał Miśkiewicz Obrońcy: Kew Jaliens, Osman Chavez, Marko Jovanović, Gordan Bunoza, Łukasz Burliga Pomocnicy: Ivica Iliev, Michał Szewczyk, Maor Melikson, Michał Chrapek, Radosław Sobolewski, Alan Uryga, Łukasz Garguła Napastnicy: Tsvetan Genkov, Rafał Boguski, Romell Quioto, Daniel Sikorski. Kadrze nie znaleźli się: Cezary Wilk pauzujący za nadmiar żółtych kartek, Arkadiusz Głowacki, Jan Frederiksen, Michał Czekaj - wszyscy leczą urazy. Natomiast do meczowej ''18'' wrócił powracający po kontuzji Łukasz Burliga. |
Miśkiewicz
Burliga - Jaliens - Chavez - Bunoza Chrapek - Uryga - Garguła - Szewczyk Genkov - Quioto Najsłabsi piłkarze czyli Sikorski, Iliev, Jovanović i Sobolewski nie powinni się znaleźć w ogóle w kadrze a ich miejsce mogą spokojnie zająć młodzi z ME. Melikson na ławę i wchodzi w drugiej połowie na ostatnie 30 min. Może to zmotywuje tą gwiazdeczkę od siedmiu boleści. |
Ja mam takie pytanie co własciwie dzieje sie z Burasem ? Jest tak słaby, że nie miesci sie w 18 meczowej ?
Oglądał go ktos w ME ? |
Donki też mnie to zastawia, jak przychodził do Wisły i mówiło się o stawianiu na młodych myślałem, że dostanie swoją szanse. Na początku sezonu wydaje mi się, że był kontuzjowany.
|
Cytat:
No no, z takim srodkiem pola i lewym skrzydlem to bedziemy postrachem ligi. Moze lepiej niech Slask w ogole nie wychodzi na boisko. Skoro Uryga i Szewczyk nie graja, albo graja malo, to znaczy ze sa ciency, a to ze nie graja, bo sie Kulawik na ich uwzial... Melikson na lawke...on w ciagu 90 minut zrobi wiecej dobrego niz Gargula przez cala runde. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl