![]() |
:lol::lol::lol: Jak zobaczyłym te koszulki to padłem :D Nie no litości :haha:
Aż sobie muszę avatar zmienić |
UUUUUU to będzie słodko dopiekać pyrkom.
-Cześć stary słyszałem że historyczne logo powróciło na Wasze koszulki:D |
Z tego co wiem jeśli chcieliby oddać walkower po wygranej 4-0 lub wyższej to wtedy UEFA wyrzuciłaby ich z rozgrywek, były już kiedyś cwaniaki którzy próbowali podobnie :D
|
Cytat:
|
Cytat:
hahahahaha szacun :haha::haha::lol: |
Gowno i tak zawsze wyplynie na powierzchnie...:haha:
|
Cytat:
Akurat gdy mówi się w tym samym czasie o rzekomej sprzedaży polonijnej licencji na śląsk i odżywa cały ten temat owego niecnego procederu, władze Amiki decydują się na takie coś:) Coś pięknego:) |
Amica Smart wygrała 2:0 w pierwszym meczu no cóż jest jeszcze rewanż :D
|
Cytat:
|
Myślę, że to nowe logo ma jakiś głębszy przekaz... Nie bez powodu napisali na koszulce amicaSMART. Będą mydlić przeciwnikom oczy, że niby boiskowa inteligencja... :D
|
Ładnie błysnął ten Lovrencsics.
|
Śląsk na TVP1 będzie z Czarnogórcami. Lepsze to niż nic. Jedyna ekipa, którą będę się naprawdę emocjonował w Europie. Co to była za radość jak świetnie zagrali z Dunde na wyjeździe. To były czasy... eh. Wisełko, dlaczego nie Ty?
|
Kibice Wisły Śląska Lechii Unii w pucharach wspierają Śląska. Czy kupować sprzęt AGD pewnej firmy i czy pić piwo pewnej marki ?
|
Cytat:
Polsat starcil mecze Polski druzyn ze sa teraz na Publicznej? jajca jakies. ma ktos rozpiske co z reszta transmisji? |
Nie stracił, tylko mu się umowa skończyła. Z LM tak samo.
|
Nie. LM i LE ma nPremium(enka) ale od 4 fazy elminacyjnej. Natomiast Do III fazy może kto chce transmitować. Ale Polsat nie chce bo zrobi smaczka dla widzów na nPremium, OS nie dostał oferty a nPremium nie chce bawić się w takie sprawy, więc pozostaje TVP. Jak nikt nie awansuje do IV fazy to będziemy oglądać Barce, Real itd na TVP(1 mecz LM) i mecze LE w nPremium
|
Zespół z krainy pyry awansował do 2 rundy eliminacji LE, teraz będą zwiedzać Kaukaz. ;)
|
Moim zdaniem awansować do fazy grupowej Ligi Europejskiej jest zdecydowanie trudniej poprzez bezpośredni awans(od I czy II fazy do fazy grupowej) niż do Ligi Mistrzów. Lech i Legia powinny coś zdziałać w III, natomiast w IV to będzie trzeba liczyć na wielkie szczęście, o Ruchu nie pisze bo to może być następna kompromitacja w Europie. Natomiast drogą Śląska do LM to jak droga krzyżowa, w III rundzie to mają prawie że zerowe szanse żeby trafić na najgorszego przeciwnika czyli Helsinborgs z resztą mogą co najwyżej powąchać murawy.
|
No przykro to stwierdzać , ale Śląsk może zapomnieć nawet o LE , jeśli w III rundzie trafią na taki Basel czy Anderlecht to nie będzie z nich co zbierać . Dlatego właśnie te punkty rankingowe są tak ważne , bo gdyby Lech zostałby mistrzem ( tfu) to miałby autostradę do LM , ale pewnie i tak wejdą do LE :/
|
Moim zdaniem największą obawę można mieć o Śląsk. O ile transfer Patejuka uważam za ciekawy i naprawdę wartościowy, generalnie ich ofensywa jest względnie przyzwoita w polskich warunkach (Sobota, Mila, Patejuk, Diaz), o tyle to, jak wygląda defensywa zakrawa pod kpinę i bez dupy lania może to nie wystarczyć nawet na Czarnogórców - środek defensywy złożony z rezerwowego prawego obrońcy z Zagłębia Lublin, czyli Kowalczyka plus zapchajdziura Pawelec należy prawdopodobnie do najgorszych w lidze, taka prawda.
Przecież nawet jak weźmiemy beniaminka ze Szczecina, to Hernani z Nollem wyglądają solidniej, czy też Lacic z Wiluszem z raczej słabego Bełchatowa. Niby doszedł Grodzicki, ale o ile wiem w sparingach nie błyszczał. Nawet taki Jodłowiec byłby dla nich zbawienny w tym momencie. A szkoda, bo gdyby Śląsk na środku obrony miał zawodników wyróżniających się w tej lidze, do tego doszedłby napastnik klasy choćby Dwaliszwiliego, to sytuacja odwróciłaby się diametralnie. Nie da się jednak grać w eliminacjach LM bez obrony, a wszystko na to wskazuje że tak będzie w przypadku Śląska. Ruch natomiast może mieć ciężko jak...przejdzie Macedończyków. Jeśli trafi na czołową drużynę z rozstawionych w III rundzie, to krzyż na drogę, czekać ich będzie ogromna walka o uniknięcie pogromu. |
Śląsk ma zagadkową obronę. Na papierze wygląda to kiepsko, ale na boisku może ambicją i walką o najważniejsze rozgrywki klubowe w Europie uda się zniwelować braki w umiejętnościach. Za to do bramki i linii pomocy nie można mieć zastrzeżeń. Kelemen jest w czołówce bramkarzy T-M Ekstraklasy. Pomoc wręcz niesamowita jak na polskie warunki: Sobota, Mila, Kaźmierczak, Cetnarski, Elsner no i wspomniany wyżej Patejuk. Nie wiem jak wygląda sytuacja z Ćwielongiem i Madejem, którzy też potrafią zagrać świetny mecz. Niestety, atak nie jest mocną stroną wrocławian. Diaz skłócony z Lenczykiem, Holender chyba bez formy, bo trener od dawna na niego nie stawia, no i zostaje w obwodzie jedynie Gikiewicz. Widziałem tego chłopaka w paru meczach i nie przekonuje, pisząc krótko.
Tak więc: Bramkarz i pomoc na plus. Obrona i atak na minus. Wierzę jednak, że może się Śląskowi udać... udać awansować, bo mało kto w nich wierzy, a rywale mogą zlekceważyć wrocławian, co byłoby z korzyścią dla mistrza Polski. Losowanie póki co sprzyja, bo pierwszy mecz z Czarnogórcami rozegrany zostanie na wyjeździe, mam nadzieje, że ten układ nie zmieni się w 3. i 4. rundzie eliminacyjnej. |
Do usunięcia
|
Największe szanse ma Lech by zaistnieć w pucharach, jak skończą wyjazdy do Azji to później powinno być z górki. Szczególnie, że jeszcze ktoś do nich ma przyjść w miarę rozgarnięty. Legia to nie wiadoma dla mnie. Łotyszy przejdą później nie wiadomo, niby skład podobny z zeszłej rundy, ale kilku kontuzjowanych i wyniki w sparingach kompromitujące. Ruch jak przejdzie Macedończyków (a niestety ale te drużyny są wyrównane) to odpada. Dwa lata temu jak grali z przeciętną Austrią Wiedeń mając na ławce Walda Fornalika to zebrali manto niebywałe. Teraz skład na podobnym poziomie, a trenera nie ma. Śląsk z kolei to będzie jechał na tym co zawsze, czyli stałych fragmentach gry bo nic innego nie ma do zaoferowania.
|
Dla mnie to głupoty wypisujesz Baala, sory, ale się nie zgadzam z większością tekstu.
O Lechu Dla mnie klub z Poznania, paradoksalnie ma najmniejsze szanse na sukces. Niby jest rozstawiony w trzech pierwszych rundach i najprawdopodobniej w 4., ale doznał tak wielu osłabień, że nie wiem czy zdoła przejść wszystkie nierozstawione przeszkody. Zawsze mnie zastanawiało, czemu wielu użytkowników pisze, że Lech ma najlepszy personalnie skład? Teraz, gdy odeszli: Stilić, Rudniev, Injać, Kriwiec, Kikut, Wojtkowiak. Na ich miejsce pozyskali tego nowego napastnika, Trałkę i kilku no name'ów. Z wypożyczenia wrócili Wilk i Kiełb. Do Kazachstanu lecieli z zapasem dwóch bramek i nie musieli się na zbyt wysilać, ale na Boga, żeby zremisować z przedostatnim zespołem z Kazachstanu, który dostaje baty po 5-0? Z Chazarem będzie im o wiele trudniej. O Legii Legia, to mnie za bardzo nie interesuje. Z tego co śledzę i zdążyłem zauważyć, władze klubu rozpieprzają klub tak jak w naszej Wisełce, można napisać tylko: zamienił stryjek, siekierkę na kijek. O Ruchu Ruch akurat personalnie wygląda najlepiej spośród polskich zespołów grających w LE. Wymienili z korzyścią dla siebie Abotta i Grodzickiego na Sultesa i Sadloka, doszedł Panka i kilku z niższych lig. Wisła też dwa sezony z rzędu kompromitowała się w Europie, a potem o mały włos nie awansowała do LM. Wynik z Austrią nie ma w tym momencie żadnego znaczenia. O Śląsku Stałe fragmenty gry są największą bronią Śląska, ale bramki z akcji też potrafią strzelić. Można również liczyć na indywidualne akcje Soboty, Mili, Kaźmierczaka czy Patejuka. Jest kilku ludzi co mogą pociągnąć ten zespół. |
Skład Ruchu z meczu z Austrią sprzed dwóch lat:
Ruch: Krzysztof Pilarz - Krzysztof Nykiel, Rafał Grodzicki, Piotr Stawarczyk, Ariel Jakubowski - Wojciech Grzyb, Maciej Sadlok, Gabor Straka, Michał Pulkowski (69. Paweł Lisowski), Marcin Zając (80. Maciej Jankowski)- Sebastian Olszar (62. Grzegorz Bronowicki). Pogrubioną czcionką, ci piłkarze, którzy grają obecnie w Ruchu. |
Cytat:
|
Cytat:
Sadlok jest reprezentantem Polski, jest 6 lat młodszy od Grodzickiego, może się piłkarsko rozwinąć i będzie można go sprzedać w przyszłości za fajne pieniądze. |
Cytat:
Cytat:
|
Blaszczu16, to jakie bzdury tu prawisz to az przekracza wszelkie granice. Ty sie wogole pilka interesujesz?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
-Kriwiec? Mowimy o tym Kriwcu? Toz to nawet najstarsi gorale nie pamietaja dobrego meczu w wykonaniu bialorusina. Czlowiek gral tam na takim poziomie, ze jego sprzedaz kibice uznali za... wzmocnienie. -Injac tez bardzo srednio gral ostatnimi miesiacami. Jak dla mnie to poziom Tralki. - Wojtkowiak i Kikut tak jak Injac. Bardzo srednio. Jedyne prawdziwe oslabienie Lecha to Rudnevs. Jak sie zerknie na ich kadre to brakuje tam prawego obroncy i napastnika. Poza tym reszta pozycji wyglada bardzo solidnie jak na realia naszej ligi. No i... o transfery sie teraz tu rozchodzi. Jesli bedzie tak jak pisza gazety i Lech sprowadzi obronce i napastnika (w miare ogarnietych) to kadrowo beda naprawde mocni... w naszych realiach. Duzo mocniejsi od nas, od Ruchu czy Slaska. Jak nie kupia to... kadrowo nie bedzie juz rozowa, ale wciaz bedzie to level wyzej od Ruchu czy Slaska. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
-------------------------------------------------------------------------------- Jak dla mnie maksimum Slaska to jest 3 runda el. LM i pozniejsze odpadniecie w 4 rundzie el. LE. To jest ich maksimum. Ruch jest w stanie awansowac do 3 rundy, i tam w zaleznosci od przeciwnika (ogorek lub nie) albo odpada albo walczy o awans do 4 rundy el. LE. Legia z Lechem pilkarsko (sa rozstawieni) sa w stanie awansowac do 4 rundy el. LE. A tam, w zaleznosci od szczescia, przeciwnika, i dyspozycji meczowej moga odpasc, ale... i tez moga awansowac. |
Cytat:
Z Czarnogórcami może być różnie. Tam jest teraz straszny upał, do tego oni są dość dobrze wyszkoleni technicznie, myśle ,że łatwo nie będzie. W każdym razie nie tak łatwo jak się wszystkim wydaje. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl