Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Stan Valckx - dyrektor sportowy Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8400)

TRZEBINIAnin 20.11.2011 18:54

Nie szukajcie dalej trenera, moze uda sie utrzymać w ekstraklasie z tym trenerem i składem,

zgrybus 20.11.2011 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TRZEBINIAnin (Post 1193517)
Nie szukajcie dalej trenera, moze uda sie utrzymać w ekstraklasie z tym trenerem i składem,

nie przesadzajmy :)

wwf 20.11.2011 19:14

Jak napisałem kiedyś w tym temacie że wszystkie transfery poza Meliksonem to niewypały to mnie tutaj chcieli pobić. Dziś widać jak na dłoni że Valkx sciągał słabych piłkarzy a Maaskant to był pseudo trener.

Na dzień dzisiejszy ja na miejscu Cupiała wywaliłbym Basałaja i Valkxa bo kolesie naściągali za wielką kasę szrotu o umiejętnościach 2 ligowych.

brylant17 20.11.2011 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1193555)
Jak napisałem kiedyś w tym temacie że wszystkie transfery poza Meliksonem to niewypały to mnie tutaj chcieli pobić. Dziś widać jak na dłoni że Valkx sciągał słabych piłkarzy a Maaskant to był pseudo trener.

Na dzień dzisiejszy ja na miejscu Cupiała wywaliłbym Basałaja i Valkxa bo kolesie naściągali za wielką kasę szrotu o umiejętnościach 2 ligowych.

Biton to też nie wypał?

qchar90 20.11.2011 19:37

wwf
ty chyba jestes glupi
tak lepiej zaufajmy Kapce, on potrafi sciagnac swietnych zawodnikow i trenerow
to ten czlowiek sciagnal Milana Jovanica,Bunoze
stal za zatrudniem bodajze Okuki i Liczki
Kapka pewnie juz kopie dolki pod Basalajem i Stanem

Stan mial dobre transfery
przed walka o LM, mial liste zrobiona, mial kase dostac na dobrych zawodnikow, ale wygral wariant oszczedniosciowy
dlatego gra lamey,diaz itp
oni na liscie byli na 3 czy 4 miejscu

Martinus 20.11.2011 20:24

Cytat:

Całe szczęście, że Ty dysponując takimi budżetem ściągnąłbyś lepszych graczy - jesteś moim kandydatem nr 1 na trenera, dyrektora sportowego i prezesa w jedym - oczywiście w FM...

Dariook 20.11.2011 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1193584)
Biton to też nie wypał?

Chyba właśnie wychodzi pomału szydlo z worka...

Biton gra coraz gorzej, a jego przegląd sytuacji na boisku pozbawia nas szans na zdobycie gola.
Plusem jest to ze cena bedzie oscylowac w granicach 600 tyś.

Biton i Iliev musza sie zakładać kto w meczu strzeli bramę. Trudno racjonalnie wytłumaczyć obustronna slepote.

Chrisman 20.11.2011 20:58

tomasza hajte na dyr sportowego

19sebawro06 20.11.2011 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 1193601)
wwf
ty chyba jestes glupi
tak lepiej zaufajmy Kapce, on potrafi sciagnac swietnych zawodnikow i trenerow
to ten czlowiek sciagnal Milana Jovanica,Bunoze
stal za zatrudniem bodajze Okuki i Liczki
Kapka pewnie juz kopie dolki pod Basalajem i Stanem

Stan mial dobre transfery
przed walka o LM, mial liste zrobiona, mial kase dostac na dobrych zawodnikow, ale wygral wariant oszczedniosciowy
dlatego gra lamey,diaz itp
oni na liscie byli na 3 czy 4 miejscu

ja myślę że byli gdzieś na 8-10 miejscu albo w ogóle nie byli brani po uwage ale trzeba było brać za free

allon 21.11.2011 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1193709)
Chyba właśnie wychodzi pomału szydlo z worka...

Biton gra coraz gorzej, a jego przegląd sytuacji na boisku pozbawia nas szans na zdobycie gola.
Plusem jest to ze cena bedzie oscylowac w granicach 600 tyś.

Biton i Iliev musza sie zakładać kto w meczu strzeli bramę. Trudno racjonalnie wytłumaczyć obustronna slepote.

Dyrektor sportowy odpowiada za transfery/przedłużenia kontraktów itp a trener pierwszego zespołu za formę zawodników ich ustawienie i wykorzystanie w zespole. Jak nie widzisz ,że to są 2 oddzielne byty tzn. ,że nie znasz się zbytnio na piłce nawet w wydaniu II ligowym. A napastnicy żyją z piłek od pomocników(podstawy piłki nożnej)

Dariook 22.11.2011 02:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez allon (Post 1194230)
Dyrektor sportowy odpowiada za transfery/przedłużenia kontraktów itp a trener pierwszego zespołu za formę zawodników ich ustawienie i wykorzystanie w zespole. Jak nie widzisz ,że to są 2 oddzielne byty tzn. ,że nie znasz się zbytnio na piłce nawet w wydaniu II ligowym. A napastnicy żyją z piłek od pomocników(podstawy piłki nożnej)

Cieżko mi zrozumiec o co ci chodzi!
Zacytowałeś mnie następnie cos nabazgrałeś nie na temat.
Muszę troszeczke zachwiać twoją filozofie futbolu. Napastnik żył z piłek od pomocnikow za Piechniczka i moze tak jest w 2 lidze, gdzie formacje grają w strefie.
Nowoczesny futbol polega na grze zespołowej, z wymianą pozycji na boisku. Nie wazne kto strzela, liczy sie to co w sieci. Pamietasz R.Carlosa? moze bliżej, Zieńczuk, Marcelo, cos ci to mówi?

A podstawą piłki nożnej są 2 bramki i piłka :rotfl:

A wracając do tematu to Stan planuje 1 zakup w okienku. Ciekawe jaka to pozycja wymaga takich wzmocnień?
Nie zdziwię sie jak bedzie to bramkarz...

jerry.lii.lewis 22.11.2011 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1194310)
moze bliżej, Zieńczuk, Marcelo, cos ci to mówi?

.

Wtedy, jak pamiętam mówiło to głównie o beznadziejnej niemocy napastników ;)
Taka formacja nadal istnieje i to nie ze względów jedynie historycznych czy sentymentalnych. Jeżeli obrońca strzelał u nas najwięcej bramek to znaczyło, że bramki zdobywaliśmy ze stałych fragmentów głównie (wtedy stoper podchodził wysoko) a nie z gry, kiedy stoperzy są raczej z tyłu, a strzelania goli oczekuje się raczej od napastników ;)

lazy 22.11.2011 12:21

Cytat:

Za taką krótkowzroczność i dziury w pamięci należałoby wysyłać na "ba(na)nową" rehabilitację.

A przepraszam..., przecież to demagogia.

milosz 22.11.2011 12:31

Taa wywalmy Stana i ostatni gasi światło., na dziś S. Valckx to najmocniejszy punkt w Wiśle.

borys 22.11.2011 12:45

Na tyle mocny na ile pozwalaja warunki. Wiec tak jak ze wszystkim innym.

Dariook 22.11.2011 14:58

A mnie zastanawia natomiast skutek zakończenia współpracy z RM.

Mianowicie, skoro Maaskant pobiera miesięcznie zarobki wynikające z kontraktu to znaczy ze kontrakt jest wciaz ważny?

Bo można przeczytać ze często pojawia sie na R22. Ze dalej mieszka w Krakowie.

Jesli kontrakt nie został rozwiązany to RM jest pracownikiem Wisły . Czyli będzie u nas pracowal do momentu zmiany pracodawcy lub końca kotraktu.

Wiem ze to raczej niemożliwe ale Czy SV by mógł rozwiązać kontrakt z Rm Jesli by sie nie pojawił na R22?
Niby zaniechanie obowiązków itp?

borys 22.11.2011 15:27

Stosunek pracy rozwiazano zapewne z zachowaniem okresu wypowiedzenia(Czerwiec), bez koniecznosci swiadczenia pracy(czyli ze jest pracownikiem a pracowac nie musi).

arti 22.11.2011 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1194423)
A mnie zastanawia natomiast skutek zakończenia współpracy z RM.

Mianowicie, skoro Maaskant pobiera miesięcznie zarobki wynikające z kontraktu to znaczy ze kontrakt jest wciaz ważny?

Bo można przeczytać ze często pojawia sie na R22. Ze dalej mieszka w Krakowie.

Jesli kontrakt nie został rozwiązany to RM jest pracownikiem Wisły . Czyli będzie u nas pracowal do momentu zmiany pracodawcy lub końca kotraktu.

Wiem ze to raczej niemożliwe ale Czy SV by mógł rozwiązać kontrakt z Rm Jesli by sie nie pojawił na R22?
Niby zaniechanie obowiązków itp?

Ile Ty masz lat i gdzie żyjesz?
Wywalono Maaskanta, ale ponieważ kontrakt jest do 06.2012, a RM nie wyleciał dyscyplinarnie to trzeba Mu płacić kasę do końca umowy. Chyba, że miłosiernie powie, że jej nie chce od Wisły:lol: Po to się podpisuje umowy żeby ich przestrzegać - w obie strony.

przem 22.11.2011 19:25

Ale przecież już była afera z Kasperczakiem, który został "odsunięty" czy jakoś tak. Może RM jest w takim trenerskim klubie kokosa :).

Dariook 22.11.2011 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1194558)
Ile Ty masz lat i gdzie żyjesz?
Wywalono Maaskanta, ale ponieważ kontrakt jest do 06.2012, a RM nie wyleciał dyscyplinarnie to trzeba Mu płacić kasę do końca umowy. Chyba, że miłosiernie powie, że jej nie chce od Wisły:lol: Po to się podpisuje umowy żeby ich przestrzegać - w obie strony.

Wiesz ze dzwony biją , ale nie wiesz w jakim kościele...

Jak byś czytał ze zrozumieniem to byś wiedział o co pytam. Po co się produkujesz?
kolega Borys fachowo mi to wyjaśnił:

Cytat:

Stosunek pracy rozwiazano zapewne z zachowaniem okresu wypowiedzenia(Czerwiec), bez koniecznosci swiadczenia pracy(czyli ze jest pracownikiem a pracowac nie musi).
Ciekawostką był apel odnośnie pieniędzy na łamch gazety.
A z resztą nie wiemy w jaki sposób się klub zabezpiecza na wypadek słabych wyników trenera.

Co by nie mówić Wisła mogła coś takiego mieć. A Maaskant musi codziennie do roboty na rano śmigać:D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przem (Post 1194564)
Ale przecież już była afera z Kasperczakiem, który został "odsunięty" czy jakoś tak. Może RM jest w takim trenerskim klubie kokosa :).

Haha , dokładnie. Chodzi RM codziennie do klubu, na treningi, na konferencje. Moze odsuneli go od prowadzenia druzyny a teraz zajmuje sie pielęgnacją trawy...

ooona 22.11.2011 19:50

Z tego co słyszałam RM został zwolniony z obowiązku świadczenia pracy pozostając formalnie pracownikiem Wisły. Tak więc płacimy mu do czerwca a on nie musi dla nas nic robić. Nie może też podjąć pracy gdzie indziej bo straci prawo do wynagrodzenia od nas. W Krakowie pozostaje przynajmniej do Świąt. W klubie bywa często, a nawet bardzo często. Wisła liczy na to, że od stycznia znajdzie sobie jakieś zajęcie, odpadła by wtedy konieczność wypłacania mu pensji. To właśnie jego uposażenie blokuje zatrudnienie nowego trenera. Nie ma na niego kasy.

szprotson 22.11.2011 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ooona (Post 1194578)
Z tego co słyszałam RM został zwolniony z obowiązku świadczenia pracy pozostając formalnie pracownikiem Wisły. Tak więc płacimy mu do czerwca a on nie musi dla nas nic robić. Nie może też podjąć pracy gdzie indziej bo straci prawo do wynagrodzenia od nas. W Krakowie pozostaje przynajmniej do Świąt. W klubie bywa często, a nawet bardzo często. Wisła liczy na to, że od stycznia znajdzie sobie jakieś zajęcie, odpadła by wtedy konieczność wypłacania mu pensji. To właśnie jego uposażenie blokuje zatrudnienie nowego trenera. Nie ma na niego kasy.

Niech go na speca od PR zatrudnią

bloodraven 22.11.2011 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1194571)
Ciekawostką był apel odnośnie pieniędzy na łamch gazety.
A z resztą nie wiemy w jaki sposób się klub zabezpiecza na wypadek słabych wyników trenera.
Co by nie mówić Wisła mogła coś takiego mieć. A Maaskant musi codziennie do roboty na rano śmigać:D

Sam sobie odpowiedziałeś na durnie postawione pytanie. Wszystko zależy od konstrukcji umowy o pracę dla trenera profesjonalnego, czyli tzw. kontraktu. Jeśli przewidywał wykonywanie pracy tylko w charakterze trenera I zespołu to Maaskant nigdzie nie musi chodzić będąc oficjalnie usuniętym z pełnienia tej funkcji.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1194571)
Haha , dokładnie. Chodzi RM codziennie do klubu, na treningi, na konferencje. Moze odsuneli go od prowadzenia druzyny a teraz zajmuje sie pielęgnacją trawy...

Pierwsze zdanie wskazuje, że musisz spakować się na przyrodę, bo jutro pani pyta... Co do Heńka sprawa dotyczyła podjęcia przez niego pracy w innym podmiocie, gdy był oficjalnie związany z nami kontraktem, uprzednio nie rozwiązując go. Potem chciał za ten okres pieniądze od Wisły.
Ad rem- jak już wyżej zaznaczyłem nie wiemy nic o konstrukcji umowy, więc wszelkie dywagacje są o tzw. dupie Maryny.

vilgefortis 23.11.2011 02:04

Dostosowując się do poziomu wybranych wypowiedzi stwierdzam - dyrektorem sportowym naszego klubu niech zostanie Wojciech Kowalczyk. Hej!

ooona 23.11.2011 09:45

Ocenianie (krytyczne) dyrektora sportowego, któremu zwyczajnie nie daje się kasy na transfery i jest zmuszony bazować na piłkarzach którym kończą się kontrakty, tych bez klubu z kartami na ręku lub wyłącznie wypożyczanych nie jest fair. Można się spodziewać, że sam Valckx po czerwcu nie będzie chciał u nas dłużej pracować i on nie przedłuży z nami kontraktu. Co za przyjemność taka funkcja z pustym portfelem?

willow 23.11.2011 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ooona (Post 1194728)
Ocenianie (krytyczne) dyrektora sportowego, któremu zwyczajnie nie daje się kasy na transfery i jest zmuszony bazować na piłkarzach którym kończą się kontrakty, tych bez klubu z kartami na ręku lub wyłącznie wypożyczanych nie jest fair. Można się spodziewać, że sam Valckx po czerwcu nie będzie chciał u nas dłużej pracować i on nie przedłuży z nami kontraktu. Co za przyjemność taka funkcja z pustym portfelem?

I potem dopiero zacznie się płacz i lament, że jak to nie mogliśmy zatrzymać takiego fachowca...

iiYama 23.11.2011 10:13

Wniosek jest jeden.

W fotelu dyrektora sportowego prze R22 w dzisiejszych czasach powinien zasiadać nie menedżer ( pusta kasa i brak stabilizacji oraz brak ciągłej wizji i polityki rozwoju przedsiębiorstwa ), nie iluzjonista ( ten też poleci po ok. roku gdy sztuczki PR przestaną działać ) a licencjonowany, profesjonalny magik-czarodziej co przekona dobrego trenera do pracy przy cholerycznym właścicielu i ściągnie zdolnych piłkarzy omamiając ich dotychczasowych pracodawców by oddali ich Wielkiej Wiśle za pół darmo.

ooona 23.11.2011 11:12

Jednym słowem David Copperfield !!!

iiYama 23.11.2011 11:22

Może Basałaj powinien uważnie śledzić polską i światowe edycję "Mam talent". A nuż znajdzie tam perełkę, diament do oszlifowania, nowego Dawida C.

wikink1 23.11.2011 12:11

Jedynym rozwiązanie problemu transferów w Wiśle jest DS kidnaper .........

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl