Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [3 Kolejka] Wisła Kraków - Zagłębie Lubin, 13 sierpnia , sobota godz. 18 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8223)

brylant17 09.08.2011 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kangurekm (Post 1143548)
Szpaler pożegnalny ? A z głośników "Ta ostatnia niedzielaaa ... " :D

Jestem za :D

MaThEuS 10.08.2011 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1143939)
E: Uświadomię Cie: gwizdy zastąpią oklaski

to dziwne, czemu większość po meczu z Zagłebiem z ubiegłego sezonu, wymysliła podobny pomysł nagrodzenia oklaskami Zagłębia jak Ci do nas przyjadą

lordes 10.08.2011 12:47

Trzeba przyznać że bardzo niepokojące jest to ciągłe mówienie o pucharach i życie tylko nimi.Obyśmy nie obudzili się w środku sezonu z duża stratą punktową do czołówki i z świadomością że w przyszłym sezonie puchary nie dla nas.Dlatego każdy inny wynik niż zwycięstwo z zagłębiem trzeba uznać za porażkę.

kovalsky92 10.08.2011 23:49

jak idą bilety na ten mecz? Bo wybieram się w sobote i chce kupic bilet bezposrednio przed meczem!

CH. 10.08.2011 23:51

Spokojnie jutro kupisz.

vote-for-mikey 11.08.2011 00:30

Ja tam do Zagłębia nic nie mam, ale ja jestem tylko piknikiem i wuja się znam :>

jaki skład bym chciał zobaczyć:
Pareiko - Lamey, Bunoza, Chavez, Paljić - Sobol, Jirsak - Iliev, Major, Mały - Baton

Jaki skład wyjdzie:
Pareiko - Lamey, Jaliens, Chavez, Paljić - Sobol, Nunez - Iliev, Major, Mały - Gienek

I obojętne jak wyjdą - koniecznie dać szansę Boguskiemu. Zagrał kilka minut w tym sezonie, a i tak wespół z Bitonem uratował punkty z Widzewem, niby przypadkowym przedłużeniem główki.

JrQ- 11.08.2011 10:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1144609)
Ja tam do Zagłębia nic nie mam, ale ja jestem tylko piknikiem i wuja się znam :>

jaki skład bym chciał zobaczyć:
Pareiko - Lamey, Bunoza, Chavez, Paljić - Sobol, Jirsak - Iliev, Major, Mały - Baton

Jaki skład wyjdzie:
Pareiko - Lamey, Jaliens, Chavez, Paljić - Sobol, Nunez - Iliev, Major, Mały - Gienek

I obojętne jak wyjdą - koniecznie dać szansę Boguskiemu. Zagrał kilka minut w tym sezonie, a i tak wespół z Bitonem uratował punkty z Widzewem, niby przypadkowym przedłużeniem główki.

:lol:

wg mnie, to Sobol, Jaliens, Iliev nie wyjdą
i może Lamey

kubasek 11.08.2011 10:17

Podobno sprzedano tylko 500 biletów na mecz z Lubinem, bo wszyscy kupują na APOEL, więc myślę, że spokojnie kupisz. Ja obstawiam skład Pareiko - Lamey - Jaliens - Chavez - Diaz - Garguła - Sobolewski - Maor - Kirm - Biton. I jeśli jakiś piłkarz lub ktoś ze sztabu Wisły to czyta: Panowie zagrajcie ten mecz dla Nas - kibiców! Dobrą grą zachęcicie kibiców do chodzenia na nasz ukochany stadion, a remisami 1-1 to nie za bardzo. Wziać się w kupę i grać na całego i walczyć do upadłego!

Dziękuje, dowidzenia.

PlacekTSW 11.08.2011 10:20

Według mnie powinniśmy zagrać tak:
Pareiko - Lamey, Jovanović, Chavez, Paljić - Sobol, WIlk - Iliev, Maor, Mały - Biton.

BlurgH 11.08.2011 10:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubasek (Post 1144714)
Podobno sprzedano tylko 500 biletów na mecz z Lubinem, bo wszyscy kupują na APOEL, więc myślę, że spokojnie kupisz. Ja obstawiam skład Pareiko - Lamey - Jaliens - Chavez - Diaz - Garguła - Sobolewski - Maor - Kirm - Biton. I jeśli jakiś piłkarz lub ktoś ze sztabu Wisły to czyta: Panowie zagrajcie ten mecz dla Nas - kibiców! Dobrą grą zachęcicie kibiców do chodzenia na nasz ukochany stadion, a remisami 1-1 to nie za bardzo. Wziać się w kupę i grać na całego i walczyć do upadłego!

Dziękuje, dowidzenia.

W Twojej taktyce dostrzegam jedną zasadniczą wadę - brak w niej 11 zawodnika :P

pozdr...

nicolas 11.08.2011 11:12

ale Jovanović jest dobry na prawej obronie wg mnie. Jest wysoki, ma długie nogi i szybko biega, wchodzi do ofensywy. Tak zapamiętałem jego epizod z Litexem jak wszedł (?) Można mu dać pograć, to Lamey odpocznie. No bo jak na Zagłębie się nie nadaje, to do czego się nadaje i po co został sprowadzony? ;)

WislaFan123 11.08.2011 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nicolas (Post 1144750)
ale Jovanović jest dobry na prawej obronie wg mnie. Jest wysoki, ma długie nogi i szybko biega, wchodzi do ofensywy. Tak zapamiętałem jego epizod z Litexem jak wszedł (?) Można mu dać pograć, to Lamey odpocznie. No bo jak na Zagłębie się nie nadaje, to do czego się nadaje i po co został sprowadzony? ;)

Ludzie..... wy czytacie gaety czy strony o Wisle? czy moze pudelki i inne .......y... Jovanovic jest zawieszony przez swoja federacje i moze grac tylko w pucharach, a w lidze dopiero od wrzesnia. I to jest srodkowy obronca, a na boku moze, ale tylko z koniecznosci...

skeba 11.08.2011 11:24

Dać Meliksonowi wolne - Gramy u siebie, gdzie można przeboleć stratę tego zawodnika.
Ważniejszy mecz z Apoelem.

westersyl 11.08.2011 11:25

Cytat:

I to jest srodkowy obronca, a na boku moze, ale tylko z koniecznosci...
W Partizanie też grywał na tej pozycji. Na sparingach też Maaskant go tak ustawiał i wyglądał dobrze.
Marko zaimponował mi wejściem z Litexem. Spokojnie rozgrywał piłkę, ze dwa dokładne mocne podania na kilkanaście metrów. Również dynamicznie włączył się do akcji ofensywnej. Nie wiem jak u niego z kondycją ale na moje ma możliwości aby grać na tej pozycji z powodzeniem. Szkoda, że nie może grać już teraz.

Jak napisał skeba wyżej też jestem za tym aby Melikson nie zagrał z Zagłębiem. Najważniejsze aby był w formie na APOEL a te ciągłe podróże, gra co 3 dni mogą odbić się negatywnie na jego formie.

Gucio25 11.08.2011 11:39

szkoda Jovanovica, bo w dobrej formie może być naszym dużym wzmocnieniem, pewnym punktem w defensywie.
środek obrony Jovanovic - Chavez może nam zapewnić dobrą grę z tyłu na kilka lat.

Birsa 11.08.2011 11:51

....a, cała obrona ma się zgrywać na mecze z APOELem a nie ze będą jakieś eksperymenty z Jovanoviciem czy Bunozą. Jeżeli będziemy częściej wystawiać skład z Lameyem Chavezem Jaleinsem i Diazem to ta obrona będzie grać lepiej, a co najważniejsze skuteczniej w następnych meczach. Chciałbym zauważyć, że oborna to jak na ten moment nasza najgorsza formacja. Pamiętacie czasy Głowy z Marcelo na stoperze? Traciliśmy bardzo mało bramek, cała formacja grała o wiele spokojniej. W każdym meczu obrona ma grać tak jak w meczu z Litexem na R22 (bezbłędny mecz!).
Dla mnie sład na mecz z Zagłębiem: Pareiko- Lamey, Jaliens, Chavez, Diaz - Sobolewski, Wilk - Małecki, Melikson, Iliev - Genkov
Na końcówke wchodzi Biton. Gramy najlepszym składem. Na Korone wychodzą zmiennicy żeby się pokazali. Maor Iliev, Genkov i Sobol odpoczywają. Maaskant mówił, że na ten moemnt najważniejsza jest LM.

mitmichael 11.08.2011 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1144757)
Dać Meliksonowi wolne - Gramy u siebie, gdzie można przeboleć stratę tego zawodnika.
Ważniejszy mecz z Apoelem.

I przekonac sie czy to co mowił Maaskant o Gargule jest prawda. Podobno moze Meliksona w kazdej chwili zastapic

mrowa9 11.08.2011 12:02

ciekawe w jakiej kondycji wróci meor. Dwie bramki we wczorajszym meczu Izraela.

mrowa9 11.08.2011 12:03

będzie rezerwowy skład przed LM.

yogul 11.08.2011 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1144779)
I przekonac sie czy to co mowił Maaskant o Gargule jest prawda. Podobno moze Meliksona w kazdej chwili zastapic

Pareiko - Lamey Chavez Q i Diaz/Palijc - Sobolewski

Wiadomo obrona jest taka formacją gdzie najważniejsze jest zgranie, wzajemna asekuracja, podpowiadania sobie itd więc to nie powinno zostać ruszane.

w pomocy Nunez Garguła Iliew Małecki
gramy u siebie i to my musimy narzucić swój styl przeciwnikowi od pierwszych minut, to my mamy dominować i prowadzić grę. Wilk w gorszej formie nie potrafi tak fajnie wychodzić do piłki jak Nunez który z meczu na mecz coraz bardziej mi się podoba.
co do Maora, w ciągu ostanich 28 dni nasz Izraelczyk rozegrał siedem spotkań, większość w pełnym wymiarze czasowym. Z tego łatwo można wyliczyć że ostatni miesiąc rozgrywal mecz co 4 dni, dochodzą do tego podróże. Myślę że wszyscy w klubie zdają sobie sprawę z tego że Melikson to nie jest robot, oraz że czeka nas najważniejszy dwu mecz w historii Wisły.
Tak więc jest to najlepszy moment by dać wykazać się Gargule.

co do ataku to postawił bym jednak na Genkowa.
z prostego powodu, jest silny i bardzo dobrze gra plecami do bramki, w meczu z Polonią bardzo dużo piłek takich graliśmy na Bitona, którego obrońcy jednak mocno przepychali.
Z drugiej strony potrafi się znaleźć w dobrym miejscu, piłka go szuka, strzela bramki.

atomek21 11.08.2011 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 1144831)
[B]dochodzą do tego podróże do Izraela, Bułgarii Rygi. Myślę że wszyscy w klubie zdają sobie sprawę z tego że Melikson to nie jest robot, oraz że czeka nas najważniejszy dwu mecz w historii Wisły.
Tak więc jest to najlepszy moment by dać wykazać się Gargule.

masz na myśli podróż na mecz z WKS? jeśli tak, to był rozgrywany w Genewie

Pimko 11.08.2011 13:21

Panowie i panie. W sobotę gramy z Zagłębiem, a więc poza tym że oczywiście będziemy się fajnie bawić, to będzie to dla nas rozgrzewka wokalna przed APOEL-em. Starajmy się wypaść jak najlepiej, ale jeśli ktoś dając z siebie wszystko traci głos na powiedzmy tydzień, to niech go trochę oszczędza bo bankowo będzie on mu potrzebny we środę... :] Jednak ci "zaprawieni" kibicowsko jak najbardziej niech "robią swoje", ale właśnie niech oni skupią się bardziej na dobrej zabawie i rytmice naszych pieśni niż wrzasku ;)) Do zobaczenia w sobotę!

Jagul 11.08.2011 13:45

Spodziewam się, że znowu piłkarze zagrają na pół gwizdka, ponieważ w środę APOEL. Może dzięki temu, że gramy u siebie wymęczymy chociaż nędzne 1-0.

Wisoman 11.08.2011 15:05

mnie nawet porażka z Zagłębiem nie wkurzy, jeśli tylko w środę dadzą z siebie 150% i wygrają mecz.

zidanemarcin 11.08.2011 15:08

I jak tu mowi, by pilkarze skupili sie na meczu ligowym, ze krajowe podworko tez jest wazne skoro czyta sie takie wpisy ? Oni w każdym meczu mają dać z siebie 150% i nie ma mowy o porażkach z zagłebiem, tym bardziej przy Reymonta !!!

Wisoman 11.08.2011 15:14

Tak, tyle że okazja wejścia do LM nie nadarza się sezon za sezonem, nie wspominając już o kasie, renomie w Europie, wspaniałej niezapomnianej historii która na nas czeka po dostaniu się. Gdyby zagrali z Zagłębiem na 150% to byliby wypruciu, i nie daj Boże jeszcze jakaś jedna czy dwie felerne kontuzje które mogliby złapać.

Karherop 11.08.2011 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zidanemarcin (Post 1144936)
I jak tu mowi, by pilkarze skupili sie na meczu ligowym, ze krajowe podworko tez jest wazne skoro czyta sie takie wpisy ? Oni w każdym meczu mają dać z siebie 150% i nie ma mowy o porażkach z zagłebiem, tym bardziej przy Reymonta !!!

to jak ważny jest to mecz zarówno dla piłkarzy, jak i kibiców ,obrazuje fakt jak sprzedają się bilety na spotkanie ligowe , a jak na mecz z APOELEM :P

nie wierzę że zawsze jest taka sama mobilizacja u piłkarzy - patrz ostatni mecz poprzedniego sezonu , gdzie walczyli wyłącznie o prestiż , podobnie mecz z Legią ( choć ten widać że chcieli wygrać ) .

dla mnie powinni każdy wygrywać każdy mecz na R22 . Jednak przed takim spotkaniem jak to w el LM , trzeba szachować siłami i wygrać jak najmniejszym kosztem . 1-0 będzie zadowalające bez względu na styl . Zresztą ... nawet gdyby mieli przegrać , a wejść do LM , to absolutnie KAŻDY kibic Wisły , zapomni o tej porażce następnego dnia po awansie .

z APOELem będzie mnie cieszyło dopiero 2-0 ;] strata bramki u siebie może dużo kosztować , wygrana dwoma bramkami to minimum

lordes 11.08.2011 15:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisoman (Post 1144943)
Tak, tyle że okazja wejścia do LM nie nadarza się sezon za sezonem, nie wspominając już o kasie, renomie w Europie, wspaniałej niezapomnianej historii która na nas czeka po dostaniu się. Gdyby zagrali z Zagłębiem na 150% to byliby wypruciu, i nie daj Boże jeszcze jakaś jedna czy dwie felerne kontuzje które mogliby złapać.

A nie pomyślisz że jak olejemy ligę to w przyszłym roku pucharów nie będzie? Mnie zaczyna denerwować to emocjonowanie się LM moim zdaniem balon za bardzo został co po nie których za bardzo nadmuchany i oby nie było wielkiego rozczarowania za 2 tygodnie.Liga jest bardzo ważna bo daję nam możliwość grania w pucharach więc nie ma odpuszczania tylko walczymy na całego.Nasi piłkarze to profesjonaliści(mam nadzieje) i wiedzą że za taką kasę jaką zarabiają nie ma odpuszczania tylko walka do ostatniej minuty.

Romuald 11.08.2011 15:19

Melikson od pierwszej minuty można go zmienić w 60-70 minucie ,starać się od początku zdobyć bramke a pózniej utrzymać wynik i grać z kontry.

szprotson 11.08.2011 15:24

szczerze mowiac ten mecz powinien dla Nas wygladać jak spotkanie Śląska.
Mianowice dać szanse zmiennikom, jak sie spalą i nie dadza rady to wy**erdolić na zbity pysk.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl