Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Copa America 2011 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8180)

Karherop 17.07.2011 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1128187)
Wypowiedź o Messim była prowokacją - miała wskazać na gigantyczny rozdźwięk między jego opinią "najlepszego piłkarza świata" a jego bezradnością w całym tym turnieju.
Ludzie co brali na serio jego porównanie z Ćwielongiem powinni się zgłosić do psychiatryka.

pisząc takie bzdury chcesz żeby cię ludzie poważnie traktowali ? nie chce nic mówić ale twoje metaforyczne porównanie nikogo nie rozśmieszyło

zastanawiam się czy cały post nie był prowokacją , nigdy nic nie wiadomo

co do samego copa america , z którego niestety śledzę w tym roku tylko wyniki , raczej mnie nie dziwią .

Gwiazdy światowej piłki nigdy nie błyszczały grając w lipcu , uważam ze turniej powinien się zacząć wcześniej w połowie czerwca , zaś puchar concacaf zaraz po nim . Sukces osiągają drużyny , w których składach dominują zawodnicy grający w ameryce płd , zawodnicy z Europy sa bardzo rozregulowani i ciężko aby byc w szczycie formy w tym okresie . W normalnych warunkach w tym okresie rozpoczynają okres przygotowawczy ( lub są w 2 czy 3 tygodniu cyklu w zależności od ligi

zresztą co do rozstrzygnięcia w meczu Argentyna - Urugwaj to nie rozumiem dlaczego tak wielu zaskoczył ten wynik . Juz po dwóch spotkaniach było widać że ta drużyna nic nie ugra w tym turnieju ( mowa o Argentynie ) .
A to czy gra Messi czy kto inny to bez znaczenia . Tak jak wcześniej pisałem . Drużyna wychodzi w 11 i zwalanie winy na jednego piłkarza jest kpiną . Messi sam o sobie nigdy nie powiedział że jest najlepszym zawodnikiem na świecie , w przeciwieństwie do Ronaldo który zawsze w wywiadach az kipi pychą .

Marszałek 17.07.2011 14:54

Argentyna to Agrentyna tamto, weźcie już przestańcie podniecać się tym zespołem, bo zwyczajnie nie ma czym. Kiedy coś konkretnego ugrali?Jeden ,dwa mecze co turniej im wyjdą i tyle. Później dostają baty od jakiś,wydawałoby się średniaków i do domu. Nie wiem czym sie tu ekscytować.

River 17.07.2011 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1128209)
Prawda jest taka, ze Messi nie gra jak nie ma przy nim Iniesty i Xaviego - ciekawe co sie stanie jak obaj skoncza kariere.

Ta teze mozna obalic calkiem latwo tylko chyba dam sobie z tym spokoj by nie robic tu OT.

Logiczne ttez jest, ze kazdy napastnik/skrzydlowy gra lepiej i bardziej sie moze pokazac jesli za plecami ma kreatywnych i wybitnych zawodnikow. Ale czy to znaczy, ze ten napastnik/skrzydlowy jest juz przecietny badz co najwyzej tylko dobry gdy za plecami nie ma takiego wybitnego pomocnika? Gdyby tak to rozumowac to znaczyloby, ze wielu znakomitych napastnikow w historii futbolu byli tak naprawde tylko dobrzy a nie fantastyczni.

szprotson 17.07.2011 15:40

prawda jest taka, ze w Barcelonie grają tiki-taka
a w albicelestes każdy z piłkarzy gra pod siebie.
i do tego ten trener....

o. widze ze weszło napisało coś o CA.
pierwszy akapit :
Cytat:

Kto oglądał dzisiejszy mecz z Urugwajem i nie potrafi docenić jego umiejętności, kapitalnej asysty przy bramce Higuaina, musi być wyjątkowo tępy.
Mowa o Messim :]

LanceTS 17.07.2011 15:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1128233)
Argentyna to Agrentyna tamto, weźcie już przestańcie podniecać się tym zespołem, bo zwyczajnie nie ma czym. Kiedy coś konkretnego ugrali?Jeden ,dwa mecze co turniej im wyjdą i tyle. Później dostają baty od jakiś,wydawałoby się średniaków i do domu. Nie wiem czym sie tu ekscytować.

Urugwaj to średniaki? Druzyna która na ostatnich mistrzostwach świata grała w półfinale?

I jest różnica między podniecaniem się, a pisaniem i analizowaniem meczów tej reprezentacji. A dopóki będzie tam grał Messi to się nei zmieni.

miśqu 17.07.2011 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arrosmay (Post 1128162)
TO NAJGORSZE COPA AMERICA OD LAT!
W ponad połowie spotkań rozegranych do tej pory ciężko było nie zasnąć przed telewizorem, bo tak wiało nudą, ale cóż, ile osób tyle opinii :p

kogoś kręcą wygrane po 5-0 to jego sprawa. Ja zawsze kibicuje tym słabszym i dlatego mam co oglądać. Wenezuela wymiata w tym turnieju. Ogromny minus że wpadają teraz na Chile. Mam nadzieje, że Brazylia odpadnie, a w finale poza Peru będzie właśnie ktoś z dwójki Wenezuela / Chile. Przy czym dla Wenezueli wieloletniego kopciuszka, który jako jedyny nie zagrał na mundialu i bardzo im życzę aby dokonali tego w 2014 roku byłby to niewyobrażalny sukces. Chile - medalista mistrzostw świata Copa America też nie wygrali. Patrząc jak fantastycznie prezentują się na trybunach i na boisku finał z ich udziałem byłby ucztą. Po ostatnich wydarzeniach kibice argentynscy byli bardzo mocno kontrolowani przez co ta atmosfera była taka sobie, Chile w finale pokazałoby jak się dopinguje. A jeszcze w finale z Peru odwiecznym rywalem, sąsiadem z którym przez lata walczyli ciśnienie byłoby ogromne, na razie można pomarzyć. Brazylia jest w innym świecie, grają na Copa a nawet ligi nie zawiesili, więc niech się bujają gwiazdorzy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1128233)

ale mają zajebistą ligę i kiboli. :P

skład na drużyne jest, nie ma trenera. Muszą coś ugrać w 2014 bo potem będzie już tylko gorzej. Nowe pokolenie Argentyny nie wygląda najlepiej... dla mnie największą furorą przyszłości będzie Meksyk. Jeszcze troche poczekajmy.

Marszałek 17.07.2011 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1128247)
Urugwaj to średniaki? Druzyna która na ostatnich mistrzostwach świata grała w półfinale?

I jest różnica między podniecaniem się, a pisaniem i analizowaniem meczów tej reprezentacji. A dopóki będzie tam grał Messi to się nei zmieni.

A gdzie ja napisałem,że Urugwaj to średniak? To co napisałem odnosi się do gry Argentyny na kilku wielkich imprezach z rzędu a ma się nijak do wczorajszego oklepu. A Urugwaj średni nie jest ale nie dlatego,że ma wybitnych kopaczy, ma kilku,ale jest tam przede wszystkim zespół. Przeciwnieństwo Argentyny.

Argentyna,Anglia, to są takie ekipy,które żyją obecnie tylko wspomnieniami i marzeniami,że kiedyś, może. A szybko do tego nie dojdzie,bez względu na to co będą mówiły tzw mądre głowy. Sport jest brutaly,wyniki mówią same za siebie. Są tak wybinti,że aż mocno przeciętni.

palikot 17.07.2011 20:54

Naprawdę chyba przerzucę się na oglądanie piłki południowo-amerykańskiej :) Tam nie ma takiej komerchy jak w Europie... takiego parcia na wynik. Widzę 2 druzyny grające w ofensywnie, cios za cios, akcja za akcje, dramaturgia te sytuacje 100% z jednej i drugiej strony choc jedna z druzyn nawet grała w 10 przez wiekszosc meczu. Naprawde esencja dobrej piłki, a nie to co u nas, antyfutbol i pare wyjątków, ktore w otwarej grze zjadło by takiego przeciwnika, co stawia autobus w polu karnym, a potem taką drużynę ocenia się jako słabszą piłkarsko. Taki mecz Argentyny z Urugwajem, to się z przyjemnością oglądało. Urugwaj niby grał przez większość meczu w 10 i zdolny był atakować Argentyne gdzie w Europie to pewnie wiekszość ekip zamknęła by się na własnej połowie srając w gacie. Do tego klimat oglądania też super :)

WiślakMyślenice 17.07.2011 20:58

Mam problem z DRHTV, mianowicie w ogóle nie wyskakuje okno playera, a plugin mam pobrany. O co biega?

kriswisla 17.07.2011 21:12

najlepszy to sedzia z tym sprayem

W.S 17.07.2011 21:18

Cóż za emocje 1 połowa też taka była??

WiślakMyślenice 17.07.2011 21:32

Poza 2 sytuacjami dla Brazylii tak samo emocjonująca. ;/

rabi86 17.07.2011 21:57

Co tam Copa America, Mistrzostwa Świata Kobiet Rulez :)

silver03 17.07.2011 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rabi86 (Post 1128362)
Co tam Copa America, Mistrzostwa Świata Kobiet Rulez :)

Są cycki? :P

WiślakMyślenice 17.07.2011 22:22

"Fred, Freeed! Ale nie doszedł..." by Szpaq ^^

Titto 17.07.2011 22:24

Ten Fred jakiś strasznie nieudolny :P

A poza tym zauważyliście, że Menenzes praktycznie w każdym meczu robi takie same zmiany? Elano, Fred i Lucas...:)

Teqcontroller 17.07.2011 22:32

No to karne pokażą kto dalej przejdzie.

W.S 17.07.2011 22:41

Sprzedany! Świetne karne Brazylii

WiślakMyślenice 17.07.2011 22:44

Brazylia chyba zapomniała jak się karne strzela...

sessegnon 17.07.2011 22:46

Przestrzelić cztery karne to jednak sztuka...

Teqcontroller 17.07.2011 22:46

Brazylijczycy to prze ch*je :D nie strzelić ani jednego karnego.

mitmichael 17.07.2011 22:47

Hahaha niezla ta edycja Copa America - wczoraj Argentyna a dzisiaj Brazylia. POLSKO - Euro 2012 nalezy do Ciebie :rotfl:

Cinek1906 17.07.2011 22:47

Aż mi się nie chce wierzyć, że to prawda.. :D

Św. Mikołaj 17.07.2011 22:47

To nawet by Mały strzelił karnego :D . Straszliwy dzień mają Ci Brazylijczycy, ale po ich grze widziałem że mogą nie strzelić ani jednego karnego :)

WiślakMyślenice 17.07.2011 22:48

Pałkę frajerstwa roku przejmuje Brazylia ;)

rafalek 17.07.2011 22:48

Nie chce mi się wierzyć że to wszystko było uczciwe - tak przestrzeliwać te karne? To nie bylo że o milimetr ktoś się omsknął - to były strzały 2 metry nad bramką...

Bardzo grubymi nićmi szyte to wszystko

Titto 17.07.2011 22:49

Elano i Santos strzelili podobnie jak Matusiak w poprzednim sezonie, w meczu z Widzewem...Jakoś tak mi się skojarzyło :-D

mitmichael 17.07.2011 22:50

Teraz tylko czekac jak Wenezuela wywali z turnieju reprezentacje Chile :D Mecz juz niedlugo - ja ide spac bo jutro rano trzeba wstac :rotfl: Nic mnie juz nie zdziwi

piter116 17.07.2011 22:50

Brawo dla Paragwaju ! Gra Brazylii w tym turnieju to była profanacja futbolu.Nawet kobieca reprezentacja USA strzeliła dziś jednego karnego : ) Pani Larissa Riquelme obiecała coś gdy Paragwaj wygra CA ?

SZYMEK_TSW 17.07.2011 22:51

Pamięta ktoś sytuacje w której w serii rzutów karnych nie trafić wszystkich strzelanych? Bo ja oglądam już trochę tych meczy i nie kojarzę?

dzięki ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl