![]() |
Cytat:
zastanawiam się czy cały post nie był prowokacją , nigdy nic nie wiadomo co do samego copa america , z którego niestety śledzę w tym roku tylko wyniki , raczej mnie nie dziwią . Gwiazdy światowej piłki nigdy nie błyszczały grając w lipcu , uważam ze turniej powinien się zacząć wcześniej w połowie czerwca , zaś puchar concacaf zaraz po nim . Sukces osiągają drużyny , w których składach dominują zawodnicy grający w ameryce płd , zawodnicy z Europy sa bardzo rozregulowani i ciężko aby byc w szczycie formy w tym okresie . W normalnych warunkach w tym okresie rozpoczynają okres przygotowawczy ( lub są w 2 czy 3 tygodniu cyklu w zależności od ligi zresztą co do rozstrzygnięcia w meczu Argentyna - Urugwaj to nie rozumiem dlaczego tak wielu zaskoczył ten wynik . Juz po dwóch spotkaniach było widać że ta drużyna nic nie ugra w tym turnieju ( mowa o Argentynie ) . A to czy gra Messi czy kto inny to bez znaczenia . Tak jak wcześniej pisałem . Drużyna wychodzi w 11 i zwalanie winy na jednego piłkarza jest kpiną . Messi sam o sobie nigdy nie powiedział że jest najlepszym zawodnikiem na świecie , w przeciwieństwie do Ronaldo który zawsze w wywiadach az kipi pychą . |
Argentyna to Agrentyna tamto, weźcie już przestańcie podniecać się tym zespołem, bo zwyczajnie nie ma czym. Kiedy coś konkretnego ugrali?Jeden ,dwa mecze co turniej im wyjdą i tyle. Później dostają baty od jakiś,wydawałoby się średniaków i do domu. Nie wiem czym sie tu ekscytować.
|
Cytat:
Logiczne ttez jest, ze kazdy napastnik/skrzydlowy gra lepiej i bardziej sie moze pokazac jesli za plecami ma kreatywnych i wybitnych zawodnikow. Ale czy to znaczy, ze ten napastnik/skrzydlowy jest juz przecietny badz co najwyzej tylko dobry gdy za plecami nie ma takiego wybitnego pomocnika? Gdyby tak to rozumowac to znaczyloby, ze wielu znakomitych napastnikow w historii futbolu byli tak naprawde tylko dobrzy a nie fantastyczni. |
prawda jest taka, ze w Barcelonie grają tiki-taka
a w albicelestes każdy z piłkarzy gra pod siebie. i do tego ten trener.... o. widze ze weszło napisało coś o CA. pierwszy akapit : Cytat:
|
Cytat:
I jest różnica między podniecaniem się, a pisaniem i analizowaniem meczów tej reprezentacji. A dopóki będzie tam grał Messi to się nei zmieni. |
Cytat:
Cytat:
skład na drużyne jest, nie ma trenera. Muszą coś ugrać w 2014 bo potem będzie już tylko gorzej. Nowe pokolenie Argentyny nie wygląda najlepiej... dla mnie największą furorą przyszłości będzie Meksyk. Jeszcze troche poczekajmy. |
Cytat:
Argentyna,Anglia, to są takie ekipy,które żyją obecnie tylko wspomnieniami i marzeniami,że kiedyś, może. A szybko do tego nie dojdzie,bez względu na to co będą mówiły tzw mądre głowy. Sport jest brutaly,wyniki mówią same za siebie. Są tak wybinti,że aż mocno przeciętni. |
Naprawdę chyba przerzucę się na oglądanie piłki południowo-amerykańskiej :) Tam nie ma takiej komerchy jak w Europie... takiego parcia na wynik. Widzę 2 druzyny grające w ofensywnie, cios za cios, akcja za akcje, dramaturgia te sytuacje 100% z jednej i drugiej strony choc jedna z druzyn nawet grała w 10 przez wiekszosc meczu. Naprawde esencja dobrej piłki, a nie to co u nas, antyfutbol i pare wyjątków, ktore w otwarej grze zjadło by takiego przeciwnika, co stawia autobus w polu karnym, a potem taką drużynę ocenia się jako słabszą piłkarsko. Taki mecz Argentyny z Urugwajem, to się z przyjemnością oglądało. Urugwaj niby grał przez większość meczu w 10 i zdolny był atakować Argentyne gdzie w Europie to pewnie wiekszość ekip zamknęła by się na własnej połowie srając w gacie. Do tego klimat oglądania też super :)
|
Mam problem z DRHTV, mianowicie w ogóle nie wyskakuje okno playera, a plugin mam pobrany. O co biega?
|
najlepszy to sedzia z tym sprayem
|
Cóż za emocje 1 połowa też taka była??
|
Poza 2 sytuacjami dla Brazylii tak samo emocjonująca. ;/
|
Co tam Copa America, Mistrzostwa Świata Kobiet Rulez :)
|
Cytat:
|
"Fred, Freeed! Ale nie doszedł..." by Szpaq ^^
|
Ten Fred jakiś strasznie nieudolny :P
A poza tym zauważyliście, że Menenzes praktycznie w każdym meczu robi takie same zmiany? Elano, Fred i Lucas...:) |
No to karne pokażą kto dalej przejdzie.
|
Sprzedany! Świetne karne Brazylii
|
Brazylia chyba zapomniała jak się karne strzela...
|
Przestrzelić cztery karne to jednak sztuka...
|
Brazylijczycy to prze ch*je :D nie strzelić ani jednego karnego.
|
Hahaha niezla ta edycja Copa America - wczoraj Argentyna a dzisiaj Brazylia. POLSKO - Euro 2012 nalezy do Ciebie :rotfl:
|
Aż mi się nie chce wierzyć, że to prawda.. :D
|
To nawet by Mały strzelił karnego :D . Straszliwy dzień mają Ci Brazylijczycy, ale po ich grze widziałem że mogą nie strzelić ani jednego karnego :)
|
Pałkę frajerstwa roku przejmuje Brazylia ;)
|
Nie chce mi się wierzyć że to wszystko było uczciwe - tak przestrzeliwać te karne? To nie bylo że o milimetr ktoś się omsknął - to były strzały 2 metry nad bramką...
Bardzo grubymi nićmi szyte to wszystko |
Elano i Santos strzelili podobnie jak Matusiak w poprzednim sezonie, w meczu z Widzewem...Jakoś tak mi się skojarzyło :-D
|
Teraz tylko czekac jak Wenezuela wywali z turnieju reprezentacje Chile :D Mecz juz niedlugo - ja ide spac bo jutro rano trzeba wstac :rotfl: Nic mnie juz nie zdziwi
|
Brawo dla Paragwaju ! Gra Brazylii w tym turnieju to była profanacja futbolu.Nawet kobieca reprezentacja USA strzeliła dziś jednego karnego : ) Pani Larissa Riquelme obiecała coś gdy Paragwaj wygra CA ?
|
Pamięta ktoś sytuacje w której w serii rzutów karnych nie trafić wszystkich strzelanych? Bo ja oglądam już trochę tych meczy i nie kojarzę?
dzięki ;) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl