![]() |
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=25063
Uch, ciężka wiadomość i kolejna, prawdziwa szansa dla Żurawia. Może być ciężko ale liczę że wygramy tak czy siak. |
Cytat:
|
Jednak nieobecność Genkova będzie bardzo widoczna. On cały czas absorbował obrońców, walczył, przepychał się, przez co pomocnicy mieli więcej swobody. Takiej pracy Żuraw, ani Rios nie wykonają.
I tutaj pole do popisu dla trenera. Trzeba coś zmienić w taktyce, żeby nie skończyło się jak ze Śląskiem- dziesiątki wrzutek bez adresata. |
Żurawia mieliśmy w ataku z PBB i jak się skończyło wszyscy wiedzą.
|
Będzie ciężko.
Cytat:
Rozpierdala mnie, że jeden mecz w anormalnych warunkach, w którym kluczowe były dwa kuriozalne błędy bramkarza i czerwona kartka jest bardziej miarodajny niż kilka naprawdę wymęczonych, w których jak na dłoni widać braki. Ale nie - problemem są Sobolewski i Małecki, bo widać już się przejedli gawiedzi. Wystarczy ich wymienić i będzie z górki, będziemy grali jak z Bełchatowem - jakie to proste. Radzę obejrzeć ten mecz jeszcze raz, szczególnie pierwszą połowę, czyli kiedy przeciwnicy grali w jedenastu, a Sapela nie zaczął czarować. |
trzeba wierzyć ze krakowska banda Nawałki nam odpuści,Adaś miej sentyment.
Będzie cięzko, chyba ze zmienimy system po Śląsku z wrzutek na np.dogrania za 16nastkę albo strzały. Bo jesli RM chce grać wrzute na Magica to masakra. |
Cytat:
|
Witam wszystkich, mam pytanie ponieważ chwile nie wchodziłem na forum i dopiero teraz zauważyłem, że nie ma działu Armia Białej Gwiazdy i stąd moje pytanie czy to już na stałe? Dziękuje za odpowiedź nie wiedziałem gdzie to napisać.
|
Cytat:
jest taki dział :) a gdyby jednak nie było u Ciebie na przeglądarce to proszę: http://wislakrakow.com/forum/forumdi...aysprune=&f=12 |
wolfy,
Czym się martwisz, czy nie wiesz że przerastamy wszystkich w tej lidze o "długość" jak niektórzy piszą na forum:D My nawet bez Genkova wygramy tak na luzie z 6-0? No przesadziłem 9-0 jak nic będzie. Przecież to tylko Górnik, czego się bać? BTW Stachowiak też lubi popełniać błędy seryjnie:) A na poważnie łatwy mecz nie będzie ale musimy koniecznie wygrać. Po wrocławskim "odpierdalaniu" Barcelony trzeba siermiężnie skosić 3 punkty - choćby 1-0. |
Witam Serdecznie ! Zbliża się weekend majowy a ja postanowiłem go spedzić wyruszając do Krakowa na mecz z Górnikiem dlatego mam kilka pytań 1. Czy kupie bilet przed meczem w kasie 2. Czy wystarczy tylko dowód osobisty do zakupu biletu 3. Ne znam dokładnie Krakowskich realiów jak tam się mają sprawy związane z bezpieczeństwem w drodze na i ze stadionu
|
Cytat:
Cytat:
|
Jest Maciek w ataku a więc w ciemno zakładam, że w przodzie nie będziemy mieli nikogo :) Ostatnie lata gra Maćka to słynne cofanie się po piłkę z którego nic nie wynika. Jedyną szansę widę w strzałach z dystansu. Niech Maciek bierze piłkę i uderza od razu...inaczej ciężko widzę grę z nim w ataku
|
Bez obrazy dla Maćka, ale on jest totalnie bez formy rusza się jak mucha we mgle lub jak by miał w lepcu skrzydełka przylepione. Wolałbyn Nalepę niech się uczy oglądać lub Riosa za niego który przynajmniej piłkę umie odegrać i przyjąć.
|
Może być dać do ataku Meliksona ? Osobiście uważam ,że najwiekszy z niego jest pozytek jak gra w srodku pola (mimo dobrego meczu z Belchatowem na skrzydle) ,ale znajac jego dynamike i dobra technike , gdyby dostalawal pilki do nogi ,to napewno o wiele latwiej moglby stworzyc sobie dogodna sytuacje.Ustawic go cos a la Messi :-D
|
My zaczynamy mecz o 16 a Jagiellonia o 16.45 co oznacza że ważne abyśmy strzelili bramkę w pierwszej połowie co pozwoli nam zwiększyć presing na ich piłkarzach. Z pewnością będą śledzić rezultat u nas więc jeśli ładniej zagramy to może uda nam się wpłynąć przynajmniej po części na ich postawę( z korzyścią dla nas). Natomiast jeśli w pierwszej połowie będziemy mieć remis lub stratę bramki to mogą mocno się zmobilizować.
|
A ja na przekór niektórym uważam,że Maciek pomoże w sobotę w przekonywującym zwycięstwie!;) Ten chłopak, może i nie ma startu do piłki jak w 2004 roku, ale.....czuję, że...dogra conajmniej 2 bramki.....Żuraw....niuanse decydują o MP 2011;) 4-0.....Dobranoc
|
Brak Genkowa to bardzo zła wiadomość. I choć Górnik jest słabszy od GKSu i Śląska, to czeka nas bardzo trudny mecz. No chyba, że tym razem los odda nam, to co zabrał we Wrocławiu i Kilelcach i na początku meczu wpadnie jakaś przypadkowa bramka dla nas.
|
Ja też liczę na dobry występ Maćka, ale nie mogę jakoś sobie wyobrazić przyjęcia piłki przez niego w taki sposób żeby nie odskoczyła od niego na kilka metrów... totalny brak techniki w miejscu nie mówiąc już o technice w biegu...
Mam nadzieję, że nie przeszkodzi mu to w zdobywaniu bramek dla Wisełki. |
Cytat:
To nie jest kwestia braku techniki, facet jest bez formy, lata lecą i tyle... |
Cytat:
To naprawde tragiczne , że piłkarz który przez tyle lat , zjadał całą ekstraklasę na śniadanie dziś jest totalnym cieniem samego siebie . 34 lata to dużo jak na napastnika, ale klasowi zawodnicy jak chociazby Frankowski , Reiss w jego wieku świetnie sobie radzili w ekstaklasie . Nawet Żewłakow pokazuje tyle że nie jeden klub ekstraklasy miałby z niego pociechę . Poziom w ekstraklasie jaki jest każdy widzi , jeśl Żurawski do końca sezonu nie dołoży od siebie żadnej cegiełki do mistrzostwa , to jego koniec kariery zostawi naprawde duży niesmak .Tym bardziej że już kiedys zapewniał w wywiadach, że jak będzie widział że jest już słaby to nie będzie tego ciągnął na siłe . |
Cytat:
Jakby Giggs spędził większość kariery w polskiej lidze, ciekawe czy jeszcze by grał? Niby ta sama dyscyplina, ale tak naprawdę to dwa zupełnie różne światy i tego typu porównania nie mają racji bytu. To znaczy: fajnie pisać że Wisła zagrała jak Barcelona, albo przeczytać w jakiejś szmacie że piłkarza "X" obserwuje MU, ale... Tak naprawdę dzieli nasz przepaść. Cytat:
Ale Żurawski faktycznie się wypalił, nie wiem czy tak bardzo zlekceważył naszą ligę, czy to po prostu już nie te lata? |
Wstrzymajmy się z opiniami odnośnie Żurawskiego. Wszystko zależy od tego, czy Górnik zamuruje bramkę, czy będzie grał otwartą piłkę. Z tego co pamiętam ostatnio to bronił się do samego końca i wygrał, więc można mieć trochę obaw odnośnie tego meczu, ale poczekajmy.
|
Tu trzeba wymyslec jak wywiesc w pole 11 chłopa stojacego w obrebie swojego pola karnego i to jest nasz najwiekszy problem wiec brak Genkova akurat w takim meczu moze nie byc tak widoczny .Wazne zeby ten "autobus" Gornika szybko rozklepac i wtedy worek z bramkam sie otworzy.
|
Gdzie można znaleźć KADRĘ na ten mecz? Bo jestem w stanie sobie wyobrazić, że na zmianę w meczu za Żurawia wejdzie nie Rios, ale ktoś z MESY. Pytam, bo postawiłbym na jakiegoś młodego wiślaka w typowance. Nie rozumiem, dlaczego nigdy nie ma podawanej kadry na mecz. Wszystko podają, tyle stron o Wiśle, a takiej podstawowej informacji nigdy nie ma.
|
Cytat:
Każdy mecz jest inny a na rozliczanie Żurawia z występu przyjdzie czas... PO meczu. Duża część forum kpiła z Genkova po pierwszych meczach i niewykorzystanych setkach stwierdzając, że nie mamy napastnika. Po kilku udanych występach zaczął być kimś, za kim kibice tęsknią. Oby Żuraw jutro coś ustrzelił i udowodnił, że w awaryjnej sytuacji jest w stanie dać coś tej drużynie. Cytat:
|
Może Jop znów coś strzeli...do swojej bramki?:)
A tak serio to wierzę w Małego i Meliksona. |
Coś mi się wydaje, że wysunięty napastnik powinien być szybki i bardzo dobrze grać głową. Taki powinien zagrać w meczu z Górnikiem, a jeżeli takowego nie ma ? Być może czas na zmianę ustawienia na atak z dwoma napastnikami...
|
Szkoda ze Genkov nie zagra... Szansa dla Żurawia i wygramy 3:1 :D
|
Wolałbym kogoś, kto powalczy z przodu o górne piłki, Żurawski będzie się pewnie cały mecz miotał i unikał gry kontaktowej. Problem w tym, że oprócz Genkowa nikt takiej roli nie spełni, chyba, że Kowalski na szpicę, albo Burliga.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:09. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl