![]() |
Finał Podbeskidzie-Lechia,Lechia opier**li Bielsko ,Śląsk drugie miejsce w tabeli ,Wisełka mistrz ,puchary w Londynie wszyscy 3 Królowie w jednym terminie ..ahhh co by to było:D
|
patrząc na zaangażowanie i poziom meczu, to faktycznie można mówić o Pucharze Podwórkowym... no to Skorża chyba zostaaaaje
|
Cytat:
Tylko biorąc pod uwagę, że obie te drużyny mogą mieć duży problem żeby wejść do pucharów z ligi to wygląda na to, że oni tak na poważnie grali ))) |
Oglądałem ostatnie 15 minut i Lechia właściwie nie istniała. Gol Kucharczyka całkiem całkiem. Ciekawe czy Skorża się tymczasowo wybronił czy i tak już wszystko przesądzone.
|
Lechia w rewanżu musi ich ograć... nie ma wyjścia. A potem mogą grać w pucharach na nowym stadionie. to byłoby to. :D
|
Beznadziejny wynik. Jak zszedł Bajić miałem takie przeczucie że Legia coś strzeli. Cóż - trzeba teraz wygrać w Warszawie co łatwe nie będzie bo Legia będzie pewnie grała z kontry i grała uważnie w obronie.
|
do Gdańska NIKT, może oprócz Was już nie przyjedzie się nie tylko bronić.
wielka ....a legia.. żal przyjeżdza "wielka" legia i 60 minut żadnej akcji żeby na koniec coś wbić.. to jest ....a taktyka? taktyka na zabicie futbolu:/ ? szkoda że Nowak nie wykorzystał ostatnio też sytuacji sam na sam, było by to samo. szkdoa gadać, na szczeście w rewanżu (chyba?) nie będą się ciągle bronić, więc może coś ugramy. |
Cytat:
|
Zobacz raz jeszcze pierwsze 15 minut tamtego meczu i sam sobie odpowiedz.
chociaż trzeba przyznać że dziś pierwsze 5 minut to legia rządziła aa i jeszcze jedno. na forach wszyscy wypierdalają Skorże, jaki to baran itp, a jedziecie na wyjazd i wielkie poparcie? ehh |
Cytat:
Uważasz, że ekipa wyjazdowa,a 'ekipa' forumowa to te same osoby? |
Cytat:
|
ojj nie bójcie się oboje, wyjazdów mam zaliczonych, a w najbliższy weekend ZNÓW wybieram się do Krakowa.
Na moje słowa podkreśle Wam tylko wypowiedź Waszego treneiro. "Maciej Skorża (trener Legii Warszawa): Zagraliśmy brzydko, ale mądrze. Nasza taktyka była podporządkowana temu, aby nie stracić w Gdańsku bramki. Zaprezentowaliśmy zachowawczy futbol, szukając szczęścia w kontrach. Nie spodziewałem się jednak, że dogodnych okazji będziemy mieli w tym spotkaniu tak niewiele. Dobrze zorganizowani w środku pola gospodarze nie pozwolili nam jednak rozwinąć skrzydeł. Na pewno nie powiem, że jesteśmy jedną nogą w finale, bo wiem, że w rewanżu czeka nas ciężki mecz. Muszę natomiast przyznać, że zamurowało mnie, kiedy usłyszałem, jak kibice skandowali moje nazwisko. Przecież po ostatnim spotkaniu z Ruchem żegnali mnie chusteczkami, zatem trudno mi było się spodziewać po czterech dniach tak miłej reakcji. Dziękuje za to wsparcie, tym bardziej, że zewsząd, nawet ze strony moich najbliższych współpracowników, dopada mnie fala krytyki. Taka postawa kibiców ma dla mnie ogromne znaczenie." Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ehh nudzi mnie ta dyskusja, bo i tak każdy ma swoje zdanie- więc do zobacznenia w rewanżu:]
|
Cytat:
|
Cytat:
Wiem, wiem. mialo byc ładne przyjemne 5:0, ale coż zycie. Life is brutal :lol: Mam nadzieje ze w Bydgoszczy trafimy na Podbeskidzie :) |
|
Jak czytam te Wasze wypociny, to aż przykro mi się robi. Ja rozumiem, nie przepadasz za Legią, Lechia przegrała mecz (mnie też jest to trudno przeżyć), ale takie są uroki piłki, jedna akcja decyduje o meczu. Daj sobie na wstrzymanie z takimi komentarzami i zaczekaj spokojnie na rewanż, bo jeszcze nie wszystko jest stracone.
|
http://www.sport.pl/pilka/1,70994,93...w_Gdansku.html
Staruch był w Gdańsku |
Ja np. wogóle nie jestem przekonany co do awansu. Nawet uważam, że to Lechia jest faworytem, gdyż jak strzelą bramkę, to Legia pokazuje już od kilku spotkań, że jak się wynik nie układa to przestają grać. Są w stanie wygrać z każdym, ale też z każdym przegrać, i raczej praktykuja tą drugą opcję, także sprawa awansu jest jaknajbardziej sprawą otwartą. Trzeba też pamiętać, że rewanż odbywa się po kolejce w której jest Lech-Legia, tego meczu "gracze w białych koszulkach" raczej jeśli chodzi o zaangażowanie nie odpuszczą, więc różnie może być z siłami na Lechię, która gra z żabolami dzień wcześniej.
|
tonujcie emocje, rozumiem, że jest świeżo po spotkaniu, ale cholera to był pierwszy mecz, jeszcze wszystko jest możliwe. Mecz pod względem piłkarskim był słaby, ale wynik nie do końca odzwierciedla przebieg meczu - bardziej sprawiedliwie byłoby 1-0, ewentualnie 0-0. Ale cóż, w piłce sprawiedliwości nie ma, i wygrała ta drużyna, która miała więcej szczęścia. Suma farta i niefarta zawsze równa się zero, więc do Warszawy - z umiarkowanym optymizmem.
|
i żeby nie było, to uważam, że Legia jako kibice, to pierwsza porządna ekipa na Naszym stadionie.
Do tej pory były same śmieci, jedyna niby poważna to była Arka, ale nawet Oni milczeli jak na stypie.. Legia pokazała się dobrze, choć musze przyznać, że siedziałem mega blisko ich sektora, to zrozumiałem np tylko 2-3 przyśpiewki. Legia CWKS, "znajdź robote Lechio" i już naprawdę na sam koniec "idźcie do domu", nic innego przez cały mecz nie zrozumiałem, choć byłem baaardzo blisko, ale nie zmienia to mojego zdania, że Legia najlepiej się zaprezentowała, mimo pocisków osobistych na starucha:) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dużo więcej spodziewałem się po Lechii. Myślałem, że Legia w kryzysie będzie łakomym kąskiem dla Lechistów. Jednak Skorża zagrał jak Maaskant w drugiej połowie meczu z Jagą. Spokojnie na swojej połowie, może uda się coś strzelić, ale najważniejsze nie stracić. W sumie obie drużyny grały na 0-0, więc nie rozumiem trochę kolegi z Gańska. Sytuacji było niewiele z obu stron, ale to Legia miała ich więcej w końcówce i jedną szczęśliwe wykorzystała. Prawie jak w naszych meczach z Zagłębiem u siebie, czy z Cacovią w derbach.
|
Jezu ale te polskie zespoly graja kiche,jakby nawet chcialo sie obejrzec taki mecz,to bez mocnej kawy poprostu nie da rady...
Legia cieniutka,Lechijka niestety tak samo,Podbeskidzie zdobedzie ten puchar :D :D |
Wynik dla Lechii z jednej strony bardzo zły ale z drugiej... Teraz to kazdy moze pojechac na Legie i wygrac. Pokazalo to juz duzo ekip w tym jak i w tamtym roku. Nie zebym chcial sie wysmiewac z Legii, po prostu tak jest. Mysle ze nadal Legia jest tak samo slaba jak przed tygodniem czy dwoma i nic sie jeszcze nie zmienilo. Juz byly moementy w tym sezonie ze niby Legia miala zalapac forme a sie okazywalo ze 1 czy 2 dobre mecze pod rzad jeszcze nic nie znacza. Inna sprawa to to ze Lechia ostatnio obnizyla loty. Juz nie graja tak ladnie jak we wczesniejszych fazach tego sezonu i moga w rewanzu dalej nie blyszczec ;/
|
Cytat:
https://lh4.googleusercontent.com/_P...00x1200%5D.JPG |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl