![]() |
dokładnie, zmiana tematu konieczna ;]
|
Nie no Kamil mnie zaskoczył dziś i to mega pozytywnie nie wierzyłem że z 4 miejsca wskoczy na 1 miejsce.
Brawo Kamil Brawo !! btw zmieńcie nazwę tematu :PP |
Zmienić nazwę będzie można, jak Stoch kilka razy załapie się na podium.
|
http://www.youtube.com/watch?v=hMGEdUv8APk skok Stocha z drugiej serii:D Brawo Kamil!:D
|
Nazwa tematu w ciągu 2 tygodni przestała pasować :D
|
Kamil to absolutne przeciwienstwo Adam w locie.
Kiedy Adam sie "telepie" zwlascza ta lewa narta,Kamil lata niesamowcie spokojnie,wrecz plynie.Naprawde stylowo to wyglada super. W dobrym momecie rodzi sie nastepca Mistrza z Wisly. |
Cytat:
Przynajmniej Adaś po 10 latach ma trochę mniejszą presję na sobie co mu teraz pomoże. |
Tylko żeby teraz ta presja którą prasa przeniesie na Stocha, nie przeszkodziła Kamilowi.
|
Adam swoje zrobił, nikt i nic mu już tego nie odbierze. Teraz każdy Jego dobry konkurs, każda dobra lokata to dodatek do Jego wspaniałej kariery. Nawet jak na MŚ nic nie osiągnie, to i tak jest i będzie Wielki. Nadal będzie jednym z najlepszych skoczków w historii tego sportu. Utrzymywać się na topie przez tyle sezonów, potrafić się podnieść ze spadków formy- tylko prawdziwi mistrzowie to potrafią. I do tego ta Jego skromność, to mnie urzekło w Nim najbardziej. Nie gada dookoła, jaki to on jest wspaniały, jak każdy powinien mu się kłaniać. Kiedy trzeba to się uśmiechnie, innym razem zażartuje, ale jeśli chwila tego wymaga, to potrafi się skupić i skoncentrować. Widać, że nie lubi udawać celebryty, woli żyć ''po cichu''. Do żadnego innego sportowca na świecie nie mam tak wielkiego szacunku jak do Małysza, Jego po prostu nie da się nie lubić i nie da się nie trzymać za Niego kciuków w każdej sytuacji.
Co do Stocha. Oczywiście, życzę mu jak najlepiej, niech wygrywa ile tylko się da. Jednak da się zauważyć, że ma całkowicie inną osobowość od Adama. Może to tylko moje odczucie, ale Stoch nie ma tego czegoś co Małysz, tego magnesu, który przyciąga ludzi (wiadomo, że sukcesy zrobiły swoje, ale ja mówię o czymś innym). Obu łączy wielka ambicja i ciężka praca. Przed Stochem (i innymi skoczkami w przyszłości) długa i ciężka droga, aby choć zbliżyć się do fenomenu Małysza. Zbliżyć, nie mówię o dorównaniu czy też przebiciu. |
Cytat:
Tak więc nazywanie Stocha następcą Małysza jest na razie mocno nie na miejscu. |
Adam jest przede wszystkim normalnym facetem, który ma rodzinę, dzieci i dlatego ma taki "szacun" u każdego. Nie emanuje swoją zajebistością jak Federer, stara się traktować skoki jak dobrą zabawę. Popełniał błędy, dzięki temu ma mnóstwo pokory i skromności. Poza tym jest świetnym sportowcem.
|
Małysz w skokach zdobył prawie wszystko, zabrakało tylko lub aż złotego medalu na ZIO.
Ammann :lisc: Małysz :D |
Jeszcze pare takich konkursow i Kamil moze wysłac Adama na szybsza emeryture. Bardzo ładne skoki, tak trzymałem kciuki przed ostatnim skokiem zeby Uhrmanowi nie wyszedl skok bo w 1 miał fata trafiajac na takie warunki.
|
W tym wypadku unikałbym porównań z Małyszem. Stoch musi wypracować swoją własną drogę kariery. Niech ma jeden jasny cel - dążenie do perfekcji. Bo talent ma, a to już dużo.
|
Stoch moze byc swietnym, czolowym skoczkiem ale Malyszem nie bedzie ;)
Raz ze Malysz jest tylko jeden, dwa ze takie talenty rodza sie na swiecie raz na ruski rok. |
Między Małyszem a Stochem w ogóle nie ma porównania.
Po pierwsze to Małysz sprawił, że z kompletnie niszowej konkurencji skoki stały się w Polsce jednym z najbardziej medialnych sportów. Po drugie, gdyby nie Małysz, to Stoch nie miałby szansy na jakiekolwiek sukcesy, bo byłaby to w Polsce dyscyplina półamatorska, taka jak przed sukcesami Małysza. To Małysz i jego sukcesy przyciągnęły sponsorów do związku. Przedtem była bida, ledwo na smary starczało a jak nasi jeździli na turniej 4 skoczni to często w busie spali. Owszem, fajnie że wygrywa, fajnie że pojawił się ktoś oprócz Małysza, którego wynikami można się interesować. Ale porównywanie tych dwóch zawodników jest kompletnie nie na miejscu |
W Małyszu jest geniusz, czystej wody.Stoch to co najwyżej solidny rzemieślnik.
|
Cytat:
Przecież nawet ten genialny Adam Małysz też nie od razu skakał fenomenalnie. Zgodzę się, że Adam miał nieopisany wpływ na rozwój skoków w Polsce. I nie chodzi tu o samo zainteresowanie ale o to nowe pokolenie skoczków. Nie jest jednak winą Kamila, że urodził się po Małyszu. Zamiast najzwyczajniej cieszyć się z drugiej wygranej młodego skoczka narzekania... ręce opadają. A 5 lat temu płacz, że" nic tylko ten Małysz i Małysz. Jakby nie Małysz, to byłoby zero. Innych nie ma." Otóż jest Stoch, a za jego plecami Żyła (Ten to jest dopiero normalny chłopak " eee pół metra łod bandy żem kiedyś lądował" :rotfl:) i Hula. I z tego należy się cieszyć. |
Bałem się że jak Małysz przestanie skakać to skoki narciarskie w Polsce znowu wrócą do półamatorszczyzny bo nikt nie będzie w stanie mu dorównać, ba skakać w połowie tak ja on. A tu proszę, Kamil zaczyna powoli wracać mi nadzieję :) oczywiście nie ma co popadać w huraoptymizm jak w przypadku transferu Melliksona :D
|
Fajnie, że rośnie nam następca Adasia ;) Wiadomo, że do Małysza brakuje mu jeszcze dużo i nie możemy być mega zachwyceni tylko dlatego, że dwa razy udało mu sie stanąć na podium Pucharu Świata, ale to dobrze rokuje na przyszłość :) Wiadomo, że orzeł z Wisły wiecznie skakać nie będzie, a szkoda by było po zakończeniu kariery przez Adama być zupełnie nieliczącym się w tym sporcie krajem.
|
Cytat:
No tak tyle ze ten geniusz tak od razu nie wypalił. Pamietam czasy jak byl Puchar Swiata w Zakopcu pod skocznią 5 tys ludzi a Polacy z Malyszem daleko w tyle. I nagle przyszedl pamietny TCS w 2001 i sie zaczelo Ze Stochem moze byc podobnie,zwlaszcza ,ze smiem twierdzić lata ładniej niz Adam,i l,laduje "po Niemiecku ,czyli nic mu nie odjezdza i do nieczego przyczepic sie nie mozna,w odroznieniu do Malysza). |
Adam Małysz ma w tej chwili 33 lata, jego sukcesy przyszły na przełomie lat 2000/2001, a więc miał wtedy 23 lata, Kamil Stoch ma obecnie 24 lata, więc jest w tym samym punkcie kariery co Adam był 10 lat temu, więc ja się pytam jak ktokolwiek może porównywać obu tych skoczków? Poczekajmy jak Kamil będzie miał ponad 30 na karku to będziemy mogli z czystym sumieniem cokolwiek porównywać. Zwykli rzemieślinicy mają 1, 2 przebłyski w karierze, a Kamil wygrał 2 konkursy zimowe, i do tego wielokrotnie stawał na podium w lecie, był również 4 na MŚ w libercu, a jeszcze wiele przed nim...
|
No to mamy nowy rekord Polski.
|
Widze, że nic nikt o skokch nie pisze :)
Ja chciałbym napisac, że noty za styl w wykonaniu sędziów to jakas kpina ;/ |
Zawsze tak było. Bje się, że Hula nie wytrzyma i zdupcy.
|
Raczej sami już nic nie wymyślimy. Jedyna szansa na to, że będziemy na podium to mocno zepsuty skok któregoś z przeciwników (czego nikomu nie życzę, ale taki Romoren to jest do tego zdolny).
|
Ale czy Romoren zwali do tego stopnia, że odrobimy 40 pkt? Będzie ciężko, bardziej się po którymś Niemcu spodziewam wtopy, jednak raczej zostaje nam niestety 4.miejsce... :(
|
Na tej skoczni , przyzwoity skoczek praktycznie nie ma szans zawalić skoku .
Poza tym to nie skaczemy źle , tylko po prostu rywale skaczą świetnie . Niespodziewałem się że Niemcy będą skakać tak świetnie |
Wyjebał się a mimo to medal :D
|
Hula i wszystko jasne :/
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl