![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Basałaj... Cytat:
|
Z dwóch Basałajów na R22 zdecydowanie wolę tego który ma przyjsc!Marketingowiec pełnym ryjem!!!
|
Wszedłem sobie wczoraj na stronę Espanyolu. W sumie chciałem się dowiedzieć jakie mają wymiary boiska :D
Trafiłem na spis ich stanowisk kierowniczych: CONSELL DE ADMINISTRACIÓ President: Daniel Sánchez Llibre Vicepresidents: José Luis Perelló Molné Ramon Condal Escudé José Suñer Humet-Torrellas Sergio Oliveró Rigau Consellers: Enrique Beltrán Ruiz Joan Josep Bertomeu Ferri Josep Maria Borrell Duran Francesc Ciprés Marín Germán de la Cruz Camarillas Emilio Gutiérrez Fernández de Liencres Jorge Malet Casajuana Víctor Malet Casajuana José Luis Morlanes Galindo José Manuel Moya Castilla August Newton Josep Ramió Luque Rafael Entrena Fabré Antoni Fernández Teixidó Fernando Molinos Granada Conseller Delegat: Joan Collet Diví Comissió Executiva: Daniel Sánchez Llibre Joan Collet Diví Ramon Condal Escudé Sergio Oliveró Rigau Rafael Entrena Fabré Emilio Gutierrez Fernández de Liencres Francesc Ciprés Marín Fernando Molinos Granada Secretari del Consell: Blas Alascio Ruiz Portaveu Consell: Rafael Entrena Fabré Director Financier: Albert Amat De Grandes Director Esportiu: Ramon Planes Novau Director Marketing: Raúl Ciprés Díaz Director Comunicació i Relacions Externes: Xavier Andreu Casañas Director de l'Estadi: Josep Toldrà Alegret Cap Gabinet Institucional: Olga Moscatel Vivet Director de Seguretat: Pedro Tomás Boticario Director de Desenvolupament de Negoci, Operacions i Màrqueting Social: Xavier Giménez Vicente Samych wiceprezydentów jest 4 ;) |
Wg mnie Cupiał zatrudnia, żeby zatrudniać.
On decyduje o wszystkim, a kadra nawet gdyby sypała setką pomysłów dziennie, to bez jego zgody żadnym zmian nie będzie. Nie wierzcie w cuda. Zgodzę się z Marszalkiem, klub będzie działał jak zwykle, czyli od przypadku, do przypadku. |
No Cupiał ma niezłe jazdy...
Najpierw Heniek, teraz Bogdan...niech jeszcze Adam Musiał zajmie się podgrzewaniem murawy. Naprawdę nie ma wizji w naszym klubie. Wszystko opiera się na odgrzewanych kotletach. Ale im dłużej są one odgrzewane tym są coraz mniej świeże i zalatują trupem. Chciałbym zobaczyć 5 letni plan strategiczny spółki, ale się nie doczekam, bo tak naprawdę wszystko zależy od cen miedzi z czego telefonika robi kable. Niby klub sam się już finansuje, a tymczasem Cupiał podejmuje decyzje jakby TF pakowała tam nie wiem ile kasy. Niech rzecznikiem zostanie Łazarek - przynajmniej będzie beka na konferencjach:). O Kapce to nawet nie mówię, bo przy podobnych tematach wylałem słusznie hektolitry pomyj na jego esbecką i "profesjonalną" głowę. Żeby wyjąć trzeba wsadzić - każdy to wie. A część ludzi sądzi że Wisła Kraków to jakaś krynica... Miłego Długiego Weekendu. Pozdro |
Witam
Jak dla mnie największym problemem naszego klubu jest struktura organizacyjna ( w sumie to jej brak). Jak można budować silny, solidny zespól jak na górze w naszej kochanej Wisełce od zawsze bałagan, emocjonalne i zbyt szybkie zmienianie prezesów, dyrektorów, trenerów odbija się i na formie drużyny, która teraz prezentuje jak i wizerunku klubu. Zresztą patrząc po oficjalnych stronkach czołowych klubów naszej ekstraklasy w dziale ludzie klubu to aż żal ściska jak mizernie prezentuje się nasz klub: http://www.wisla.krakow.pl/pl/klub/ludzie_wisly/ W porównaniu do innych: http://legia.com/www/index.php?pod=33 http://www.lechpoznan.pl/mod,25,wladze,1.htm i nie wspominając jak powinna wyglądać struktura organizacyjna profesjonalnego klubu biorąc za przykład kluby europejskie. Znalazłem ostatnio ciekawe opracowanie na stronie: www.fbgagency.com http://www.fbgagency.com/publikacje/...ortowym_MU.pdf Jak ktoś ma ochotę morze poczytać jak to powinno wyglądać i wcale nie twierdze, że da się taką strukturę stworzyć w naszej Wisełce bo to raczej nie realne w naszych warunkach ale stworzenie chociaż namiastki tego byłoby wielkim osiągnięciem. Uważam, że zmiany w Wiśle powinny iść od góry by w końcu nasza kochana Wiosełka stała profesjonalnie zarządzana. |
Cytat:
Jeśli ktoś będzie dysponował uzasadnieniem pozycji (bo takie uzasadnienie jest w wersji "papierowej") to jeśli może niech wklei w tym temacie ;-) |
Cisną mu, że zachowuje sie jakby dziennikarze mu przeszkadzali, że nie odbiera telefonów, spotkanie z jakimś piłkarzem ustawia tydzień, strzela fochy itp
|
Wiadomo co z Basałajem ? Faktycznie będzie prezesem, czy to jednak bzdury ?
|
Niestety w temacie Pana Ochalika, nie sposób się nie zgodzić...
|
Są jakieś zdjęcia lub wywiady gdy prezesem Wisły był Pan Bogusław Cupiał? Pierwsze lata Telefoniki.
|
Z tego co pamiętam, to prezes Cupiał udzielił chyba tylko jednego wywiadu. Może ktoś go gdzieś znajdzie. Choć było to tak dawno temu, że będzie on miał wartość jedynie historyczną
|
Cytat:
|
Wisła nigdy nie miała porządnego zarządu, marketingu i całej tej otoczki... Niestety taka prawda... Bardzo się dziwie że p. Cupiał który wpompował w Wisełkę mnóstwo pieniędzy do tej pory nie potrafił przypilnować stworzenia klubu z prawdziwego zdarzenia... Bo prawda jest taka że na tle europejskich drużyn wypadamy mówiąc delikatnie strasznie blado...
|
Takie pytanie - nie wie ktoś może jak się nazywa obecny spiker? Ten co był na Odrze... Czy to nie jest ten gość, który daje reportaże w TVN 24? :D
|
Cytat:
|
|
I jak? Basałaj stawił się dzisiaj w pracy? ;)
|
No oczywiście
|
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=23229
Skoro mamy wspolpracowac z firma Sportfive przy zarzadzaniu obiektem na Reymonta, to mam pytanie czy jest mozliwosc aby Sportfive zostala naszym sponsorem np. na koszulkach? |
Cytat:
|
Wygląda na to, że Basałaj zaczął urzędowanie od wysokiego C (sprawa stadionu to raczej jego zasługa, bo mówi się, że w Wiśle nieoficjalnie pracował już od co najmniej kilku dni). Oby tak dalej i oby prawdą były pogłoski o tym, że jego głównym celem będzie uniezależnienie Wisły od TeleFoniki. Oby, oby. Jak już wspominałem- jeśli uda mu się do tego doprowadzić, to gość z miejsca zyskuje moje poparcie.
|
Jest może jakaś transmisja z konferencji w internecie?
|
M. Wilczek dyrektorem ds. organizacyjno-finansowych
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...o_finansowych/ |
no i co już 40 minut konferencji
pojawiły się jakieś dodatkowe konkrety oprócz tych: 1. Wilczek dyrektorem ds. organizacyjno-finansowych 2. Bogdan Basałaj prezesem Wisły 3. Wisła przejmie stadion przy współpracy ze Sportfive ?? |
|
Mam nadzieje ze Basałaj stowrzy porzadne struktury w naszym klubie. Takze wierze ze juz wiecej dyrketorzy z Tele-Foniki nie beda wchodzic w sklad zarzadzu Wisly Krakow.
Dobrze ze Basalaj chce dyrektora sportowego i scoutow, a takze mysli nad marketingiem( to jest glowna sprawa) Juz w zarzadzie jest Basalaj, Wilczek i Jarosz czekam na kolejne wzmocnienia zarzadu. |
Basałaj: Marketing, akademia piłkarska i centrum treningowe http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...um_treningowe/ |
Wilczek, z tego, co wiem, to żadne wzmocnienie, a dowód na to, że te wszystkie ruchy mogą być tylko pozorne. Fajne wieści z rana- w końcu ktoś raczył się określić co do stadionu, przychodzi prezes, który niby ma ambicje i chce wprowadzić tutaj nową jakość, a potem news o Wilczku, który negatywnie rzutuje na wcześniejszych. Następnie informacja, że dyr sportowy zostanie zatrudniony "do 2 miesięcy"... trochę późno, nie uważacie? Niemniej najważniejsze, żeby jutro Basałaj wybrał się do UM i zobaczył w jakiej dupie jest budowa stadionu. Może, skoro wiadomo, że budują go dla Wisły, ktoś się za to weźmie na poważnie... Chociaż jest za późno o dobre pół roku.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl