![]() |
Zmarł brazylijski piłkarz Friaca
Brazylijski piłkarz Friaca, strzelec bramki w finale mistrzostw świata w 1950 roku, zmarł w poniedziałek w wieku 84 lat w szpitalu w Itaperunie. Friaca od sześciu tygodni leżał w szpitalu zmagając się z silnym zapaleniem płuc - poinformowała tamtejsza federacja piłkarska (CBF). W finale mundialu w 1950 roku reprezentacja gospodarzy doznała niespodziewanej porażki z Urugwajem 1:2, choć do tytułu mistrzowskiego wystarczył jej remis. Spotkanie na słynnej Maracanie oglądało około 200 000 widzów. W drużynie "Canarinhos" Friaca rozegrał 13 meczów i zdobył jednego gola. Jego imię nosi stadion w miejscowości Porciuncula, gdzie spędził większość życia. |
http://www.youtube.com/watch?v=8qni_1LWjhI
http://sport.onet.pl/0,1248675,1898570,wiadomosc.html Przy bramce byla reka, ale to sie teraz nie liczy. Wiele osob chcialo go widziec w Wisle (*) |
|
Janusz Kulig Rocznica śmierci
Dzisiaj to jest 13 lutego Mija 5 rocznica śmierci Jednego z Najlepszych kierowców Rajdowych w Polsce Janusza Kuliga. Jakby można powspominac jakim był kierowcą i człowiekiem było by bardzo fajnie Pozdrawiam:)
|
Zmarł Jerzy Hawrylewicz, były piłkarz Pogoni Szczecin, który od 17 lat przebywał w śpiączce. Miał 51 lat.
Hawrylewicz, wychowanek Grunwaldu Choszczno, w Polsce występował w szczecińskich klubach - Pogoni, Stali Stocznia i w Arkonii. W sezonie 1987 zdobył z "Portowcami" wicemistrzostwo Polski, a w europejskich pucharach grał z takimi drużynami jak FC Koeln i Hellas Werona. W sumie dla Pogoni zdobył 12 bramek w 87 spotkaniach. W przerwie zimowej w sezonie 1987/88 wyjechał do Niemiec i związał się z zespołem VfB Oldenburg. W jego barwach spisywał się bardzo dobrze. W 1990 roku bardzo przyczynił się do awansu do 2. Bundesligi, zdobywając 15 bramek w 33 meczach. Był najskuteczniejszym graczem drużyny. 20 kwietna 1992 roku w trakcie meczu z HSC Hannover 33-letni wówczas Hawrylewicz doznał zawału serca. Natychmiastowa reakcja trenera VfB Petera Nemetha uratowała mu życie, ale blisko 8-minutowe niedotlenienie mózgu spowodowało, że piłkarz zapadł w śpiączkę. Od tego czasu Hawrylewicz przebywał w domu pod opieką rodziny. Bodźce zewnętrzne i informacje z otoczenia mógł odbierać tylko w bardzo niewielkim zakresie. Przebywał w stanie podobnym do bardzo głębokiego snu. Jerzy Hawrylewicz zmarł w piątek. Miał 51 lat. W koprodukcji polsko niemieckiej ma powstać film o jego losach. W rolę Hawrylewicza wcieli się polski aktor Robert Kowalski, na ekranie zobaczymy także znanego z serialu "Kryminalni" Marka Włodarczyka, który wcieli się w rolę selekcjonera reprezentacji Polski. W filmie zagra również menedżer klubu Schalke 04 Rudolph Assauer, który przed laty sprowadził Hawrylewicza do Oldenburga. Obraz reżyserować ma Christian Goerlitz. |
JANUSZ KRUPIŃSKI "Bochen"
Dzisiaj zmarł JANUSZ KRUPIŃSKI "Bochen" były piłkarz Wisełki - MIstrz Polski 1977\78 . W koszulce z Białą Gwiazdą biegał po boisku 12 lat . Zagrał w 218 meczach ligowych . Miał 50 lat........ Wieczny odpoczynek...... |
Janusz Krupiński odszedł!!!
Pochylić należy czoło nad mogiłą Wiślaka!!! Januszu, dziękuję Ci za lata gry w drużynie z Białą Gwiazdą na piersi...dziękuje Ci za Mistrzostwo Polski 77/78!!! Spoczywaj w pokoju!!! |
Kamila Skolimowska
http://sport.onet.pl/0,0,1919390,wiadomosc.html Mistrzyni olimpijska z Sydney w rzucie młotem, Kamila Skolimowska nie żyje. Taka informacja dotarła wieczorem ze zgrupowania w Portugalii, gdzie przebywają nasi lekkoatleci. Lekkoatletka zasłabła podczas treningu. Wcześniej skarżyła się na złe samopoczucie. Mimo reanimacji i transportu do szpitala nie udało się jej uratować. |
Ehh tragedia :( jeszcze niedawno była na meczu Polski z Walią...
|
świat zwariował..
(*) |
Ale szok! 26 lat. No ja pier... Aż mi zabrakło słów, to takie momenty kiedy do głowy przychodzą Ci tylko głupie wyrazowe zbitki. :( Powodzenia gdzieś tam w lepszym świecie.
|
Taka tragedia, szok, młoda dziewczyna , mistrz sportu.
......nie znacie dnia ani godziny.... Niech Ją dobry Bóg przygarnie..... |
Jestem w centralnym, ogromnym szoku...zwaliło mnie to z nóg...
Człowiek przychodzi po ciężkiej pracy, czyta wiadomości...a tu taka informacja:/ Boże miej Ją w opiece... |
Cytat:
Ps. Dziękuję za te emocje z Sydney, miałem wtedy 10 lat, ale pamiętam jak dziś te fantastyczne rzuty! |
|
Dobry Boże, czy Kamila była już Ci potrzebna na niebiańskim stadionie? :-(
Rodzi się proste pytanie: Panie Boże, dlaczego tak wcześnie Ją zabrałeś do Siebie? Kamilo! Spoczywaj w pokoju. |
Sławomir Rutka nie żyje:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1740,ti...wiadomosc.html |
Pewnych rzeczy nie da się zrozumieć. Przy najmniej PO TEJ stronie życia. Kamilo, spoczywaj w spokoju, dziękujemy za wszystko.
|
|
Będziemy pamiętali Panie Zbigniewie... R.I.P
|
|
Ci co bywali w Yakuzie może pamiętają barmankę Agnieszkę(niska, czarne, kręcone włosy) i Norka.
dnia 19.03.2009 zginęli w wypadku w Nowej Hucie. Dwoje pasażerów walczy o życie. Spoczywajcie w pokoju [*] http://i43.tinypic.com/14weu5x.jpg Norek[*] |
Nie mogłem w to uwierzyć,gdy się dowiedziałem ..
Kolejny Wiślak odszedł z tego świata .. Jutro odbędzie się pogrzeb,na którym z pewnością będę .. |
R.I.P Norek... o ktorej pogrzeb?
|
o 14:00. Grembałów
|
Pogrzeb jest o 14-00 w Górce Kościelnickiej,nie w Grębałowie !!!!
|
GRĘBAŁOW NIE PRACUJE DZISIAJ.
W CiĄgu Ostatnich 24 Godzin W Krakowie Zmarlo W Roznych Sytuacjach(wypadki ,szpitale Itp) Ok 50 Osob Pisze To Zeby Uswiadomic Was Ile Umiera Ludzi W Naszym Miescie Dziennie |
W nocy z niedzieli na poniedziałek zmarł historyk, profesor Paweł Wieczorkiewicz - poinformowało biuro prasowe Uniwersytetu Warszawskiego. Miał 61 lat.
Nie ma ludzi niezastapionych - pokazcie mi kto go zastąpi...... smutno mi sie zrobilo na sercu |
Cytat:
|
W wieku 59 lat zmarł prof. UJ Zbigniew Hołda
http://wiadomosci.onet.pl/1974710,11,item.html |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl