Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [13 Kolejka] Wisła Kraków - Legia Warszawa, 6 listopada, piątek godz. 20:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6504)

Wasiu 31.10.2009 19:21

Jeszcze 1 mu brakuje ...

skeba 31.10.2009 19:22

Mięciel 4 bramki w dwóch meczach- trzeba będzie go zatrzymać

masterlag 31.10.2009 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 810646)
Mięciel 4 bramki w dwóch meczach- trzeba będzie go zatrzymać

Otóż to. Się ku*wa nie miał już kiedy przebudzić... :/ Marcelo- wiesz co masz robić :)

kohprzem'68 31.10.2009 19:31

Po pierwszej połówce widac że na presing Legii trzeba odpowiedziec tym samym i walecznościa aż się prosi o powrót Sobola wymarzony gracz do tego typu spotkań .

kosaTS 31.10.2009 19:37

Zagrożeni dzisiaj są Rzeźniczak i Iwański .

AYALA 31.10.2009 19:49

gdybyśmy mieli lepszego stopera od Jopa na ławie to ja bym Marcelo przesunął do przodu.Po tym jak z zimną krwią zachował sie pod bramką Korony przy golu uważam że sie marnuje jako stoper w Wiśle.Jego miejsce jest w przodzie !!

sandomingo 31.10.2009 19:55

Zwycięstwo Legii dzisiaj sprawi, że - mam nadzieję - naszym piłkarzykom nie zabraknie determinacji. A to w tej parszywej lidze podstawa.
Wielka szkoda że nie zagra Głowa, to duże osłabienie.
Skorża z pewnością postawi na Jopa, w końcu to zawodnik z jego "stajni".
W środku zapewne Diaz z Cantoro no bo przecież jak gramy z kimś mocniejszym to dwóch defensywnych być musi.
Generalnie w tym meczu każdy wynik jest możliwy i żaden nie będzie zaskoczeniem. Przynajmniej dla mnie.

Jarromiro 31.10.2009 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 810645)
Jeszcze 1 mu brakuje ...

Wedug Interii ma 4 czyli by nie zagrał

rozarian 31.10.2009 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 810675)
Wielka szkoda że nie zagra Głowa, to duże osłabienie.
Skorża z pewnością postawi na Jopa, w końcu to zawodnik z jego "stajni".
W środku zapewne Diaz z Cantoro no bo przecież jak gramy z kimś mocniejszym to dwóch defensywnych być musi.

Mam

nadzieję,że Skorża nie zrobi takiego głupstwa.Na środku obrony obok Marcelo powinien zagrać Diaz zamiast nieruchawego Jopa.Wobec dobrej postawy Mauro,Diaz bardziej będzie przydatny w obronie.

killzone 31.10.2009 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jarromiro (Post 810706)
Wedug Interii ma 4 czyli by nie zagrał

http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=8311&id_sezon=75

jasnyGwint 31.10.2009 21:22

po tym co zobaczyłem wczoraj nie mam najmniejszych wątpliwości, że tego spotkania nie wygramy.

Donki 31.10.2009 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jasnyGwint (Post 810710)
po tym co zobaczyłem wczoraj nie mam najmniejszych wątpliwości, że tego spotkania nie wygramy.

Po tym co zobaczyłem w dzisiejszym meczu Legia-Ruch twierdze że ten mecz wygramy :-)
My wczoraj w pierwszej połowie gralismy naprawdę dobrze, jesli zagramy tak z Legią to o wynik jestem spokojny

christof20 31.10.2009 21:29

Ja mam tylko nadzieję, że po ostatnim meczu dostali w szatni porządny opier... i w meczu z Legią będą pamiętać, ile minut trwa mecz piłkarski. A Legia na 100 % będzie trudniejszym przeciwnikiem niż Korona, zwłaszcza, że Mięciel jest w gazie.

westersyl 31.10.2009 21:46

Jeśli Małecki nie będzie chciał grać tylko z Pawłem Brożkiem i nie będzie pchać wszystkich akcji w największy tłok to mamy szanse wygrać. Najbardziej obawiam się o środek obrony.

fialo 31.10.2009 21:55

Z JOPINHO nasza obrona to jest katastrofa. Mam tylko nadzieję, że Piotrek Brożek się wykuruje, Diaz przejdzie na stopera, a w środku pomocy będą grali Jirsak z Cantoro, bo wczoraj ich współpraca wyglądała obiecująco, a Jop powędruje na ławkę rezerwowych. To co z nim wczoraj wyczyniał Kiełb, który wielkim piłkarzem jeszcze nie jest, to się nie mieściło w głowie. Z Jopem w składzie jesteśmy jakies 30% słabsi, niz z Głowackim.. Niemniej jednak liczę na rozum i odwagę Skorży i posadzenie tego demona szybkosci na ławie.

Bik 31.10.2009 22:06

Tak tylko czy starczy odwagi trenerowi aby postawic na pare stoperów Diaz, Marcelo w tak ważnym meczu. Ma tydzień aby sprawdzić to ustawienie zwłaszcza że Jop jest wolny i do tego jeszcze mało skoczny przegrywał główki z każdym.

Karherop 31.10.2009 22:22

Ruch zdecydowanie zawiódł w Warszawie , z drugiej strony jakby nie patrzeć , powiększyliśmy przewage nad drugim w tabeli zespołem .

Rybus , Mięciel i Szałachowski schodzili z boiska z urazami , niby dwaj pierwsi mają być gotowi na nas , ale nigdy nic nie wiadomo , chociaz nikomu w życiu nie życzyłem kontuzji i życzyć nie będę .

Bik 31.10.2009 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 810734)
Ruch zdecydowanie zawiódł w Warszawie , z drugiej strony jakby nie patrzeć , powiększyliśmy przewage nad drugim w tabeli zespołem .

Rybus , Mięciel i Szałachowski schodzili z boiska z urazami , niby dwaj pierwsi mają być gotowi na nas , ale nigdy nic nie wiadomo , chociaz nikomu w życiu nie życzyłem kontuzji i życzyć nie będę .

Oczywiscie że nie zwałaszcza że sami mamy problemy i to chyba wieksze niż Legia z kontuzjami . Czy wiadomo który z Legionistów nie zagra z nami za nadmiar kartek?

JrQ- 31.10.2009 22:49

Wszyscy zagrają.

killzone 31.10.2009 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bik (Post 810737)
Czy wiadomo który z Legionistów nie zagra z nami za nadmiar kartek?

Jedynym problemem moga być kontuzje, ale mysle ze podstawowi zawodnicy sie na czas wykurują. Zawieszen za kartki, nie ma.

Jezeli zagramy tak jak w drugiej polowie mecz z Ruchem to blado to spotkanie w piatek widze.

Wojtas 31.10.2009 23:20

Dajce spokoj.

mecz meczowi nierówny.Faworyta nie ma,zadecyduje dyspozycja dnia.

My oslabieni bez kapitana ,i niewiadomo co z Piotrkiem Brozkiem ,dotego pamietacjie ze gramy w Sosnowcu i nie ma atutu wlasnego boiska.

Bik 31.10.2009 23:32

Ciekawe kto u nas będzie strzelał karnego gdyby takie cudo nam podarowali sędziowie w meczu z Legią w co nie wierze :). Głowy nie ma, Małecki nie wykorzystał ostatnio w reprezentacji. Jirsak to chyba najlepsze rozwiązanie jeśli będzie grał..ciężka sprawa

MCX 31.10.2009 23:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bik (Post 810767)
Ciekawe kto u nas będzie strzelał karnego gdyby takie cudo nam podarowali sędziowie w meczu z Legią w co nie wierze :). Głowy nie ma, Małecki nie wykorzystał ostatnio w reprezentacji. Jirsak to chyba najlepsze rozwiązanie jeśli będzie grał..ciężka sprawa

Zawsze jest jeszcze Brożek, który na 99% będzie celował w sam środek bramki.

Marszałek 01.11.2009 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 810723)
Z JOPINHO .

Zauważyłem,że Choto to strasznie dużo cech wspólnych ma z w/w kopaczem. W sumie wolny,objechać go nie tak trudno. Wystarczy tylko chcieć. A tak serio,to w ME nie ma chłopca co by za Jopa wskoczył?Fatalnie jak Brożka Piotra zabraknie,bo dopiero w przerwie mają mu kupić kogoś do rywalizacji:)ot ci polska piłka zawodowa:). W ogóle to chce powiedzieć,że kontuzji to u nas tyle jakbyśmy co najmniej w każdym meczu gryzli trawę i walczyli aż kości rywali by trzeszczały.I konkuluzja wobec powyższego jest następująca, nie dość że słabiutcy kopacze,to jeszcze na zdrowiu nie najlepiej.

ToTylkoJa 01.11.2009 00:10

objechac go nietrudno, a udaje się to nielicznym ;) Facet ma doskonałe warunki fizyczne jak na środkowego obrońce. Ale największą jego zaletą jest to, że potrafi 'czytać grę'. Jego najlepszy występ w Legii (wg mnie) miał miejsce w meczu Szachtar Donieck - Legia Warszawa. Czyścił tam wszystko, asekurował swojego partnera perfekcyjnie.
A o klasie Choto niech świadczy fakt, że była tu kiedys konwersacja na temat tego, komu udało się przepchnąć choto i wygrać z nim w ten sposób pojedynek- i wyszło, że raz się udało to Pawłowi Brozkowi i komus tam jeszcze.
Jakie cechy Choto ma wspólne z Jopem? Nie wiem, nie dostrzegam raczej wspólnych cech (no jedyne to, że obaj sa dośc wolni, ale Choto nadrabia to świetnym ustawianiem się i tym, że rzadko daje sie przepchać)
Wadą Choto wg mnie jest lekceważenie w niektórych sytuacjach- zamiast wybić daleko piłke, to próbuje jakis dziwnych zagrań, przez co nieraz stwarza zagrozenie.

MCX 01.11.2009 00:17

Jeśli już jesteśmy przy Choto i "objeżdżaniu go" to rekord Ekstraklasy ustanowił niedawno ex-Legionista - Grosicki. Strzelił 2 bramki, a mógł więcej, aż miło było patrzeć na bezradność warszawskiego obrońcy ( http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rot_meczu.html ).
Ciekaw jestem jak będą wyglądały pojedynki Małeckiego i Brożka z Choto i Astizem. Mecz zapowiada się bardzo ciekawie, oby tylko nie wypadli nam już ze składu kolejni zawodnicy, a do zdrowia wrócił Piotrek Brożek.

Marszałek 01.11.2009 00:27

O proszę, czyli objechać się da. Grę czyta ok, ale jest wolny, i jak ToTylkoJa napisałeś wybija piłkę na oślep.
No to już ma dwie cechy wspólne z Jopem:).

A mnie zastanawia jak Marcelo będzie przy rzutach rożnych grać.

ToTylkoJa 01.11.2009 00:28

to przecież wiadomo, że Choto to obrońca do przejścia. Gdyby tak nie było, to Legia nie traciła by bramek. Ale ile takich przykładów dasz jak ten z Grosickim czy kiedys z Brozkiem? Marcelo, Cleber, Arboleda też są do przejścia. Puyol, Pique, Terry, czy Maldini u szczytu swojej kariery również.

Dwie cechy wspólne=dużo cech wspólnych? To kompletnie rózni obrońcy jak dla mnie. Choto opiera swoje rzemiosło na sile, Jop nie za bardzo.

Jazon 01.11.2009 00:47

Powiem krótko: Ten mecz jak dla mnie to cholerna niewiadoma.

Wujekm 01.11.2009 01:35

"killzone" coś marny z Ciebie kibić wojskowych skoro nie wierzysz w zwycięstwo własnego zespołu i jeszcze dość "często" udzielasz sie na forum Waszego największego rywala do tytułu
A Janka zostaw w spokoju 2 wicemistrzostwa i jak pięknie prezentuje się w telewizji, zaśmieje się jak trzeba i kawał opowie, anegdotką też walnie Maćko jest w tv przy nim mocno niemrawy :)

"ToTylkoJa" Jop opiera swoje rzemiosło na aerodynamice czoła i potylicy Przeciena powietrze jak pocisk i dlatego jest taki szybki :-)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl