Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   [siatkówka] ME Turcja (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6279)

tommiyacht 09.09.2009 17:32

ale nie gramy dobrze. Sory, to byli Słowacy, myslalem ze bedą 3 takie sety jak ten trzeci. Trafiamy na Rosje, Serbie i po nas

Wojtas 09.09.2009 22:29

Ufff bylo "gorąco" ale sie udało

Teraz na spokojnie z Grekami i zobaczymy kogo nam los podeśle w sobote

W kazdym razie medal jest blisko :)

Proud 10.09.2009 19:27

no to jesteśmy w półfinale z pierwszego miejsca w grupie. Dobry mecz Polaków z Grekami.
3:0 i kilka akcji najwyższych lotów. Ataki Kurka z II linii masakra :)

teraz losowanie:

rozstawieni:
Polska, Rosja

nierozstawieni
Bułgaria, Francja

Maciuś 10.09.2009 19:47

Oby Bulgaria bo wtedy poznamy prawdziwe oblicze naszego zespolu.

fox mulder 10.09.2009 20:14

No i jest Bułgaria, tak więc żarty się skończyły. Mecz prawdy, zobaczymy na ile podnieta dotychczasowymi zwycięstwami była zasadna.

For_FuN_ 10.09.2009 23:39

Final Polska - Rosja...czyli faworyci przed tym turniejem nie zawodza. Nie sadze zeby Bulgarzy byli w stanie nam sie przeciwstawic. Z tego co pamietam, to w ostatnich latach zawsze dostawali po pupie.

Maciuś 11.09.2009 20:21

Jak gralismy pelnym skladem to moze i tak. Do tej pory mielismy wiecej szczescia niz rozumu.

Nergal 11.09.2009 21:21

Gdyby był Wlazły, Winiarski, Świderski, Kadziewicz o wynik byłbym spokojny no a tak niczego wielkiego nie oczekuje.

Proud 11.09.2009 22:13

no właśnie. Brakuje nam chociaż jednego doświadczonego zawodnika jeszcze. Np. Winiarskiego.
Pomimo że nieźle gramy to mamy czasami takie przestoje w poszczególnych setach. I to niestety może zadecydować. Ale cóż, i tak pólfinał to świetny wynik na takie braki kadrowe. A każde lepsze miejsce jest już bardzo dużym sukcesem.

Ważne, że widać przyszłość w naszej reprezentacji...jest Kurek, Jarosz, Bartman.

szkoda że nie mamy drugiego rozgrywającego za Zagumnego, bo Woicki jest niezły, ale w bloku nie pogra.
choć tu, moim zdaniem za 1-2 lata będzie grał Fabian Drzyzga(chyba już był powolany kiedyś), syn tego słynnego Drzyzgi :) Widziałem chłopaka na Mistrzostwach Polski młodzieżowych (w moim LO grali :) ) i ma talent niesamowity, oby się tak dalej rozwijał. Zresztą już gra w AZS Częstochowa.

Wojtas 12.09.2009 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nergal (Post 791772)
Gdyby był Wlazły, Winiarski, Świderski, Kadziewicz o wynik byłbym spokojny no a tak niczego wielkiego nie oczekuje.

No gdyby byl choc jeden z tych co wymieniles to bylo by to duuuuuze wzmocnienie.

Ja mimo wszytsko licze ze jutro wygramy ,Bulgaria to nie Brazylia ..a w w finale niech juz sie dzieje co chce :)

Proud 12.09.2009 16:29

Panowie ależ MECZ!!!

2:0 w setach dla Polski!

co Kurek wyprawia to się w głowie nie mieści :D

oby tak dalej. (tfu, tfu - żeby nie zapeszyć :D)

edit:

JEST!!! MAMY FINAŁ!!!

cudowny mecz Polaków:) piękna siatkówka!!!!

lodecki 12.09.2009 16:38

atak swietnie chodzi, Gruszka z Kurkiem graja bardzo dobry mecz, Środek smiga jak marzenie, Zagrywka taktyczna tez dobrze chodzi, gramy naprawde dobry mecz.

oby tylko wytrzymali to do konca i bedzie pieknie

laurence 12.09.2009 16:55

jest finał

northrop 12.09.2009 16:56

no i 3 do jaja.. super mecz, fajnie sie ogladalo. oby tak w finale :D

harthausen 12.09.2009 17:05

żeby jeszcze w drugim półfinale Francuzi wykopali Ruskich:taniec:

lodecki 12.09.2009 17:06

Bardzo fajnie ze utarlismy nosa Bułgarom, ten ich rozgrywajacy strasznie cwaniakował i ma za swoje.
Cieszmy sie bo naprawde jest z czego. jutro finał(?) zyczyłbym sobie ogrania Ruskow.

Tom'ash 12.09.2009 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 791985)
żeby jeszcze w drugim półfinale Francuzi wykopali Ruskich:taniec:

A ja bym wolał Rosję w finale ;)

tofik 12.09.2009 17:17

Żeby tylko sie nie odezwały narodowe kompleksy, jak w meczu z Brazylią na MŚ.
Bo tamten finał przegraliśmy bez walki.

Ikki 12.09.2009 17:54

Zagraliśmy perfekcyjnie, wygrana w pełni zasłużona i... jeszcze jeden mecz do rozegrania został!!! Najważniejszy jest kolejny mecz i tego trzeba się trzymać. Nie teraz czas na świętowanie, on przyjdzie jutro!
Wierzę mocno, że oni nie zadowolą się tylko udziałem w finale i jutro zagrają z pełną koncentracją. Nie chce powtórki z Japonii.

Za dzisiaj ogromne brawa, lecz to nie koniec misji:)

sandomingo 12.09.2009 18:41

Duże brawa dla siatkarzy i sztabu trenerskiego.
W stosunkowo krótkim czasie udało się stworzyć prawdziwą DRUŻYNĘ. I dzięki temu w głównej mierze wygrywamy.
A co do braków kadrowych - wydaje mi się, że właśnie dzięki temu jest DRUŻYNA.
Owszem, Winiarski by się przydał, Wlazły też, choć ten ostatni niech mniej kaprysi a więcej gra.
Natomiast Świderski i Kadziewicz z całym należnym szacunkiem ale tej drużynie już nic nie są w stanie dać

Oby jutro nie przegrać finału w szatni.

Tom'ash 12.09.2009 19:32

Z tego co widzę to jak na razie Francja prowadzi 2-0.

Kibicka15 12.09.2009 20:05

już jest 2:1 dla Francji. Ja tam wolałabym, żebyśmy zagrali z Ruskimi w finale ;) jakbyśmy ich pokonali to dopiero byłaby radość!! :)))

sessegnon 12.09.2009 20:13

Tez chcialbym Ruskich.Ogranie ich w finale to wieksza przyjemnosc, niz wygrana z Francja :D Wyjatkowo dzis im kibicuje, sa na najlepszej drodze do tie-breaka
Ale koncowka O_O Fracuzi w finale!!!!!!!

TSW Fanatyk 12.09.2009 20:45

I końcówka 5 seta teraz.

ale jaja.Trochę szkoda bo cichłem zobaczyć jak ruskim spuszczamy wpier**l :D

Mamy wielkie szanse nad wymęczonymi francuzami.Żeby tylko się nie spalić psychicznie to będzie dobrze :D

tommiyacht 12.09.2009 20:46

ja pierdziele, dawno nie widzialem takiego meczu. podniesc sie z 9:13. Dobrze ruskom chociaż wolałem żeby to nasi im dokopali ;P 3:2 czyli troche bedą jutro zmeczeni

jasnyGwint 12.09.2009 20:49

jak Ruscy mogli przejebać prowadząc 13:9 :shock: ?

iiYama 12.09.2009 20:51

Oglądaliście mecz? Jak Francja grała? Jakie typy na jutrzejszy finał? :)

JAR0 12.09.2009 21:07

A podobno nasza grupa była łatwa. Prosze dwie drużyny w finale. Trzeba wygrać, nie ma wyjścia. Chociaż łatwo pewnie nie będzie.

emdzej 12.09.2009 21:11

Mam nadzieję że chłopaki nie poczują się już zwycięzcami i jutro powtórzą wynik z grupy lub el. MŚ. Jutro może się spełnić marzenie chłopaków żeby wygrać jakiś turniej. Dla Zagumnego, Plińskiego, Gacka, Gruszki, Bąkiewicza itd. to może być prawdziwe podsumowanie możliwości naszej reprezentacji. Mistrzostwo kontynentu i wicemistrzostwo świata. Bo Brazylii z tamtego turnieju nikt nie dałby rady. Już za chwilę, za chwileczkę ... Miejmy nadzieję.

Joaquin 12.09.2009 21:21

I to wszystko bez Wlazłego Winiarskiego i Świderskiego. Z pełnym składem jest szansa zdetronizować Brazylie.

A co do finału to lepiej, że nie zagramy z Rosjanami. Z nimi się zawsze źle nam grało, a z Francuzami wygramy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl