Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [3 Kolejka] Wisła Kraków-Gks Bełchatów 15.08.2009 godz.20:45 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6150)

wiernyTS 10.08.2009 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 776587)
Cebanu dobry? Lepszy do Pawełka? Właśnie że nie. Oboje prezentują poziom II ligi, my nie mamy bramkarza. Jedyna szansa że po reorganizacji w klubie to sam Skorża zdecyduje o wyjebaniu Pawełka i zakupie nowego golkipera.

Po meczu widac bylo ze raczej masz racje. Konczy sie era Pawełka. Skorża musi cos wkoncu zrobic!

DevilMayCry 10.08.2009 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 776537)
To był Pawłowski i to był rykoszet od Alvareza. I przede wszystkim bdb, 'sytuacyjna' interwencja Pawełka.
Do jasnej cholery, gość świetnie obronił rykoszet z kilku metrów ale nie... "o mało sobie nie wbił piłki do własnej bramki".
Ludzie, przystopujcie trochę, bo ocieracie się o śmieszność...

no tak trzeba chłopa chwalić.5 meczów w tym sezonie i 3 koszmarne błędy.a co do tej sytuacji to zdziwiłbym się jakby to wpadło. owszem rykoszet był,ale nie aż tak piłka zmieniła tor lotu, aby mogła kogokolwiek zaskoczyć -nawet Pawełka.

a wracając do tematu. mecz będzie trudny.nie wydaje mi się aby Wisła rozgromiła Gks (znając Wisłę ,raczej nie spodziewałbym się meczu podobnego do tego z Zagłębiem-wiadomo Wisła ma problemy aby rozegrać 2 dobre spotkania z rzędu na wyjeździe,bo mecz w Sosnowcu według mnie do takich należy :) ).Nie mniej jednak wynik 1:0, 2:0 i tak będzie dla nas wynikiem bardzo dobrym.oby 3 pkty i do przodu.

krzysiek85_TSW 10.08.2009 16:07

Wybieram sie pierwszy raz do sosnowca i mam taki problem. Mieszkam jakieś 20 km od Krk i musze dojechać autem. Jest gdzieś blisko dworac jakiś parking lub miejsce gdzie moge na czas meczu spokojnie zostawić auto?

krzysiek85_TSW 10.08.2009 16:11

Chyba że jest ktoś z Myślenic lub okolic jadący do Krakowa z kim mógłbym sie zabrać

DominoForza 10.08.2009 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzysiek85_TSW (Post 776739)
Wybieram sie pierwszy raz do sosnowca i mam taki problem. Mieszkam jakieś 20 km od Krk i musze dojechać autem. Jest gdzieś blisko dworac jakiś parking lub miejsce gdzie moge na czas meczu spokojnie zostawić auto?

no jak moze nie byc kolo dworca parkingu ?

royalmichael 10.08.2009 16:17

Ale użytkownikowi krzysiek85_TSW chodzi o spokojny parking :P
Chyba nikt nie chce ponownego incydentu jaki miał miejsce po Levadii.

krzysiek85_TSW 10.08.2009 16:58

A jakieś konkrety? Miejsce ,ulica?

Tasio1906 10.08.2009 17:05

Skład na Bełchatów: Pawełek- Alvarez, Głowacki, Marcelo, Piotrek Brożek-Łobo, Sobol, Jirsak, Kirm- Małecki, Ćwielong. Diaz i Brożinhoniech posiedzą w pierwszej połowie na ławce dobrze im to zrobi

radekogi 10.08.2009 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzysiek85_TSW (Post 776771)
A jakieś konkrety? Miejsce ,ulica?

Ale nie rozumiem, chodzi Ci o zostawienie auta w Krakowie i pojechanie pociągiem, czy szukasz parkingu w Sosnowcu bo chcesz aż pod stadion jechać autem?

Wojtas 10.08.2009 17:52

Belchatow z Jaga nic wielkiego nie pokazał ,bo jakby nie sa w "gazie".

Mowil o tym nawet Ujek w wywiadzie w Lidze +.
Jaga w tym meczu byla od nich x2 szybsza i lepiej operowała piłką.

Dla nch pech ze nie maja Nowaka ,i jakby Wróbel notuje obniżke formy.

W takiej sytuacjii 3 pkt powinny byc,ale ze mecz meczowi nie równy musimy zagrac jak z Lubinem.

Ejdzbiol 10.08.2009 18:34

Tasio1906 generalnie się zgadzam, tylko Cebanu w bramce ;) naszym 3 wspaniałym gwiazdorom: Pawełek, Diaz, Brożek, przyda się im odpoczynek w końcu tacy zmęczeni, że prawie grać nie umieją xD ewentualnie zrezygnować z Brożka bo dobrze asystuje ;)

krzysiek85_TSW 10.08.2009 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radekogi (Post 776798)
Ale nie rozumiem, chodzi Ci o zostawienie auta w Krakowie i pojechanie pociągiem, czy szukasz parkingu w Sosnowcu bo chcesz aż pod stadion jechać autem?

Tak , chodzi mi o zostawienie auta w Krakowie , gdzieś w pobliżu dworca

WiślakMyślenice 10.08.2009 20:05

A mieszkasz w Myślenicach? Bo jak tak to zmienia postać rzeczy :D

Robert_wislak 10.08.2009 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzysiek85_TSW (Post 776872)
Tak , chodzi mi o zostawienie auta w Krakowie , gdzieś w pobliżu dworca

Parking jest nad dworcem, bezpłatny.

PhantomRanger 10.08.2009 20:12

Ja się nie napalam. Zadowoli mnie nawet 1:0[ważne aby były 3 pkt]. Z Ruchem, który do mocnych nie należy trzeba przyznać, że 2:0 przyszło nam trudniej niż 1:4 z Zagłębiem. A GKS mimo, że nie w formie to nie popadałbym w zachwyt po rozgromieniu Zagłębia[choć 4 bramki na wyjeździe to od kilku lat u to rzadki widok]. Jednak typował będę dopiero we czwartek lub piątek, bo ktoś ze składu może wypaść. Jednak nadszedł chyba moment, aby w bramce stanął Cebanu, bo na litość jak można puścić bramke z 40 metrów !!!Nawet jeśli była ręka to gra się do gwizdka i wiedzą o tym nawet w C klasie[IX liga dla mniej wtajemniczonych]. Pawełek musi usiąść na bramce, a drugą sprawą jest wywalenie Kazimierskiego.

Blaszczu16 10.08.2009 20:33

Jest taki bramkarz, kolego PhantomRanger, który gra w mistrzu Angli - Manchesterze United, któremu gola strzelił... również bramkarz, ale nie z 40 metrów, ale z ponad 90!!! metrów. Jednak się da puścić gola z dalszej odległości. Obwińcie Pawełka jeszcze za kryzys na świecie i wojnę w Afganistanie!

FraMat 10.08.2009 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 776909)
Jest taki bramkarz, kolego PhantomRanger, który gra w mistrzu Angli - Manchesterze United, któremu gola strzelił... również bramkarz, ale nie z 40 metrów, ale z ponad 90!!! metrów. Jednak się da puścić gola z dalszej odległości. Obwińcie Pawełka jeszcze za kryzys na świecie i wojnę w Afganistanie!

tak
ale on puścił babola raz, a u Pawełka babole to reguła. Widzisz różnicę?

Blaszczu16 10.08.2009 20:59

Boruc pełno w swojej karierze popełnił błędów, które kosztowały o wiele wiele więcej niż takie kiksy Pawełka jak w meczach z Ruchem Chorzów, Zagłębiem Lubin, czy w tamtym sezonie z Lechią Gdańsk. Dla mnie Pawełek jest o wiele lepszym bramkarzem od podstarzałego ANGELO HUGHES'a, który dla mnie był wielkim nieporozumieniem, czy Adama Piekutowskiego, który miał nadwagę i był za niski według mnie. Niektórzy piszą że Mariusz Pawełek nie wybroni 100% sytuacji
http://www.youtube.com/watch?v=30BZr0XYsbI
http://www.youtube.com/watch?v=T_rG0...eature=related
, ale te dwie sytuacje utwierdzają mnie w przekonaniu że Mario nie jest takim strasznie słabym bramkarzem, ale według mnie w Wiśle powinien bronić ktoś o umiejętnościach... Emiliana Dolhy.

krzysiek85_TSW 10.08.2009 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 776879)
A mieszkasz w Myślenicach? Bo jak tak to zmienia postać rzeczy :D

Mieszkm koło Myślenic, w Głogoczowie. A o co Ci konkretnie chodzi?
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robert_wislak (Post 776882)
Parking jest nad dworcem, bezpłatny.

I nie będzie problemu żeby tam parkować pół dnia i odebrć auto po północy ?:D

ciacho 10.08.2009 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzysiek85_TSW (Post 776983)

Nie będzie. Możesz nawet sobie tam namiot rozstawić i w nim zamieszkać:-p

wiernyTS 10.08.2009 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzysiek85_TSW (Post 776983)

Z tego co wiem, to bedziesz mial problem zeby tam znalezc miejsce wolne. Trzeba rano zostawic:-D Raz tylko tam jechalem ale pamietam miejsca za chu.. nie znalazlem...

andalemono 11.08.2009 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiernyTS (Post 777010)
Z tego co wiem, to bedziesz mial problem zeby tam znalezc miejsce wolne. Trzeba rano zostawic:-D Raz tylko tam jechalem ale pamietam miejsca za chu.. nie znalazlem...

W tym samym miejscu jest 3poziomowy parking Galerii Krakowskiej, dwójke za godzine -2 za pierwszą.

Stasik 11.08.2009 05:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez andalemono (Post 777041)
W tym samym miejscu jest 3poziomowy parking Galerii Krakowskiej, dwójke za godzine -2 za pierwszą.

pierwsze godzina free, druga za 2zl ale kolejne juz za 4 :)
problem w tym ze, nie wiem jak to dziala bo jakos nigdy nie mialem okazji zostac tam tak dlugo, ale oficjalnie ten parking jest do 23 ...

BiałaGwiazda1906 11.08.2009 07:39

Oby tak się nie stało że Niedzielan nam jakomś bramke strzeli.

royalmichael 11.08.2009 08:02

Dobrze się czujesz?

Co do meczu, kiedy wracają piłkarze ze zgrupowania? 5podstawowych zawodników ubyło :P

a11 11.08.2009 09:03

Zgrupowania kadr to szansa na grę w lidze dla zmienników zwłaszcza dla Jirsaka bo Diaz może być zmęczony. Mam nadzieje że Skorża nie wystawi Cantoro bo to co wyprawiał w meczu z Zagłębiem przyprawiało mnie o zawroty głowy.
Co do spekulacji na temat występu Cabanu za Pawełka mam mieszane uczucia. Bo z jednej strony należy pokazać Mariuszowi że nie jest niezastąpiony, ale z drugiej zmiana bramkarza to zawsze jakieś ryzyko związane z grą obronną ogółem.
Co do samego meczu to nie ma co dywagować trzeba wygrać wysoko i przede wszystkim zaliczyć kolejny dobry występ podobnie jak z Zagłębiem. Bełchatów na pewno tanio skóry nie sprzeda zwłaszcza do straty pierwszej bramki przez nich mecz może być w miarę wyrównany.

Adenalix 11.08.2009 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez a11 (Post 777092)
Mam nadzieje że Skorża nie wystawi Cantoro bo to co wyprawiał w meczu z Zagłębiem przyprawiało mnie o zawroty głowy.

Pozwolę sobie nie zgodzić się ze zdaniem przedmówcy i pozostać przy swoim stanowisku. Mauronek zagrał bardzo przyzwoite zawody moim prywatnym zdaniem.

fighter1906 11.08.2009 11:59

he oby doping wyszedł tak jak w na zagłębiu:)

a11 11.08.2009 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adenalix (Post 777160)
Pozwolę sobie nie zgodzić się ze zdaniem przedmówcy i pozostać przy swoim stanowisku. Mauronek zagrał bardzo przyzwoite zawody moim prywatnym zdaniem.

Nie podoba mi się w jego grze to że nawet jak popracuje trochę w obronie, odbierze piłkę to potem stoi dosłownie stoi w kole na środku boiska i nie uczestniczy w akcji ofensywnej. Sobol wychodzi do obrońców po piłkę, stara się być pod grą a Mauro nic. W meczu z Bełchatowem nie jest nam potrzebny taki zawodnik, jeden Sobol jako defensywny pomocnik wystarczy. Sam Skorża powiedział że Jirsak mocna pracuje na treningach i "dobija" się do pierwszej 11 dlatego ten mecz będzie idealny, aby po raz kolejny dać mu szansę bo Diaz będzie zmęczony po meczu i podróży a GKS nie jest zespołem, którego musimy się obawiać, zwłaszcza jeśli chodzi o środek pola bo ani Cetnarski ani Gol nie powinni nam zagrozić.

Tasio1906 11.08.2009 12:48

Ejdzbiol moim zdaniem Mario powinien bronić w każdym meczu ligowych... Ilie niech broni w krajowych pucharach. A jeśli chodzi o dyskusje na temat Mauro to ja jestem przeciwny jego występowi od pierwszej minuty...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl