![]() |
szczesciarze brazylijczycy i tyle..... 4-3
90minuta i karny |
Jak dla mnie ręka bez dwóch zdań. Szkoda Egiptu, bo w drugiej połowie grali dobrze. Że mają w grupie jeszcze Włochów i Amerykanów, to o wyjście może być bardzo trudno. Ale na MŚ bardzo na nich liczę. Technicznie wszyscy co najmniej poprawni, kilku wyraźnie ponadprzeciętnych zawodników, nikt w drużynie nie boi się grać piłką, wymieniają dużo podań, grają kombinacyjnie, potrafią atakować i z kontry i pozycyjnie, do tego są bardzo zdyscyplinowani taktycznie.
|
Brazylia miała dużo szczęścia. Okazało się, że Egipt może być czarnym koniem całego turnieju. Pokazali dobrą piłkę.
|
Teraz Włochy-USA fajerwerków sięnei spodziewam :-)
|
Fajerwerków może i rzeczywiscie nie ma ale poziom całkiem całkiem. Wlosi cisną w drugiej połowie niemiłosiernie.
Właśnie o tym mówiłem: 2-1 dla Makaronów. |
jest jakas transmisja na necie z kanału tvp sport? szukałem i jakos nie mogłem znaleźć :/
|
|
Warto było obejrzeć mecz choćby dla bramek jakie strzelili Włosi. No i było więcej fizycznej walki, co się niektórym z forum bardziej podoba ;)
|
Wiało niespodzianką, ale cóż. Jak się gra ponad pół meczu w 10. to ciężko wygrać i to jeszcze z takim rywalem. Niemniej - ja nadal uważam, że Egipt stać jeszcze na sensację... :)
|
Kurde szkoda, że US&A przegrało z Włochami...po pierwszej połowie miałem nadzieje że im akurat sie uda, ale cóż w 2 połówce Włosi pokazali charakter...
|
no szkoda USA przy wyrównanych siłach mogło się inaczej skończyć. Bardzo do gustu przypadła mi natomiast gra Egiptu - nasunęły mi się trochę skojarzenia do gry reprezentacji Turcji na EURO'08. Dobra gra Aboutreiki i Zidane. Ciekawie też się zaprezentował ten rezerwowy Ahmed Eid. Podejrzewam również, że ten obrońca grający na prawej stronie mimo czerwonej kartki nie pogra długo w lidze egipskiej -Ahmed El Mohamadi
|
Po wczorajszych spotkaniach które raczej nie powaliły, dzisiejszy mecz Brazylii z Egiptem warty był oglądnięcia. Tak jak chyba większość zaskoczyła mnie gra Egiptu, który mimo iż przegrywał 3:1 potrafił wyrównać i toczyć wyrównany pojedynek z Brazylią. Zagrali naprawdę fajnie, widać że piłka im nie przeszkadzała, mieli pomysł na akcje i dobrze ustawieni pod względem taktycznym. Ogólnie lubię oglądać zespoły afrykańskie, podobała mi się gra WKS i Ghany na MŚ2006 i mam nadzieję że reprezentacje z afryki namieszają trochę na przyszłorocznym turnieju.
A w tej grupie szykują nam się ciekawe kolejne spotkania bo mimo dzisiejsych porażek USA i Egipt mogą jeszcze namieszać. |
Cytat:
Cytat:
|
Ta, Egipt gra dobrą piłę już od jakiegoś czasu - fajnie było popatrzeć jak tłamszą zblazowaną Brazylię - szkoda tego gola ale wd. mnie Egipcjanie teraz się totalnie ośmieszają.Może i ten karny nie był zbyt legalny ale należał się jak psu buda. - IMO sędziowie coraz częściej powinni naginać przepisy w imię sprawiedliwego i dobrego sędziowania a może wymuszą jakieś zmiany, bo to też w ich interesie.
A wczoraj niestety...zbyt pochopna czerwień i USA poległo, gdzie myślę że stać ich było nawet na zwycięstwo, gdyby gra toczyła się w pełnych składach.W 1 połowie czy to 11/11 czy 10.11 byli lepsi |
Dzisiaj kolejne mecze Hiszpania-Irak ciekawe czy będzie kolejny pogrom i RPA-Nowa Zelandia kolejna inwazja fanatyków z trąbkami :evil:
|
|
Irak w meczu z Polska zremisowal zobaczymy jak im pojdzie z Hiszpania
|
Jak na razie po 25 minutach skutecznie przeszkadzają Hiszpanom...
|
Do przerwy 0:0
|
W pierwszej połowi hiszpanie chyba liczyli że Irak sam sobie strzeli gola, bo grali bez agresjii i szybkości. Zobaczymy co będzie w drugiej
|
jak całego turnieju nie wygra ktoś z trójki Włochy, Brazylia, Hiszpania to będzie mega sensacja, ale to chyba niemożliwe
Hiszpania 1:0 |
W meczu na szczycie ;) Rpa wygrało z Nową Zelandią 2:0 Mecz był dość kiepskim widowiskiem
|
A Brazylia po 20 minutach 2:0 ze Stanami Zjednoczonymi. Trochę jestem zdziwiony, że tak kiepsko grają Amerykanie.
|
Amerykanie bardzo słabo... widać, że są bardzo słabi fizycznie bo Brazylijczycy ich nieźle biorą na szybkość, nie mówiąc o technice bo to wiadomo.
|
Brazyli rozjechała USA bez problemów 3:0, chociaż amerykanie mieli pecha te dwie poprzeczki.
|
Bylem pozytywnie zaskoczony gra Egiptu z Brazylia ale myslalem ze to przypadek byl.. Dzisiaj pokazuja ze sa bardzo dobrzy i beda sie liczyc na MS
|
Ciekawie jest za sprawą Egiptu :) Hitem meczu był Gattuso w majtach :P
|
wspomniany Gatusso bez majtek http://www.waszapilka.pl/artykul,941...tracil_spodnie
a tak z innej beczki Egipt całkiem całkiem |
Za kilka minut początek meczu RPA - Hiszpania. Mecz może przejść do historii futbolu. Jeśli hiszpanie wygrają ustanowią rekord kolejnych zwycięstw.
|
Brazylia w 8 minut pyknela makaroniarzom 3 bramki i po meczu. Jak dobrze pojdzie to bedzie final z Hiszpanami
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl