Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [30. kolejka] WISŁA Kraków - ŚLĄSK Wrocław, sobota 30.05.2009 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5833)

skidWKS 24.05.2009 12:36

wczoraj pół Wrocłąwia już świętowało mistrzostwo Wisełki także do Krakowa jedziemy jak najbardziej opijać mistrza, wczoraj Legia próbowała coś jeszcze mruczeć o mistrzu ale zostali szybko zkwitowani głośnym, huralnym, lecącym w ich strone "Mistrz Mistrz Nasz TS" :))) więc spoko braciaki, będziemy świętować, do zobaczenia :]

Kamson 24.05.2009 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 733409)
zawsze to jakaś feta, a i tak idę o zakład, że dla 10% forumowiczów bardziej liczy się spadek Cracovii niż mistrzostwo Wisły..
:D

Niech sie zgłosi taki jeden to sie zdziwie... to nie ta strona błoń, że bardziej liczy sie porażka rywala.

Stavanger 24.05.2009 12:38

Dobra, teraz to już ostatnia prosta i meta. Mecz z WKS-em to będzie trudny pojedynek i nie koronujmy się jeszcze mistrzami. Przed spotkaniem Skorża powinien pogadać z zawodnikami, żeby nie wychodzili rozkojarzeni na boisko jak to miało miejsce w Gdańsku. Recepta to zagrać na 150% mocy tak jak to bywa na R22 i nie fundować kibicom horrorów. Wystarczy już na ten sezon. Doping plus zaangażowanie piłkarzy jest naszym atutem. Do boju Wiślacy.

Pytanie z innej beczki: Jakie są szanse na grę Rafała Boguskiego w sobotę?

rafalek 24.05.2009 12:41

Skorża przed meczem z Lechią mówił, że wystep Rafała jest na tą chwile niestety wykluczony. Miejmy nadzieje, ze jednak nie bedzie zle i choc na 10 minut wejdzie na boisko

zidanemarcin 24.05.2009 12:44

Juz sie nie moge doczekac fety, mam nadzieje ze mnie na niej nie zabraknie :D

Hej ŚLĄSK !!

NAmistrzostwo 24.05.2009 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stavanger (Post 733422)
Dobra, teraz to już ostatnia prosta i meta. Mecz z WKS-em to będzie trudny pojedynek i nie koronujmy się jeszcze mistrzami. Przed spotkaniem Skorża powinien pogadać z zawodnikami, żeby nie wychodzili rozkojarzeni na boisko jak to miało miejsce w Gdańsku. Recepta to zagrać na 150% mocy tak jak to bywa na R22 i nie fundować kibicom horrorów. Wystarczy już na ten sezon. Doping plus zaangażowanie piłkarzy jest naszym atutem. Do boju Wiślacy.

Pytanie z innej beczki: Jakie są szanse na grę Rafała Boguskiego w sobotę?

Wydaje mi sie ze w Gdansku nie mogli nieskoncentrowania gdyz nie dotkneli piłki nawet . Lechie w pierwszej akcji ich poklepała poprostu.

Ponawiam pytanie : dlaczego wczoraj pare osób pisało ze czeka na swojaka Śląska w 90 minuie wmeczu z Legia?

cassius31krakow 24.05.2009 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 733403)
Trela
Singlar - Krasnodęski - Głowacki - Diaz
Ćwielong - Brud - Mączyński - Janik
Niedzielan - Beto

Ale masz zryty beret :(
Puść taki skład i o mistrzostwie możemy zapomnieć. Przecież ten mecz wcale nie będzie spacerkiem.

Obawiam się nawet, że to co przeżyliśmy w Gdańsku to była dopiero uwertura do tego meczu ze Śląskiem. Chodzi mi tutaj o poziom emocji.

Stavanger 24.05.2009 13:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cassius31krakow (Post 733442)
Ale masz zryty beret :(
Puść taki skład i o mistrzostwie możemy zapomnieć. Przecież ten mecz wcale nie będzie spacerkiem.

Obawiam się nawet, że to co przeżyliśmy w Gdańsku to była dopiero uwertura do tego meczu ze Śląskiem. Chodzi mi tutaj o poziom emocji.

Nawet nie próbuj tego głośno wypowiadać!:shock: Śląsk mógł przegrać z Legią, ale Warszawiacy nie wykorzystali swoich sytuacji bramkowych. My musimy do przerwy mieć jakiś luz w postaci dobrego wyniku. A na pewno Tarasiewicz nastawi Śląsk na nas, nie łudźmy się, że sobie przejdą koło meczu.

RecordAble 24.05.2009 13:32

Wisła u siebie: 12 zwycięstw 1 remis 1 porażka
Śląsk na wyjeździe: 3 zwycięstwa(Górnik,Ruch,Piast) 8 remisów 3 porażki
:)

Stavanger 24.05.2009 13:37

Na trybunach kibice muszą dawać z siebie wszystko. Doping będzie oczywiście dla dwóch zespołów, ale skorzystają z niego Wiślacy. Boję się tylko nadmiernego optymizmu. Przed meczem z Lechią wielu było pewnych mistrza i wygranej, a do 86. minuty nic nie było pewne. Ale w meczu z WKS-em zgarniamy 3 punkty. Musimy.

Jozin 24.05.2009 13:44

i nie bedzie biletow na D co to jest za sprawiedliwe traktowanie. SKWK zaprasza fanow z Wroclawia a o kibicach Wisly sie zapomina.

diablo885 24.05.2009 13:47

Jozin- zamilcz a nie komentuj.. trzeba bylo kupic sobie karnet i byc wiernym temu klubowi nie 2-3x w sezonie tylko co rok..

cassius31krakow 24.05.2009 13:48

Karnecik, Jozin, karnecik. A Ty pewnie tylko chodzisz na Legię, na derby i jeszcze chciałbyś na fetę :P

dostuffca 24.05.2009 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jozin (Post 733464)
i nie bedzie biletow na D co to jest za sprawiedliwe traktowanie. SKWK zaprasza fanow z Wroclawia a o kibicach Wisly sie zapomina.

Stary, ty jeszcze nie wiesz, ale w ogóle nie będzie biletów! Bojówki SKWK będą na bramkach ODBIERAŁY bilety kibicom zameldowanym w promieniu 150km od Reymonta by tak zdobyte bilety przekazać fanom z Wrocławia! Rozumiesz to? I przez to ja, ty, kuzyn Janusz nie będziemy mogli przyjść razem na mecz by potem pójść ze stadionu na fetę! Znowu to samo! Na derby chciałem pójść i nie było biletów. Na Legię musiałem kupować u koni!! Wierzyłem, że sobie chociaż mecz ze Śląskiem obejżę, a tu takie **** człowieka spotyka! I nie pieprzcie mi, że na Górnik i Piasta były bilety, bo kto by chciał Piasta oglądać!

SkMk 24.05.2009 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez NAmistrzostwo (Post 733439)
Ponawiam pytanie : dlaczego wczoraj pare osób pisało ze czeka na swojaka Śląska w 90 minuie wmeczu z Legia?

Prawdopodobnie chodziło o to, że w tym sezonie nasi konkurenci do tytułu strzelali mnóstwo bramek w doliczonym czasie gry. Wiele osób po meczach Lecha, lub Legii ma traumę i do ostatniego gwizdka wieszczą,
że coś jednak wpaść musi, bo to Wisła ma wiecznie pecha :-)

pysio 24.05.2009 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dostuffca (Post 733473)
Stary, ty jeszcze nie wiesz, ale w ogóle nie będzie biletów! Bojówki SKWK będą na bramkach ODBIERAŁY bilety kibicom zameldowanym w promieniu 150km od Reymonta by tak zdobyte bilety przekazać fanom z Wrocławia! Rozumiesz to? I przez to ja, ty, kuzyn Janusz nie będziemy mogli przyjść razem na mecz by potem pójść ze stadionu na fetę! Znowu to samo! Na derby chciałem pójść i nie było biletów. Na Legię musiałem kupować u koni!! Wierzyłem, że sobie chociaż mecz ze Śląskiem obejżę, a tu takie **** człowieka spotyka! I nie pieprzcie mi, że na Górnik i Piasta były bilety, bo kto by chciał Piasta oglądać!

dobra prowokacja, niczym z forum Onetu :lol:

maksinho 24.05.2009 14:05

Niech pokaże Skorża mecz z Sosnowcem w zeszłym sezonie... Przypomną sobie, że gra się do ostatniej kolejki nawet wtedy, kiedy ma się już Mistrza Polski... :P

WIŚLAK1981 24.05.2009 14:40

POWITANIE PIŁKARZY BIAŁEJ GWIAZDY BALICE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! MISTRZ MISTRZ NASZ TS !!!!!!!!!!http://w332.wrzuta.pl/obraz/80TOewpFkcm/powitanie_pilkarzy_balice_23.05.09

thechris 24.05.2009 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 733409)
zawsze to jakaś feta, a i tak idę o zakład, że dla 10% forumowiczów bardziej liczy się spadek Cracovii niż mistrzostwo Wisły..
:D

:lol:

W ramach tzw. dodatkowych atrakcji... liczę na "godne" powitanie prezesa PZPN-u i gromkie "podziękowanie" mu, za jego walkę i wkład w to aby Polska miała 4. a nie 6. miast-gospodarzy na Euro 2012. I generalnie za całokształt i wypowiedzi nt. Krakowa po ogłoszeniu decyzji przez innego, francuskiego mafiosa ekhm... prezesa z UEFA.

Luu... 24.05.2009 17:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 733590)
:lol:

W ramach tzw. dodatkowych atrakcji... liczę na "godne" powitanie prezesa PZPN-u i gromkie "podziękowanie" mu, za jego walkę i wkład w to aby Polska miała 4. a nie 6. miast-gospodarzy na Euro 2012. I generalnie za całokształt i wypowiedzi nt. Krakowa po ogłoszeniu decyzji przez innego, francuskiego mafiosa ekhm... prezesa z UEFA.

a mi się coś obiło o uszy ze Lato do Krakowa się nie wybiera tylko gdzie zagranice jedzie ...

koyoot 24.05.2009 17:25

Panowie ja bym chcial sie zasmiac wszystkim w twarz szczegolnie moim pobratymcom z mojej czesci Polski - wielkopolski. Zagrajmy na remis i chwatit. NIkt nie ma prawa nam odebrac tego tytulu.

rafalek 24.05.2009 17:53

Czytam sobie forum Śląska i tam są wpisy, że chcą oni abyśmy przgrali ten mecz i mistrzostwo, aby to był rewanż za 1982 rok. Oczywiście więcej jest wpisów z życzeniem aby Śląsk zagrał dobry mecz i zremisowal z nami, ale podejscie niektórych kibiców do sprawy budzi mój delikatny niepokój...co dzisiejsza Wisła jest winna Wiśle z Kapką(ten to wszystko spieprzy) i innymi?

tas de fleia 24.05.2009 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 733637)
Czytam sobie forum Śląska i tam są wpisy, że chcą oni abyśmy przgrali ten mecz i mistrzostwo, aby to był rewanż za 1982 rok. Oczywiście więcej jest wpisów z życzeniem aby Śląsk zagrał dobry mecz i zremisowal z nami, ale podejscie niektórych kibiców do sprawy budzi mój delikatny niepokój...co dzisiejsza Wisła jest winna Wiśle z Kapką(ten to wszystko spieprzy) i innymi?

Panowie dajcie spokój z tymi forumowymi wypowiedziami. Jedni by już zgode z Lechią po wczoraj zrywali a dziś już o Śląsku można poczytać. To będzie mecz przyjaźni a potem feta wielka i po co coś innego jescze szukać.

NAmistrzostwo 24.05.2009 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 733615)
Panowie ja bym chcial sie zasmiac wszystkim w twarz szczegolnie moim pobratymcom z mojej czesci Polski - wielkopolski. Zagrajmy na remis i chwatit. NIkt nie ma prawa nam odebrac tego tytulu.

No ja tak samo z wlkp i juz czuje sie mistrzem ale trzeba uważać

Pamietajmy o 82.

1q2 24.05.2009 18:10

A o czym mamy niby pamiętać?.Ze jeden przekręt przekręcił drugiego przekręta i mistrzostwo zdobył trzeci przekręt;)?

Stawiszyn TS 24.05.2009 18:22

Też jestem z Wielkopolski!I szukam kibiców którzy często jeżdżą na Wisłę?Bo mieszkam daleko od Krakowa i nie jeżdżę za często bo nie ma mi kto biletów załatwić na wyjazdy.Pozdro.Mistrzem dla prawdziwego kibica Wisła była już na tronie od 1 kolejki.Zawsze wierzyłem wierzę że wy też

thechris 24.05.2009 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luu... (Post 733602)
a mi się coś obiło o uszy ze Lato do Krakowa się nie wybiera tylko gdzie zagranice jedzie ...

No cóż... Szkoda... zaśpiewalibyśmy mu coś fajnego. Może Drzewiecki będzie wręczał Puchar? Jemu też by się należało podziękowanie...

Na pewno tego meczu nie przegramy. Dwa wyjazdy z ŁKS-em i Lechią pokazały, że Wisła jest w bardzo dobrej formie. W Gdańsku straciliśmy 2 bramki ale żadna nie była prawidłowo zdobyta przez Lechię. W przy pierwszy golu ręka a przy drugim karny z kapelusza. Myślę, że wygramy 1:0.

filip74 24.05.2009 18:42

Miejsce nie jest może odpowiednie ,ale wytłumaczcie mi dlaczego te pacany z ITI w onecie czy na tvn w sporcie wymyślają jakieś 3 miejsce dla Wisły jak byśmy przegrali z Śląskiem oni czyli Legia wygrała i Lech też by wygrał . Ja cały czas myślałem że liczą się mecze bezpośrednie i Legia nas już nie minie a tu oni coś mieszają.

Greebo 24.05.2009 18:51

Nie mieszają. Jak 3 zespoły maja tyle samo punktów to decyduje mała tabelka. W niej Lech ma 6 pkt, Legia 5 my 4.

Jaroo1 24.05.2009 18:53

Cytat:

Ja cały czas myślałem że liczą się mecze bezpośrednie i Legia nas już nie minie a tu oni coś mieszają.
Bo licza sie mecze bezposrednie... jelsi Wisła przgra ze Ślaskiem a Legia i Lech wygraja swoje mecze to wtedy kazdy z tych 3 zepsolow ma 61 pkt, wtedy trzeba utworzyc mała tabelke z meczow miedzy Wisła a Lechem, WIsła a Legia, Lechem i Legia, w tejze tabelce najlepszy jest Lech, 2 jest Legia a trzecia Wisła. W tenze sposob jeszcze Wisła moze miec 3 miejsce w lidze

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl