Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [26. kolejka] PIAST Gliwice - WISŁA Kraków, piątek 01.05.2009 20:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5700)

firstborn 26.04.2009 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez węgorz2 (Post 715637)
czy w tym temacie dowiem się coś o wyjeżdzie na PIASTA czy jest jakis osobny temat ???

moze ktos kompetentny uswiadomic motloch, czy jest szansa na zorganizowany wyjazd do gliwic?

diablo885 26.04.2009 20:46

ultr4- Nie ma co porownywac Lksu do Wisly bo z nami Piast nie bedzie miec kilku okazji do zdobycia bramki tylko max 2..

DJ Hazel 26.04.2009 20:47

Ja tam Piasta bym jednak nie lekceważył bo z tych wszystkich kandydatów do spadku to oni graja najpewniej.Ich gra oparta jest na kontrach i na to musimy uważać bo wiadomo że będziemy ich cisnąć od początku.Wygrał tam Lech wygrała też Legia więc teraz czas na nas!!Może i dobrze że oni dziś wygrali.Bo porażka z Wisłą nie będzie dla nich tragedią.Jesteśmy już zależni tylko od nas samych.Ciężko będzie wygrać wszystko do końca ale gdzie szukać punktów jak nie w Gliwicach?

tommiyacht 26.04.2009 20:48

Nie ma co owijać, w nastepnej kolejce to my mamy najtrudniej, i mocno prawdopodobne jest, ze zeby zachowac statu quo q tabeli - mecz trzeba bezwzglednie wygrac.

Cwiara11 26.04.2009 20:54

Kurde powiem tak ... bedzie bardzo bardzo ciezko W Gliwicach ! mam nadzieje ze strzelimy w pierwszych 15 minutach bramke , bo czym pozniej to bedzie ciezko !
Stawiam 2:1 dla Wisły ... łatwo nie bedzie :P
Brozek,Małecki :)

Aro1234 26.04.2009 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez diablo885 (Post 715748)
Nie ma co porownywac Lksu do Wisly bo z nami Piast nie bedzie miec kilku okazji do zdobycia bramki tylko max 2..

Tak samo zapewne myśleli ci z Poznania i Warszawy, a jak było wszyscy dobrze pamiętają. Gdyby nie Chinyama i fart Poznania, a dodatkowo te "max 2" akcje Piasta (których de facto było o kilka więcej niż dwie) zakończyły się nieco lepszym wykończeniem, to dziś pewnie samodzielnie byśmy liderowali, a zarazem lekko srali w pory. Choć ja i tak muszę przyznać - trochę się obawiam tego meczu. :shock:

diablo885 26.04.2009 21:18

Aro1234- Jesli bedziemy obawiac sie Piasta, to nie zaslugujemy na mistrza i wystepy w pucharach.. Takie mecze trzeba wygrywac z palcem w 4 literach jesli sie marzy o majstru

Rustin 26.04.2009 21:21

Wystarczy powtórzyć zaangażowanie z ostatnich meczów i będzie spokojne 3:0, Piast na pewno obawia się tego meczu, wszyscy widzą, że z czołówki to Wisła gra najlepiej. Dziś w Warszawie była zwykła kopanina, jak to byli kandydaci do mistrza to ja nie chcę widzieć jak grają spadkowicze ;)

dragon 26.04.2009 21:22

A ja Wam powiem tak. Pojedziemy Piasta 2-3 bramkami. Skońcyzł się dzień dizecka. Walec Wisła wjeżdża na murawę i golimy średniaków!!!! Idziemy na mistrza to ma być miazga!!

Przecież gdyby nie fuks Górnika (3 poprzeczki i 1 słupek) to piątkę w plecy mieliby jak w banku. A Piast od Górnika lepszy nie jest mimo wskazań tabeli.

lodecki 26.04.2009 21:25

Jesli chlopaki zagraja z takim zaangazowaniem to o wynik jestem naporawde spokojny. Bardzo bym chcial zebysmy do Gliwic pojechali bo jak widac po reakcji zawodnikow dajemy im dodatkowego "kopa" i glodny doping napewno by im pomogl.

stawiam 2-0 dla nas. a kto strzeli to juz mnie jebie.

Evenstar 26.04.2009 21:33

Ja tam uważam, że wygramy. Nie będzie łatwo, jeśli nie uda się szybko strzelić gola może wkraść się nerwowa gra w poczynania Wiślaków.

Obstawiam, że zamiast Małeckiemu, Skorża da szansę Łobo w tym meczu, kto podbija? ;)

Wonsy_BW 26.04.2009 21:38

Jeżeli chodzi o formę Piłkarzy Białej Gwiazdy w ostatnich meczach to jest zadowalająca a nawet świetna.Chłopaki grają bardziej odważnie dzięki (według mnie)świetnie dysponowanym obrońcom m.in Głowacki i Marcelo którzy wyciągają wszystkie górne piłki.Wiślacy z meczu na mecz grają szybciej i bardziej kreatywnie co widać było na ostatnim meczu z Górnikiem.Według mnie Wisła pokona Piasta.Jednak wiadomo na wyjeździe gra się inaczej,ale i tak damy rade!!

diablo885 26.04.2009 21:41

Ja sie ciesze nawet ze Clebera sprzedali bo dalej by zajmowal miejsce mlodszemu i perspektywicznemu Marcelo, ma zajebiste warunki a do tego umiejetnosci tez dochodza.

Kordel 26.04.2009 21:43

2-0 w Gliwicach biore w ciemno.Pierwsza bramke strzelimy w 1 połowie i dopiero w samej koncowce strzelimy na 2-0.Typuje Diaza i Brożka.Ten mecz to bedzie hard-core xD

tommiyacht 26.04.2009 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dragon (Post 715769)
A ja Wam powiem tak. Pojedziemy Piasta 2-3 bramkami. Skońcyzł się dzień dizecka. Walec Wisła wjeżdża na murawę i golimy średniaków!!!! Idziemy na mistrza to ma być miazga!!

Przecież gdyby nie fuks Górnika (3 poprzeczki i 1 słupek) to piątkę w plecy mieliby jak w banku. A Piast od Górnika lepszy nie jest mimo wskazań tabeli.

nie chodzi o to z kim a gdzie gramy, a gramy na nieReymonta. Zdobywanie 3 punktów na wyjezdzie przychodzi nam niezwykle ciezko. Arka gra dno a mimo to ciezko bylo i nerwówka, skutecznosc na wyjazdach spada nam do ulamkowych wartosci. Licze dlatego na Brozia. Piast uksrzydlony zwyciestwem nad ŁKS (nawiasem mowiąc to myslalem ze najtrudniejszy wyjazd mamy wlasnie do Łodzi ale teraz sam juz nie wiem).

Marcelo chyba nie jest zagrozny jak tu ktos pisał ostatnio, pzrecież pauzował na Bułgarskiej. czy ja o czyms nie wiem ?

tylko_na_kilka_dni 26.04.2009 21:51

Cytat:

taka postawa mi sie podoba :D. Jedziemy do Gliwic po 3 ptk. Nie ma innej mozliwosci.

węgorz2 26.04.2009 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez firstborn (Post 715747)
moze ktos kompetentny uswiadomic motloch, czy jest szansa na zorganizowany wyjazd do gliwic?

nie rozumie twojej wypowiedzi ,odpowiedzi czy czegoś co napisałeś...

As 26.04.2009 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez firstborn (Post 715747)

Widze, ze nie jestes zbyt rozgarniety.

Piast nie wpuszcza gosci w tej rundzie. Legia byla za plotem jak grali w Gliwicach.

węgorz2 27.04.2009 06:50

przepraszam ze jestem nie rozgarnięty,jak ty...przed monitorem ,o ten płot mi własnie chodzi ...szkoda gadać ...

yoda79 27.04.2009 07:34

1:0 i bedę szczęśliwy. Piast nie jest tak słaby jak co niektórzy piszą i przestrzegam przed hurraoptymizmem. Jakkolwiek (samobój, karny itp.) wywalczone 3 pkt i jest ok.

Marszałek 27.04.2009 07:36

Cytat:

A ja Wam powiem tak. Pojedziemy Piasta 2-3 bramkami. Skońcyzł się dzień dizecka. Walec Wisła wjeżdża na murawę....
.

Koniec harców i wygłupów, Niedźwiedź się obudził. Idzie po swoje.

kochur 27.04.2009 07:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 715843)

Piast nie wpuszcza gosci w tej rundzie. Legia byla za plotem jak grali w Gliwicach.

a no to klops...
naszym Wiślakom potrzebne jest wsparcie jak jeszcze nigdy !!!

prosze przypomniec z łaski swojej w takim razie czy nas przyjmą na ŁKSie i w Gdańsku ???

swinia 27.04.2009 08:14

Nie wyobrażam sobie nawet, żeby nie wpuścili kibiców na mecz w Gdańsku

firstborn 27.04.2009 09:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 715843)

a moze po prostu nie spedzam czalego dnia przed monitorem i nie jestem tak doskonale poinformowany, jak ty, drogi kolego. nie wiem, co do tego ma rozgarniecie lub nie.a CHAMSTWA nicecierpie.

pokoj, bracie

_ukoL 27.04.2009 09:53

Piłkarze zdają sobie sprawę, że muszą ten mecz wygrać, bo wpadka na tym etapie rozgrywek, kiedy w czubie mamy tłok i ścisk może skutkować tym, że fety na rynku w tym roku nie będzie. Dlatego wierzę, że Wisła udowodni, że jak na warunki polskie jest bardzo silną drużyną z aspiracjami do walki w europejskich pucharach i Piast zostanie pokonany, bo jeżeli Wisła miała by się obawiać Piasta ( z całym dla nich szacunkiem ) to "panie daj pan spokój". Z 1-0 ale do przodu. :-)

tofik 27.04.2009 10:00

Nie obchodzi mnie jak Piast gra. Trzeba zagrać swoje i przywieźć 3 punkty. Spotkania ze słabeuszami zadecydują o mistrzostwie Polski.

Griszka30KR 27.04.2009 10:07

A ja sie modle ,zeby nam "przypadkowo" nie wykartkowali Małekiego i Zieńczuka przed meczem z Legią...Dlatego moze lepiej jakby na skrzydłach od poczatku zagrali Ćwielong z Łobo.

thechris 27.04.2009 10:21

Dokładnie. Zwycięstwo musi być. Na skrzydłach można by zagrać z Ćwielongiem i Łobo jeśli Mały i Zieniu są zagrożeni kartkami. Przynajmniej Łobodzińskiemu chyba warto dać szansę zagrania od 1 minuty. W środku zamiast Diaza postawiłabym na Jirsaka który dał naprawdę dobrą zmianę z Górnikiem. Junior niech odpoczywa na Legie bo będziemy potrzebowali jego umiejętności w przeszkadzaniu i waleczności jak nigdy. Ale jak zagramy zobaczymy, ważne żeby były 3 punkty i oby bez kontuzji i kartek...

węgorz2 27.04.2009 10:32

LEGIA tez ma problem bo moga im wykartkowac CHINIJAME bylo by to potęzne osłabienie dla LEGII

swinia 27.04.2009 11:02

W Legii zagrożeni są
Borysiuk
Rzeźniczak
Kumbev
Chinyama
Szala

W Wiśle zagrożeni są
Zienczuk i Diaz
Małecki wg. statystyk ma 2 ŻK

Edit:
Chociaż wg 90minut.pl to właśnie Mały a nie Diaz ma 3 ŻK

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl