![]() |
Lech z nami na R22 nie wygral od 15 lat i wszyscy dobrze wiemy jak to sie dla nas skonczylo, w Odrze Wodzislaw tez nam sie nie gralo dobrze i co i wygralismy.
Coz gra ta Arka w tym sezonie zeby sie ich bac? mecz pewnie piekny nie bedzie ale wygramy o to sie nie martwie. |
Statystyka to tylko statystyka ,ale sa takie mecze w ktorych jest trudniej Wisle niz innym druzynom (to samo dotyczy Legii , Lecha i innych druzyn). Dwa posty wyzej wysmial ktos to ,ze w lidze tam nie przegralismy ale z drugiej strony nie podal kiedy ostatnio tam wygralismy . Ty pamietasz 1-0 dla Arki i 1-1 , a ja pamietam jeszcze jak za Kasperczaka Arka nas wyeliminowala z PP. Tylko tyle i az tyle.
|
Cytat:
Nie wygraliśmy też 300 lat z Milanem Milanówek :( faktycznie ciężko nam się tam musi grać |
Cytat:
|
weźta nie srajta
TYLKO WISŁA choćbyśmy z Brazylią czy Włochami grali to do 90 minuty wierze w naszych a wy panikujecie przed Arka. |
Jak wygramy 3-0 to was uznam za pilkarskich ekspertów ,ale poki co nie bede hurra optymista przed tym meczem :)
|
Jak nie wygramy to wstyd będzie, to co Arka gra ostatnio to skandal.
A to ze będą zmotywowani nowym trenerem nie ma dla mnie znaczenia bo Wiślacy powinni również grać na 100% . A poza tym zmiana trenera = chaos w grze i nawet jeśli bramkę stracimy to powinniśmy minimum 2 strzelić. |
Cytat:
|
Cytat:
Recepta?.Zagrać tak jak w Bełchatowie tyle że skuteczniej. |
Ludzi troche optymizmu i wiary w naszych chlopakow bo zaniedlugo bedziemy srac w pory jak przyjdzie nam zagrac mecz z IV ligowym zespolem.
Wiecznie przed kazdym meczem jest tylko nazekanie na wszystko i wszystkich. Co tydzien jest dokladnie to samo, przed Jagielonia co niektorzy sie przescigali ile to nam Franek bramek strzeli i wogole co z nami nie zrobia. Wystarczylo by zeby skutecznosc byla lepsza a bramkarz nie mial meczu sezonu i wyjechali by z R22 z 5 bramkami na koncie. Ale coz ponazekac mozna toz toprzeciez nasza cecha narodowa |
to nie zaden mecz sezonu, Gikiewicz ładna runde juz rozegrał, a jak Wisla gra to bramkarze zawsze maja mecze zycia, nie zauwazyles ?
|
Bez jaj, jedyny plus który jest za Arką, to zmiana trenera - zazwyczaj wtedy wszyscy się spinają i grają lepiej. A tak to co? Lepsi jesteśmy, trzeba wreszcie zacząć te wyjazdy wygrywać.
|
A ja pamiętam mecz Arka-Wisła w II lidze , wynik 0:2 . I jakie ma to znaczenie ?
I tak wygramy i tak . |
Uprawiacie zwykłe wróżenie z fusów.
Historia meczów ma znikome znaczenie (najbliższy mecz jest niezależny od wcześniejszych). Z mobilizacją graczy można sobie przyjmować jak się chce: drużyna równie dobrze może zagrać lepiej po zmianie trenera (mobilizacja, chęć pokazania się), gorzej (skutek zmian) lub... tak samo jak w poprzednich meczach (chyba najbardziej prawdopodobne). Więc biorąc pod uwagę kilka czynników (formę obydwu drużyn, determinację, umiejętności i inne takie) przewidywania w totalizatorze sportowym powinny wyglądać tak: Arka - Wisła (1 X 2) 2 3 5 |
a wg mnie 3.50 3.00 2.40
|
Czegoz ten mag Chojnacki moze ich nauczyc przed meczem z nami??
Nic. Jedynie co moga to wykazac wiecej walki i ambicjii by potem powiedziec "Tak trener Chojnacki zdzialal cuda.:lol: ."ale licze ze nasi nie ustapią ,a ze czysto pilkarsko górujemy to musimy wygrac ,bo od listopada na wyjazdach jest kaszanka. Szybko strzelic gola ,pilnowac sie i bedzie dobrze.To jeszce nie te czasy zeby srac po gaciach przed meczem ze sledziami. Wiec cieszmy sie co mamy i jedziemy po 3 pkt!!! |
zawsze jak wszyscy piszą uuuuuuu dzisiaj wygramy z 3 - 0 i rozdaja bramki zawodnikom ja choz z gory jestem optymistom chcialbym spisac najgorszy scenariusz :
No Wisła nie bedzie mogla dlugo strezlic bramki i wtedy jedna akcje przeprowadzi Arka i po meczu. Sadze że nie damy rady tam dobrze zagrac. Pozdrawiam :) |
wygląda na to ze zeby zachowas status quo w tabeli to trzeba ten mecz wygrac. a kolejki uciekają...
|
Jeśli dopisze nam ODROBINA szczęścia to wygramy. Patrzcie na Ległą, po 2 głupich błedach gospodarzy oni już 2 wyjazd z rzędu wygrywają. Myśmy niemiłosiernie BOT cisnęli i ch*j z tego. Mimo tego jestem optymistą. Ale powiem wam jeszcze z czego jestem zadowolony. Zawsze uważałem(tzn od początku sezonu) że Lech nie istnieje bez Stilica a Legia bez Astiza. Nie chciałem tego głośno mówić bo jak wiadomo my też byliśmy troche zależni od Pawła. Ale tu mnie czekała miła niespodzienka. My bez Pawła zdobyliśmy już 7 pkt w 3 meczach(w tym remis w Poznaniu). A co oglądam mecz Legii(kto oglądał widział jak Rzeźniczak za wszelką cenę próbował asytować...któremuś z Gliwiczan przy bramce) to widzę że bez Astiza w każdym meczu Warszafka by traciła 1-2 bramki.(Na potwierdzenie-Na początku sezonu Astiza nie było-Legia w 2 meczach 4 bramki stracili). To samo Lech. Nie pamiętam kżdego ich meczu , ale co oglądam to on ma decydującą bramkę lub asystę. Dlatego pod tym względem jestem bardzo dumny z naszych chłopaków!
|
Suche fakty. W 8 ostatnich meczach tylko dwukrotnie strzelilismy wiecej niz jedna bramke. Tylko dwa mecze zakonczylismy z czystym kontem (Jaga i BOT). W tej rundzie bilans wyjazdowy mamy 0-3-1 (wraz z PP). To nie jest bilans na mistrza na ta chwile. Przebudzenie? Tylko czy my naprawde mamy sie z czego przebudzic? Potrzebni sa napastnicy, ktorzy beda strzelac z dystansu, a nie pakowac sie w pole karne z pilka w celu wjechania(?) do bramki. Mamy takiego tylko jednego, i licze na jego na powrot w ndz, ale czy bedzie juz w takiej formie, zeby poprowadzic Wisle do wygranej...
ps. co z tego, ze cisnelismy BOT? w poprzek boiska grac moze kazdy. ile strzalow bylo w Belchatowie, ile sytuacji? no wlasnie, praktycznie zadnej |
Ten mecz spokojnie powinniśmy wygrać... a jeśli nie to możemy zapomnieć o mistrzostwie...
|
Cytat:
Że tak Ci wylicze: 100% sytuacja Ćwielonga, którą bramkarz sparował na słupek' 1000% Sytuacja Sobola, który nie wiedzieć czemu pokusił się o lobowanie stojącego bramkarza. dwie, dosyć dobre okazje Beto. Jeżeli przynajmniej jedna z nich w pierwszej połowie by tam wpadła, to jestem pewny, że wygralibysmy, i że Brożek nie odniósł by kontuzji. |
Cytat:
|
zastanawiam się dlaczego w Młodej Wiśle nie gra Michał Jończyk? Chyba nie dlatego że się nie łapie...
|
Cytat:
|
Wiecie czego się najbardziej boję? Nie tego że może nie udać się wygrać ale tego, żeby nie odnowiła się kontuzja Pawła w jakimś starciu...
|
Cytat:
@Arkas Też mam nadzieje, że się nic nie stanie Pawłowi, ale jeśli okaże się że popełniono błąd w leczeniu w jakim kolwiek stopniu to lekarzy powinno się zlinczować, ale ufam w to że był pod dobrą opieką i wszystko będzie dobrze.. co do meczu to tylko zwycięstwo, przyszły MP a za takiego się uważamy, nie może bać się Arki, liczę wkońcu na Boguskiego i 15 minut Pawła z jakąś brameczką co by mu pewien pan z (L) nie uciekł za daleko ;) |
Niech Paweł wraca i strzela bramki!
Musi przegonić w bramkach tą czarną mał.. yyy... mambe z Legii! |
Cytat:
|
Ale ten Lech to ma farta. Znowu bramka w 90 minucie. No ale jutro mamy szanse zbliżyć się do czołówki ;)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl