Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Nominacje do tytułu Piłkarza Roku 2008 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5165)

szprotson 19.12.2008 17:18

no właśnie. Biorąc pod uwage sezon MINIONY C.Ronaldo nie miał sobie równych. Messi za rok dostanie ten tytuł

kiju.ts 20.12.2008 12:31

Miniony, czyli ten ktory sie konczy, bo takie plebiscyty obejmuja zazwyczaj okres od stycznia do grudnia.
W przeciwienstwie do normalnych rozgrywek w wiekszosci krajow, gdzie obowiazuje system lipiec - maj.

Wiec wg Ciebie Ronaldo byl geniuszem w sezonie 2007/2008 czy w calym (wylacznie) roku 2008?

vote-for-mikey 20.12.2008 13:07

jeśli chodzi o cały rok, to... Torres prezentował najrówniejszą formę.
jeśli chodzi o to, który piłkarz został najmocniej zapamiętany to bez wątpienia Ronaldo.
Xavi zasłużył najmniej, początek roku w Barcelonie beznadziejny, świetny na ME, niezły początek rozrgrywek w klubie ale teraz cieniuje.
Leo Messi, antypiłkarz roku. dobra gra, sukcesy ale... piłka nożna traci na takich piłkarzach, jeśli porównać go do Ronaldinho, Kaki, C. Ronaldo czy Claudio Lopeza, chłopak po za techniką i szybkością nie ma żadnych atutów piłkarskich.
Kaka, prezentuje bardzo wysoką formę, i to od dłuższego czasu, ale w otrzymaniu nagrody przeszkodzi mu AC Milan, a właściwie jego brak w Lidze Mistrzów.

Jak Ronaldo nie lubię, tak ta nagroda mu się należy jak psu buda.
Moim subiektywnym piłkarzem roku zostaje (fanfary): Norweg Morten Gamst Pedersen z Bluckburn Rovers, mózg całego zespołu i reprezetacji Norwegii ex aequo z Wesleyem Sneiderem z Realu Madryt za magiczny występ na euro 2008.

_ukoL 20.12.2008 14:28

Cytat:

Jak Ronaldo nie lubię, tak ta nagroda mu się należy jak psu buda.
Niestety ale święte słowa. Nie lubię dziada. Nie podoba mi się takie gwiazdowanie na boisku.
Kiwki, zagrania pod publiczkę, zobaczymy. Już jeden tak wywijał kulosami, Ronaldinho go zwali
i coś ostatnio nie czaruje. Żeby "Krystjano" nie przedobrzył.

No ale w piłkę grać potrafi. Satysfakcję mam jak mu ktoś kose zapoda. :-D

TSW06 21.12.2008 08:42

jesli chodzi o mnie to faworytem byli Torres i Messi... a dlaczego Ronaldo - za ładną buzię i medialność. gdyby Messi był na pierwszych stronach kolorowych pisemek walczyłby z Ronaldo wyrównanie, ale cóż Messi to "tylko" świetny piłkarz...

kiju.ts 22.12.2008 08:35

no chyba dobrze sie Ronaldo Cristiano pokazal we wczorajszym meczu. W koncu zostal klubowym mistrzem swiata, ale i tak zawodnikiem meczu wybrano Rooneya.

racja ze Messi nie jest tak medialny i wyrozniajacy sie, ale moze o to wlasnie chodzi w tym wyborze...

cosa nostra 30.12.2008 15:22

napewno cristiano, bo ma loczek jak superman (Clark Kent)

Czimni 31.12.2008 10:35

Cristiano Ronaldo - Sztuczny laluś, ale w piłke grać umie,

Fernando Torres - Nie jest lalusiem, w piłke gra przeciętnie... Przypomina mi jakiegoś chomika rudego,

Xavi - Spoko gość, nie jest jakimś gwiadorem, ale gra bardzo dobrze, Taki nasz Sobolewski (cichy, ale robi swoje)

Lionel Messi - Gościa nie trawie. Jak o nim słysze to myśle śmierdziel. Gra średnio, a ta jego Barca jest do niczego

Kaka - Jako że wole Inter to napewno się nie wypowiem :P

Podsumowując: Piłkarzem roku powinien zostać Paweł Brożek, ale niestety ma "jedną brew" i co pan zrobisz?? Nic pan nie zrobisz!! :evil:

vote-for-mikey 31.12.2008 15:42

Jest jeden piłkarz którego nie trawię bardziej od Krystyny. A mianowicie Messi :D\

(nawet mój brat, wielki fan Barcelony od wielu lat, jak widzi Messiego na boisku to szlag go trafia :D)

Małopolska NH 08.01.2009 16:16

w najblizszy poniedzialek ogloszenie Pilkarza Roku 2008

jak narazie, to widze, ze nie mozemy sie zdecydowac...

ToTylkoJa 08.01.2009 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 650116)
Jest jeden piłkarz którego nie trawię bardziej od Krystyny. A mianowicie Messi :D\

(nawet mój brat, wielki fan Barcelony od wielu lat, jak widzi Messiego na boisku to szlag go trafia :D)

szanuje Twoje zdanie, możesz tak myśleć o Messim. Ale jetem tylko ciekaw, dlaczego go tak nie trawisz?
Czy Messi zachowuje się jak Krystyna? Płacze, robi skandale, narzeka i ciągle powtarza, że jest najlepszy?

kiju.ts 09.01.2009 23:50

http://www.sport.pl/sport/1,65025,61...u_kibicow.html

Cytat:

W ankiecie, zamówionej przez bank Barclays i przeprowadzonej wśród 32 tys. kibiców ze 185 krajów, aż 35 procent z nich oddało głos na Portugalczyka.

Cristiano Ronaldo wyraźnie wyprzedził Lionela Messiego z Barcelony (17 proc.), dwie gwiazdy Liverpoolu - Stevena Gerrarda (10 proc.) i Fernando Torresa (9 proc.) oraz Brazylijczyka Kakę z AC Milan (7 proc.).

Portugalczyk, laureat "Złotej Piłki" dla najlepszego piłkarza Europy 2008 roku, jest wielkim faworytem plebiscytu FIFA, który rozstrzygnie się w najbliższy poniedziałek w Zurychu.

Old Town 13.01.2009 10:08

http://www.sport.pl/sport/1,65025,61...dlug_FIFA.html

Cytat:

Jestem wzruszony. To najszczęśliwsza chwila w moim życiu
No jasne, bo jestes placzek, a ten wypadek niby, zeby publika sobie o Tobie nie zapomniala?

Placzek (935)
Leo Messi (678),
Fernando Torres (203),
Kaká (183)
Xavi (155)

Wyboru dokonali trenerzy i kapitanowie 155 reprezentacji zrzeszonych w FIFA.

vote-for-mikey 13.01.2009 15:21

ToTylkoJa

dla mnie Messi to taki napuszony chłopiec, któremu ktoś powiedział, że jest najlepszy, a on w to święcie uwierzył.
Za bardzo ukierunkowany na technikę, w jego piłkarskim wychowaniu zapomniano chyba o znaczeniu siły fizycznej. Ronaldo może i jest gorszym technikiem, ale on jest piłkarzem bardziej kompletnym.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl