![]() |
Bilans Slaska w tym sezonie; zwracaja uwage tylko 3 porazki, tyle samo co Lech i Legia. Tylko my i Polonia mamy mniej (2). Slask u siebie: 4:0 2:1 2:1 1:1 1:1 0:1 (przypadkowa porazka z Piastem) czyli podobnie jak Wisla tylko jedna porazka na wlasnych smieciach.
Śląsk dom 3-2-1 10-5 Wisła wyjazd 3-2-1 9-4 Szykuje sie zdecydowanie trudniejszy mecz niz te ostatnie |
Według mnie ten mecze wcale nie musi być trudniejszy jeśli prawdą będzie, że Sląska nie będzie się murował, jeśli tak będzie to wygramy spokojnie. Myślę, że zwycięży jednak opcja murowania bramki nawet jeśli wyjdą z innymi założeniami wtedy będzie to kwestia strzelania pierwszej bramki i uważania na kontry. Nie tak dawno wystawiliśmy z nimi w pucharze ekstraklasy młodzików, a oni nawet nie potrafili poprowadzić gry, ustawienie defensywne i gra z kontry na juniorków, potem wielka radocha że wygrali 0:4.
|
tylko 3 punkty Wisełko, tylko 3 punkty ! :D
|
duże znaczenie bedzie miała pogoda.... mecz odbedzie sie w cieżkich warunkach atmosferycznych
|
Cytat:
Zgadzam się , pogoda będzie miała kluczową rolę niestety...:-P Ja z resztą nie mogę pojąć jakim cudem na podgrzewanych murawach robią się niemalże zaspy jak choćby wczoraj na pejsach albo w Bytomiu?? |
16:00 -1 (-11.6) 981 hPa 6 m/s Zachmurzenie całkowite
19:00 -1 (-11.6) 981 hPa 6 m/s Pochmurno, słabe opady deszczu 22:00 -2 (-9.0) 981 hPa 4 m/s Pochmurno z przejaśnieniami, słabe opady deszczu Pogoda zapowiada się oszałamiająco :-) |
Mam nadzieję, że we Wrocławiu nie będzie takich jaj jak są teraz w Gdańsku
|
o zwycięstwo będzie ciężko... te opady i białko na murawie będzie po stronie Śląska.. Wisła nie będzie mogła grać zbyt technicznie i wszystkie te akcje jak i strzelone bramki mogą być fartowne, przypadkowe itp..
pamiętam do dziś mecze podczas ulew deszczu, gdzie byliśmy zdecydowanymi faworytami a przez to bagno na boisku Wisła nie mogła grać po swojemu i przegrywaliśmy.. niby podgrzewana murawa jest.. ale patrząc na inne boiska zbytnio ona nie oczyszcza murawy... |
Pawełek
Baszczyński Marcelo Cleber Singlar Małecki Jirsak Sobolewski Piotr Brożek Boguski Paweł Brożek Ławka rezerwowych Wisły: Marcin Juszczyk, Andrzej Niedzielan, Wojciech Łobodziński, Arkadiusz Głowacki, Marek Zieńczuk, Mauro Cantoro, Krzysztof Mączyński Nie wiecie czemu Diaza nie ma nawet na ławce? |
No z Diazem dziwna sytuacja. Trener Skorża otrzymał zapewnienie od trenera Kostaryki że ten go nie powoła.
|
Dziwne ze Zienczuk nie gra w podstawowej "11", ostatnio 2 gole ... ale spoko, zobaczymy jak Pi Brozek sobie poradzi no i Singlar na lewej.
|
Diaz ma problemy z mięśniem dwugłowym i trener postanowił nie ryzykować
|
Cytat:
|
No.. umiejętności i technika przy tej pogodzie schodzi na boczny tor.
dajta remis i będe szczęśliwy :-) |
Co Pawełek zrobił - ja nie wiem.
|
Suer duet Marcelo i Pawełek
|
1:0
Pawelek to taki nasz Cabaj :) |
Super Pawełek :lol:
Niech kupia zima jakiegos bramkarza ,bo juz słow brakuje |
Nie mozna było na ostatnie zimowe 3 kolejki wypożyczyć 2 stoperów z ligi norweskiej albo islandzkiej? Marcelo, ehh...
|
Mariusz P.---Co 2-3eci mecz farfocla wpuszcza :D
PS> Mecz bylby ciekawy gdyby nie bylo sniegu.A tak...Przypadek bedzie rzadzil. |
Marcelo pewnie nigdy śniegu nie widział, i nie wiedział jak się zachowa ;) Pawełek szkoda słów na tego gościa
|
wstrzymajcie się z krytyką do wypowiedzi w przerwie. jak dla mnie to coś ten strzał za ładny i zbyt dopracowany jak na Sebastiana Milę. Wydaje mi się, że strzał, zresztą jak i przechwycenie piłki było całkowitym przypadkiem, nie wińcie więc Pawełka, wszyscy widzimy jakie są warunki.
Co do meczu to kolejny, w którym idzie nam jak po grudzie. Bez obrazy dla braci ze Śląska, ale takie drużyny powinny być dla nas spacerkiem, niestety tak nie jest. PS. śnieg topnieje, robią się lepsze warunki do gry |
Jestem ciekaw gdzie jest ta energia zawodników.. o której trener mówił.
|
Cytat:
|
No niestety, jeden błąd, tak to WKS bez akcji, a setka Marcelo co trafił w Piotrka, lub Boguski z podbicia...
eh, czekamy. |
Boguski top zmarszczyl okrutnie :/
Ale wybaczam mu bo widzialem co zrobil wczoraj Wayne Rooney:D |
To co zrobił Marcelo to totalna porazka dlaczego nie ma Arka Głowackiego panie Skorża ?
|
Cytat:
|
z calym szacunkiem dla Pawełka nic do chłopa nie mam zawsze szukalem jakiegos wyjasnienia sytulacji ale ile razy ****a można..
|
lol głowacki ?
pawełek zawinił bo zamiast pilnowac blizszego słupka to on w srodku prawie stał, a tak marcelo gra dobrze (w ataku na dodatek) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl