Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [9 kolejka] Wisła Kraków-Piast Gliwice - sobota 18.10.2008 godz 19:45 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4945)

piastg-ce 17.10.2008 10:43

Wisła ostro pociśnie Piasta. Stawiam na wysoką porażkę Piasta. Obstawiałem tak również nasze spotkanie wyjazdowe z Lechem a skończyło się na skromnym 1:0.
Co najśmieszniejsze(z uwagi na siłę Wisły!) - Wisła nigdy nie wygrała z Piastem!
Piast z Wisłą grał zalewie dwa mecze chyba w 1983 w PP i wygrał 1:0(wówczas doszliśmy do finału) i w 2008 w PE i wygrał 1:0.
W lidze nigdy jeszcze te kluby chyba na siebie nie trafiły. Co mnie dziwi bo łączyła nas zgoda.

mcovalski 17.10.2008 11:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcovalski (Post 616215)
głupie pytanie. Niestety w tym dniu muszę być w Warszawie. Mecz będzie zapewne na kanale Orange Ekstraklasa. Gdzie zatem będę mógł oglądnąć w Warszawie ten mecz?? Chodzi mi o okolice Marszałkowskiej.W "Championie da radę ??

podbijam kończę zajecia na sgh i chciałbym oglądnąć

ypeeh 17.10.2008 12:44

@mccovalski - sprawdź priv.

A co do meczu - tylko zwycięstwo i 3 punkty, nawet po beznadziejnie nudnym meczu. Fajerwerki to poproszę na Łazienkowskiej :)

e 17.10.2008 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 616460)
W sobotnim meczu ekstraklasy z Piastem Gliwice - początek o godz. 19.45 - krakowska Wisła może zagrać bez reprezentacyjnego napastnika Pawła Brożka - informuje "Dziennik Polski". Gracz "Białej Gwiazdy" podczas środowego spotkania ze Słowacją nabawił się urazu palca lewej nogi. Początkowo, podejrzewano nawet złamanie, ale po dokładniejszych badaniach okazało się, że jest to silne stłuczenie.

Dlatego od poczatku bylem przeciwny gry Pawla w reprezentacji, oby tylko info sie nie potwierdzilo bo bez niego bedziemy w dupie.,

PrawdziwośćDlaGry 17.10.2008 13:09

wg mnie Łobo na ławke i niech posiedzi i przemyśli swoją grę.
Małecki na skrzydło za niego. to co w ostatnich meczach PE z Cracovia i Śląskiem pokazał
oraz w końcówce ligowej potyczki z Górnikiem Zabrze dało mi do myślenia czy nie byłoby to dobre rozwiązanie. Piast rywalem z najwyższej półki nie jest dlatego uważam że Skorża mógłby go spróbować na prawej pomocy.

AZS_Lublin 17.10.2008 20:09

Rowniez przemyslenie nt swojej gry nalezy się Cantoro. Ja dałbym szanse Barreto, jakos jest ten zawodnik pomijany. Co do samego meczu, inny wynik niz 2:0, 3:0 nie wchodzi w gre. Polonia wyrownala na 1:1 ale jak CIEZKO byc za Sracovia?

Mango 17.10.2008 21:51

Sądze , ze nawet w okrojonym składzie ogramy Piasta przy własnych murach :)

około 2 h przed meczem będą rozdawane gazetki BIAŁA GWIAZDA takie jak dzis Na Grodzkiej , Armii Krajowej , Salwatorze i ( aż do rozpoczęcia tudzież rozdania wszystkich) . Zapraszam

Erich Zann 17.10.2008 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AZS_Lublin (Post 616661)
Rowniez przemyslenie nt swojej gry nalezy się Cantoro. Ja dałbym szanse Barreto, jakos jest ten zawodnik pomijany. Co do samego meczu, inny wynik niz 2:0, 3:0 nie wchodzi w gre. Polonia wyrownala na 1:1 ale jak CIEZKO byc za Sracovia?

Trochę to obniża poziom twojej wypowiedzi:/ Wydawało mi się, że pisownia nazw klubów (nawet tego!) jest jasna...

kohprzem'68 18.10.2008 07:11

Dla kilku mecz powinien stać się przyczynkiem do bardziej profesjonalnego podejścia do gry , a brak paru z żelaznego pierwszego składu otwarciem oczu by zauważyli w jakim klubie grają i to docenili , bo inaczej odbedzie się większe wietrzenie w szatni .

matti123 18.10.2008 09:03

Obyśmy mieli trochę szczęścia. Przyciśniemy od początku pressingiem i jeśli się pogubią strzelimy coś co wprowadzi spokój w naszych szeregach i kolejne bramki. Jeśli skuteczność nie dopisze będziemy się męczyli do końcówki gdzie nerwy ukoją piłkarze wcześniej nie mogący się wstrzelić.

dynek.pl 18.10.2008 19:42

Wynik lepszy niz gra ale tez sedzia ukradl nam karnego i w 8 minucie spalonego nie bylo.
Piast stawial twarde warunki.

Kamson 18.10.2008 19:44

Ja naprawde nie rozumiem jak można nie gwizdnąć tak ewidentnego, podręcznikowego karnego!
Dobrze, że udało się klępnąć bo mogła by być nerwówka w drugiej połówce.

marcinarsenal 18.10.2008 20:15

Lobo drewniaku, to co gra obecnie ten anty-pilkarz to żenua!!!
Dobrze, że trener widzi dużo i daje Małeckiego, trzeba dać szansę chłopakowi, bo ostatnio gra niezłą piłkę.

Sobol to samo, widzisz jak ktoś wali 100% akcję, myślisz hmm nic, tylko Sobolewski...

Snakes 18.10.2008 20:38

Kupe szczescia mielismy w tym meczu (szczegolnie w 1 polowie) .Momentami Piast byl lepszy ,ale najwazniejsze 3 punkty .Zwyciezcow sie nie sadzi 2-0 :D

Żuczek 18.10.2008 20:40

Wreszcie Brozio coś strzelił! I wreszczie Wisła jest samodzielnym liderem.

marcinarsenal 18.10.2008 20:42

Małecki fenomen! Widać, że się rozumie z partnerami i jest głodny gry, styl słaby, ale jak już ktoś powiedział, zwyciężców się nie sądzi. Najważniejsze, że mamy lidera :D !!!

ciacho 18.10.2008 20:42

Mam nadzieję że Lobo nie pojawi się na boisku przez kolejną część sezonu. Małecki w tym meczu zrobił więcej niż Łobo od początku sezonu

fst 18.10.2008 20:54

Patrze na Małeckiego i zadaje sobie pytanie co w 1 składzie robi Łobodziński? Potencjał? Małecki też go posiada, umiejętności? Nawet jeśli Łobo ma większe to co z tego skoro na meczu nic z tego nie wynika, a Małecki wchodzi na chwile i zalicza 2 asysty i przy odrobinie szczęścia zaliczyłby jeszcze 2. Przy okazji udziela się w obronie i daje to jakiś efekt, bo Łobodziński nawet jak sie wróci to jest tak samo nieporadny jak w ataku...

WislaFan123 18.10.2008 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Erich Zann (Post 616721)
Trochę to obniża poziom twojej wypowiedzi:/ Wydawało mi się, że pisownia nazw klubów (nawet tego!) jest jasna...

Niekoniecznie, pisząc nazwe z dużej litery okazujesz szacunek dla kogoś, a temu "klubowi" - zarowno jak i dzialaczom i kibicom szacunek sie nie nalezy, wiec i nie trzeba go na sile okazywac bo sa jakies tam zasady..

Powracajac do tematu, gdyby sedzia uznal, w duzym prawdopodobienstwie 2 bramki ktore bysmy strzelili to pewnie by sie kolo 5 skonczylo. Cieszy postawa malego, raz moze przesadzil co mogl Baszczowi zagrać, ale 2 ligowy mecz i 2 asysta, W meczu z Legia pewnie zagramy 4-5-1, więc Boguski pewnie na prawej, a na lewej Maly bo zasluzyl na to! Ilosc asyst Lobo i Zienia, w stosunku do ilosci minut spedzonych na boisku dramat, choc powoli bo powoli to Lobo gra co raz lepiej. Boguski, po raz kolejny potwierdzil ze asluguje na kadre, i chetnie bym go widzial w 11 za Brozkiem rowniez w kadrze.

Snakes: to nie jest podniecanie, patrze na efektywnosc, a prawda taka ze gral 10 razy mniej niz Zieniu czy Lobo, a ma wiecej asyst niz Zieniu i Lobo chyba 2 ma... A do tego gdyby Sobol sie nie machnal mial by nastepna i gra poprosstu z meczu na mecz co raz lepej

Snakes 18.10.2008 21:00

Nie podniecajcie sie tez tak tym Maleckim ,bo to w sumie jego drugi dobry mecz od roku w Wisle

fst 18.10.2008 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaSzTaN (Post 616947)
Boguski, po raz kolejny potwierdzil ze asluguje na kadre, i chetnie bym go widzial w 11 za Brozkiem rowniez w kadrze.

Ano prawda, spokojnie można by Rafała spróbować w miejsce Smolarka, który z Brożkiem się ewidentnie nie rozumie i przy tym jest bez formy. Po za tym Boguski trzyma pewien poziom i nigdy go nie odpuszcza co udowadnia odkąd tylko pojawił sie w składzie Wisły, przy okazji rozwijając się cały czas.

1q2 18.10.2008 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 616942)
Mam nadzieję że Lobo nie pojawi się na boisku przez kolejną część sezonu. Małecki w tym meczu zrobił więcej niż Łobo od początku sezonu

Niestety co by nie zrobil , to i tak wielki Lobo i drugi geniusz Cantoro beda grali.Przykre to ale coz zrobic.

Kamson 18.10.2008 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snakes (Post 616949)
Nie podniecajcie sie tez tak tym Maleckim ,bo to w sumie jego drugi dobry mecz od roku w Wisle

:lol:

To teraz kolego policz w ilu meczach i w jakim wymiarze czasowym zagrał.
A jak gra to zawsze pokazuje sie z dobrej strony i nie sądze by miał na swoim koncie gorszy występ niż to co prezentuje obecnie Łobo.

tofik 18.10.2008 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snakes (Post 616949)

To powiedz kim się mam podniecać ? Łobodzińskim ? Ja nic do niego nie mam, ale on się nie nadaje do drużyny mistrza Polski! Max dla niego to średniak ekstraklasy.

W Zagłębiu posadzony na ławę przez młodziana Pawłowskiego, w Wiśle przez młodziana Małeckiego - mam nadzieję.

jerry.lii.lewis 18.10.2008 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snakes (Post 616939)
Kupe szczescia mielismy w tym meczu (szczegolnie w 1 polowie) .Momentami Piast byl lepszy ,ale najwazniejsze 3 punkty .Zwyciezcow sie nie sadzi 2-0 :D

My mieliśmy szczęście ??
Nieodgwizdany karny i spalony, którego nie było - jakbyśmy nie mieli pecha (albo sędzia miał normalny wzrok) byłoby 3:0 do przerwy.
Wygląda, że patrzyłeś nie tą głową :P

pysio 18.10.2008 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 616951)
Niestety co by nie zrobil , to i tak wielki Lobo i drugi geniusz Cantoro beda grali.Przykre to ale coz zrobic.

protestować na następnym meczu i wymusić na zarządzie zmianę trenera i problem się rozwiąże, kolejny już nie postawi na Cantoro i Łobodzińskiego :D

MACIEJ SKORŻA !!!

WislaFan123 18.10.2008 21:14

Mauro nie gral swietnie, ale ogolnie bardziej mu sie nalezy 11 niz Lobo i Zieniowi, a po drugie przy kontuzji Jirsaka i tak nie mial kto grać, na Legii tez zagra bo bedzie 3 w srodku, tyle za na skrzydlac widzialbym Malego i Boguskiego. Jak ktos pisze o szczesciu Wisly... w 1 polowie powinny byc 2 bramki dla Wisly plus centymetry ktore Sobolowi po tej glowce brakowaly to moglo byc 4:0... a ze tamci sa tak slabi ze nie potrafili wykorzystać strat naszych srodkowych (a nie dziur w obronie jak to "komentatorzy" chcieli wmoic) to tylko o nich swiadczy/

Eustachy 18.10.2008 21:20

Ten mecz mozna okreslic jednym slowem. Meczarnia. Inaczej mowiac, z atrakcyjnoscia nie mial za wiele wspolnego. Obie bramki padly w dosc szczesliwych okolicznosciach. Pierwsza to zupelny przypadek, a przy drugiej bramkarz puscil niezlego klopsa. Nie mozna jednak przesadnie narzekac, bo naszym celem do konca rundy jesiennej powinno byc przede wszystkim systematyczne gromadzenie punktow.

Najwiekszym minusem calego spotkania jest dla mnie fakt, ze Malecki po raz kolejny przygrywa rywalizacje z bezproduktywnym i bezuzytecznym Lobodzinskim. Patryk zaliczyl dzis jedna asyste, choc niewiele braklo, by mial ich na koncie trzy, gdyby Sobol i Brozek w dwoch sytuacjach zachowali sie lepiej po jego b.dobrych dograniach. Watpie wszakze by jego notowania wzrosly choc minimalnie.
Wlasciwie moge sie z kazdym zalozyc, ze dopoki Skorza bedzie trenerem, Lobo o miejsce w skaldzie moze byc spokojny, a my przez to bedziemy tracic i sportowo i finansowo (czyt.kontrak motywacyjny). Szkoda.

Estovic 18.10.2008 21:22

Dobry wynik jak na fakt, że po reprze zawsze Wisła gorzej, a warszawka frajersko straciła punkty. Mogło się skończyć wyżej gdyby Sobol miał instynkt snajpera. Na minus strasznie dużo strat w tyłach, z Legią takie niedokładności mogą się kończyć tragicznie. Małecki zagrał świetnie z Cracovią i Górnikiem, teraz znowu robił najwięcej wiatru. Nie pojmuję czemu trener uparcie wystawia Łobo w pierwszym składzie bo nie dość, że Mały jest w formie to jeszcze jest 100 razy bardziej perspektywiczny.

Lidera mamy za ch**a go nie oddamy! :)

Maciuś 18.10.2008 21:24

Jak gral Marcelo?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl