Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   kupno/sprowadzenie uzywanego auta (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4736)

kms 29.08.2008 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 594380)
Zgodzę się że mg zr możesz mieć problem ze światłami. Mówisz o samochodzie z natury rzeczy mniej popularnym niż Rover 200 400 a do tego o lampach do przodu których nie możesz wziąć z anglika a właśnie stąd częsci jest zatrzesienie. A rozrzad do 214 na allegro to koszt 169 zł ewentualnie z pompą 300 zł. 500 zł to trochę dużo jak za robocizne chyba że nie wiem trzeba silnik wyciągać albo przód demontować. Ale tam takich problemów chyba nie ma. Może mechanika poszukaj innego. Na klinach jest bardzo dobry mechanik od Rovera. Moze sprobuj tylko terminy są kosmiczne.

wlasnie o takich problemach z tymi autami mowilem ;p
szczerze wolalbym Ibize albo Lupo 1.4 16v :D

tommiyacht 01.09.2008 19:12

a ja mam takie dwa pytania:

1) gdzie najtaniej pierwszy przegląd techniczny auta na terenie Polski - a jak wszedzie tak samo to gdzie polecacie
2) czy w ktoryms z urzędów (celny, skarbowy, komunikacji) papiery moze zlozyc ktos inny niz wlasciciel ?

Denver 01.09.2008 19:25

Fiesta, Felicia, Matiz, Punto, Siena - jakieś opinie kogoś kto "siedzi" w branży motoryzacyjnej lub jest użytkownikiem jednego z wymienionych?
który najbardziej godny polecenia?

tommiyacht 07.09.2008 22:04

jestem na etapie papierkowym z samochode a dokladnie Urząd Celny czyli akcyza itd. umowe mam na siebie ale czy na tym etapie jest juz pozamiatane jesli chodzi o zarejestrowanie auta ze wspolwlascicielem ??

don'Talar 08.09.2008 08:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Denver (Post 596964)
Fiesta, Felicia, Matiz, Punto, Siena - jakieś opinie kogoś kto "siedzi" w branży motoryzacyjnej lub jest użytkownikiem jednego z wymienionych?
który najbardziej godny polecenia?

wiec tak ford gówno wort, Deawoo odpuscmy sobie, Fiat ładne ale jednak nie. Ale jesli juz jezdzic jakims autem z wyzej wymienionych to Siena.

Kocur 08.09.2008 09:23

A Siena to nie Fiat ? :-p

Chyba najgorsze co może być - wszędzie ohydny plastik plus spalanie jakbyś miał silnik co najmniej 4 litrowy a nie jakiś szajs 1.8

Wszystko zależy od wieku - jeśli nowe to Fiesta a jeśli takie 5 letnie lub starsze to Punto - mimo że czasami coś się sypnie to naprawy tanie a auto naprawdę ekonomiczne i wygodne.

uher 08.09.2008 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 596961)
2) czy w ktoryms z urzędów (celny, skarbowy, komunikacji) papiery moze zlozyc ktos inny niz wlasciciel ?

Owszem. W agencjach dokonują pełnych rejestracji pojazdów za ciebie, oczywiście odpłatnie.

Devonisch 09.09.2008 13:29

Za parę tygodni mam zamiar sprawić sobie autko.
Kwota do wydania miedzy 8 a 10 tys zł
Najlepiej z instalacją gazową.
I tu mam dylemat bo rozglądam się za Felicią, Polo, Astrą, Punto, coś w tym klimacie.....

Jakieś sugestie z Waszej strony?? Czym się kierować w 1 kolejności planując kupno 8-10 letniego samochodu?
Czy na gazie są faktycznie takie oszczędności??

WzT 11.09.2008 09:25

Polecał by ktoś takie autko jak to starsze Reno Clio wie ktoś coś więcej na jego temat ?

hazdrubal 11.09.2008 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Devonisch (Post 600466)
Za parę tygodni mam zamiar sprawić sobie autko.
Kwota do wydania miedzy 8 a 10 tys zł
Najlepiej z instalacją gazową.
I tu mam dylemat bo rozglądam się za Felicią, Polo, Astrą, Punto, coś w tym klimacie.....

Prawde mówiąc to wolałbym poszukać okazyjnie Renault Clio II z silnikiem 1.5 dci, pali ok. 4,5-5l ropy przy w miare ekonomicznej jeździe (przynajmniej u kumpla... ja mam niestety 1.2 w benzynie). Można kupić za ok. 10tyś ale lepiej dołożyć jeszcze 2tyś i kupisz egzemplarz z 2003r. z klimą i przyzwoitym wyposażeniem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl