![]() |
Tak o tym ranczo mówie.A czy istnieje to nie wiem dawno nie byłem tam.
Na Słowacji jest jeden fajny bajer: sztuczna fala:D |
byl ktos nad Zemplinska Sirava na Slowacji?
|
Dzis rano bylem w Kryspinowie. Oplat zadnych,ludzi prawie w ogole, woda przejrzysta i w miare ciepla, dziewczyny piekne :D Goraco polecam. Wczoraj zahaczylem o Zarabie i tez calkiem interesujaco. Cala infrastruktura fajnie pomyslana, mozna wjechac kolejka na Chelm, boiska do plazoweczki,kosza ale niestety Raba brudna. Acha i jeszcze jedno: Ludzie uwazajcie! Dzis z Kryspinowa znowu kogos wyciagneli.Ja wiem ze znajomi, piwko, dziewczyny, ale naprawde nie ma chyba glupszej i bardziej bezsensownej smierci.
|
wszystkie dobre miejsca juz zostaly podane ale jeszcze ciekawy jest zalew w Lapanowie albo wprost nad Raba w Gdowie
jak dla mnie nr. 1 Kryspinow Brzegi Przylasek |
A ja, jak co roku polecam basen w tarnowskich Mościcach :-)
|
Cytat:
|
basen: CLEPARDIA
kąpielisko: PRZYLASEK/BAGRY |
Cytat:
A nie płaci się czasem 7zł za wstęp ? |
Cytat:
|
Zdecydowanie Clepardia, a z bardziej dzikich Skałki Twardowskiego.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Co do Tatralandii. Jedzie tam jakis autokar,bus tam z Polski (Kraków, Zakopane, Granica?)
Bo szukałem jakiś domków w okolicy tamtej na weekend i nic nie ma. |
Cytat:
namiot i heja |
Cytat:
wybieram sie tam na pare dni w polowie Lipca chcemy wynajac jakies kwatery badz domek na 5 osob w ogole jak tam jest pod wzdledem infrastruktury? imprezy, restauracje, ladne plaze sa? :-D |
Nie bylem o 4 rano tylko o 11. Wiem ze w sezonie na Kryspinowie sa oplaty, ale ten chyba sie jeszcze nie rozpoczal (sam bylem zdziwiony).
|
Cytat:
|
Cytat:
w ostatnią niedzielę byłem przejazdem o 19:30 i chciałem tylko wpaść żeby sprawdzić z ciekawości czy coś się zmieniło, jaka woda itp - i jeszcze siedzieli na bramce :evil: |
Moze w tygodniu jest za malo ludzi.Wchodzilem o 11, wychodzilem o 14 i nikogo na bramce nie bylo :/
|
carpenter w niedziele wchodziłem i buliłem 7 zł. moze w tygodniu tak nie pilnują?/nie wiem nie jeżdżę w tygodniu. moze jakiś bonus zrobili ze wzgledu na topielców ;)
sensej nie wiem nic na temat busów. my jak jezdzimy do Tatralandii to samochodami. domki trzeba wczesniej rezerwowac ale luknij na strone bo jakies tam "last minet" było ostatnio jak wchodziłem czyli wczoraj :) ja sie tam wybieram ponownie jutro ze znajomymi na kilka fur. wypad całodzienny. co do noclegu to tak jak napisał "W" namio, albo szukac prywatnej kwatery. kwatery są po drodze jak sie jedzie droga przez góry. nzaków jest troche więc zajechac i zapytać. Kurt C. ja jezdże tylko w lecie i interesuja mnie raczej zjezdzalnie chociaż Rużomberok z tego co piszesz też ciekawy wiec moze sie wybiore w przyszłym miesiacu :) pozdrawiam |
Nad Rabą w Dobczycach. I wcale Raba nie jest brudna jak niektórzy moi poprzednicy powiedzieli :)
|
Cytat:
Nad samym jeziorem również znajduje się kemping z tzw bungalovami.Z tego co wiem,choć tam nie mieszkałem,to jakość tych domków jest kiepska i raczej odradzałbym tam szukać zakwaterowania.Również sanitariaty pozostawiają wiele do życzenia,bo poprostu z nich niewiarygodnie śmierdzi.Musisz troche poprawke wziąć na to,że ja tam chyba z pięć lat nie byłem... Co do plaż,to również żadna rewelacja.Nad samym jeziorem plaże są trawiaste.Dowiedz się tylko,czy w tej Zemplinskiej Śirawie mozna sie kąpać.Wiem,że na tym kempingu,gdzie te bungalovy są wybudowali basen,w którym sie można kąpać,bo jak ja tam byłem to coś nietak było z wodą w jeziorze. Jeden taki rok był,bo w latach wcześniejszych nie było z tym problemu...Jeżeli chodzi o imprezy znajduje się tam takie centrum,zwane Kamencem,na którym jest dyskoteka,a w niej codzienne imprezy.Prócz tego na tym kempingu znajduje się wiele barów,w których można coś zjeść,wypić. Zemplinska Śirava jest fajnym miejscem,z którego można zrobić sobie wypad na Węgry,ok 80 km,na słowackie morskie oko,ok 30km,czy do Herlan,gdzie znajduje się czynny i jedyny w tej części Europy prawdziwy gejzer..,ok 100km.Z tamtąd jest niedaleko również do Koszyc,bardzo ładne miasto.... Może Ci sie przyda: http://www.sirava.sk/ |
dzieki za wyczerpujaca odpowiedz, podejrzewam ze teraz tam sie infrastruktura polepszyla
|
Wie ktoś jak wygląda sytuacja w Kryspinowie??
Wybieramy się jutro z kumplami:-D |
Cytat:
|
jak przyjedziesz wcześniej wchodzisz za free :D byłem dzisiaj i jest tam dużo fajnych lasek :P
|
zdecydowanie popieram tutaj wcześniejsze opinie kolegów..Clepardia najlepsza
boisko do siatkówki plażowej,sztuczna trawa do pokopania w piłkę woda cieplutka i 100 % Wisełka. zapraszam :) |
odstąpie bilet do Parku Wodnego z sauną dla 4 osób na cały dzień za 70zł tel 507 32 69 69. Znajomi prowadzą solarium gdzie mają nowe lampy a cena jest 60groszy za minutę. os. Dyw. 303 19c.
|
Pavay ale dna nie widać:D Nawet ten Kryspinów obleci, judków nie było albo tajniacy:lol: plaża na north side rozwala kmwtw:rotfl:
|
W Szaflarach pod Nowym Targiem otworzyli nowe baseny termalne. Byłam przedwczoraj i powiem wam, że te wszystkie baseny na gorących źródłach są takie same. Z tą różnicą, że w Szaflarach nie ma basenu z siarkowaną wodą, a na Słowacji zwykle są. Ogólnie nuda.
A co do kąpielisk to w okolicach Czernichowa jest kilka takich dużych stawów. Z tym, że od paru lat tylko jeden się nadaje do kąpieli, reszta strasznie zarośnięta i zabrudzona (kiedyś ponoć świniaka wyciągnęli stamtąd :D). Za to ten jeden całkiem ciekawy - i płytka, i głęboka woda, czysto. Minusem jest to, że to jest strasznie małe. Bardziej słuśy do zamoczenia się i ochłody, niż spędzania dłuższego czasu. No i bywa, że ludzi sporo. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:37. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl