Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Gdzie nad wodę? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4521)

Ricken 26.06.2008 13:51

Tak o tym ranczo mówie.A czy istnieje to nie wiem dawno nie byłem tam.
Na Słowacji jest jeden fajny bajer: sztuczna fala:D

usiu 26.06.2008 13:54

byl ktos nad Zemplinska Sirava na Slowacji?

carpenter 26.06.2008 14:31

Dzis rano bylem w Kryspinowie. Oplat zadnych,ludzi prawie w ogole, woda przejrzysta i w miare ciepla, dziewczyny piekne :D Goraco polecam. Wczoraj zahaczylem o Zarabie i tez calkiem interesujaco. Cala infrastruktura fajnie pomyslana, mozna wjechac kolejka na Chelm, boiska do plazoweczki,kosza ale niestety Raba brudna. Acha i jeszcze jedno: Ludzie uwazajcie! Dzis z Kryspinowa znowu kogos wyciagneli.Ja wiem ze znajomi, piwko, dziewczyny, ale naprawde nie ma chyba glupszej i bardziej bezsensownej smierci.

WiselkaMLP 26.06.2008 14:47

wszystkie dobre miejsca juz zostaly podane ale jeszcze ciekawy jest zalew w Lapanowie albo wprost nad Raba w Gdowie

jak dla mnie
nr. 1 Kryspinow Brzegi Przylasek

Kyno 26.06.2008 15:01

A ja, jak co roku polecam basen w tarnowskich Mościcach :-)

saklak1906 26.06.2008 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kyno (Post 557489)
A ja, jak co roku polecam basen w tarnowskich Mościcach :-)

No obowiazkow i do tego Roznow i Grodek nad Dunajcem

kgwiazdak 26.06.2008 15:55

basen: CLEPARDIA
kąpielisko: PRZYLASEK/BAGRY

_gilardino_ 26.06.2008 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez carpenter (Post 557469)
Dzis rano bylem w Kryspinowie. Oplat zadnych,ludzi prawie w ogole, woda przejrzysta i w miare ciepla, dziewczyny piekne :D Goraco polecam. Wczoraj zahaczylem o Zarabie i tez calkiem interesujaco. Cala infrastruktura fajnie pomyslana, mozna wjechac kolejka na Chelm, boiska do plazoweczki,kosza ale niestety Raba brudna. Acha i jeszcze jedno: Ludzie uwazajcie! Dzis z Kryspinowa znowu kogos wyciagneli.Ja wiem ze znajomi, piwko, dziewczyny, ale naprawde nie ma chyba glupszej i bardziej bezsensownej smierci.

A nie płaci się czasem 7zł za wstęp ?

gigant 26.06.2008 16:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _gilardino_ (Post 557518)
A nie płaci się czasem 7zł za wstęp ?

Płaci się ale on był o 4 rano. W Krakowie tak mamy nawalone odkrytych basenów i innych kąpielisk, że śmiało każde można polecić.

Triodante 26.06.2008 23:08

Zdecydowanie Clepardia, a z bardziej dzikich Skałki Twardowskiego.

Kurt 27.06.2008 00:29

Cytat:

co do SK to Tatralandia z dużą ilościa zjeżdżalni, ok 2 km od Liptowskiego Mikulaszu. ale to juz raczej nie rejon Krakowa. mimo to warto sie tam wybrac :) http://www.wislakrakow.com/forum/blank.gif
Ja na Słowacji preferuję Aqua City w Rużomberoku chyba 30 czy 40 km dalej, w zimie zdecydowanie i na pewno..., a w lecie jeżeli chodzi o kompleks zjeżdżalni to chyba lepszy jest LM, natomiast jeśli chodzi o część taką bardziej do op****a się, to wolę Aqua City, baseny z barkami, masażem i LCD gdzie można oglądać sport bodajże w wersji szafirowej, + basen olimpijski 50m. i to co w każdym takim przybytku różnica w porównaniu z Tatralandią to nowoczesne, solidne i schludne wykonanie, Sauna parowa w cenie, nieograniczona, i za taki pakiet usług bardzo przyzwoicie się cenili. Dodatkowo tam w hotelu masaże, krioterapie, SPA i te sprawy... ale to na dłuższy pobyt.

M.C (nowy kleparz) 27.06.2008 07:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez usiu (Post 557442)
byl ktos nad Zemplinska Sirava na Slowacji?

Ja byłem...Spędzałem tam wakacje chyba z 5 lat z rzędu...Jakbyś miał jakieś pytania,pisz!!

Sensej 27.06.2008 08:32

Co do Tatralandii. Jedzie tam jakis autokar,bus tam z Polski (Kraków, Zakopane, Granica?)

Bo szukałem jakiś domków w okolicy tamtej na weekend i nic nie ma.

West 27.06.2008 08:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sensej (Post 557830)
Bo szukałem jakiś domków w okolicy tamtej na weekend i nic nie ma.

wszystko w maju było wykupione :)
namiot i heja

usiu 27.06.2008 09:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez M.C (nowy kleparz) (Post 557810)
Ja byłem...Spędzałem tam wakacje chyba z 5 lat z rzędu...Jakbyś miał jakieś pytania,pisz!!

wybieram sie tam na pare dni w polowie Lipca

chcemy wynajac jakies kwatery badz domek na 5 osob

w ogole jak tam jest pod wzdledem infrastruktury?

imprezy, restauracje, ladne plaze sa?

:-D

carpenter 27.06.2008 10:10

Nie bylem o 4 rano tylko o 11. Wiem ze w sezonie na Kryspinowie sa oplaty, ale ten chyba sie jeszcze nie rozpoczal (sam bylem zdziwiony).

wisl@k_TS 27.06.2008 10:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurt C. (Post 557789)
Ja na Słowacji preferuję Aqua City w Rużomberoku chyba 30 czy 40 km dalej, w zimie zdecydowanie i na pewno..., a w lecie jeżeli chodzi o kompleks zjeżdżalni to chyba lepszy jest LM, natomiast jeśli chodzi o część taką bardziej do op****a się, to wolę Aqua City, baseny z barkami, masażem i LCD gdzie można oglądać sport bodajże w wersji szafirowej, + basen olimpijski 50m. i to co w każdym takim przybytku różnica w porównaniu z Tatralandią to nowoczesne, solidne i schludne wykonanie, Sauna parowa w cenie, nieograniczona, i za taki pakiet usług bardzo przyzwoicie się cenili. Dodatkowo tam w hotelu masaże, krioterapie, SPA i te sprawy... ale to na dłuższy pobyt.

Mógłbyś zarzucić cenami w tym Rużemberoku?

Kocur 27.06.2008 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez carpenter (Post 557877)
Nie bylem o 4 rano tylko o 11. Wiem ze w sezonie na Kryspinowie sa oplaty, ale ten chyba sie jeszcze nie rozpoczal (sam bylem zdziwiony).

rozpoczął ponad 2 tygodnie temu.

w ostatnią niedzielę byłem przejazdem o 19:30 i chciałem tylko wpaść żeby sprawdzić z ciekawości czy coś się zmieniło, jaka woda itp - i jeszcze siedzieli na bramce :evil:

carpenter 27.06.2008 10:43

Moze w tygodniu jest za malo ludzi.Wchodzilem o 11, wychodzilem o 14 i nikogo na bramce nie bylo :/

DYRU 27.06.2008 11:10

carpenter w niedziele wchodziłem i buliłem 7 zł. moze w tygodniu tak nie pilnują?/nie wiem nie jeżdżę w tygodniu. moze jakiś bonus zrobili ze wzgledu na topielców ;)
sensej nie wiem nic na temat busów. my jak jezdzimy do Tatralandii to samochodami. domki trzeba wczesniej rezerwowac ale luknij na strone bo jakies tam "last minet" było ostatnio jak wchodziłem czyli wczoraj :) ja sie tam wybieram ponownie jutro ze znajomymi na kilka fur. wypad całodzienny. co do noclegu to tak jak napisał "W" namio, albo szukac prywatnej kwatery. kwatery są po drodze jak sie jedzie droga przez góry. nzaków jest troche więc zajechac i zapytać.
Kurt C. ja jezdże tylko w lecie i interesuja mnie raczej zjezdzalnie chociaż Rużomberok z tego co piszesz też ciekawy wiec moze sie wybiore w przyszłym miesiacu :)
pozdrawiam

SZAJBA 27.06.2008 11:18

Nad Rabą w Dobczycach. I wcale Raba nie jest brudna jak niektórzy moi poprzednicy powiedzieli :)

M.C (nowy kleparz) 27.06.2008 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez usiu (Post 557856)
wybieram sie tam na pare dni w polowie Lipca

chcemy wynajac jakies kwatery badz domek na 5 osob

w ogole jak tam jest pod wzdledem infrastruktury?

imprezy, restauracje, ladne plaze sa?

:-D

Mozliwości wynajęcia domku,albo kwater jest tam bardzo dużo...Ja mieszkałem w miejscowości Kaluża,która od tego jeziora znajdowała się jakieś 300metrów.W tej miejscowości w większości domów jest ubytovanie,więc kłopotów ze znalezieniem mieszkania nie powinniście mieć...
Nad samym jeziorem również znajduje się kemping z tzw bungalovami.Z tego co wiem,choć tam nie mieszkałem,to jakość tych domków jest kiepska i raczej odradzałbym tam szukać zakwaterowania.Również sanitariaty pozostawiają wiele do życzenia,bo poprostu z nich niewiarygodnie śmierdzi.Musisz troche poprawke wziąć na to,że ja tam chyba z pięć lat nie byłem...
Co do plaż,to również żadna rewelacja.Nad samym jeziorem plaże są trawiaste.Dowiedz się tylko,czy w tej Zemplinskiej Śirawie mozna sie kąpać.Wiem,że na tym kempingu,gdzie te bungalovy są wybudowali basen,w którym sie można kąpać,bo jak ja tam byłem to coś nietak było z wodą w jeziorze. Jeden taki rok był,bo w latach wcześniejszych nie było z tym problemu...Jeżeli chodzi o imprezy znajduje się tam takie centrum,zwane Kamencem,na którym jest dyskoteka,a w niej codzienne imprezy.Prócz tego na tym kempingu znajduje się wiele barów,w których można coś zjeść,wypić.
Zemplinska Śirava jest fajnym miejscem,z którego można zrobić sobie wypad na Węgry,ok 80 km,na słowackie morskie oko,ok 30km,czy do Herlan,gdzie znajduje się czynny i jedyny w tej części Europy prawdziwy gejzer..,ok 100km.Z tamtąd jest niedaleko również do Koszyc,bardzo ładne miasto....

Może Ci sie przyda: http://www.sirava.sk/

usiu 27.06.2008 20:52

dzieki za wyczerpujaca odpowiedz, podejrzewam ze teraz tam sie infrastruktura polepszyla

Ricken 28.06.2008 19:40

Wie ktoś jak wygląda sytuacja w Kryspinowie??
Wybieramy się jutro z kumplami:-D

Pavay 28.06.2008 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ricken (Post 558510)
Wie ktoś jak wygląda sytuacja w Kryspinowie??
Wybieramy się jutro z kumplami:-D

Wejście za 5 zł (niekiedy za darmo) piwo również 5:P woda czystsza niż rok temu, narazie średnio ciepła. Ludzi w tygodniu mało, wiecej swobody się ma. Rowerki, kajaki, boiska do siatki, bary, i co najważniejsze.... dziewczyny:D

wisłaWieczysta 28.06.2008 22:40

jak przyjedziesz wcześniej wchodzisz za free :D byłem dzisiaj i jest tam dużo fajnych lasek :P

maTyS. 28.06.2008 22:40

zdecydowanie popieram tutaj wcześniejsze opinie kolegów..Clepardia najlepsza

boisko do siatkówki plażowej,sztuczna trawa do pokopania w piłkę woda cieplutka i 100 % Wisełka.

zapraszam :)

adamd303 28.06.2008 23:03

odstąpie bilet do Parku Wodnego z sauną dla 4 osób na cały dzień za 70zł tel 507 32 69 69. Znajomi prowadzą solarium gdzie mają nowe lampy a cena jest 60groszy za minutę. os. Dyw. 303 19c.

Ricken 29.06.2008 19:59

Pavay ale dna nie widać:D Nawet ten Kryspinów obleci, judków nie było albo tajniacy:lol: plaża na north side rozwala kmwtw:rotfl:

Prezydentowa 30.06.2008 08:18

W Szaflarach pod Nowym Targiem otworzyli nowe baseny termalne. Byłam przedwczoraj i powiem wam, że te wszystkie baseny na gorących źródłach są takie same. Z tą różnicą, że w Szaflarach nie ma basenu z siarkowaną wodą, a na Słowacji zwykle są. Ogólnie nuda.

A co do kąpielisk to w okolicach Czernichowa jest kilka takich dużych stawów. Z tym, że od paru lat tylko jeden się nadaje do kąpieli, reszta strasznie zarośnięta i zabrudzona (kiedyś ponoć świniaka wyciągnęli stamtąd :D). Za to ten jeden całkiem ciekawy - i płytka, i głęboka woda, czysto. Minusem jest to, że to jest strasznie małe. Bardziej słuśy do zamoczenia się i ochłody, niż spędzania dłuższego czasu. No i bywa, że ludzi sporo.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl