Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - inne dyscypliny (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=9)
-   -   [KOSZYKARKI] Wisła Kraków 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4410)

Coach 29.08.2008 22:34

Koszykówka mnie w ogóle nie interesuje , a już tym bardziej kobieca . Na te mecze chodzę po to żeby pośpiewać, a jeśli przy okazji można pomóc komuś z Białą Gwiazdą na piersi to już w ogóle jestem zadowolony :D

CarloResoort 30.08.2008 05:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coach (Post 595142)
Koszykówka mnie w ogóle nie interesuje , a już tym bardziej kobieca . Na te mecze chodzę po to żeby pośpiewać, a jeśli przy okazji można pomóc komuś z Białą Gwiazdą na piersi to już w ogóle jestem zadowolony :D

Bardzo trafny post pasujacy w 100% do tematu .. nic tylko wchodzic i czytac

Pablooo 31.08.2008 11:23

http://s24.pl/skerovic_ma_dosc_wisly-s49341.html

Invisible 01.09.2008 11:49

Nawiązując do poprzedniego posta. Z moich informacji wynika, że owszem były jakieś rozmowy ze Skerą, ale jest już wszystko OK i będzie broniła naszych barw.

A co do ADF... coż, mozemy Jej podziękować za wkład w zdobycie 3 MP i za wspaniały rzut w ostatnim finale, ale dla dobra krakowskiej Wisły dobrze się stało, ze klub z Niej zrezygnował.

Moim zdaniem nie ma co spekulować jak to się odbyło i co się wydarzyło. Liczę na to, że zostanie sprowadzona w Jej miejsce wartościowa zawodniczka, która wzmocni drużyne zarówno sportowo jak i wkomponuje się mentalnie i charakterologicznie w team tworzony przez trenera Zapolskiego.

Na tym zakończyłbym temat odejścia ADF z Wisły.

fearless 02.09.2008 23:31

A ktoś jeszcze zostanie zakontraktowany?
Pewnie czekamy aż z kogoś Lotos zrezygnuje - bądź co bądź mają za dużo zagranicznych zawodniczek...

Invisible 03.09.2008 07:43

Nie chciałbym tu spekulować lub potwierdzać, ale raczej na pewno zostanie sprowadzona jeszcze jedna koszykarka.
Na pewno nie będziemy czekali na ruchy Lotosu... czasem odnosze wrażenie, że niektórzy wypowiadający się na tym forum starają się szukać dziury w całym i bardziej zależy im na tym, żeby klub się potknął, żeby mogli napiąć się na forum - "O TAK, NIE MÓWIŁEM... MIAŁEM RACJE... NASZ KLUB JEST DO D..."

Mam nadzieje, że pierwsze spotkania nowego sezonu pokażą, że klub wykonał dobre ruchy kadrowe. Powiem tylko jedno... zobaczycie jak zaczna teraz grać wysokie Polki, które w zeszłym sezonie nie istniały... z wiadomych względów. Myśle, że należy spojrzeć na wyniki reprezentacji i zdobycze punktowe naszych zawodniczek oraz końcówke poprzedniego sezonu.

AVE WISŁA

fearless 03.09.2008 22:41

Może i pewnie niektórym o to chodzi. się nie znam. Mogę za siebie odpowiadać.

Cieszy mnie gra w Eurolidze, miło, że drużyna jest mocna, szkoda tylko, że niektóre rzeczy, jak rozwiązanie z Anką umowy, odbywa się jakimś dziwnym trybem. Poza tym nie wiem, czy zatrudnianie kolejnych nierozłącznych zawodniczek to dobry pomysł. Wierzę, że drużynę uda się skonsolidować, zbudować. Mamy ku temu potencjał. Z drugiej strony mamy dziwnie zbilansowaną drużynę. Środek wyraźnie odstaje od reszty pozycji. No i czy rzeczywiście, przy takim układzie, potrzebna jest w drużynie Skera? Nie wiem jak ona się odnajdzie.

Paweł 23.09.2008 10:33

Cytat:

Dorota Gburczyk nie kryła radości po wyjazdowym zwycięstwie na ŁKS-em Siemens AGD Łódź. Mistrzyni Polski podkreśla jednak, że prawdziwą siłę Wisły Can-Pack i jej ligowych rywalek będziemy poznawać w miarę upływu czasu.

Pierwszy mecz za wami. Wszystko potoczyło się zgodnie z planem?

- Na początek trafiłyśmy na trochę słabszy zespół. Dobrze się stało, bo nie byłyśmy jeszcze do końca zgrane - w pełnym składzie, choć bez Dominique Canty, ćwiczymy ze sobą zaledwie od trzech dni. To udane rozpoczęcie, spokojne zwycięstwo. Teraz o tym zapominamy i szykujemy do kolejnego meczu z Gorzowem.

Porażka Lotosu była sporą niespodzianką.

- Nie nazwałabym tego niespodzianką, gdyż Lotos nie wystąpił w pełnym składzie - grał bez dwóch podstawowych Amerykanek, które wzmocnią zespół. Poczekajmy jeszcze z opiniami, a prawdziwą wartość drużyny z Gdyni poznamy dopiero, kiedy zaczną grać wszystkie zawodniczki.

Teraz to Wisła będzie musiała powalczyć z gorzowiankami.

- To bardzo specyficzny zespół, grający szybką i agresywną w obronie koszykówkę. Na pewno nie będzie to tak łatwy mecz jak z ŁKS-em i musimy się do niego solidnie przygotować.

Zbliża się też Euroliga. Z jakimi nadziejami przystępujecie do tych rozgrywek?

- Celem minimum jest awans do najlepszej ósemki, ale po cichu wszyscy liczą, że z tak utalentowanym i mającym wielkie aspiracje składem uda nam się wejść do Final Four.
www.plkk.pl

Ostatnie zdanie brzmi prawie jak coroczne zapowiedzi Bogusława C. o podbojach Europy, ale co tam w tym roku zdobywamy wszystko :D

hoho 23.09.2008 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 606872)
www.plkk.pl

Ostatnie zdanie brzmi prawie jak coroczne zapowiedzi Bogusława C. o podbojach Europy, ale co tam w tym roku zdobywamy wszystko :D

Gdyby w zeszlym sezonie od poczatku trenerem byl Downar-Zapolski a nie pseudo trener Herkt to jestem pewien ze bysmy do 8-ki awansowali

Amfre 23.09.2008 15:39

powodzenia dziewczyny w kolejnym sezonie
trzymamy kciuki
bedzie MISTRZ !!!

Ogryzek 24.09.2008 21:02

Wisła przegrywa z AZS Gorzów - a w końcówce dogrywki Skerović najpierw nie trafia 2 osobistych a potem rzutu za 3 punkty.... szkoda:(

SpoXsteR 24.09.2008 21:05

****a jego mać.
A taka przewaga była.
Cóż, damy radę!

Zibizib 24.09.2008 21:11

niestety widać, że w IV kwarcie zabrakło walki. zero fauli. nie było też pomysłów na zdobywanie punktów. mama nadzieje, że dalej będzie lepiej

Arkas 24.09.2008 21:19

Zimny prysznic zawsze się sprzyda. I dobrze, że teraz na początku ligi, a nie pod koniec...

TKNW 24.09.2008 22:22

Bardzo ładne przywitanie murzynek....

madenn 27.09.2008 20:07

SuperPuchar dla Wisły Can-Pack

SuperPuchar Polski dla Wisły Can-Pack Kraków! Mistrzynie Polski pokonały w meczu rozgrywanym w Toruniu drużynę Lotosu PKO BP Gdynia 62:47. Do zycięstwa poprowadziła "Białą Gwiazdę" Chamique Holdsclaw. Amerykańska środkowa, która w ubiegłym sezonie broniła barw wicemistrzyń Polski, zdobyła dla krakowskiego zespołu 21 punktów.

plkk.pl

Zibizib 27.09.2008 21:24

troche ześ przesadził z tą amerykańską środkową. super ze Wiśle udało sie zdobyć kolejny puchar

madenn 27.09.2008 21:30

to był cytat ze strony PLKK.PL

Paweł 27.09.2008 21:32

Nie on przesadził, tylko tak jest na oficjalnej stronie plkk. To jest cytat. Im sie coś pojebało.

Invisible 28.09.2008 12:24

Na meczu o Super Puchar w Toruniu obecna była ok. 15 osobowa grupa kibiców z Krakowa. Nie prowadzony był czynny doping, w przeciwieństwie do 20-stki z bębnem z Gdyni.

Moim skromnym zdaniem, rozgrywanie takieg pseudo sparingu w przeddzień meczu z silnym Toruniem, to poroniony pomysł.
Na meczu na widowni było może z 120 osób - zerowe zainteresowanie... A miała być niby promocja żeńskiej koszykówki.
Dla mnie była to tylko kolejna okazja do złapania kontuzji i podmęczenia organizmu przed trudnym meczem ligowym.

Widać pewnien progres w grze obronnej i ciekawe rozwiązania w grze ofensywnej,choć czasem było widać brak zgrania i komunikacji w naszej drużynie.
Dajmy czas drużynie,a może będziemy mieli z nich dużo radości...

Krótko o Lotosie... Dla mnie w tym zestawieniu i z tymi zawodniczkami, nie mówiąc już o trenerze , który pierwszy raz w życiu prowadzi żeńską drużynę , nie będzie w tym sezonie groźny. Zobaczymy jak będą sie prezentować gdy do drużyny dołączą Beard i Catchings.
Błąd popełnili działacze z Gdyni całkowicie zmieniając skład i trenera... ale to nie nasz problem :)

madenn 28.09.2008 21:01

mam nadzieje ze wybralem dobry temat...

Energa Toruń - TS Wisła Can Pack Kraków 70:75
(17:25, 26:13, 13:20, 14:17)

Catchings nie bedzie grała w Lotosie...

hoho 29.09.2008 09:01

A my planujemy zatrudnienie trzeciej amerykanki ?

Invisible 29.09.2008 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hoho (Post 609144)
A my planujemy zatrudnienie trzeciej amerykanki ?

Pożyjemy zobaczymy... Nasz wywiad ponoć działa, a jakie będą rezultaty rozmów przekonamy się w drugiej części sezonu.
No chyba, że działacze przygotują nam jakąś europejską niespodzianke - w co szczerze wątpie...

Z tego miejsca chciałbym pozdrowić wszystkich "pseudo fanów" Chamique i Dominique, którzy tak krytykowali ich ponowne pozyskanie do Wisły.
Dwa mecze w Toruniu chyba rozwiały wszystkie wątpliwości po co nam Chamique w drużynie. MVP meczu o SP i ponad 30pkt w meczu z Toruniem mówią same za siebie.

Teraz przydałoby się zwycięstwo w meczu przed własną publicznością - najbliższa okazja już w środę... także wszyscy na hale!
AVE WISŁA

Paweł 29.09.2008 13:00

Przecież nikt nie krytykował ich powrotu ze względu na umiejętności sportowe ...

Pablooo 04.10.2008 18:47

Wisła Can-Pack Kraków - MUKS Poznań 80:54 - galeria zdjęć

http://s24.pl/img/auto2/wisla_can_pa...s_poznan_0.jpg

Roger_biezanow 05.10.2008 08:46

To ja też dorzuce do jeszcze swoja galerię Wisła - Muks Poznań 80-54 zapraszam :)

Roger_biezanow 11.10.2008 08:54

Wisła - Utex Rybnik 62-45 - galeria fotografii

Kocur 14.10.2008 14:33

Onet jak onet ale ....

http://sport.onet.pl/0,0,1843445,wiadomosc.html

Cytat:

Amerykanka Anna DeForge, która poprowadziła Wisłę Can-Pack Kraków do trzech tytułów mistrzyń Polski w koszykówce, złożyła swoją ofertę największemu rywalowi "Białej Gwiazdy" w walce o prymat w naszym kraju, drużynie Lotos PKO BP Gdynia.

Pablooo 14.10.2008 16:58

Przecież to nie jest informacja onetu.

Poza tym szokujące doniesienie to nie jest. Norma w koszykówce, tym bardziej że Anka się z Wisłą w średnio przyjazny sposób rozstała. A raczej na odwrót - Wisła z Anką.

Snakes 15.10.2008 08:18

Niezniszczalna Skera ,jednak dzis nei zagra w meczu Euroligowym :-P

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl