![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W połowie jesieni myślałem, że ta pierwsza czwórka jest na wyrost i Villansi z niej wylecą, ale na szczęście się myliłem. Jak patrzę na formę Chelsea i Liverpoolu, to zaczynam wierzyć, że może być nawet LM bez kwalifikacji :D . Mistrzostwo to jednak nadal jest raczej poza zasięgiem. A tak w ogóle, to moim zdaniem w Birmingham by się im Kuba przydał. |
Cytat:
Dopóki takich akcji mało, zgadzam się - dodają smaczku. Za pierwszym razem budzą zachwyt, uznanie, podziw dla trenera, ale,, No właśnie ale :). Wystarczy, żę sędziowie i wszyscy naokoło kombinują, piłkarze niech z tym nie przesadzają ;). |
Cytat:
Everton nie miał jakiś tam jazd przed sezonem? Chyba w związku z budową stadionu mieli kasy nie wydawać na zawodników i transferów chyba żadnych poważnych nie dokonali. Ale Ty wiesz lepiej :-p Niby też Premiership (chociaż nie angielska) więc wkleję: http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/foot...em/7799072.stm |
Uran
ja sądzę, że Kuba bardziej by się przydał niebieskiej stronie Liverpoolu :D Aston Villi zazdroszczę właściciela. Nie dość, że bogaty, to jeszcze nie jest walnięty. Szczerze życzę The Villans mistrzostwa anglii. Krissu to niezupełnie tak. Pieniądze były, co pokazał transfer Fellainiego. Większość pieniędzy na stadion miało przekazać Tesco. Budowa stadionu mogła nawet zwiększyć budżet transferowy, bo ponoć jakieś konsorcjum uznało, że wejdą w klub tylko jeśli stadion będzie w budowie. Niestety, albo i stety, Królowa powiedziała stadionowi niet :D. transfery były, Fellaini i Saha. Fellaini ma 21 lat, a już gra świetnie, a Saha... Saha to klasa, tyle że kontuzjogenna. ;) liga atlantycka to pomysł stary, tyle że znowu odgrzewany. |
Szjkowie daja 500 milionów Funtów za Chelsea
http://sport.wp.pl/kat,1744,wid,1077...l?ticaid=175ff |
Cytat:
|
To chyba wbrew przepisom, żeby dwa kluby należały do jednego właściciela.
|
dzis wybieram sie na mecz Chelsea...
wypatrujcie szalika Wisly :) |
można mieć dwa kluby, ale nie w tej samej lidze.
pom za tym, jak chcą, to znajdą jakieś luki prawne, prezesem konsorcjum będzie kto inny i już. |
Robinho oskarżony o gwałt
http://www.sportowefakty.pl/pilka/20...rzutem-gwaltu/ |
Van der Sar trzyma się już ok.20 godzin bez straty gola! Dzisiaj pobił kolejny rekord
Van der Sar-Vidic-Ferdinand trójca nie do przejścia,mam nadzieję,że jak najdłużej ;) |
http://www.sport.pl/pilka/1,65080,62...colariego.html
Wiedziałem, że długo nie popracuje. Wiedziałem, jak tylko został trenerem Chelsea. |
Abramowicz nie wytrzymał nerwowo. No cóż jeżeli tak często Chelsea będzie trenerów zmieniać no to przyszłości dobrej im nie wróże
|
Cytat:
|
!!
dla mnie mocno zaskakująca decyzja Romana. Myślałem, że Big Phil popracuje w Londynie do czerwca, Chelsea wypadnie za czwórkę, a tu taki psikus niemiły ;( |
Ruskie piszą, że Hiddink jest mocno brany pod uwagę przez Chelsea, ale także i Grant. Niemniej co do Holendra, to Rosjanie piszą,że możliwa jest współpraca Hiddinka z Grantem, o ile Rosyjska Federacja Piłki Nożnej na to się zgodzi.
|
Cytat:
|
Cytat:
Villa to na Mistrza idzie :-p przynajmniej mam taką nadzieję..:-) |
Bo ty wszystko powinno być,tak jak było. Scolari trenerem Portugalii,Queiroz asystentem SAF.Jakoś Scolari od początku nie pasował mi do Chelsea. A poza tym to i tak Manchester będzie mistrzem ;)
edit: to dobrze,że tylko po cichu ;P |
Cytat:
Chociaż po cichu liczę na Liverpool :> |
1.Liverpool
2. ManU 3. Aston Villa 4. Arsenal Niech to tak się skończy! ;) |
Ruskie miały rację, ich gazety nie kłamią, znaczy się sportowe:). Hiddink został trenerem Chelsea. Sadzę,że The Blues tym samym aktywnie włączą się w walkę o Majstra. Liverpool raczej pierwszy nie będzie. Za słabych mają piłkarzy, dla mnie są to zwykli rzemieślnicy, brak u nich elementu zaskoczenie, geniuszu. Zawsze grają swoje,nigdy nic ponad to. A taki MU ma takiego Ronadlo. Co by o nim nie mówić, potrafi zagrać nieszablonowo, zaskoczyć obrońców. U The Reeds próżno tego szukać.
|
The Reds cierpią na zasuwanie tą samą jedenastką, pozatym rola Stevie'ego jest tam mityczna, facet jak jest na boisku to drużyna wygląda o wiele lepiej.
MU ma wartościowych piłkarzy i jak zwykle potrafi kupić najlepiej (co nie znaczy najdrożej) na Wyspach. Stary Szkot ma niezłego nosa i nie pamiętam aby zrobił słaby transfer. Oglądałem ostatnio Arsenal jak strasznie się pocił - mam drobną nadzieję że ta ślepa ufność w czarny Francuski Lud w końcu odbije się czkawką. |
Cytat:
|
@ Krissu, byłem pierwszy ; ) w "transferowej"...
mimo wszystko faktem jest, że WHU potrzebują przede wszystkim wybieganego i szybkiego napastnika (Ashton ma nadzieję wykurować się na... letni okres przygotowawczy!), Cole jest mimo wszystko bardziej do przytrzymania piłki w przodzie niż dynamizowania akcji. DiMichele i Tristan to tylko doraźne wypożyczenia, Savio jeszcze półprodukt... Zobaczymy. Na sparring bym się przeszedł :P |
Ashton to niestety taki Grzelak jest. A szkoda, bo strasznie go lubię. Gdyby nie te jego kontuzje...
Myślę, że Brożek spokojnie dałby sobie radę w Londynie :) |
Na pewno jeśli miałby się gdzieś odnaleźć, to właśnie we WHU - dopóki trenuje ich Zola.
Grają bez jakiegoś zabójczego tempa, za to dużo podań, wymiany pozycji, mało walki w powietrzu. W zasadzie cała filozofia gry opiera się na sprycie, technice i inteligentnym przemieszczaniu się po boisku. Paweł marzył o Hiszpanii, ale na UK chyba by się nie pogniewał :) z drugiej strony to tylko przeciek... |
No faktycznie Zola odwala tam kawał dobrej roboty.
Muszę przyznać, że nie byłem zwolennikiem jego zatrudnienia, początek też miał nieszczególny ale jak teraz widzę jak chłopaki grają.. no nie poznaję drużyny :) |
Dziś MU odrabia zaległości z Fulham. Jeśli wygrają, to wydaje mi się, że losy mistrzostwa bedą raczej przesądzone...I mimo, ze MU lubię to mam cichą nadzieje że Fulham zrobi niespodzianke, bo w tym sezonie akurat chciałbym zobaczyć mistrzostwo The Redds.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl