Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   31. kolejka, Wisła Kraków - Wisła Płock, 2 maja 2025, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11102)

leszekpw 02.05.2025 08:49

Dawno nie było porazki więc...obstawiam 1:2, 1:3.

krysztal 02.05.2025 09:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Perun (Post 1646357)
Hmm.
To chyba lepiej by było, żeby Rodado i Duda wykartkowali się na mecz ze Stalą Rzeszów niż ze Stalową Wolą. Ci drudzy pewnie postawią takiego jelcza w polu karnym, że bez ekwilibrystyki Angela skończyło by się 0:0. Rzeszów ma mecz u siebie, to może minimalnie bardziej się otworzy? Nie wyobrażam sobie któregoś meczu barażowego bez tej dwójki...

A na baraże kartki się nie kasują?Byłem święcie przekonany,że tak właśnie to się odbywa

wiesniak842 02.05.2025 09:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1646358)
Colley już normalnie trenuje?

Normalnie trenuje, ale nie jest w rytmie meczowym. Do tego w rezerwach grywa tylko na wyjazdach, bo na Pradniczance jest sztuczna murawa i nie chca z nim ryzykowac.

Perun 02.05.2025 09:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1646360)
A na baraże kartki się nie kasują?Byłem święcie przekonany,że tak właśnie to się odbywa

Baraże to dalej kontynuacja rozgrywek I ligi. Jeszcze na szybko przejrzałem regulamin rozgrywek i nie znalazłem tam nic o kasowaniu kartek.

pepe72 02.05.2025 14:26

Niestety nie kasują się.
Teoretycznie Angel nie złapie już kartki, bo kartki dostawał:
#1 - 3 kolejka
(4 runda LK - po 5 kolejce)
#2 - 9 kolejka (6 i 7 kolejka nie grał)
(PP 1/16 finału - po 12 kolejce)
#3 - 28 kolejka

Jeśli PZPN będzie konsekwentne i zdegraduje Kotwicę za finanse to walka o utrzymanie będzie trwała do ostatniej kolejki. Czyli jedyny zespół "na wakacjach" to Stal Rzeszów.
Z tym, że mamy niedobre wspomnienia w temacie zespołów "na wakacjach".

Tantal 02.05.2025 19:20

Colley już na ławce, a za to poza składem biedrzyckiego

Patryko 02.05.2025 20:20

Zmieniam zdanie co do Jarocha - absolutnie trzeba pozbyć się tego zawodnika w lecie.

Przy pierwszej bramce klasyka w jego wykonaniu - krycie na radar, no i oczywiście swoje 2 złote dorzucił nasz niezwykle skoncentrowany Letkiewicz.

Druga bramka to jest po prostu brak słów.

Znowu zaczynamy przegrywać sami ze sobą.

Elendil 02.05.2025 20:22

Brawo dla Królewskiego, który przez ile? 3 lata? Nie potrafi ściągnąć do zespołu jednego prawego obrońcy na poziomie górnej połówki 1 ligi.

Zresztą, gdyby nie Rodado, to byśmy w tym sezonie patrzyli, ile mamy punktów nad Pogonią Siedlce i czy nie zamienimy się ligami z Wieczystą.

wolfy 02.05.2025 20:23

Duda do zmiany. W ogóle pierwszy skład to kompromitacja Jopa.
Brak mi słów na postawę Jarocha i Letkiewicza. Obaj poniżej poziomu dna.

Szneka 02.05.2025 20:27

Co trener Jop odjebał ze składem to wie tylko on. Zwoliński ? i w pomocy dziura bo jest osamotniony Igbekeme . Jaroch i Letkiewicz dziś przy bramkach to jak dzieci na boisku. na boisku za dzieciaka byłby solidny kop w dupę. Druga sprawa to ile Kwiatkowski będzie tolerował tego pajaca Salvadora? wejście w Duarte żółtko ewidentne chociaż i z czerwieni by się wybronił. za chwilę pajac znowu leży i udaje. Qrwa ile można

Adryan 02.05.2025 20:30

Mówiłem, że będzie Sosnowiec 2.0 bo tak to właśnie było czuć w powietrzu, stadion wypełniony po brzegi kibicami z nadzieją, natchniętymi emocjami i otoczki wokół klubu, później zdobyta bramka na 1:0 i zaraz 1:2, a do tego fatalne wybory personalne trenera, gdzieś to już widziałem i to wcale nie tak dawno.

Markus 02.05.2025 20:32

Powtórzę to co napisałem już w innym miejscu: nie mamy kreatywnego środka pola, bo nasz wybitny fachowiec na ławce postanowił grać Dudą i cofniętym Angelem, zamiast sięgnąć po Carbo lub Poletanovica. Na razie to bardzo duży błąd który już się zemścił.

Dziś na boisku mamy póki co za wiele dramatów w drużynie: bramkarz, Jaroch i Uryga, nieistniejący Zwolak, nie gubiący krycia Duarte, który mógł zarobić czerwoną kartkę, nie potrafiący dobrze rozgrywać Duda.

No i trener podejmujący kolejny raz fatalne decyzje przy wyborze podstawowej jedenastki.

Drozd 02.05.2025 20:33

Najgorsze, że Letkiewicz zajebał bramkę i jeszcze macha łapami. Sodóweczka jak nic, a to wina min, Jopa bo po ostatnim debilnym podaniu na dwa metry do przeciwnika broni gówniarza, że decyzja była dobra tylko podanie niecelne.

Jak nie odwrócą tego to już do końca rundy nic z tego nie będzie...

Vuko 02.05.2025 20:47

Cudowna taktyka bez def pomocnika. Jop to dzban.

Szneka 02.05.2025 20:49

SFG bije Rodado, bramkarz leży Zwoliński strzela w niego. nic się nie klei

Szneka 02.05.2025 20:53

Obudził się Jop w 63 minucie...............

wolfy 02.05.2025 21:01

Dlaczego nie możemy mieć normalnego trenera który nie pajacuje ze składem?!

Vuko 02.05.2025 21:06

Może przegramy środek pola, ale za to Zwolinski znów nie strzeli gola.

Skawa Wadowice 02.05.2025 21:25

1 ligowy szrot ktory jest zesrany jak przychodzi wazny mecz.

Drozd 02.05.2025 21:26

No i mieliśmy wszystko w swoich nogach...

Elendil 02.05.2025 21:27

No, całe szczęście miejsca 3 już nie będzie. Całe szczęście, bo my zawsze przy pełnym stadionie i w roli faworyta sramy w gacie na całego.

Mam nadzieję na miejsce 6. Wtedy zagramy jako ci niżej notowani i może tak jak w PP coś ugramy. Na Reymonta by była powtórka z Puszczy.

El'kabat 02.05.2025 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1646291)
Gramy swoje!! 1:1 :)

Kurde byłem blisko!! Tylko o dwa gole :lol:

Patryko 02.05.2025 21:28

Bardzo dobry to był mecz, nie zapomnę go nigdy.

Chciałoby się wyrzucić ze składu pozoranta Jarocha, ale na jego miejsce czeka jeszcze większy amator Szot.

Chyba już najwyższy czas dać odpocząć od bramki Letkiewiczowi, bo nie stać nas na babole bramkarza w każdym meczu.

Co robił na boisku zmulony Zwoliński? To chyba tylko Jop wie.

Z taką grą nie mamy czego szukać w barażach. Taktyka na nas jest znana wszystkim - defensywa w dziesięciu, a my sobie i tak coś strzelimy.

wolfy 02.05.2025 21:28

Ręcznik w bramce, na prawej obronie sabotażysta, w środku pola olewający grę wunderkid a w ataku Zwoliński. Wszystko to pomysł idioty na ławce.
Szkoda słów...

Arkadiusz.Czerepach 02.05.2025 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1646403)
No, całe szczęście miejsca 3 już nie będzie. Całe szczęście, bo my zawsze przy pełnym stadionie i w roli faworyta sramy w gacie na całego.

Mam nadzieję na miejsce 6. Wtedy zagramy jako ci niżej notowani i może tak jak w PP coś ugramy. Na Reymonta by była powtórka z Puszczy.

to ma sens

Markus 02.05.2025 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1646406)
Ręcznik w bramce, na prawej obronie sabotażysta, w środku pola olewający grę wunderkid a w ataku Zwoliński. Wszystko to pomysł idioty na ławce.
Szkoda słów...

Napisałbym to bardziej dyplomatycznie, ale z grubsza się zgadzam ;)

Savik 02.05.2025 21:39

Co ten Jop odwala? Zwolinski wychodzi w pierwszym składzie, jak wiadomo, że Płock zagra 3-5-2 i trzeba dobrze wrzucać w pole karne. I poletanowicz by się przydał . Potem zmienia Baen,e na Kiss,a gdzie Płock ma z Baen,a najwięcej problemów…. A Kiss nic swoimi zmianami nie daje drużynie ….Tych absurdów naprawdę z ławki nie widać?..

Patryko 02.05.2025 21:41

Wygląda na to, że za tydzień mecz o miejsce barażowe z Tychami, bo oni po dzisiejszych meczach rzucą się jutro Zniczowi do gardła.

Nie zdziwię się, jeśli po następnej kolejce wylądujemy na 7-mym miejscu i już się z niego nie podniesiemy.

wolfy 02.05.2025 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Savik (Post 1646410)
Co ten Jop odwala? Zwolinski wychodzi w pierwszym składzie, jak wiadomo, że Płock zagra 3-5-2 i trzeba dobrze wrzucać w pole karne. I poletanowicz by się przydał . Potem zmienia Baen,e na Kiss,a gdzie Płock ma z Baen,a najwięcej problemów…. A Kiss nic swoimi zmianami nie daje drużynie ….Tych absurdów naprawdę z ławki nie widać?..

Musiał zagrać Kacperek którym podniecał się Karcz. Że nie nadaje się do środka pola z Igbekeme? Nasz geniusz trenerski ma to w dupie.
Zmiany po 60-tej minucie bo przecież pajac nie przyzna się do błędu.
Zmiana Kissa jak zwykle o kant dupy rozbić.

Stelio 02.05.2025 21:43

Tak jak pisałem, wcześniej. Jeśli przerżniemy ten mecz to nie mamy czego szukać w TOP6. Niech nas Tychy za tydzień pozbawią złudzeń i zrobią mijankę.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl