Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   6. kolejka (zaległa), Górnik Łęczna - Wisła Kraków, 22 października 2024, 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11049)

Karherop 22.10.2024 08:10

Pragmatyzm musi w tym przypadku wygrać i poznając już Jopa jako trenera można podejrzewać że i tutaj tak będzie.

Biedrzycki będzie miał jeszcze możliwość zagrania w tej rundzie w minimum 3 spotkaniach (2 za kartki kolegów + PP). Sztab na pewno go buduje, żeby nie zapętlił się na swoich fatalnych interwencjach.

Maine_Coon 22.10.2024 08:12

2:2 jak w ....e strzelił

sandomingo 22.10.2024 08:14

Nie mam pojęcia dlaczego Biedrzycki miałby dziś zagrać o ile Uryga i Łasicki są dostępni.
Jop podkreśla, że liczy się tylko kolejny mecz i ma tutaj pełną rację.
Jakakolwiek kalkulacja to głupota, jeden czy drugi mogą.doznać kontuzji, zachorowac i nie zagrać z Płockiem.
Tylko tu i teraz się liczy.
Poza tym, w razie W, mamy Kutwę. Zdaniem.niektórych ekspertów z tego forum to materiał na świetnego stopera.

Jagul 22.10.2024 08:18

Kutwa już jest świetnym defensywnym pomocnikiem, więc jak będzie trzeba to i stopera ogarnie.

Patryko 22.10.2024 08:20

Biedrzycki wyjdzie w podstawowym składzie dlatego, że Jop już myśli o Płocku, nawet jeśli temu zaprzeczył podczas konferencji prasowej.

Wychodzimy dziś parą Uryga+Łasicki i obaj dostają żółte kartki. Oznacza to, że w niedzielę, na wicelidera tabeli wychodzimy środkiem obrony Biedrzycki/Kutwa albo Biedrzycki/Jaroch. Mimo wszystko trzeba jakoś tego Biedrzyckiego w zaistniałej sytuacji wykorzystać do rotacji, żeby nie skończyć z rozwalonym środkiem obrony.

Karherop 22.10.2024 08:23

@Patryko

Choć również wg mnie wystawienie Biedrzyckiego ma logiczny sens to jeszcze jest jeden scenariusz:

Wychodzi Łasicki z Biedrzyckim, jeden dostaje żółta, drugi czerwona, wchodzi Uryga i dostaje żółta i tym sposobem na Płock nie ma już żadnego stopera :lol:

Co jak co, ale po Płocku mamy 3 mecze w których na papierze lepiej żeby ktoś pauzował. Tak mówi teoria..

Swoją drogą do autokaru z drużyną pojechał Szot i Kuziemka. Ciekawe czy któryś z nich zaliczy jakieś minuty. Młody w obliczu absencji ma szansę nawet być drugim skrzydłowym na ławce do wejścia.

swiety37 22.10.2024 08:36

Można też zagrać Łasickim z Urygą i jak któryś żółtą złapie to Biedrzycki wchodzi za tego drugiego. Wątpię, że tak Jop będzie kombinował... Prędzej w 1 składzie na dzisiaj wystawi Łasickiego z Biedrzyckim.

Patryko 22.10.2024 08:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1637398)
@Patryko

Wychodzi Łasicki z Biedrzyckim, jeden dostaje żółta, drugi czerwona, wchodzi Uryga i dostaje żółta i tym sposobem na Płock nie ma już żadnego stopera :lol:

No tak, scenariusz czerwonej kartki dla Biedrzyckiego :D Że też o tym zapomniałem....

Adryan 22.10.2024 09:09

Wolałbym już Alana Urygę z Biedrzyckim w wyjściowym składzie, mimo tego, że jest to duet dwóch jeźdźców apokalipsy to jednak przydadzą się centymetry w walkach o górne piłki, a Uryga ma ostatnio mocny ciąg do akcji ofensywnych i może dać sporo przy SFG + przepychać się z napastnikami Łęcznej. Mam wrażenie, że Łasicki nie wykazuje takich skłonności lub robi to mniej umiejętnie.

wolfy 22.10.2024 10:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1637388)
Czy tego chcemy, czy nie, zobaczymy na boisku Biedrzyckiego. Szczytem głupoty byłoby w naszej sytuacji granie dwoma stoperami z trzema żółtymi kartkami. Muszą się chłopaki jakoś umiejętnie wykartkować, żeby absencje nie wypadły w meczach z czubem tabeli.

Też o tym pomyślałem, ale bałem się napisać.
Wy tu liczycie żółte kartki, a Biedrzycki przecież tak się nie ogranicza :>

Jagul 22.10.2024 10:25

A czemu niby to Łasicki ma być oszczędzany? Patrząc na ostatnie mecze to większym zapalnikiem i debilem jest Uryga i to on prędzej złapie żółtko.

wolfy 22.10.2024 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1637406)
A czemu niby to Łasicki ma być oszczędzany? Patrząc na ostatnie mecze to większym zapalnikiem i debilem jest Uryga i to on prędzej złapie żółtko.

Bo ja wiem czy większym? Cały tercet stoperów jest równie udany moim zdaniem.

Adryan 22.10.2024 10:31

Mielibyśmy Colleya zdrowego i byłaby ogromna alternatywa i głębia składu, ile jeden zawodnik potrafi zrobić różnicy pod tym względem, no ale cóż. Mistrz Kazek wolał w 80 minucie przy 6-0 w Wiedniu trzymać go na boisku w ulewie.

Jagul 22.10.2024 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1637407)
Bo ja wiem czy większym? Cały tercet stoperów jest równie udany moim zdaniem.

Dlatego nie widzę sensu oszczędzania kogokolwiek. Wychodzimy Uryga - Łasicki i tyle.
Mamy dziś mecz i grajmy na galowo, a nie ryzykujmy Biedrzyckim, który nie radził sobie na tle Siarki.

Adryan 22.10.2024 10:37

Zdenerwowałem się w robocie jak pomyślałem o tym meczu w Wiedniu, straciliśmy Colleya i 6 bramek i po co to było Moskalowi przy takim wyniku trzymać najlepszych zawodników na boisku, gdzie zaczęło padać i było ogromne ryzyko kontuzji.

Patryko 22.10.2024 10:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adryan (Post 1637409)
Mielibyśmy Colleya zdrowego i byłaby ogromna alternatywa i głębia składu, ile jeden zawodnik potrafi zrobić różnicy pod tym względem, no ale cóż. Mistrz Kazek wolał w 80 minucie przy 6-0 w Wiedniu trzymać go na boisku w ulewie.

Dlatego w przerwie zimowej musimy koniecznie zakontraktować środkowego obrońcę do pierwszego składu, nawet jeśli to miałby być jedyny, zimowy transfer.

Mając w tym momencie 3 stoperów na jako takim poziomie, sami prosimy się o kłopoty. Póki co zdrowie im dopisuje, ale aż mi się słabo robi na myśl, że ktoś z nich mógłby teraz doznać kontuzji, wykluczającej z gry na miesiąc.

Biorąc pod uwagę to, że misja Colley'a w Wiśle się zakończyła (o ile oczywiście nie dostanie nowego kontraktu w lecie), zatrudnienie kolejnego, jakościowego ŚO jest jak najbardziej uzasadnione.

Adryan 22.10.2024 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1637412)
Biorąc pod uwagę to, że misja Colley'a w Wiśle się zakończyła (o ile oczywiście nie dostanie nowego kontraktu w lecie), zatrudnienie kolejnego, jakościowego ŚO jest jak najbardziej uzasadnione.

Wydaje mi się, że Colley będzie miał przedłużony kontrakt, zwolnią się pieniądze za Fazlagicia oraz Sapałę, bo przedłużenie kontraktów z nimi kosztem Colley'a byłoby zbrodnią.

pepe72 22.10.2024 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1637394)
Nie mam pojęcia dlaczego Biedrzycki miałby dziś zagrać o ile Uryga i Łasicki są dostępni.
Jop podkreśla, że liczy się tylko kolejny mecz i ma tutaj pełną rację.
Jakakolwiek kalkulacja to głupota, jeden czy drugi mogą.doznać kontuzji, zachorowac i nie zagrać z Płockiem.
Tylko tu i teraz się liczy.
Poza tym, w razie W, mamy Kutwę. Zdaniem.niektórych ekspertów z tego forum to materiał na świetnego stopera.

W niedzielę gramy z Płockiem, a 3 obrońców ma po 3 żółte kartki.
Trochę duże ryzyko by całą trójkę wystawić na Łęczną.

sandomingo 22.10.2024 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adryan (Post 1637413)
Wydaje mi się, że Colley będzie miał przedłużony kontrakt, zwolnią się pieniądze za Fazlagicia oraz Sapałę, bo przedłużenie kontraktów z nimi kosztem Colley'a byłoby zbrodnią.

Fazlagic ma kontrakt do czerwca 2026, więc należy mu się od Wisły jeszcze około 1,5 mln zlotych.
Także nie tak szybko.

A co do dzisiejszego meczu, to nie czas na jakiekolwiek.kalkulacje.
Niech graja najlepsi.

Karherop 22.10.2024 12:31

Jop kalkulował w meczu z Pogonią Siedlce przed spotkaniem z Termalika więc tym bardziej może dzisiaj przed spotkaniem z Płockiem. Ryzyko jest zawsze, a czy to się opłaci to zobaczymy.

To czy Colley zostanie będzie zależne od zbyt wielu czynników by to wyrokować na 8 miesięcy do przodu. Równie dobrze może sam chcieć odejść, bo markę ma wyrobioną wśród klubów ekstraklasy. Dobrze by było gdyby wrócił do gry jeszcze w tym sezonie.

Patryko 22.10.2024 13:11

Z Colleyem będzie o tyle dobra sytuacja, że tym razem będzie rozgrywany przez Wisłę, a nie Wisła przez niego.

Pamiętacie, jak próbowaliśmy go na siłę wypchnąć z Wisły, bo miał gigantyczny kontrakt i kopał się po czole?

Po roku przerwy od gry w piłkę jego pozycja negocjacyjna będzie bardzo niekorzystna, ze względów zdrowotnych wątpię, żeby połasił się na niego jakiś klub z Ekstraklasy. Jeśli będzie chciał zostać w Wiśle, a Wiśle Colley będzie pasować pod kątem czysto sportowym (niezależnie od ligi, w której przyjdzie jej grać), to zapewne na gorszym kontrakcie, niż do tej pory.

Markus 22.10.2024 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1637336)

Moim zdaniem do zmiany w pierwszej kolejności są właśnie Alfaro i Carbo.

No jakżeby inaczej. :rotfl:

Czasem bawi mnie jak niektórzy nie doceniają znaczenia i wkładu tych zawodników w jakość gry Wisły oraz w realizację taktyki Jopa, nawet jeśli w danym momencie nie znajdują się oni w najwyższej formie.

Jop uparcie ich wystawia, bo są mu potrzebni i realizują powierzone im zadania. Alf to nasz najlepszy w defensywie piłkarz z graczy ofensywnych, wykonujący zawsze ogromną pracę w grze bez piłki, pressingu, paraliżowaniu rozegrania piłki przez rywali i zamykaniu im na to przestrzeni. Jop wie, że żaden inny z naszych obecnych bocznych pomocników nie byłby w stanie robić tego równie dobrze. W dodatku Alf potrafi odpowiednio się ustawić między formacjami przeciwników, umie zgubić krycie, podać prostopadle i odpowiednio dośrodkować z prawej nogi. Słabiutki jest tylko strzałowo.

O Carbo już było pisane tak wiele razy, że nie ma sensu raz wtóry podkreślać jego mocnych stron, którymi robi różnicę i które jak widać już kolejny trener bardzo ceni. :-D

Stelio 22.10.2024 17:52

Tak się złożyło, że ostatnich 2 meczów ligowych nie mogłem obejrzeć na żywo, PP obejrzałem tylko 2 dramatyczną w naszym wykonaniu połowę. Ten mecz jak na razie to największe gówno od meczu z Chrobrym w kwietniu tego roku. Mamy turbo farta, powinnismy przegrywać conajmniej 2:0.

Jedyny plus tego meczu to Letkiewicz, widać, że z chłopaka coś będzie. Reszta po krótkotrwałej chwili uniesienia zrównała do poziomu murawy. Skoro GKŁ ma o wiele lepsze drugie połowy to raczej trzeba się będzie pogodzić ze stratą punktów. Z taką formą w Płocku to się będziemy modlić o najniższy wymiar kary.

Pisałem po meczu z Pogonią, że prawdziwym testem będą te 3 najbliższe mecze, obstawiałem, że 4 pkt to będzie duży sukces. Jak widać niestety chyba wiele się nie pomyliłem.

No chyba, że na drugą polowe wyjdzie zupelnie inna druzyna, ale w takie cuda to ja juz od dawna nie wierze i staram się tonować zapedy do myslenia życzeniowego XD

Cymes 22.10.2024 18:03

Tak jak pisałem zagraliśmy w piątek na pojebanej intensywności. Do tego to nasz 20 mecz w rundzie, czyli w zasadzie jesteśmy w połowie grudnia, do której realnie czeka nas kolejne 7 meczy + runda w PP. Cena za "wspaniałą pucharową przygodę".

Poza tym Stano to nie jest pierwszy lepszy ogór. Przypominam, że prowadząc Płock spuścił Wuje jak gówno w kiblu, a nas razem z nim do tej pojebanej ligi.

Liczę, że w drugiej chłopaki jednak znajdą siły, żeby trochę podkręcić tempo, ale na remis i punkt niespecjalnie się dziś obrażę.

Adryan 22.10.2024 18:23

Takiego napastnika jak Zwoliński nie mieliśmy od czasów Brożka i Genkowa.
Bardzo dobry występ, walczy, stara się, nawet bramkę strzelił ale nie była uznana.

ciacho 22.10.2024 18:31

Alfaro :lol: :lol::lol: Jaka to jest melepeta:lol::lol::lol:

Levis88 22.10.2024 18:56

Festiwal niedokładności i niechlujstwa. I zmiana Gogóła w 96min....

ciacho 22.10.2024 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Levis88 (Post 1637426)
Festiwal niedokładności i niechlujstwa. I zmiana Gogóła w 96min....

Festiwal gów.a, a nie niedokładności i niechlujstwa.

Jagul 22.10.2024 18:59

Uryga 4 żółta w sezonie - co za idiota.

Jaroo1 22.10.2024 19:01

Niestety w jednym meczu prysnęła cała magia Jopa i "nowej" Wisły - oby tylko na chwilę i niech wróci dobra gra.
Typowy dla nas mecz, frajerska gra, jak były okazje to spartolone kapitalnie, rywal cienki, który ostatnio nie umiał wygrać, na nas się przełamuje, oczywiście 1:0 bo po co więcej? Uryga żółta kartka i nie zagra z Płockiem.
Do takich meczów jesteśmy przyzwyczajeni od kilku lat, chujnia po całości.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl