Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   30 kolejka, ŁKS Łódź - Wisła Kraków, 5 maj 2023, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10876)

szym_ek 04.05.2023 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1600562)
Pełny stadion i jedna z najlepszych traw w Polsce to są nasze plusy.

szczególnie, że na finał baraży stadion będzie juz cały otwarty.

tommiyacht 04.05.2023 13:57

kiedys mieliśmy dobra trawe.... teraz to bym polemizował.

pepe72 04.05.2023 15:11

Nie słyszałem narzekań na murawę.
W każdym razie nie chciał bym powtórki meczu w Niepołomicach, co jest możliwe jeśli Puszcza nas wyprzedzi.

sandomingo 04.05.2023 15:17

Trawa a murawa to niekoniecznie to samo��

Wehrmacht 04.05.2023 15:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1600557)
Chłopie, takie koalicji jak WRWE to nigdy nie było i już nie będzie w Polsce. Takze trochę szacunku dla naszych zgód. WRWE!

:lol: :haha:

inspektor erektor 04.05.2023 17:18

Cytat:

Bądź czujny bo jeszcze przegapisz moment pozdrowień, czyli Twojego momentu na gwizdanie na własnych kibiców.

Spoko, na nikogo nie będę gwizdał, bo jestem piknikiem-stoikiem który na stadionie raczej siedzi cicho.

Swoją drogą ciekawa jest historia tej zgody. Została ona zawarta za czasów sharksów, którzy wynosili wtedy w reklamówkach hajs z klubu, na potrzeby ich narkobiznesów. Mimo to, po odcięciu sharksów, zgoda pozostała. To tak jakby Polska po '89 nadal pozostała sojusznikiem Rosji.

pepe72 04.05.2023 17:50

Konferencja prasowa przed meczem:
SZPITAL:
Junca, Mula - rehabilitacja ;(
Starzyński, Uryga, Kuba - za tydzień trening z dużyną
Ondraszek - chory

https://youtu.be/3YZKSa6eeGk

Piknik1906 04.05.2023 18:22

Zamiast lunchu zrobiłem sobie dziś analizę terminarzy drużyn z Top5 (wygląda, że teoretycznie mamy najtrudniejszy).

I wychodzi mi, że nie można pisać, iż interesuje nas tylko zwycięstwo a każdy inny wynik to dramat. Faktem jest, że przy dobrej postawie Ruchu brak wygranej w Łodzi może nas pozbawić realnych szans na 2 miejsce. Ale z kolei 1 punkt za ewentualny remis może być absolutnie kluczowy w walce o trzecie miejsce, które dzięki przewadze własnego stadionu akurat nam może bardzo mocno podnieść szanse w barażach.

Także oczywiście trzeba walczyć o zwycięstwo, ale remis nie będzie ostateczną tragedią.

krysztal 04.05.2023 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piknik1906 (Post 1600583)
Zamiast lunchu zrobiłem sobie dziś analizę terminarzy drużyn z Top5 (wygląda, że teoretycznie mamy najtrudniejszy).

I wychodzi mi, że nie można pisać, iż interesuje nas tylko zwycięstwo a każdy inny wynik to dramat. Faktem jest, że przy dobrej postawie Ruchu brak wygranej w Łodzi może nas pozbawić realnych szans na 2 miejsce. Ale z kolei 1 punkt za ewentualny remis może być absolutnie kluczowy w walce o trzecie miejsce, które dzięki przewadze własnego stadionu akurat nam może bardzo mocno podnieść szanse w barażach.

Także oczywiście trzeba walczyć o zwycięstwo, ale remis nie będzie ostateczną tragedią.

Trzeba było zajrzeć do "statystycznego" przynajmniej byś spokojnie zjadł

pepe72 04.05.2023 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1600585)
Trzeba było zajrzeć do "statystycznego" przynajmniej byś spokojnie zjadł

Zwłaszcza, że robione to jest od kilku tygodni, a w szczególności od porażki z Puszczą. :haha:

Skawa Wadowice 04.05.2023 19:58

Nasi pokazali ze w decydujacych meczach zle graja i zawodza. Jutro przewiduje 3:1 dla lksu. U nich chyba komplet na trybunach bo my przyjezdzamy. Dodatkowy impuls na lodzi zeby jezdzic na dupach

FraMat 04.05.2023 20:41

a Kaziu nie nastawi się ponownie na remis?

wolfy 04.05.2023 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1600591)
a Kaziu nie nastawi się ponownie na remis?

Trener Kazimierz Moskal przy o wiele mniejszych środkach zbudował zespół pewnie zmierzający do bezpośredniego awansu grając ofensywną piłkę w pierwszej lidze pełnej drwali i drużyn skupionych na wszystkim co w normalnych zespołach jest tylko niewielkim elementem - faulach, prowokacjach, murowaniu i kontrze. Nie potrzebował do tego grupy piłkarzy z zarobkami ponad ligę i wszystko wskazuje że po raz kolejny wywalczy pewnie awans.

Nasz trener to na razie nie ma do niego podjazdu a stare resentymenty z czasów kiedy nasz klub powoli tracił na znaczeniu w lidze z czym kibice i właściciel nie mogli się pogodzić - brzmią żenująco. Zwłaszcza że dla jego drużyny remis jest OK, dla nas raczej zmniejsza mocno szanse na bezpośredni awans, a wygranych baraży to ja nie widzę. Moskal zapracował sobie na remis, a być może i przegraną a Sobolewski dołożył spory wkład do kompromitacji jaką była poprzednia runda, z której punktów może nam bardzo mocno zabraknąć. A nawet teraz, z drogimi i bardzo dobrymi piłkarzami jak na razie nic nie gramy jeżeli rywale się nam postawią i zagrają krótko i ostro, a trener Sobolewski absolutnie nic nie jest w stanie z tym zrobić.

Także może trochę pokory w tej sytuacji nie zaszkodzi, bo nie bardzo jest z czym się obnosić. Zwłaszcza że Puszcza i Ruch były jednak nie tak dawno temu.

doktor granat 05.05.2023 05:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wehrmacht (Post 1600574)
:lol: :haha:

Jeszcze można zrobić zgodę z np. Arką i będzie jeszcze ładniejszy skrót- WERWA.

sandomingo 05.05.2023 05:36

W zasadzie nic nie przemawia za naszym zwycięstwem.
Dwóch kluczowych zawodników kontuzjowanych, trzech kolejnych w widocznym dołku formy (Fernandez, Igbekeme, Łasicki)
Do tego dochodzi brak wartościowych zmienników (niech nikogo nienzmyli mecz z najsłabszą w lidze Chojniczanką).
Dodatkowo nasz trener pokazal, ze nie umienzmotywowac druzyny na mecze wyjazdowe z czołówką tabeli.
Jak dla mnie pewne 3:1 i awans dla ŁKS.
Przypomnę, że Puszcza i Ruch też notowały słabsze mecze.przed spotkaniem z nami...

tommiyacht 05.05.2023 08:29

cel na ta kolejke - zeby Ruch nie odskoczył. Niestety dzis sie nie dowiemy przy jakim wyniku byloby to mozliwe. drugiej strony lepiej bo (moze) pilkarze nie pojda w minimalizm ze mozna sobie pozwolic na remis czy cos.

FraMat 05.05.2023 09:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1600592)

Nasz trener to na razie nie ma do niego podjazdu a stare resentymenty z czasów kiedy nasz klub powoli tracił na znaczeniu w lidze z czym kibice i właściciel nie mogli się pogodzić - brzmią żenująco. Zwłaszcza że dla jego drużyny remis jest OK, dla nas raczej zmniejsza mocno szanse na bezpośredni awans, a wygranych baraży to ja nie widzę.
.

Widzisz, pisząc o Kaziku remisie miałem na myśli to, że Moskal może wpaść w pułapkę minimalizmu. Im remis wystarczy, więc grając na remis mogą się przejechać.
Oczywiście, broniąc się i atakując z kontry mogą nam zapodać dwa, trzy gongi i będzie po herbacie.
Zwłaszcza że nasza obrona i w ogóle gra drużyny w defensywie nie dorasta do naszej gry ofensywnej.

aNouc 05.05.2023 10:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1600554)
Dostęp do wideo transmisji z meczu ŁKS Łódź vs Wisła można wykupić pod linkiem:

https://wislakrakow.statscore.com/pl...ventId=4508385

Połowa kasy leci do budżetu Wisły (trzeba dokonać transakcji poprzez wejście w powyższy link).

PS. Mecz w Polsacie Sport (piątek, godz. 20:30)

Przypominajka. Jeżeli w trakcie meczu nie będziesz miał dostępu do telewizyjnego Polsatu, to możesz wykupić transmisje wideo z meczu na urządzenia mobilne za jedyne 10 złotych.

Karherop 05.05.2023 10:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1600600)
Dwóch kluczowych zawodników kontuzjowanych, trzech kolejnych w widocznym dołku formy (Fernandez, Igbekeme, Łasicki)
Do tego dochodzi brak wartościowych zmienników (niech nikogo nienzmyli mecz z najsłabszą w lidze Chojniczanką).
Dodatkowo nasz trener pokazal, ze nie umienzmotywowac druzyny na mecze wyjazdowe z czołówką tabeli.
Przypomnę, że Puszcza i Ruch też notowały słabsze mecze.przed spotkaniem z nami...

Jak to nic? Daleko mi do przesadnego optymizmu, ale..

Kluczowy gracz ŁKSu i kapitan wykartkowany
Z formą paru piłkarzy w ŁKSie jest na bakier (np Kort).
Zmiennicy w ŁKSie niczym widmo jak u nas

I presja w tym meczu będzie równie dużą po stronie ŁKSu co u nas. W końcu gramy z rywalem którym nie powinniśmy czuć się faworytem. Analogii do Ruchu i Puszczy jest tutaj niewiele.

Tak czy siak, każdy wynik jest możliwy. Najbardziej prawdopodobny jest typowy Moskalowy remis.

Arkadiusz.Czerepach 05.05.2023 10:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1600599)
Jeszcze można zrobić zgodę z np. Arką i będzie jeszcze ładniejszy skrót- WERWA.

przy okazji zmienić naszą nazwe na łacińską to i Daniel Obajtek skorzysta, może zwiększy Orlen nakłady :D

El'kabat 05.05.2023 10:50

Ważne, żeby nie przegrać i się nie wykartkować za bardzo przed Brukbetem.. A tych kartek dziś się mocno obawiam - presja spora, nikt nogi odstawiać nie będzie. Zwłaszcza Łasicki i Colley bo z obroną będą już wtedy cyrki..

Greg25 05.05.2023 11:57

To ja pojadę znowu Jurkiem, będzie ciężko coś ugrać, obstawiam niestety wysoką porażkę... Z drugiej strony nie mamy nic do stracenia, wszystko będzie zależało od nastawienia, obyśmy się nie przemotywowali jak na Ruch...

pepe72 05.05.2023 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1600600)

Buki - pierwszy post w tym temacie - są innego zdania. Ciekawe dlaczego.

sandomingo 05.05.2023 13:07

Ja się na bukmacherce nie znam ale ponoć kuszą, żeby stawiać na zdarzenie malo prawdopodobne do realizacji.
Kurs na awans Wisły 1,4 jest absurdalny

masada 05.05.2023 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1600618)
Ja się na bukmacherce nie znam ale ponoć kuszą, żeby stawiać na zdarzenie malo prawdopodobne do realizacji.
Kurs na awans Wisły 1,4 jest absurdalny

U innego bukmachera 1,35 nawet.
No to kurs 3 na zdarzenie przeciwne powinien Ci się wydawać równie absurdalny, czyli wg Ciebie buki to debile - podnieś łatwe pieniądze! :P

sandomingo 05.05.2023 14:18

No postawilem sobie na ŁKs:)

Szneka 05.05.2023 19:29

hymn ŁKS jakby Rodowicz w Opolu benefis miała :D

Revolver 05.05.2023 20:20

Poważne pytanie, bez ironii - czy Biegański kiedykolwiek wyczuł dobrą stronę przy karnym?

ciacho 05.05.2023 20:20

Zmiana Coleya w przerwie. Gość jest już tak posrany, że głowa mała.

Stelio 05.05.2023 20:21

Na razie Wisła prowadzi z ŁKS 2:0 a ŁKS 2:0 wygrywa z Colleyem...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl