Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   19 kolejka, Wisła Kraków - Resovia, 10 luty 2023, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10848)

Jaroo1 07.02.2023 16:35

5 kolejek i będzie wiadomo. Albo będziemy napierdalać i punktować albo będą wygrane fartem jak za Wuja na początku sezonu, albo pogubimy sporo punktów z własnej nieporadności i będzie wiadomo co nas dalej czeka. Jeśli od początku z kolejki na kolejkę nie będzie punktów i co raz lepszej gry to chyba każdy sobie zdaje sprawę jak to się w tej naszej Wiśle, która wygląda jak wygląda ostatnimi laty skończy - a wygląda tak, ze jeśli ma być jakiś zapał i budowa drużyny to tylko od początku rundy/sezonu. Później to zawsze im dalej w las to wyglądało to co raz gorzej - nawet jak sezon się zaczynał ok.

nero 07.02.2023 18:40

Jaki sektory są otwarte? Ile max. może nas teraz wejść na mecz?

ciacho 07.02.2023 18:58

Dolne E i całe C. Nie wiem ile tego jest... z 11 tys?

FraMat 07.02.2023 19:00

Czy miasto wypłaci Wiśle jakąś rekompensatę za brak możliwości sprzedaży biletów lub znacząco obniża opłatę za najem stadionu?

nero 07.02.2023 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1596523)
Dolne E i całe C. Nie wiem ile tego jest... z 11 tys?

Uuu lipnie strasznie.
Trybuna C ma 5800 widzów, a trybuna E w całości ma 8 933 więc pewnie połowa z tego zatem 4500 czyli mniej więcej tak jak napisałeś.
Ciekawe jak to na C będzie wyglądać, czy przypadkiem nie wyjdzie tak, że Ci co siedzą na innych sektorach przyjdą na C, będą chcieli sobie siedzieć i szukać swojego numerowanego miejsca.

aNouc 07.02.2023 23:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1596494)
Jutro (wtorek) od godziny 16:00 rusza sprzedaż biletów na mecz Wisła vs Resovia oraz karnetów na rundę wiosenną. Sprzedaż obejmie wyłącznie trybunę C.

Cennik biletów na mecz Wisła vs Resovia na sektor C:
- Dziecięcy: 10 złotych
- Normalny: 25 złotych
- Ulgowy: 19 złotych

Cennik karnetów na rundę wiosenną na sektor C:
- Dziecięcy: 75 złotych
- Normalny: 185 złotych
- Ulgowy: 140 złotych

bilety.wisla.krakow.pl

- www.instagram.com/wislakrakowsa

Pozostało 1690 wejściówek na mecz Wisła vs Resovia, także - spieszyć się!

Karherop 07.02.2023 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1596510)
W punkt. Pech to można mieć w pojedynczych meczach, nasze problemy na boisku były w 100% powtarzalne i niezależne od przeciwnika i sędziego.
Ba, ja w sparingu z Lask miałem Deja Vu jak nasze asy zaczęły robić rekontrukcję poprzedniej rundy.

Z sędziowania też była rekonstrukcja, ale ostatniej rundy w ekstraklasie.

wolfy 08.02.2023 01:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1596532)
Z sędziowania też była rekonstrukcja, ale ostatniej rundy w ekstraklasie.

Tak źle to nie sędziują u nas, może poza meczem z Piastem za Hybali który był w 100% skręcony, ale tam zawiesili sędziów. Pewnie też o bukmacherkę chodziło.

ciacho 08.02.2023 06:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1596529)
Pozostało 1690 wejściówek na mecz Wisła vs Resovia, także - spieszyć się!

Aha. Czy miejsc jest tylko 8600? Ale bieda.

Marek96 08.02.2023 08:47

Ze skyboxami ~10k . Ciekawi mnie skład jakim wyjdziemy , ale raczej nie obstawiałbym pełnej hiszpanizacji od 1 minuty.

sandomingo 08.02.2023 09:09

Biegański - Jaroch, Łasicki, Moltenis, Junca - Basha, Duda, Fernandez - Młyński, Rodado, Villar.

Karherop 08.02.2023 10:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1596533)
Tak źle to nie sędziują u nas, może poza meczem z Piastem za Hybali który był w 100% skręcony, ale tam zawiesili sędziów. Pewnie też o bukmacherkę chodziło.

Mecz z Lechem gdzie anulowano gola Ondraska przy stanie 1-0.

Książę Palownik 08.02.2023 10:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1596538)
Mecz z Lechem gdzie anulowano gola Ondraska przy stanie 1-0.

Zdaje się, że Colleya (Ondrasek rzekomo faulował). Ale mniejsza o rejestr niezaliczonych bramek... Fakty są takie, że mieliśmy tu i ówdzie pecha, jednakże prawie każda drużyna może mówić o jakimś mniejszym lub większym pechu.

Prawda jest taka, że w ogólnym rozrachunku nasza obecna pozycja jest rezultatem pewnych trwałych, patologicznych procesów toczących zarządzanie Wisłą.

Spójrz na ostatnie ruchy - Wachowiak odchodzi do Stali, transfer definitywny. Kosztował nas 600k PLN. Kto tego gościa obserwował? Kto go zaaprobował (aprobata musiała być mocna skoro tyle pieniędzy na niego wydali).? Jakie konsekwencje poniosła ta osoba?

Nie mówię już o Fazlagiciu, to jest mega wtopa, szczyt szaleństwa.

ciacho 08.02.2023 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marek96 (Post 1596536)
Ze skyboxami ~10k . Ciekawi mnie skład jakim wyjdziemy , ale raczej nie obstawiałbym pełnej hiszpanizacji od 1 minuty.

To ja chyba nie umiem liczyć. Wczoraj wieczorem pozostało ~1700, teraz licznik pokazuje ~7000 sprzedanych. To gdzie tu 10k?

skarabeus 08.02.2023 10:38

A na skyboxa kupisz bilet? Myslenie nie boli .

Karherop 08.02.2023 11:24

@Książe rozprawianie o spadku było już dziesiątki razy i moja konkluzja była zawsze taka sama. Wisła na spadek zasłużyła, ale sam spadek był wypadkową wielu innych, często losowych czynników. My się slizgalismy 2 lata, są zespoły które się ślizgały i 7 lat.

Nikt mi nie powie że na spadek w tamtym sezonie nie zasłużył również Śląsk Wrocław, bo grał większy piach od nas, no ale nie spadł i to już historia.

Te kwoty za Wachowiaka to widzę że są wyższe z każdym kolejnym postem . Poszło na niego 500k, został sprzedany za 100k. Przy kwotach za Fazlagicia to małe piwo. Trochę tak jest że zawsze po wtopach się pyta kto go sprowadził, ale dlaczego nie pytamy kto sprowadził Mahdouiego, Yeboaha czy Lisa? Wisla nie ryzykując nigdy się od dna nie odbije. Dobrze mieć na takie stanowiskach osoby kompetentne, ale jak również widać te najbardziej kompetentne najbardziej zawiodły.

aNouc 08.02.2023 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1596540)
To ja chyba nie umiem liczyć. Wczoraj wieczorem pozostało ~1700, teraz licznik pokazuje ~7000 sprzedanych. To gdzie tu 10k?

Okazało się, że Socios na grafice podało błędne info z tymi 1700 (że tyle zostało), i już ją usunęli. Chyba podliczyli mniejsza liczbę miejsc na stadionie, dostępną dla kibiców.

Tutaj prawidłowy licznik: https://sklep.wisla.krakow.pl/liczni...zon-2022-2023/

PS.

Dostęp do wideo transmisji z meczu Wisła vs Resovia można wykupić pod linkiem:

https://wislakrakow.statscore.com/pl...ventId=4508370

Połowa kasy leci do budżetu klubu (trzeba dokonać transakcji poprzez wejście w powyższy link).

Mecz w Polsacie Sport Extra

KOALIK 08.02.2023 12:55

Wisła od czasów obalenia Cupiała nie miała ani jednej kompetentnej osoby.

aNouc 08.02.2023 13:31

Przygotowania piłkarzy Wisły do meczu z Resovią:

https://www.youtube.com/watch?v=J-iLxg1vcLs

Szneka 08.02.2023 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1596545)
Okazało się, że Socios na grafice podało błędne info z tymi 1700 (że tyle zostało), i już ją usunęli. Chyba podliczyli mniejsza liczbę miejsc na stadionie, dostępną dla kibiców.

PS.

Dostęp do wideo transmisji z meczu Wisła vs Resovia można wykupić pod linkiem:

https://wislakrakow.statscore.com/pl...ventId=4508370

Połowa kasy leci do budżetu klubu (trzeba dokonać transakcji poprzez wejście w powyższy link).

Mecz w Polsacie Sport Extra

Chce kupić bilet ale nie będę na meczu. poczekać do samego końca sprzedaży czy mogę kupić i komuś dać?

ciacho 08.02.2023 16:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1596545)

...

Nic błędnie nie podali i nic nie usunęli. Przed chwilą podali 1375 dostępnych, a licznik pokazuje 7440, więc zgrubsza to co wczoraj.

aNouc 08.02.2023 17:30

Trochę z Markiem namieszaliście i sam się pogubiłem. Czyli jednak jest mniej dostępnych miejsc, niż myśleliśmy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1596551)
Chce kupić bilet ale nie będę na meczu. poczekać do samego końca sprzedaży czy mogę kupić i komuś dać?

Można już kupić i przekazać komuś, instrukcja:

https://www.twitter.com/SociosWisla/...6617931608065?

aNouc 09.02.2023 18:24

Wideo konferencja Radosława Sobolewskiego przed meczem Wisła vs Resovia:

https://www.youtube.com/watch?v=IuUQ6wI0JNg

krysztal 09.02.2023 19:31

Widzę,że Sobola oblazło od Kuby albo Jurka i też już zaczyna być widoczny syndrom oblężonej twierdzy.Mnóstwo osób nieprzychylnych Wiśle Kraków śmie negować zamknięcie sparingu dla niepoznaki nazwanego wspólnym treningiem z Siarką Tarnobrzeg.Mi się wydaje,że kibice zamknięcie sparingu by zrozumieli ale żeby nawet strzelców bramek nie podać i składu to już groteska

Wojtas 09.02.2023 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1596517)
Ja nie mam bladego pojecia :-) Serce mowi ze bedzie, logika, ze skoro Kiko robil transfery, to sa to realne wzmocnienia. Ale ta sama logika podpowiada, ze robiac stale to samo nie mozna oczekiwac innych rezultatow niz wczesniej. A troche robimy to samo (Sobol).

No tak cała nadzieja w Kiko Ramirezie

ze ktos przyjdzie ,posprząta tą stajnie Augiasza i bedzie lepiej.
tylko który to juz raz ??
Wujki,Nowaki i inne tez juz nieobecne ,wykonali tytaniczną pracę i teraz brylują na salonach.
pilkarze oczywiscie standardowo "bedzie awans",no jakos przez poł roku hasło tego sloganu ich nie obowiazywało ,stad miejsce w tabeli jest jakie jest.

tu trzeba skonczyc z mysleniem "no sory zjebałem" ale w koncu zaczać odwracać złą kartę ktorą Wisla trzyma w reku juz dobre kilka lat i to realnie a nie tylko poprzez piekne puste slogany przed rundą.Czy z tej pseudo gry nagle ulepiło sie cos co pozwoli grac w piłe,jakies schematy ,cokolwiek? ja przez cała 1 runde nie zawazylem w naszej grze nic co by bylo swiatełkiem w tunelu do awansu.A mamy za rywali nie Legie czy Lecha,ale tuzów z Gdyni, Niepołomic czy Głogowa.
Czas nas szybko zweryfikuje,nawet juz jutro.

SlawekS 09.02.2023 21:56

Wygrana dwoma golami to obowiązek.
Jak inaczej zbudować dobry nastrój przed wyjazdem do Gdyni?

Drozd 09.02.2023 21:58

Wreszcie jest ciśnienie na awans z każdej strony klubowej układanki. Więc może być nadzieja, że się uda. Dotychczas jeden fachowiec uczył się trudnej ligi, drugi nie chciał wywierać presji więc nadziei być nie mogło...

Liga jest tak przerażająco słaba, że tylko na pewności siebie, mimo indolenta na ławce wygraliśmy kilka pierwszych meczów. Teraz może być to samo, a biorąc pod uwagę, że Sobol nie bredzi już przed meczem jak to robił Brzęczek to tą pewnością możemy wygrywać seryjnie...

Trzecie miejsce i baraże u siebie to minimum. Celem musi być bezpośredni awans...

Marek96 09.02.2023 22:31

30pkt do baraży , 40 do top2 . W top2 nie wierzę musielibyśmy wygrać 14 na 16 co jest kompletnie nierealne w naszym wykonaniu . Po tak tragicznej jesieni baraże będą sukcesem a w nich- No cóż zdarzyć się może wszystko.

wolfy 09.02.2023 23:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1596579)
Widzę,że Sobola oblazło od Kuby albo Jurka i też już zaczyna być widoczny syndrom oblężonej twierdzy.Mnóstwo osób nieprzychylnych Wiśle Kraków śmie negować zamknięcie sparingu dla niepoznaki nazwanego wspólnym treningiem z Siarką Tarnobrzeg.Mi się wydaje,że kibice zamknięcie sparingu by zrozumieli ale żeby nawet strzelców bramek nie podać i składu to już groteska

Miał pretensję do Siarki że się wyłamała. Ktoś mu powinien poluzować gumkę w czapeczce bo ten jego monolog na końcu z którym czekał aż ktoś zapyta o zamknięty sparing (i złośliwie nikt nie zapytał) był żenujący. Źle to się kojarzy, widać że chłop wie że jest na wylocie i szuka wrogów na zewnątrz. Dziennikarze nie są głupi, nie wystawią się na cel jego narracji o ludziach psujących atmosferę wokół klubu (zauważcie, że to nie gówniane wyniki do których się przyczynił są winne, tylko piąta kolumna chcąca zaszkodzić Wiśle) - zniszczą go po porażce.

Sobolewskiego może uratować tylko regularne punktowanie i dobra gra. Fakt że miota się jak pchła na grzebieniu jeszcze przed pierwszym meczem dobrze nie wróży.

ciacho 10.02.2023 06:38

^^ chcesz powiedzieć, że to jego pierd.... było samo z siebie i że nikt nawet go nie "zaatakował" ani nie zadał trudnego pytania?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl