Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   11 kolejka, Wisła Kraków - Ruch Chorzów, 16 wrzesień 2022, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10806)

wolfy 15.09.2022 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1591651)
Powrót naszego bad boya Fernandeza to z pewnością wartość dodana. Przy czym jednocześnie spowoduje przesunięcie Żyry na skrzydło, gdzie traci 80 % swojej wartości.

O ile mogę się zgodzić że Wachowiak i Niewiadomski to raczej podobny poziom (czyli żaden), to z tym że Żyro i Fernandez na rozegraniu to wychodzi na to samo to już pojechałeś :lol: No nie, nie wychodzi, z całym szacunkiem dla Żyro hiszpan potrafi zrobić dosłownie coś z niczego i jest prawdopodobnie najlepszym piłkarzem pierwszej ligi. Także bez przeginania pały...

Liczę na trzy punkty. Na tym etapie jakiekolwiek analizy są chyba bez sensu.

Drozd 15.09.2022 19:26

Znowu przekonywał, że Ruch to bardzo dobry zespół, a my jesteśmy na etapie budowy? Bo nie mam zdrowia słuchać tego ........

Możemy wygrać fartem albo dostać wpi..... jeżeli farta zabraknie, bo grać dzięki ułomnemu trenerzynie to nie potrafimy.

s1mone 15.09.2022 19:31

Niech zgadnę przed kliknięciem w link co wuja powiedział :
- bardzo trudny przeciwnik
- musimy wyjść bardziej skoncentrowani
- będzie trudny mecz
- musimy grać lepiej
- będzie niezwykle trudny mecz
- wraca Fernandez
- Ruch to klasowy przeciwnik, z którym będzie ciężko wygrać
- Przygotowywaliśmy się cały tydzień na to spotkanie, a tak po prawdzie to jakieś 7 dni
- będzie ciężki mecz, z naciskiem na ciężki
- powiedzieliśmy sobie parę męskich słów w szatni po ostatnim meczu
- ogólnie to będzie ciężki mecz.... !

Do tego mój faworyt : *Brzęczek cośtam ujawni w personaliach przedmeczowych, ale nie do końca*. Coś jakby wyciął z gry ACE VENTURA z lat mojej młodości"PRAAAAWIE, ALE NIE DO KOŃCA", "PRAAAAWIE, ALE NIE ZUPEŁNIE" :D:D

Taki trochę ciekawszy Nawałka. OK, klikam i zamieniam się w słuch, zobaczę czy zgadłem :D

wolfy 15.09.2022 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1591681)
Ja oczekuje przewagi nad przeciwnikiem, Ty dominacji.
Kwestia oczekiwań wobec drużyny.
Moje oczekiwania po spadku, wymienieniu prawie całego składu i opieraniu gry na młodzieży nie były wygórowane.
Dobry mecz to nie mecz, w którym kosisz frajera piątką i dominujesz pod każdym względem. To po prostu dobry mecz. Na taki po cichu liczę z Ruchem, choć go nie oczekuje. Może być bardzo różnie.

W punkt.
Odklejka na tym forum jest porażająca, gdyby czytał to ktoś nie znający realiów ligi to pewnie pomyślałby że gramy składem pierwszoligowym który po spadku został wzmocniony na kluczowych pozycjach, a nie nowym zespołem z ograniczonym budżetem łatanym takimi se juniorami.

Dziwi kiedy ludzie z jednej strony krytykujący wszystko oczekują absolutnej dominacji i wszystko poniżej kilkubramkowej wygranej traktują jako kompromitację. Przecież to jest wewnętrznie sprzeczne.

KOALIK 15.09.2022 19:34

Ja tylko czekam, aby ten błazen powiedział, że nie należy wymagać od Wisły zwycięstw w pierwszej lidze i trzeba cieszyć się grą pośród tak wielu wybitnych drużyn, że ogólnie to wielki sukces Jakuba.

Jagul 15.09.2022 19:35

Chłopcy wytrzeźwiejcie, wrócicie rano i wskażcie te osoby, które oczekują wygrywania meczów po 4-0, 5-0 ;) sam ich chętnie wyśmieje (o ile istnieją).
U was widzę odklejka w drugą stronę.

PAWEŁ 15.09.2022 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1591681)
Ja oczekuje przewagi nad przeciwnikiem, Ty dominacji.
Kwestia oczekiwań wobec drużyny.
Moje oczekiwania po spadku, wymienieniu prawie całego składu i opieraniu gry na młodzieży nie były wygórowane.
Dobry mecz to nie mecz, w którym kosisz frajera piątką i dominujesz pod każdym względem. To po prostu dobry mecz. Na taki po cichu liczę z Ruchem, choć go nie oczekuje. Może być bardzo różnie.

Nie oczekuje dominacji tylko mądrego operowania piłką, wyjścia jak po swoje czyli 1-2 gongi i kontrola nad meczem. U nas tego nie ma. Żeby zacząć realizacje tego celu potrzeba trenera a nie trenerskiego błazna .

FraMat 15.09.2022 20:00

A ja oczekuję po prostu minimum piłkarskiego rzemiosła. Żeby obrońcy dobrze się ustawiali, pomocnicy odbierali piłkę i coś kreowali, skrzydłowi z bocznymi obrońcami robili przewagę a napastnicy oddawali celne i groźne strzały.
Trener, żeby wskazał taktykę i nauczył zachowania przy SFG.

Myślicie że kiedyś doczekam się łącznego spełnienia tych warunków? W Wiśle Kraków rzecz jasna?

s1mone 15.09.2022 20:02

Nie przewidziałem, że Brzęczka tak osaczą, że tylko raz odpowie na pytanie o mecz z Ruchem. No ale wiadomo, trudny mecz :D

W sumie jak zwykle mowa trawa i żeby powiedzieć jak najwięcej nie ujawniając prawie nic.

Coś tam personalnie również, ale nie do końca.

Strata czasu na oglądanie :)

Paweł : wiem, jeden, dwa gongi, pełna kontrola a później w mecz może jeszcze jakaś brameczka, a może kolejna, no i jedna na zamknięcie, żeby smutno nie było. Takie 5:0 bez dominacji. Lubię to.

/Edit : Chociaż teraz tak myślę po czasie, że w sumie warto było zobaczyć minę Brzęczka jak mu wk.urw pełzł po twarzy jak mu się teza zawarta w pytaniu nie podobała :D Tak się fajnie zaczerwieniał, nadymał jak rozdymka, cała jego postawa mówi "CO TY ....O PIERDO**SZ?", głośne wypuszczenie powietrza, powtórzenie 2x w myślach - "nie rób oblężonej twierdzy, bo Cię znowu na forach dojadą" i tradycyjna mowa trawa. Całkiem spoks to w sumie było :D:D

Jagul 15.09.2022 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1591692)
A ja oczekuję po prostu minimum piłkarskiego rzemiosła. Żeby obrońcy dobrze się ustawiali, pomocnicy odbierali piłkę i coś kreowali, skrzydłowi z bocznymi obrońcami robili przewagę a napastnicy oddawali celne i groźne strzały.
Trener, żeby wskazał taktykę i nauczył zachowania przy SFG.

Myślicie że kiedyś doczekam się łącznego spełnienia tych warunków? W Wiśle Kraków rzecz jasna?

Panie.. z takimi wymaganiami to na Real Madryt albo inną Barcelonę.

PAWEŁ 15.09.2022 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1591693)
Nie przewidziałem, że Brzęczka tak osaczą, że tylko raz odpowie na pytanie o mecz z Ruchem. No ale wiadomo, trudny mecz :D

W sumie jak zwykle mowa trawa i żeby powiedzieć jak najwięcej nie ujawniając prawie nic.

Coś tam personalnie również, ale nie do końca.

Strata czasu na oglądanie :)

Paweł : wiem, jeden, dwa gongi, pełna kontrola a później w mecz może jeszcze jakaś brameczka, a może kolejna, no i jedna na zamknięcie, żeby smutno nie było. Takie 5:0 bez dominacji. Lubię to.

Mi wystarczy 1 lub 2 brameczki, widząc ze chłopaki wiedzą co maja grac. A wychodzi na to ze to ty chcesz dominacji No Ok tez może być.

Elendil 15.09.2022 20:48

Możliwości są dwie:

- Zagramy chujnie, ale szczęście będzie sprzyjać jak na początku sezonu
- Zagramy chujnie i zasłużenie przegramy

Bardziej ciekawi mnie, co będzie po meczu, zwłaszcza jak nie wygramy po raz kolejny. Czy Nowak ma na tyle silną pozycję, żeby wywalić Brzęczka? Bo każdy widzi, że z nim ekstraklasę zobaczymy tak jak polskie drużyny ligę mistrzów... w telewizji.

Karherop 16.09.2022 07:46

Oczekiwania powinny być aby drużyna się w końcu ogarnęła psychicznie.

To niewiarygodne że przegraliśmy w tym sezonie 4 spotkania, w każdym prowadziliśmy, mieliśmy mocne wejście i całkowicie odcinało nam głowę.

Oczekiwania na dziś:
- wygrana
- koncentracja i konsekwencja w grze
- bez kontuzji
- odmrożenie Hugiego i koniec z tą błazenada, tylko sobie zabieramy atuty na ławce rezerwowych
- że nam Sadlok nie wpakuje bramki
- że największym zagrożeniem dla nas przestaną być (własne) SFG.
- filecik z dorsza na parze

sandomingo 16.09.2022 07:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1591702)

Oczekiwania na dziś:
- wygrana
- koncentracja i konsekwencja w grze
- bez kontuzji
- odmrożenie Hugiego i koniec z tą błazenada, tylko sobie zabieramy atuty na ławce rezerwowych
- że nam Sadlok nie wpakuje bramki

Pewnie i co jeszcze?!

Może pomysł na stałe fragmenty gry?
Albo filecik z dorsza na parze?

Padłeś Kolego ofiarą sukcesu klubu, oj padłeś...

Jagul 16.09.2022 07:54

Jest już gdzieś dostępna lista tych oszołomów, którzy oczekują zwycięstw kilkoma bramkami?
Szukam od rana na forum i nic..

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1591703)

Przy piątku by wjechał jak złoto.

Karherop 16.09.2022 08:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1591703)
Pewnie i co jeszcze?!

Może pomysł na stałe fragmenty gry?

Padłeś Kolego ofiarą sukcesu klubu, oj padłeś...

Oczywiście. Zapomniałem o tym.

nero 16.09.2022 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1591684)
Glory Glory Alleluja czas na taczkach wywiesć WU-JA
Glory Glory Alleluja trzeba WYP-IERD-OLIC GO.

Najlepiej na dwie strony śpiewane ;)

Arkadiusz.Czerepach 16.09.2022 12:27

za skomlikowane

w Rzeszowie śpiewano

glory glory alleluja trzeba wypierodolic wuja

łatwo ogarnąć i wpada w ucho

, niemniejednak dzisiaj czeka nas przekonujące zwyciestwo ;)

Karherop 16.09.2022 13:05

Za chwilę się co innego będzie rymować. W końcu że Skra sami kibice z C zapraszali Wuja pod sektor do skandowania w ramach zwycięstwa.

El'kabat 16.09.2022 14:06

Dawno remisu nie było ;)

Vashut 16.09.2022 14:38

bedzie zwyciestwo, nasz przód zdemoluje obronę Ruchu ale pewnie i coś stracimy.. panowie tam gra Sadlok

Stelio 16.09.2022 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vashut (Post 1591716)
bedzie zwyciestwo, nasz przód zdemoluje obronę Ruchu ale pewnie i coś stracimy.. panowie tam gra Sadlok

Otóż właśnie zgodnie z tradycją, Maciek nam musi dzisiaj zapakować bramę i to jeszcze takie okno z 30 metrów nie do obrony ;)

FraMat 16.09.2022 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1591704)
Jest już gdzieś dostępna lista tych oszołomów, którzy oczekują zwycięstw kilkoma bramkami?

No dobra, sprawię ci przyjemność: wygramy 5:1
A co?

Drużyna jest świetnie przygotowana fizycznie i taktycznie i gotowa na wysokie zwycięstwo.

Patryko 16.09.2022 15:59

Przeczuwam, że zepną się na ten mecz i go wygrają, a Brzęczek dostanie kolejne 3-4 tygodnie spokoju (no przecież wygraliśmy z liderem, czego jeszcze ode mnie chcecie).

2-1 po antyfutbolu z obu stron.

Drozd 16.09.2022 17:40

Jedyna szansa na wygraną to, że załatwią mecz żeby dupę paratrenera ratować.

aNouc 16.09.2022 18:33

Wyjściowa "11" Wisły:

https://www.twitter.com/wislakrakows...27479065022465

s1mone 16.09.2022 18:47

Dość ofensywne zestawienie, napastnik, dwóch skrzydłowych i dwie 10tki, bo zarówno Duda jak i Fernandez mają dość ofensywne usposobienie.

Wachowiak poza kadrą. Kontuzja? Czy może decyzja Wuja?

Jak Plewka znowu sprokuruje bramkę dla przeciwnika to chyba jebnę. No ale piorun chyba nie trafia 3 razy z rzędu w to samo miejsce.... Wolałbym Baltę.

Patryko 16.09.2022 18:49

Kontuzja talentu.
Chyba najmocniejsze w tym momencie zestawienie, jakie Wuja może wysłać do boju. Wypada tylko trzymać kciuki.

Szneka 16.09.2022 19:15

Gdzie jest Qrwa Basha? Znowu L4 ?

s1mone 16.09.2022 19:16

O gorszą formę dwóch piłkarzy zapytali dziennikarze na konferencji, obydwaj poza kadrą meczową.

Przypadek?

;>

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl