Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w 1 lidze (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10508)

Levis88 07.05.2022 21:05

A my ile musimy zdobyć?

Skawa Wadowice 07.05.2022 21:08

Po co usuwac temat? 1 liga pewna mimo matematycznych szans. Brdzie miesiac rozpczy a potem zycie toczy sie dalej. Dzisiaj na trybunach byla miazga. Przyszli ci co im zalezalo i doping prze kurewski o ktorym 70% druzyn w ekstrakklasie w tym nasza sasiadka ktora ma regularne 6 tysiecy moze pomarzyc. Ten mecz pokazal ze my bedziemy zawsze a do ekstraklasy wrocimy wlasnie ze wzgledu na to ze dalej jestesmy marka ktora przyciaga sponsorow i dzieki temu przetrwamy na lajcie w 1 lidze.

Jeszcze bedzie pieknie

Elendil 07.05.2022 21:24

Doping dziś zmiażdżył, ciekawe czy gdyby spadała Legia czy Lech to mieli by na stadionie blisko 20 tysięcy dopingujących do końca kibiców. Chyba raczej rzucających w nich czym popadnie.

Szkoda tylko, że jak kibicowsko to liga mistrzów, tak piłkarsko 1 liga i nic więcej.

Ajax 07.05.2022 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1582803)
Doping dziś zmiażdżył, ciekawe czy gdyby spadała Legia czy Lech to mieli by na stadionie blisko 20 tysięcy dopingujących do końca kibiców. Chyba raczej rzucających w nich czym popadnie.

Szkoda tylko, że jak kibicowsko to liga mistrzów, tak piłkarsko 1 liga i nic więcej.

Lech - zdecydowanie tak, Legia grałaby przy pustych trybunach.

FraMat 07.05.2022 21:44

Obawiam się, że przystępując do rozgrywek w I lidze nasz zarząd znowu je zlekceważy

- "Przecież my jesteśmy Wisła Kraków!!! Awans dokona się automatycznie."

Ajax 07.05.2022 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1582822)
Obawiam się, że przystępując do rozgrywek w I lidze nasz zarząd znowu je zlekceważy

Też się tego obawiam i gdybym miał na coś postawić swoje pieniądze na taki wariant bym postawił.

Blixa 07.05.2022 21:53

Tez mam takie obawy i wydaje mi sie ze powiekszenie ekstraklasy dalo im falszywe poczucie bezpieczenstwa.

Karherop 07.05.2022 23:10

Cytat:

W sumie z tego co gdzieś ostatnio czytałem wypowiedź szanownego prezesa to chyba są świadomi że będą musieli zredukować budżet nawet o 50-70% i w 1 lidze to bajki nie będzie

Zacznijmy od tego że nie będziemy wynajmować całego stadionu tylko max 2 trybuny. Zacznie się cięcie kosztów.

Będzie próba renegocjacji kontraktów zawodników którzy się do czegoś nadają (Frydrych, Poletanovic, Uryga, Colley) - to wcale nie będą łatwe i przyjemne rozmowy. Jak zawodnicy pójdą za rozsądkiem to w klubie zostanie młodzież + Uryga, Kuba i Sadlok od biedy.

W 1 lidze każdy się będzie na nas spinał. W esa tak było, a co dopiero będzie w 1 lidze.

MaLk 07.05.2022 23:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1582879)
W sumie z tego co gdzieś ostatnio czytałem wypowiedź szanownego prezesa to chyba są świadomi że będą musieli zredukować budżet nawet o 50-70% i w 1 lidze to bajki nie będzie

Zacznijmy od tego że nie będziemy wynajmować całego stadionu tylko max 2 trybuny. Zacznie się cięcie kosztów.

Będzie próba renegocjacji kontraktów zawodników którzy się do czegoś nadają (Frydrych, Poletanovic, Uryga, Colley) - to wcale nie będą łatwe i przyjemne rozmowy. Jak zawodnicy pójdą za rozsądkiem to w klubie zostanie młodzież + Uryga, Kuba i Sadlok od biedy.

W 1 lidze każdy się będzie na nas spinał. W esa tak było, a co dopiero będzie w 1 lidze.

No, tak są świadomi, że już miesiąc temu (po trzech kolejnych sezonach walki o utrzymanie) zaczęli sprawdzać ile kluby mają budżetu w I lidze.

Nie no, oczywiście - nie zaczęli sprawdzać ile Wisła może mieć budżetu, jakie może mieć koszty i przychody, kogo zostawić, co można ściąć, a co nie. Zaczęli sprawdzać budżety innych.

Jagul 08.05.2022 07:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1582883)
No, tak są świadomi, że już miesiąc temu (po trzech kolejnych sezonach walki o utrzymanie) zaczęli sprawdzać ile kluby mają budżetu w I lidze.

Nie no, oczywiście - nie zaczęli sprawdzać ile Wisła może mieć budżetu, jakie może mieć koszty i przychody, kogo zostawić, co można ściąć, a co nie. Zaczęli sprawdzać budżety innych.

I tak kluczowy będzie 1 ligowy terminarz.

Arkadiusz.Czerepach 08.05.2022 08:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1582769)
Ja już mam polsat sport

ile kosztuje abonament , czy jest możliwy jakoś bez UPC , albo bez telefonu w plusie ?

s1mone 08.05.2022 10:54

Ja mam jako abonent canala na c+ online kanaly polsat sport premium 1-4. Jest na nich 1 liga? Czy to są inne kanały polsatu?

krysztal 08.05.2022 11:01

Nie. Ja się jeszcze z tym faktem nie pogodziłem. Ciągle jest szansa i to wcale nie tylko matematyczna a realna

krysztal 08.05.2022 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1582946)
Ja mam jako abonent canala na c+ online kanaly polsat sport premium 1-4. Jest na nich 1 liga? Czy to są inne kanały polsatu?

Nie ma. Polsat Sport Extra chyba trzeba mieć

MiroPL 08.05.2022 11:02

Do tej pory nie pokazywali wszystkich meczy w Polsat Sport tylko wybrane.

FraMat 08.05.2022 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MiroPL (Post 1582949)
Do tej pory nie pokazywali wszystkich meczy w Polsat Sport tylko wybrane.

teraz trzeba będzie naciskać na polsat

Jest jeszcze takie coś:
https://polsatboxgo.pl/wideo/sport
https://www.laczynaspilka.pl/aktualn...-do-transmisji

czaro 08.05.2022 11:17

Cytat:

Też się tego obawiam.

Także w przypadku piłkarzy. Nam w pierwszej lidze chyba przydałby się skład takich walczaków i biegaczy. Gruszkowski idealnie pasuje do tego, co mam na myśli. Ktoś ogląda 1. ligę i może potwierdzic?

AS82 08.05.2022 17:51

Najważniejsze żeby w 1 lidze był łatwy terminarz , wtedy awans pewny :rotfl:

marikbeats 08.05.2022 18:06

Wisła nie spadnie bo za dużo kosztowałoby to ekstraklasa. Sezon jest wyreżyserowany tak aby trzymał w napięciu do ostatniej kolejki niczym dobra Hollywoodzka produkcja. Spadną kluby z najmniej opłacalne jeśli chodzi o dochody ekstraklasy. Tyczy się to m.in Łecznej, Termalicy , Stali , Lubina .

czaro 08.05.2022 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marikbeats (Post 1583009)
Wisła nie spadnie bo za dużo kosztowałoby to ekstraklasa. Sezon jest wyreżyserowany tak aby trzymał w napięciu do ostatniej kolejki niczym dobra Hollywoodzka produkcja. Spadną kluby z najmniej opłacalne jeśli chodzi o dochody ekstraklasy. Tyczy się to m.in Łecznej, Termalicy , Stali , Lubina .

Czy przez tego samego reżysera, który nagrywał lądowanie Amerykanów na księżycu?

marikbeats 08.05.2022 19:44

Przez którego tam sobie chcesz . Finał będzie taki jak napisałem .

FraMat 08.05.2022 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marikbeats (Post 1583017)
Przez którego tam sobie chcesz . Finał będzie taki jak napisałem .

trzymam cię za słowo... chociaż w cuda nie wierzę

R33 08.05.2022 20:51

Saragossa, Odense... a ten w cuda nie wierzy. :D

ciastek88 08.05.2022 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1583023)
Saragossa, Odense... a ten w cuda nie wierzy. :D

Nie wziąłeś najważniejszego pod uwagę :P nie było wtedy u nas TRIO

R33 08.05.2022 22:08

No w sumie w zarządzie nie, aczkolwiek myślę, że taki Tomasz Jażdżyński w obu meczach na trybunach był. Jarosław Królewski raczej tylko w jednym. ;)

MiroPL 08.05.2022 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marikbeats (Post 1583009)

Co ty chłopie bredzisz?
To Górnik zakończył z happy end?
ŁKS chyba coś gorzej....

s1mone 08.05.2022 23:00

Dzięki Framat za te linki, bo to może być jedyny sposób na oglądanie naszej gry w przyszłym sezonie.

Na mecze już od dawna nie chodzę niestety, córka za mała jeszcze, żeby ją zainteresować a wybycie z domu na 5h z dojazdem nie wchodzi w grę, bo i tak mało jestem w domu. Za dużo pracuję. Co innego jakbym żonie zafundował urlop od córki, ale na to przyjdzie jeszcze czas jak trochę podrośnie. Może będę miał szansę na powrót do czasów młodości, jakby złapała bakcyla :)

willow 09.05.2022 07:04

Ktoś się orientuje, jak jest skonstruowana umowa z Orlenem? Zostaną z nami przy ewentualnym spadku?

Eternit 09.05.2022 08:04

Jak z umową na użytkowanie stadionu? Płacimy stałą, określoną stawkę miastu? Czy może mamy jakieś pole manewru, że np w wypadku gry w I lidze możemy wynajmować część trybun tak by zejść z kosztów nie tylko za ochronę itp. ale także za pieniądze które musimy płacić miastu.

Karherop 09.05.2022 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1583044)
Jak z umową na użytkowanie stadionu? Płacimy stałą, określoną stawkę miastu? Czy może mamy jakieś pole manewru, że np w wypadku gry w I lidze możemy wynajmować część trybun tak by zejść z kosztów nie tylko za ochronę itp. ale także za pieniądze które musimy płacić miastu.

Garbarnia w 1 lidze wynajmowała tylko jedna trybunę. Na pewno pójdziemy tym tropem. Będą mieli co prawda nie lada zagwostke jakie sektory zostawić ale to już problem gory.

Poza tym wynajmujemy przestrzeń biurowa/sklepowa i to jest także spore obciążenie.

Nie mam co prawda tych danych - ale ktoś wie jakie są premie dla klubów z 1 ligi z tytułu praw telewizyjnych? Z tego co kojarzę w ostatnimi laty z racji słabych wyników dostawaliśmy 8-9 mln.

Coś mi się wydaje że w 1 lidze to nawet nie jest 1/3 tej kwoty dla czołowych klubów

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl