![]() |
A my ile musimy zdobyć?
|
Po co usuwac temat? 1 liga pewna mimo matematycznych szans. Brdzie miesiac rozpczy a potem zycie toczy sie dalej. Dzisiaj na trybunach byla miazga. Przyszli ci co im zalezalo i doping prze kurewski o ktorym 70% druzyn w ekstrakklasie w tym nasza sasiadka ktora ma regularne 6 tysiecy moze pomarzyc. Ten mecz pokazal ze my bedziemy zawsze a do ekstraklasy wrocimy wlasnie ze wzgledu na to ze dalej jestesmy marka ktora przyciaga sponsorow i dzieki temu przetrwamy na lajcie w 1 lidze.
Jeszcze bedzie pieknie |
Doping dziś zmiażdżył, ciekawe czy gdyby spadała Legia czy Lech to mieli by na stadionie blisko 20 tysięcy dopingujących do końca kibiców. Chyba raczej rzucających w nich czym popadnie.
Szkoda tylko, że jak kibicowsko to liga mistrzów, tak piłkarsko 1 liga i nic więcej. |
Cytat:
|
Obawiam się, że przystępując do rozgrywek w I lidze nasz zarząd znowu je zlekceważy
- "Przecież my jesteśmy Wisła Kraków!!! Awans dokona się automatycznie." |
Cytat:
|
Tez mam takie obawy i wydaje mi sie ze powiekszenie ekstraklasy dalo im falszywe poczucie bezpieczenstwa.
|
Cytat:
Zacznijmy od tego że nie będziemy wynajmować całego stadionu tylko max 2 trybuny. Zacznie się cięcie kosztów. Będzie próba renegocjacji kontraktów zawodników którzy się do czegoś nadają (Frydrych, Poletanovic, Uryga, Colley) - to wcale nie będą łatwe i przyjemne rozmowy. Jak zawodnicy pójdą za rozsądkiem to w klubie zostanie młodzież + Uryga, Kuba i Sadlok od biedy. W 1 lidze każdy się będzie na nas spinał. W esa tak było, a co dopiero będzie w 1 lidze. |
Cytat:
Nie no, oczywiście - nie zaczęli sprawdzać ile Wisła może mieć budżetu, jakie może mieć koszty i przychody, kogo zostawić, co można ściąć, a co nie. Zaczęli sprawdzać budżety innych. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja mam jako abonent canala na c+ online kanaly polsat sport premium 1-4. Jest na nich 1 liga? Czy to są inne kanały polsatu?
|
Nie. Ja się jeszcze z tym faktem nie pogodziłem. Ciągle jest szansa i to wcale nie tylko matematyczna a realna
|
Cytat:
|
Do tej pory nie pokazywali wszystkich meczy w Polsat Sport tylko wybrane.
|
Cytat:
Jest jeszcze takie coś: https://polsatboxgo.pl/wideo/sport https://www.laczynaspilka.pl/aktualn...-do-transmisji |
Cytat:
Także w przypadku piłkarzy. Nam w pierwszej lidze chyba przydałby się skład takich walczaków i biegaczy. Gruszkowski idealnie pasuje do tego, co mam na myśli. Ktoś ogląda 1. ligę i może potwierdzic? |
Najważniejsze żeby w 1 lidze był łatwy terminarz , wtedy awans pewny :rotfl:
|
Wisła nie spadnie bo za dużo kosztowałoby to ekstraklasa. Sezon jest wyreżyserowany tak aby trzymał w napięciu do ostatniej kolejki niczym dobra Hollywoodzka produkcja. Spadną kluby z najmniej opłacalne jeśli chodzi o dochody ekstraklasy. Tyczy się to m.in Łecznej, Termalicy , Stali , Lubina .
|
Cytat:
|
Przez którego tam sobie chcesz . Finał będzie taki jak napisałem .
|
Cytat:
|
Saragossa, Odense... a ten w cuda nie wierzy. :D
|
Cytat:
|
No w sumie w zarządzie nie, aczkolwiek myślę, że taki Tomasz Jażdżyński w obu meczach na trybunach był. Jarosław Królewski raczej tylko w jednym. ;)
|
Cytat:
To Górnik zakończył z happy end? ŁKS chyba coś gorzej.... |
Dzięki Framat za te linki, bo to może być jedyny sposób na oglądanie naszej gry w przyszłym sezonie.
Na mecze już od dawna nie chodzę niestety, córka za mała jeszcze, żeby ją zainteresować a wybycie z domu na 5h z dojazdem nie wchodzi w grę, bo i tak mało jestem w domu. Za dużo pracuję. Co innego jakbym żonie zafundował urlop od córki, ale na to przyjdzie jeszcze czas jak trochę podrośnie. Może będę miał szansę na powrót do czasów młodości, jakby złapała bakcyla :) |
Ktoś się orientuje, jak jest skonstruowana umowa z Orlenem? Zostaną z nami przy ewentualnym spadku?
|
Jak z umową na użytkowanie stadionu? Płacimy stałą, określoną stawkę miastu? Czy może mamy jakieś pole manewru, że np w wypadku gry w I lidze możemy wynajmować część trybun tak by zejść z kosztów nie tylko za ochronę itp. ale także za pieniądze które musimy płacić miastu.
|
Cytat:
Poza tym wynajmujemy przestrzeń biurowa/sklepowa i to jest także spore obciążenie. Nie mam co prawda tych danych - ale ktoś wie jakie są premie dla klubów z 1 ligi z tytułu praw telewizyjnych? Z tego co kojarzę w ostatnimi laty z racji słabych wyników dostawaliśmy 8-9 mln. Coś mi się wydaje że w 1 lidze to nawet nie jest 1/3 tej kwoty dla czołowych klubów |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl