Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXIV kolejka] Lechia Gdańsk - Wisła Kraków, 05-03-2022, 20:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10488)

universe 05.03.2022 08:57

Do boju Wiselko, rozjezdzamy ich!:p

buczo85 05.03.2022 14:13

Wygramy 2:0 po dwóch golach Klimenta :D

Patryko 05.03.2022 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo85 (Post 1579798)
Wygramy 2:0 po dwóch golach Klimenta :D

Bramki strzelone z trybun się nie liczą.

MaLk 05.03.2022 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1579799)
Bramki strzelone z trybun się nie liczą.

Co gorsza, nie liczą się też te bramki, które Forbes zaliczał na lotnisku.

Chociaż i tu nie ma pewności, że jakąś zdobył...

wolfy 05.03.2022 16:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1579800)
Co gorsza, nie liczą się też te bramki, które Forbes zaliczał na lotnisku.

Chociaż i tu nie ma pewności, że jakąś zdobył...

Jakby jakąś zdobył to mielibyśmy symulanta z głowy...

For_FuN_ 05.03.2022 19:38

Dzisiaj gładka porażka. Stawiam na 3 : 0 dla gospodarzy.

Szneka 05.03.2022 20:06

odważna decyzja Brzęczka-Szot i Gruszkowski na jednej stronie. Brak Klimenta Żukowa Kuveljicia i Młyńskiego.

Szneka 05.03.2022 20:38

bardzo głupi faul najsłabszego na boisku Hugiego, później Hanousek łamie linię spalonego do tego jakieś bezjajeczne wyjście Biegańskiego............... qrwa nic nie grająca Lechia na prowadzeniu

johny96 05.03.2022 20:47

Duet Szot & Gruszkowski na prawej stronie boiska, to jakaś wyższa szkoła jazdy...

gizmowisla 05.03.2022 20:51

po 1 polowie taka mysl do mnie doszla : KIEDY OSTATNIO JAKAKOLWIEK DRZUYNA W EKSTRAKLASIE ( JEDNEJ Z NAJSLABSZYCH LIG EUROPY) GRALA TAK SLABO , TAK SIE KOMPROMITOWALA I BYLA TAK DRAMATYCZNIE BEZSILNA ???????

AS82 05.03.2022 20:53

Lechia się nawet zbytnio nie spociła a i tak z tymi łajzami wygrywa

Ajax 05.03.2022 20:54

2 celne strzały w jednej połowie widać spory progres :D

ciastek88 05.03.2022 20:54

Dawid JASKÓŁKA Szot.

Kto temu chłopakowi robi krzywdę wmawiając , że jest piłkarzem ?

Dodatkowo piękne wybicie w końcówce 1 połowy przed pole karne Wisły.

Adenalix 05.03.2022 21:03

Lechia wygrywa agresywnością i pressingiem. My na odwrót tak nie potrafimy, więc oni mają zalążki akcji co chwilę po naszych błędach. Jesteśmy względem nich jakby spóźnieni, no i oni cały czas podchodzą na granicy faulu, a u nas przy ich wyprowadzaniu piłki ani strefy ani pressingu.

Książę Palownik 05.03.2022 21:05

Szotowi ktoś robi życiową krzywdę wmawiając mu, że będzie piłkarzem.
Chłop powinien sobie znaleźć jakiś uczciwy zawód i od czasu do czasu po robocie z kolegami na orlika skoczyć.

Szneka 05.03.2022 22:00

Po dzisiejszym meczu można bym delikatniusim optymistą. Mimo, że przegrywaliśmy to na drugą połowę wyszliśmy na pełnej qrwie i gdyby Ondrasek miał lepiej ustawiony celownik załatwilibyśmy Lechię w 60 minucie. A propos Ondraska- napastnik słaby póki co ale ile walki ile zaciętości ile kopa pozytywnego daje naszym. Manu też widać, że będzie z niego pociecha tak jak i z Fernandeza. Hugi po dzisiejszym meczu powinien ze Skvarka i Kliemntem zając miejsca na trybunie i nie wracać stamtąd. Szkoda wyniku bo dziś bardziej straciliśmy 2 pkt niż zdobyliśmy 1.

speedfashion 05.03.2022 22:00

Widac, ze Poletanovic przygotowywal sie z inna druzyna. Widac tez lekki progres. Szkoda tylko, ze nie mamy napastnika, moze skonczyloby sie inaczej.

Skawa Wadowice 05.03.2022 22:00

Ja pirdole wuja ufam tobie. Robimy utrzymanie, gramy coraz lepiej. Wszyscy na mecz z lechem

maxx304 05.03.2022 22:01

Z przebiegu tego meczu ciężko było wywróżyć remis, dlatego szanuję punkt.
Patrząc na nasz zespół, umiejętności do gry kombinacyjnej ma 3-4 zawodników z całego składu.
Reszta nie wie, co ma zrobić z piłką.
Lechia grała o tempo szybciej niż my.
Kilka ciekawych akcji, dobrze że Fernandesowi siadła na lewej.
Manu klocek, ale zastawi się, przytrzyma, jakiś faul/kartkę na nim przeciwnik złapie. Przyda się.
Poletanović też trochę pograł. Może się uda utrzymać.

AS82 05.03.2022 22:01

Kurde gdyby Ondrasek nie zmarnował 2óch setek to można było wygrać ten mecz :-/

Szneka 05.03.2022 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1579818)
Widac, ze Poletanovic przygotowywal sie z inna druzyna. Widac tez lekki progres. Szkoda tylko, ze nie mamy napastnika, moze skonczyloby sie inaczej.

o właśnie zapomniałem. Bardzo dobry mecz Poletanovicia. Gdyby był od początku sezonu śmiem twierdzić że bylibyśmy w górnej połówce tabeli.

ciastek88 05.03.2022 22:02

Ten mecz wlał trochę optymizmu we mnie.

Widać co znaczy trener po ustawieniu , strach pomyśleć jakby ten mecz wyglądał gdyby Gula był wciąż trenerem

Problem niestety wciąż w jakości piłkarzy , taki Dawid Szot czy Starzyński to powinni sobie przemyśleć czy nadają się na piłkarzy...

Elendil 05.03.2022 22:02

Jakbyśmy zrobili kilka dobrych transferów dwa miesiące temu i wtedy t z wymienili trenera na Brzęczka, to o spadek bym się nie martwił. Teraz obawiam się, że może być za późno, no ale trzeba walczyć....

Jak Lechia może być na 4 miejscu z taką grą, to ja nie wiem.

Książę Palownik 05.03.2022 22:02

Szot, Kliment, Skvarka, Hugi, Starzyński, Gruszkowski - przynajmniej tyle wiemy, że oni już nie powinni koszulki Wisły nigdy założyć.

Jak wróci Cisse to z tym Elvisem i Savicem może coś rozruszają ofensywę. Brak niestety napastnika.

Straszliwie nam brakuje prawego obrońcy, który nie dawałby się wrzucać na kołowrotek jak dziecko.

wolfy 05.03.2022 22:03

Po raz pierwszy w tym roku wyglądaliśmy jak profesjonalny zespół piłkarski. Lechia przeważała jakością, my ambicją po stracie gola. No i przede wszystkim - tworzyliśmy sytuacje. Brak napastnika widoczny, ale Ondrasrk przynajmniej bierze udział w meczu.

Poletanović to cichy bohater tego meczu, a Elvis - zupełnie inny zawodnik niż się spodziewałem, ale bardzo się przydał po wejściu. Ubity, silnie trzymający się na nogach, klei piłkę w miejscu i nie sposób mu jej odebrać. Nie sprinter, ale zrobił dobre wrażenie.

Ten mecz daje nadzieję. Nie chodzi o jeden punkt, tylko - zagraliśmy wreszcie na poziomie Ekstraklasy. Bez szału, ale solidnie, nieustępliwie, ambitnie.

FraMat 05.03.2022 22:04

Teraz tylko napastnik*.
Ondrasek odwalił kawał dobrej roboty, chociaż to po rykoszecie na nim zwoliński vel "cieszem sie" trafił przypadkowego gola.
Ondrasek >>>>> Kliment

Najważniejsze w tym meczu, że im nie siadła psychika, a może nawet się podnieść.
Co nie oznacza, że na mecz z Amiką należy wyjść z otwartą przyłbicą.
Mądra gra w destrukcji i jakieś kontry, i możemy liczyć, że wynik z Poznania się nie powtórzy.

______
* Czy ten Turek do nas trafi?

AS82 05.03.2022 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1579826)
a Elvis - zupełnie inny zawodnik niż się spodziewałem, ale bardzo się przydał po wejściu. Ubity, sil ie trzymający się na nogach, klei piłkę w miejscu i nie sposób mu jej odebrać. Nie sprinter, ale zrobił dobre wrażenie.
.

No Elvis przetrzymywał piłkę ,ale w....il mnie 2 razy bo powinien rozciągnąc gre to schodziłdo srodka :-/

FraMat 05.03.2022 22:06

Manu musi dopiero zobaczyć gdzie będzie grał.
Na razie był lekko onieśmielony.
Będzie dobrze.

Patryko 05.03.2022 22:08

Jak zobaczyłem skład i naszą prawą stronę, pomyślałem sobie - ale to będzie rodeo.
Niestety grając z tak słabymi graczami po prawej stronie i napastnikiem, który nadaję się jedynie do fizycznych pojedynków z obrońcami, nie można spodziewać się wygranych.

Dawid Szot niestety nie nadaje się do gry w piłkę na poziomie ekstraklasowym, Gruszkowski daje niewiele więcej.
Jakieś światełko w tunelu widać, oby Lech ich nie rozbił psychicznie.

wolfy 05.03.2022 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1579828)
No Elvis przetrzymywał piłkę ,ale w....il mnie 2 razy bo powinien rozciągnąc gre to schodziłdo srodka :-/

Wydaje mi się że to nie skrzydłowy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl