Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXVI kolejka] Zagłębie Lubin - Wisła Kraków, 21-04-2021, 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10386)

Karherop 21.04.2021 08:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arek95 (Post 1564242)
Gładkie 3:0 i do domu. Nawet jeżeli wszyscy zawodnicy byli by przygotowani na 100% do meczu to jest jakiś kwas, który powoduje, ze co by się nie działo to dostaną w czapę.
Jak dla mnie to na teraz są tylko 2 cele do końca sezonu, na którym powinno wszystkim zależeć:
1. Wygrana w derbach
2. Brak dwucyfrówki z warszawą

Spodziewam się serii porażek jedna za drugą, może ewentualnie jakiś remis wywalczony ale to wszystko. Do końca sezonu dociułamy maksymalnie 3/4 punkty i kończymy sezon na 15 miejscu. W lecie Ewolucja nie REwolucja, pozbyć się szrotu! Polskich starych dziadów, leniwych, obrażalskich i eksperymentów z zza granicy odprawić z kwitem i grać Polakami z ESY i 1-szej ligi oraz z paroma zagranicznymi graczami będącymi wsparciem podstawowej 11. Przykład Warty w tym sezonie lub Rakowa 2 lata temu dobitnie pokazuje, że to nie nazwiska grają.

Jeśli zdobędziemy 3 lub 4 punkty to nie ma szans aby ani Stal, ani PBB nas wyprzedziły. Szczególnie po wczorajszym wyniku PBB. Wylądujemy na minimum 14 miejscu, bo chyba że nas kopacze czymś zaskoczą. Płock i craxa mają dość przyjemny terminarz, więc tutaj bez zdobywania punktów nas po prostu dogonią

LucjuszWielki 21.04.2021 11:21

Jeśli wynik jest już znany przed spotkaniem i brak postawy zawodników też to bardzo proszę o nie wylewanie żali po końcowym gwizdu czy też nawet w trakcie meczu... Wiemy jak się skończy, dlatego proponuje spokój, bo czas na w.... przyjdzie w weekend :/

Karherop 21.04.2021 13:15

Ostatni raz tak na stracenie jechalismy do Poznania w grudniu 2020. Bez Frydrycha, bez Sadloka, obronę tworzył Szot, Klemens, Mehremic, Burliga. Różnica była tylko taka że był Plewka w środku pola.

Dzisiaj tylko zagadka kto w środku obok Sadloka. Obstawiam Kone, choć chciałbym Hoyo.

Narzekania zawsze będą, jeśli piłkarze przejdą obok meczu, jak np po 0-7 to trudno oczekiwać pochwal.
Jak przegrają jak z Piastem czy nawet Lechia to im się upiecze. Derby moga poprawić humor wszystkm i to dość szybko.

czaro 21.04.2021 15:16

Kone zje ich i przemieli jak Iwański pączka!

ciacho 21.04.2021 18:49

Banda frajerów i piłkarskiego drewna bez ambicji. Byle odrobić 90 min pańszczyzny i do domku. Wszyscy wypierdalać.

PS. Jeszcze tylko w....... w derbach i sezon można uznać za zakonczony.

Wojtas 21.04.2021 18:50

Wszysycy spierdalajcie,w dupie was mam,plujecie na ten klub i hańbicie ten klub juz od dluzszego czasu ,jestescie zerami.

Cycu 21.04.2021 18:52

Łatwa kasa była do zarobienia :) Dziękuję, dobranoc.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cycu (Post 1564156)
Jeżeli piłkarze grają na złość trenerowi żeby poleciał (najlepiej sam zrezygnował), zastanawiam się czy grubo nie obstawić na Zagłębie. Przynajmniej będzie łatwa kasa.

Chodzą słuchy, że mobilizacja ma być tylko na Derby (choć to też stoi pod znakiem zapytania), a resztę spotkań odpuszczają, ile w tym prawdy, dowiemy się już w środowy wieczór.

Lucjusz też miał rację.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1564163)
... wynik z góry wiadomy, szatnia zadecydowała tak wszystkie obsrane przecieki niestety mówią.

zapytałem czy przecieki o kwasie w szatni to prawda: odpowiedział mi, że plotki o przewaleniu całości do końca sezony. Tak więc niestety, ale -wierzę w ten kwas i jutrzejszy łomot.

Levis88 21.04.2021 18:52

Dno. To tylko świadczy o was. Jebani statyści.

Mixu 21.04.2021 18:54

#Muremzahybalą

Po sezonie wy.......ić 3/4 składu i grać juniorami. Te ******* nie zasługują by nosić trykoty Wisły.

masada 21.04.2021 18:54

Bez kontuzji, Savić bez kartki, punktów się nie spodziewałem, więc ogólnie jestem zadowolony z meczu.

Spróbujcie przegrać derby patałachy.

Skawa Wadowice 21.04.2021 18:59

No i co wam da zmiana trenera?... bedzie to samo.
Moim zdaniem mecz wyrównany, przegrany w głowach po niespodziewanym gongu na 2:1 i dobiciu 2 minuty pozniej z wolnego.

Gra spoko, ale to pilkarze sa niestety do wymiany. Szkoda ze nas nie stac...

Jaroo1 21.04.2021 19:02

I jak takich miernot nie wyzywać od zer? :D

Elefant 21.04.2021 19:02

Gry na zwolnienie trenera sezon 3.odcinek 4.
Kwintesencją postawa Sadloka przy czwartej bramce.

AS82 21.04.2021 19:03

Lis ty patałachu ,1 bramka to twoja wina i kryminał przy drugiej...

Revolver 21.04.2021 19:06

Czwarta bramka ustawiła mecz :rotfl:

Tak jak pisałem jeszcze przed Wartą - patrząc na terminarz, derby mogą być o utrzymanie. A jeżeli się uda i nic się nie zmieni, to w przyszłym roku Nieciecza i Tychy będą nas lały w Krakowie. Oczywiście po tym, jak wy*ebie nas z Pucharu Polski Unia Janikowo po zaciętym meczu.

speedfashion 21.04.2021 19:06

Do akcji Szoty i Lisa bylismy co najmniej rownorzednym przeciwnikiem. Potem juz chlopcem do bicia. W sumie nic nowego - podobny scenariusz powtarza sie od jakiegos czasu.

Fajnie byloby nie spasc i zobaczyc Wisle budowana na nowych pilkarzach, bo obecni nie widza ani sensu, ani celu - od jakichs trzech lat (z wyjatkiem tego momentu, kiedy grzali ostatnie miejsce).

grzesiek632 21.04.2021 19:07

Mnie w tym meczu (jak i w kilku poprzednich) irytował Szot - jedynym jego atutem jest wiek. Nic więcej, nie potrafi nawet autu wrzucić dobrze.

I chyba mamy też odpowiedź dlaczego na ławce siedzi Szota.

Najlepszy na boisku.. Kone.

Kac 21.04.2021 19:10

zaden trener tu nie pomoze

tylko totalne wietrzenie szatni i wyciecie tego guza do zera

pomeran 21.04.2021 19:10

Szykują się Derby tysiąclecia. Pojedynek godny niedoszłej Superligi.
Dzwonić do Brosza czy przyjdzie po sezonie to z młodymi układać. Nie przedłużać nikogo bo i nie ma po co.

ciacho 21.04.2021 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 1564299)
Mnie w tym meczu (jak i w kilku poprzednich) irytował Szot - jedynym jego atutem jest wiek. Nic więcej, nie potrafi nawet autu wrzucić dobrze.

....

Najlepszy na boisku.. Kone.

A mnie Yeboah. Gość jest kwintesencją piłkarskiej miernoty. Co dotknie to spier....

czaro 21.04.2021 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kac (Post 1564300)
zaden trener tu nie pomoze

tylko totalne wietrzenie szatni i wyciecie tego guza do zera

Nasz pion sportowy już pracuje nad transferami!

maciekkk 21.04.2021 19:16

Do straty gola kuriozum na 2:1, mecz dosyć wyrównany, w pierwszej połowie jakieś 25min wyglądało bardzo dobrze. Później inicjatywę przejęło Zagłębie, mieli kilka sytuacji, próbowaliśmy się odgryzać, ale dogodniejsze sytuację mieli gospodarze. Natomiast gol po złym zagraniu Szoty i fatalnym zachowaniu Lisa, doszczętnie nas złamał....
Wynik fatalny, ale gra do tego gola była na remis.

enzo 21.04.2021 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1564303)
Nasz pion sportowy już pracuje nad transferami!

Strach się bać.

TSWojtas 21.04.2021 19:20

Zostać z doświadczonych powinni i muszą z racji kontraktów :
Frydrych, Adi, Żukow, Kuvelic, Chuca, Yeboach. Reszta dosw łącznie z Lisem won

LucjuszWielki 21.04.2021 19:21

Poziom żenady został wybity na maksymalny poziom...

Niby wszyscy wiedzieli, ale jednak łudzili się, że drużyna zmobilkizuje się. Babol Szota z Lisem i było po zawodach. Przegrywamy 3:1 i w normalnych okolicznościach drużyna przegrywająca starałby się odmienić losy spotkania a tu co? Zagłębie ciśnie.

Zagłębie bez wysiłku i na luzie rozbija nas jak chłopców do bicia za Stolarczyka końcowego i Skowronka.

Przed bramką na 2:1 myślałem, że ten Szota to kosmos ostateczny i pierwszy do odstrzału, to przecież Abramowicz bił go na głowę.

Zagłębie piłka przy nodze robili co chcieli, nie byliśmy w stanie odebrac im piłki, tak jakby była niewidzialna. U nas natomaist piłka pod noga przeszkadza, bilard, przypadkowośc i nabijanie swoich :/

Po remisie 3:3 Stali i brame Maka zacząłem poważnie bać się o utrzymanie. Prędzej stal wygra dwa mecze do końca i jeden zremisuje niż my wygramy jeden...

Tragedia, oby na derbach nie było kompromitacji.

Były szrot Janicki, Niepsuj i Mak sprowadza nas na dno :]

MaLk 21.04.2021 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1564298)
Fajnie byloby nie spasc i zobaczyc Wisle budowana na nowych pilkarzach, bo obecni nie widza ani sensu, ani celu - od jakichs trzech lat (z wyjatkiem tego momentu, kiedy grzali ostatnie miejsce).

Niestety, sezon trzeba dograć tymi, którzy są. I którzy wiedzą, że są na wylocie i nie widzą sensu, ani celu.

TSWojtas 21.04.2021 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1564310)
Niestety, sezon trzeba dograć tymi, którzy są. I którzy wiedzą, że są na wylocie i nie widzą sensu, ani celu.

Skoro tak jest to trener nie wystawia tych piłkarzy do składu i po problemie...

Wojtas 21.04.2021 19:30

Mnie bardziej zwyczajnie boli ze taka Stal czy Podbeskidzie walczą,walczą ,i strzelaja gole,bo CHCĄ

a te k.urwy bez ambciji cały czas chyba liczą ze jest te 7 -8 pkt i nic in mnie grozi to dalej gramy zeby przegrac i wywalic trenera

jak trafi kosa na kamien i ci ludzie doprowadzą do spadku Wisly w tej rundzie to niewiem co trzeba bedzie im zrobic,chyba taki wjazd na trening jaki zapamietaja do konca ich żałosnych żywotów.

MaLk 21.04.2021 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 1564313)
Skoro tak jest to trener nie wystawia tych piłkarzy do składu i po problemie...

Innych wyrzucił w zimie, z tych, co zostali może nie zebrać jedenastki ;)

santiago_1986 21.04.2021 19:37

Poniżej liczba pkt po 26 kolejkach każdego sezonu - delikatnie mówiąc nie wygląda to najlepiej:
2016/17: 37
2017/18: 37
2018/19: 38
2019/20: 31
2020/21: 28
Dla porównania w sezonie 96/97 będąc beniaminkiem zdobyliśmy w 26 kolejkach 34 pkt ...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl