Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXX kolejka] Arka Gdynia - Wisła Kraków, 14 czerwca, godzina 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10299)

Wojtas 14.06.2020 19:26

Było to czego nie było wczesniej

widac ze sie rozpedzamy,dzwigamy sie psychicznie i fizycznie a to bardzo dobre symptomy

jest 5 pkt,w dodatku przy równej liczbie punktów Korona i Arka musza miec + 1 pkt wiecej

Widac ile znaczy Turgeman,piłkarz klucz, miał 2 swietne sytuacje i wygladało to juz inaczej.
Jest dobrze ,statystyki idą w gore.

Wehrmacht 14.06.2020 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nieznajomy (Post 1552435)
Brawo za walkę!! Kondycyjnie też dali radę. Taką Wisłę chciałbym oglądać w każdym meczu... . Przed meczem brałem remis w ciemno, teraz czuje duży niedosyt. Jak na kolejny mecz bez napastnika, było dobrze.

Dzięki za walkę, Wisełko dzięki za walkę

:haha: :haha:

FraMat 14.06.2020 19:43

No...
zdecydowanie dobrze wyglądaliśmy fizycznie, wydolnościowo i szybkościowo,
zdecydowanie dobre czucie piłki,

Gdyby z przodu był klasowy napastnik i choć jeden szybki skrzydłowy...

tomytom 14.06.2020 19:48

Bez porównania do poprzednich męczarni.

Rafałowi B. już dziękujemy.

Trochę lepszego zgrania z przodu i będzie dobrze.

Arek95 14.06.2020 19:51

Boguski, Janicki i Tupta tym meczem tylko potwierdzili, że Ekstraklasa to zbyt wysoki poziom jak dla nich... Za tydzień mam nadzieję, zobaczyć Alona na szpicy, na skrzydle KAŻDEGO choćby i nawet Dawida Szota bez jednej nogi zamiast Boguskiego i Niepsuja na prawej obronie bo Klemenz jak wóz z węglem na boku gdzie dostaje czy to od Kuby, czy Vukana piłkę na dobieg to zabójstwo dla chłopa...

Cycu 14.06.2020 20:32

Szkoda straconych dwóch punktów, Arka słabiutka, spokojnie do ogrania.

Turgeman powinien grać od początku, z wypożyczonego Tupty mamy zagwarantowany jakiś procent za dalszy transfer, ale szkoda gościa na siłę promować kosztem wyników, bo to się nie opłaca.

Może w kontrakcie ma zapisane ile minut musi u nas zagrać i dlatego Skowronek go wystawia?

Barti 14.06.2020 20:35

Zagraliśmy poprawnie i nie odstawialiśmy nogi. Ciężko na dzień dzisiejszy było oczekiwać coś więcej. Było poprawnie i ja to oceniam na solidne 3+.

Książę Palownik 14.06.2020 21:24

Ja jestem z tych, co przed tym meczem remis brali w ciemno.

Generalnie dobry występ, mecz był pod kontrolą Wisły, prezentujemy się coraz lepiej fizycznie i piłkarsko.

Czego zabrakło?
1. Na prawej obronie powinien zagrać ktoś z ciągiem na bramkę, szybszy od Klemenza, który jest dobrym stoperem ale na boku zbyt mało daje w ofensywie.
2. Potrzebujemy kogoś szybkiego na skrzydło.
3. Napastnik. Tupta niewiele daje. Widać było, że Turgeman to jest prawdziwy napastnik: szuka strzału, fajnie gra tyłem do bramki. Oby był gotowy do gry od pierwszej minuty.

Na plus Kuvelijc oraz Hołownia. Mają papiery na granie.

!!IRIVER!! 14.06.2020 21:34

OkLos zabrał to co dał z Rakowem - tam z gry byliśmy dużo gorsi, dziś dużo lepsi. Sumarycznie te 4 pkt z tych 2 meczach to... W sumie było to na co liczyłem przed wznowieniem gier. Pewnie w marcu/kwietniu z rozpędu byśmy ugrali więcej. Dziwna ta runda w erze postpandemicznej :D ŁKS już tylko matematycznie, obstawiam że 1-3 pkt może zdobędą w pozostałych meczach,więc wygrana z nimi to obowiązek. Kluczem jest dobrze zacząć dogrywke co pozwoli szybko załatwić sprawe utrzymania.

krysztal 15.06.2020 10:09

Zaraz się zacznie burza ale czy tylko dla mnie wyglądało to tak że nie chcemy zrobić krzywdy arce?Kuba jakoś dziwnie kiksujący strzały w środek bramki podania za plecy w najprostszej sytuacji...

Garret 15.06.2020 10:23

Dlatego Kuba strzelił w słupek na początku. Tak się umawiali. I Klemenz z rogu też specjalnie celował w bramkarza, nie obok niego.

!!IRIVER!! 15.06.2020 10:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1552465)
Zaraz się zacznie burza ale czy tylko dla mnie wyglądało to tak że nie chcemy zrobić krzywdy arce?Kuba jakoś dziwnie kiksujący strzały w środek bramki podania za plecy w najprostszej sytuacji...

Tak, wszystko szło po myśli Kuby, tylko w meczu z Rakowem nie powiedzieli Janickiemu i Saviceviciowi o swoim planie udupienia klubu. Samemu Kubie po prostu głupio było nie strzelić karnego, więc trafił dla niepoznaki. :help:

El'kabat 15.06.2020 13:17

Pytanie - co z wygasającymi kontraktami 30 czerwca ? Tzn wszystkie wypożyczenia typu Turgeman, Hebert, Tupta itp ?

masada 15.06.2020 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1552465)

Nie zacznie się żadna burza, po prostu bredzisz :haha:

Po zastanowieniu i uspokojeniu emocji stwierdzam, że jestem zadowolony z wyników tej 30 kolejki.
Kolejny punkcik nad Koroną, a to był jednak trudny teren, na którym zazwyczaj dostawaliśmy w cymbał ostatnio, więc nie jest źle.

czaro 15.06.2020 17:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1552471)
Pytanie - co z wygasającymi kontraktami 30 czerwca ? Tzn wszystkie wypożyczenia typu Turgeman, Hebert, Tupta itp ?

Też zastanawiałem się w trakcie meczu, jak się podpisuje/jak podpisano umowy: do końca sezonu czy do końca czerwca.

Toeju 17.06.2020 10:45

Wypożyczenia są do końca czerwca.
W ostatnim wywiadzie Królewski potwierdził, że rozmowy trwają, a dziś na Twiterze SportMałopolska poinformował, że wyjdzie jedna masowa informacja z kim i na ile umowy zostały przedłużone.

serek.c2 17.06.2020 11:38

Zdecydowana większość kontraktów już do końca sezonu przedłużona.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl