![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
https://spidersweb.pl/bizblog/wyniki...ise-krolewski/ Kij ze stratą, ale 3 mln przychodu? |
Ten artykuł już przecież był na tapecie dawno temu, a myślę, że o jego poziomie najlepiej świadczy fakt kilkukrotnego przekręcenia nazwiska Królewski na Królewicz.
To by było na tyle :P |
Oraz odpowiedź Jara:
"Skoro Pan Jakub się włączył, to dopisze dwa zdania od siebie. W tych całych podsumowaniach / tekstach jest już za dużo nieścisłości. Warto się spotkać i je rozwiać jak cywilizowani ludzie. Jeśli Panie Jakubie, ma Pan czas w Vegas lub po Vegas zapraszam na małe DD, wszystko Pan obejrzy, wytłumaczę, chętnie posłucham feedbacku. Stroszymy się jak koguciki, a przeciez nasz rynek polski to nie świat. Do Pana redaktora tekstu już napisałem. PS. Nie mam nic do SWeb(czytam), GB/SM. Prosze nie przypisywać mi żadnych złych intencji. W momencie gdy istniał już Synerise zaprosiłem GB do napisania rozdziału w mojej książce, potem lobbowałem żeby napisał swoją (choć pewnie nie wie i mimo, że dotyczyła naszej wspólnej branży / po prostu uznałem ze był bardziej kompetentny i doświadczony w temacie), jak zaczynał wspierałem go, prowadził zajęcia na AGH, które organizowałem. Jest zdecydowanie lepszym i efektowniejszym na obecną chwile przedsiębiorcą niż ja, dlatego szukam swoich przewag w tech. Zaczynamy być jak politycy, zamiast skupiać się na sobie szukamy wad u innych. Starczy dla wszystkich. Serdecznosci" |
Coś w ogóle dzieje się w temacie? Kiedy oficjalne potwierdzenie? Bo coś cisza... chyba, że coś przegapiłem.
|
Cytat:
Cytat:
Ale 3 miliony obrotu? Dwa warzywniaki w dobrym miejscu zrobią podobny obrót ;) W 2017 roku mieli ponad milion przychodu (jeżeli działają tylko na polskiej spółce). Zatem te 3 miliony wydaja się prawdą. Aby niektórym zobrazować... prawie każdy sklep z butami sieci CCC robi taki obrót. Nie odbierajcie takiego jako atak, niemniej skala biznesu Królewskiego jest mała, nie mówiąc o zysku. |
Oho, zaczyna się.
Dwa warzywniaki xd |
Cytat:
|
nie wiem czy jest sens kwestie dochodowosci Synrise jeszcze raz tlumaczyc ;)
za to chociazby ten tekst https://www.przegladsportowy.pl/pilk...tu-pko/595lkc2 pokazuje ze gość wie o czym mówi |
Takie dyskusje, to chyba z przekonania, że gdy tylko "Trio" stanie się pełnoprawnymi właścicielami spółki, to zaczną z miejsca pompować miliony do budżetu klubu.
|
idealnym połączeniem byłby wczesny Boguś i kasa przez niego pompowana + zarządzanie przez Trio. Oczywiście uwzględniając to, że BC oddałby choć połowę swojej autonomii w decyzyjnośći ;)
|
Myślę, że z naszym potencjałem na sukcesy krajowe wystarczy odpowiednie, racjonalne zarządzanie spółką. A o to - tak mi się wydaje - możemy być spokojni.
|
To owszem. Sęk w tym, ze nie startujemy od zera tylko od minus 20mln :/
|
Cytat:
|
|
mam nadzieje, żę Obidziński poza przekazaniem stanowiska zostanie jeszcze na dłużej, bo szkoda byłoby stracić gościa, który w rok ogarnał 14 baniek długu :/
|
No ja tez wlasnei zaluje Obidzinskiego bo ogarnia i to bardzo.
Oby zostal A tak bardzo dobra wiadomosc i w koncu lecimy ku normalnosci |
No i stało się. Wisła ma wreszcie solidnych właścicieli :)
|
Myślałem, że zostanie na dłużej w projekcie. Szkoda, aczkolwiek należą mu się słowa uznania.
|
Cytat:
|
Lubiłem Obidzińskiego. Widać, że zaangażował się emocjonalnie w to co robił i nie był to dla niego kolejny epizod do CV. Szkoda, że się nie dogadali, choć z tego komunikatu nie wynika, czy Trio nie chciało z nim współpracować, czy sam uznał, że zrobił już swoje i czas na kolejne wyzwania. Nam wypada bardzo serdecznie podziękować za pracę dla naszego Klubu.
Powodzenia Panie Piotrze! PS nie wiem jak rozwija się biznes Królewskiego, ale jakiś czas temu(jeszcze przed pandemią) widziałem sporo ich ogłoszeń o pracę na nofluffjobs z widełkami powyżej 20k miesięcznie. Zwiększają zatrudnienie, więc pewnie mają co robić. |
Brawo, teraz panowie do przodu na przekór nadciagajacym ciezkim czasom.
Dacie rade,jeden za wszytskich ,wszyscy za jednego/. |
Przecież może być tak, że Synerise ma finansowanie i są na etapie badania/wdrażania, jeszcze przed pełnym spieniężeniem pomysłu. Pewnie wtedy nie tyle firma będzie już zarabiać co kupi ich jakiś potentat i dalej będzie rozwijał, a on zarobi sporo na akcjach. I dalej założy za zarobiony szmal kolejne start up-y i będzie "hodował" aż znowu dojrzeją i te które się dobrze rozwinęły sprzeda. I tak w koło Macieju. A patrzenie że teraz nie ma przychodów? Facebook lata nie miał dochodów a teraz to mega gigant na rynku reklamowym.
|
Otwieramy nowy, oby najlepszy rozdział w historii Wisły.
O ile rok temu, w takiej sytuacji powiedziałbym że trio przychodzi na chwilę, tak teraz z całą pewnością - szybko jej się nie pozbędą. Trzeba być optymista, to by tylko pandemia szybko ustąpiła prawdziwemu życiu. |
Na podstawie publikacji prasowych Obidziński robił na mnie dobre wrażenie. Profesjonalisty, ale czującego klimat klubu sportowego - odpowiedniej osoby na trudne finansowo czasy.
Nie wiem, czy było to słuszne wrażenie, ale z tą wiedzą, którą mam, jest mi szkoda, że odchodzi. Nie znam też kulis odejścia prezesa, być może takie były wcześniej ustalenia, ale i tak szkoda. Mimo wszystko większym plusem jest przejęcie klubu przez BJK i jeśli odejście Obidzińskiego ma być tego ceną, to ok. |
No dobra, zmieńmy zatem nieco temat.
Jak wyglądają kompetencje Dawida Błaszczykowskiego, gość 19 lat już nie ma, zatem co ciekawego zrobił w życiu? Ma jakieś doświadczenie? |
na pewno jest pierwszym Dawidem w wynikach googla ;)
ciężko coś od strony zawodowej o nim znaleźć, poza tym że był prawą ręką Kuby :/ |
no właśnie sezon ogórkowy , to trzeba gównoburzy zastępczej poszukać
jakie były kulisy wysiudania żeglarza ? przecież on był człowiekiem tria (?) w tej układance sa vs ts wydawać by się mogło że po odstrzeleniu ts-u jego wpływy wzrosną , a tu pyk |
Nepotyzm, uklady, ukladziki!!! Zaraz trenerem Wisly jeszcze Brzeczek zostanie:D
Powodzenia!!! |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:10. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl