Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXVII kolejka] Piast Gliwice - Wisła Kraków, 30 maja, godz. 17:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10274)

Arkadiusz.Czerepach 11.05.2020 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1551944)
Jako twórca posta sam go możesz edytować...

Garbarnia płaciła za kilka sektorów + zaplecze 20 tys zł na mecz. Pewnie u nas będzie podobna kwota lub nawet mniejsza.

treść posta tak, temat nie

masada 12.05.2020 09:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1551944)
Jako twórca posta sam go możesz edytować...

Garbarnia płaciła za kilka sektorów + zaplecze 20 tys zł na mecz. Pewnie u nas będzie podobna kwota lub nawet mniejsza.

O właśnie! Fajnie, że Garbarnia wynajmowała stadion, a miasto się wtedy zgodziło na tę kwotę. Mam nadzieję, że teraz to będzie poważny argument w ręku dla nas przy negocjacji warunków.

KOMINEK 12.05.2020 12:31

Temat już aktualny, przynajmniej na razie aktualny zobaczymy czy wszystko pójdzie ok i zagramy w tym terminie

1q2 12.05.2020 15:18

Mamy +5 a tu Piast wyjazd i na drugi dzień Legia...słabo to widzę , no ale zobaczymy.Żadnych kontuzji i Wirusów i może damy radę coś ugrać.

KIERO75 13.05.2020 11:50

W dalszym ciągu uważam że stać nas na pierwszą 8!!!

Szneka 13.05.2020 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KIERO75 (Post 1551956)
W dalszym ciągu uważam że stać nas na pierwszą 8!!!

ja tez tak uważam. z którymś z kolegów mam zakład o 10 piwek. z którym?

Szelu_BRW 13.05.2020 12:46

Panowie, zaczekajmy z tą pierwszą 8. Trzeba to wziąć na chłodno. Zagramy pierwszy mecz, zobaczymy jak przygotowani jesteśmy my, jak reszta ligi i wtedy będzie można zacząć jakąś dyskusje

El'kabat 14.05.2020 08:42

Na dobry początek standardowo nikt nie chce przegrać - 2:2 ;)

Karherop 15.05.2020 08:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1551959)
Na dobry początek standardowo nikt nie chce przegrać - 2:2 ;)

Jak nikt nie chce przegrać to raczej 0-0 ;)

Nie spodziewam się gradu goli. Raczej niskiego tempa spotkania i mało składnej gry.

Największy plus to wyleczeni kontuzjowani. Jesli gra zaskoczy to spokojnie mamy szansę na wygrana

Konrad. 15.05.2020 10:48

A ja zupełnie na odwrót - uważam, że piłkarze są tak spragnieni gry, że będzie wysokie tempo i wysokie wyniki w pierwszych kolejkach...

Jeden punkcik w kontekście walki o utrzymanie wiele nam nie daje. W tych ostatnich czterech kolejkach trzeba iść na całość i walczyć o zwycięstwo - a nóż wyniki się pod nas ułożą.

Wiktor_KRK 15.05.2020 11:28

Nie jestem przekonany co do spragnienia gry piłkarzy. O tempo meczów martwię się bardzo.

kbr 19.05.2020 11:28

Tez mi się wydaje, że tempo będzie słabe i gra nie będzie się kleiła każdej z drużyn. Ale to akurat może nam pomóc. Przed przerwą bardzo bałem się tego meczu, widać było, że Piast jest mocny. A teraz u nich tez będzie ciężko z formą, dlatego jest nawet szansa na zwycięstwo. Myślę, że może to być podobne spotkanie do tego z Zagłębiem w Lubinie. Musimy grać uważnie w obronie i czekać cierpliwie na swoje szanse.

Pulpet 21.05.2020 10:00

A ja uważam jeszcze inaczej :)
O tzw przygotowaniu fizycznym do sezonu można zapomnieć. Wszyscy startują z tego samego rozleniwionego poziomu, więc wartości nabiorą indywidualne umiejętności piłkarzy.
Moim zdaniem mamy bardzo dobrych piłkarzy więc - może oprócz Legii i Lecha - dlaczego mamy nie patrzeć z optymizmem na resztę sezonu?

Tantal 23.05.2020 17:25

nadrobić 6 punktów w 4 meczach gdy gra się z liderem i wiceliderem? I minąć 5 innych zespołów? Nie no, zejdźmy na ziemię. Musielibyśmy wygrać wszystko jak leci i jeszcze liczyć na to, że nie zagra powyżej normy nikt z Jagi, Rakowa i Płocka. Raczej science fiction.

Też liczę na to że początkowy brak formy wszyscy nadrobią "chcicą". Ponad dwa miesiące przerwy, głód gał będzie duży. Tu nawet nie chodzi o to, czy tempo będzie podobne do tego sprzed lockdownu, ale to, że nikt nie przejdzie obok meczu. I Pulpet może mieć rację - oby pomogła bardziej piłkarska jakość a nie wybieganie. Wtedy też będziemy mieć większe szanse.

Arek95 28.05.2020 18:22

Troszeczkę odświeżając temat takie pytanie z mojej strony.
Jak wygląda obecnie sytuacja kadrowa? Na zdjęciach z treningów w Arłamowie widać Turgemana, Drzazgę czy Tuptę trenujących z drużyną. Ktoś ma info czy wszyscy są zdrowi? Jakieś urazy drobne? Jak w ogóle wygląda kadra na sobotni mecz?

piotek 28.05.2020 21:53

Ponoć Turgeman dopiero na Legię

pawlozm 29.05.2020 05:39

Turgeman faktycznie bardzo dawno nie grał, nie wierzę, że w Gliwicach zagra (może z ławki?)
Na 90 % Tupta wyjdzie w podstawowym składzie. Choć będę miło zaskoczony jeśli Alon wyjdzie w podstawie.
Olek Buksa zakładam, że będzie szykowany na wejścia z ławki, oby dostawał minimum te 25 minut w meczach to będzie ekstra. Jest jeszcze Brożek, jednak przy zdrowych Turgemanie, Tupcie i Buksie jest on chyba jednak czwartym wyborem.
Obstawiam 11 na Piasta tak:
Buchalik - Burliga, Janicki, Hebert, Sadlok - Błaszczykowski, Vukan, Basha, Żukow, Wojtkowski - Tupta.

Kwestia czy Basha po urazie kostki jest w 100% zdolny. Jeśli nie to możę wskoczyć do 11 Chuca, Silva czy Mak (wtedy Wojo do środka). Chociaż wtedy Vukan musiałby zagrać cofniętego, a jednak lepiej jak gra wyżej a z tyłu zabezpiecza go Żukow i Basha więc może Kuveljic za Bashe?

Myślę, że jedyną niewiadomą to czy Basha zagra i kto ewentualnie za niego oraz kto na szpicy.

grogoriogreg 29.05.2020 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawlozm (Post 1552039)
Turgeman faktycznie bardzo dawno nie grał, nie wierzę, że w Gliwicach zagra (może z ławki?)
Na 90 % Tupta wyjdzie w podstawowym składzie. Choć będę miło zaskoczony jeśli Alon wyjdzie w podstawie.
Olek Buksa zakładam, że będzie szykowany na wejścia z ławki, oby dostawał minimum te 25 minut w meczach to będzie ekstra. Jest jeszcze Brożek, jednak przy zdrowych Turgemanie, Tupcie i Buksie jest on chyba jednak czwartym wyborem.
Obstawiam 11 na Piasta tak:
Buchalik - Burliga, Janicki, Hebert, Sadlok - Błaszczykowski, Vukan, Basha, Żukow, Wojtkowski - Tupta.

Kwestia czy Basha po urazie kostki jest w 100% zdolny. Jeśli nie to możę wskoczyć do 11 Chuca, Silva czy Mak (wtedy Wojo do środka). Chociaż wtedy Vukan musiałby zagrać cofniętego, a jednak lepiej jak gra wyżej a z tyłu zabezpiecza go Żukow i Basha więc może Kuveljic za Bashe?

Myślę, że jedyną niewiadomą to czy Basha zagra i kto ewentualnie za niego oraz kto na szpicy.

Klemenz, jeśli tylko nie ma urazu, to na 100% wyjdzie w podstawowym składzie, bo jest naszym najlepszym obrońcą.

gizmowisla 29.05.2020 10:50

Jaki Tupta do cholery, jesli Pawel jest zdrowy to ma grac a nie jakies chwilowe przecietniaki, ewentualnie Olek

sndr 29.05.2020 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 1552043)
Klemenz, jeśli tylko nie ma urazu, to na 100% wyjdzie w podstawowym składzie, bo jest naszym najlepszym obrońcą.

Nie wyjdzie, bo pauzuje w związku z 8 żółtą kartką.

pawlozm 29.05.2020 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1552044)
Jaki Tupta do cholery, jesli Pawel jest zdrowy to ma grac a nie jakies chwilowe przecietniaki, ewentualnie Olek

Brożek swój ostatni mecz zagrał.... 19.12.2019r. Choćby nawet uraz miał już w 100% wyleczony to nie wierzę, że wyjdzie w podstawowym. Zwłaszcza, że jest Tupta, Turgeman, Buksa

Toeju 29.05.2020 14:49

Mówi się o tym, że kluby nie informują o urazach, których jest podobno sporo.
Zakładając, że informacja o Alonie jest potwierdzona, to chciałbym zobaczyć taki skład.

Buchalik - Sadlok Janicki Hebert Burliga - Kuveljić Zhukov Vukan - Wojo Kuba - Tupta

Matios98 29.05.2020 15:03

Ja obstawiam jednak, że młodzieżowcem na piasta będzie Hołownia, z tej prostej przyczyny, że Sadlok jest zagrożony pauzą i jeśli się wykartkuje, a Hołownia oczywiście przeciwko legii zagrać ne będzie mógł to zostaniemy z dziurą na lewej obronie na mecz z warszawką.

For_FuN_ 29.05.2020 16:31

Konkretny sprawdzian. W Gliwicach jest mocna napinka na gonienie Legii i w tym meczu zakładają tylko 3 punkty. Byłbym zadowolony z remisu.

Arkadiusz.Czerepach 30.05.2020 07:02

to dziś to dziś to dziś to dziś to dziś to dziś to dziś

:tsw_wisla_flaga: :tsw_wisla_flaga: :tsw_wisla_flaga: :tsw_wisla_flaga:

Levis88 30.05.2020 17:16

Nasi posrani już przed meczem.

Cycu 30.05.2020 17:16

Szkoda było wracać...

https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/co...GZR0gqKnvH.jpg

Basha, Zhukov, największy zjazd formy, Janicki, Burliga jak zawsze...

ślimak 30.05.2020 17:22

Zhukow przepaść... A Vukan miał chyba trzymiesięczne Hajla Bajla.

FraMat 30.05.2020 17:27

Jak na razie kiepsko.
Piast gra w piłkę nożną, my wyszliśmy na trening.
Janicki dwa wielbłądy w pierwszej minucie, potem nie lepiej.
Sadlok same złe wybory.
Burliga, niestety drewniany.
Nasz środek pola jeszcze nie został uprzedzony, że dzisiaj to nie sparing, ale gra na poważnie.
I połowa to przepaść między tymi dwiema drużynami.

Skowronek: jakieś dziwne ustawienie przy wyprowadzaniu piłki - cała obrona idzie do przodu, a wyprowadzają Basha i Zukow, bez zabezpieczenia. Przez to po stracie autostrada do bramki dla Piasta, a po ewentualnym wyprowadzeniu piłki nie ma środka pola do rozgrywania.

Chyba się napiję

ciacho 30.05.2020 18:06

Z taką gra to zaraz znów wylądujemy na miejscu spadkowym

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl