![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Temat już aktualny, przynajmniej na razie aktualny zobaczymy czy wszystko pójdzie ok i zagramy w tym terminie
|
Mamy +5 a tu Piast wyjazd i na drugi dzień Legia...słabo to widzę , no ale zobaczymy.Żadnych kontuzji i Wirusów i może damy radę coś ugrać.
|
W dalszym ciągu uważam że stać nas na pierwszą 8!!!
|
Cytat:
|
Panowie, zaczekajmy z tą pierwszą 8. Trzeba to wziąć na chłodno. Zagramy pierwszy mecz, zobaczymy jak przygotowani jesteśmy my, jak reszta ligi i wtedy będzie można zacząć jakąś dyskusje
|
Na dobry początek standardowo nikt nie chce przegrać - 2:2 ;)
|
Cytat:
Nie spodziewam się gradu goli. Raczej niskiego tempa spotkania i mało składnej gry. Największy plus to wyleczeni kontuzjowani. Jesli gra zaskoczy to spokojnie mamy szansę na wygrana |
A ja zupełnie na odwrót - uważam, że piłkarze są tak spragnieni gry, że będzie wysokie tempo i wysokie wyniki w pierwszych kolejkach...
Jeden punkcik w kontekście walki o utrzymanie wiele nam nie daje. W tych ostatnich czterech kolejkach trzeba iść na całość i walczyć o zwycięstwo - a nóż wyniki się pod nas ułożą. |
Nie jestem przekonany co do spragnienia gry piłkarzy. O tempo meczów martwię się bardzo.
|
Tez mi się wydaje, że tempo będzie słabe i gra nie będzie się kleiła każdej z drużyn. Ale to akurat może nam pomóc. Przed przerwą bardzo bałem się tego meczu, widać było, że Piast jest mocny. A teraz u nich tez będzie ciężko z formą, dlatego jest nawet szansa na zwycięstwo. Myślę, że może to być podobne spotkanie do tego z Zagłębiem w Lubinie. Musimy grać uważnie w obronie i czekać cierpliwie na swoje szanse.
|
A ja uważam jeszcze inaczej :)
O tzw przygotowaniu fizycznym do sezonu można zapomnieć. Wszyscy startują z tego samego rozleniwionego poziomu, więc wartości nabiorą indywidualne umiejętności piłkarzy. Moim zdaniem mamy bardzo dobrych piłkarzy więc - może oprócz Legii i Lecha - dlaczego mamy nie patrzeć z optymizmem na resztę sezonu? |
nadrobić 6 punktów w 4 meczach gdy gra się z liderem i wiceliderem? I minąć 5 innych zespołów? Nie no, zejdźmy na ziemię. Musielibyśmy wygrać wszystko jak leci i jeszcze liczyć na to, że nie zagra powyżej normy nikt z Jagi, Rakowa i Płocka. Raczej science fiction.
Też liczę na to że początkowy brak formy wszyscy nadrobią "chcicą". Ponad dwa miesiące przerwy, głód gał będzie duży. Tu nawet nie chodzi o to, czy tempo będzie podobne do tego sprzed lockdownu, ale to, że nikt nie przejdzie obok meczu. I Pulpet może mieć rację - oby pomogła bardziej piłkarska jakość a nie wybieganie. Wtedy też będziemy mieć większe szanse. |
Troszeczkę odświeżając temat takie pytanie z mojej strony.
Jak wygląda obecnie sytuacja kadrowa? Na zdjęciach z treningów w Arłamowie widać Turgemana, Drzazgę czy Tuptę trenujących z drużyną. Ktoś ma info czy wszyscy są zdrowi? Jakieś urazy drobne? Jak w ogóle wygląda kadra na sobotni mecz? |
Ponoć Turgeman dopiero na Legię
|
Turgeman faktycznie bardzo dawno nie grał, nie wierzę, że w Gliwicach zagra (może z ławki?)
Na 90 % Tupta wyjdzie w podstawowym składzie. Choć będę miło zaskoczony jeśli Alon wyjdzie w podstawie. Olek Buksa zakładam, że będzie szykowany na wejścia z ławki, oby dostawał minimum te 25 minut w meczach to będzie ekstra. Jest jeszcze Brożek, jednak przy zdrowych Turgemanie, Tupcie i Buksie jest on chyba jednak czwartym wyborem. Obstawiam 11 na Piasta tak: Buchalik - Burliga, Janicki, Hebert, Sadlok - Błaszczykowski, Vukan, Basha, Żukow, Wojtkowski - Tupta. Kwestia czy Basha po urazie kostki jest w 100% zdolny. Jeśli nie to możę wskoczyć do 11 Chuca, Silva czy Mak (wtedy Wojo do środka). Chociaż wtedy Vukan musiałby zagrać cofniętego, a jednak lepiej jak gra wyżej a z tyłu zabezpiecza go Żukow i Basha więc może Kuveljic za Bashe? Myślę, że jedyną niewiadomą to czy Basha zagra i kto ewentualnie za niego oraz kto na szpicy. |
Cytat:
|
Jaki Tupta do cholery, jesli Pawel jest zdrowy to ma grac a nie jakies chwilowe przecietniaki, ewentualnie Olek
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mówi się o tym, że kluby nie informują o urazach, których jest podobno sporo.
Zakładając, że informacja o Alonie jest potwierdzona, to chciałbym zobaczyć taki skład. Buchalik - Sadlok Janicki Hebert Burliga - Kuveljić Zhukov Vukan - Wojo Kuba - Tupta |
Ja obstawiam jednak, że młodzieżowcem na piasta będzie Hołownia, z tej prostej przyczyny, że Sadlok jest zagrożony pauzą i jeśli się wykartkuje, a Hołownia oczywiście przeciwko legii zagrać ne będzie mógł to zostaniemy z dziurą na lewej obronie na mecz z warszawką.
|
Konkretny sprawdzian. W Gliwicach jest mocna napinka na gonienie Legii i w tym meczu zakładają tylko 3 punkty. Byłbym zadowolony z remisu.
|
to dziś to dziś to dziś to dziś to dziś to dziś to dziś
:tsw_wisla_flaga: :tsw_wisla_flaga: :tsw_wisla_flaga: :tsw_wisla_flaga: |
Nasi posrani już przed meczem.
|
Szkoda było wracać...
https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/co...GZR0gqKnvH.jpg Basha, Zhukov, największy zjazd formy, Janicki, Burliga jak zawsze... |
Zhukow przepaść... A Vukan miał chyba trzymiesięczne Hajla Bajla.
|
Jak na razie kiepsko.
Piast gra w piłkę nożną, my wyszliśmy na trening. Janicki dwa wielbłądy w pierwszej minucie, potem nie lepiej. Sadlok same złe wybory. Burliga, niestety drewniany. Nasz środek pola jeszcze nie został uprzedzony, że dzisiaj to nie sparing, ale gra na poważnie. I połowa to przepaść między tymi dwiema drużynami. Skowronek: jakieś dziwne ustawienie przy wyprowadzaniu piłki - cała obrona idzie do przodu, a wyprowadzają Basha i Zukow, bez zabezpieczenia. Przez to po stracie autostrada do bramki dla Piasta, a po ewentualnym wyprowadzeniu piłki nie ma środka pola do rozgrywania. Chyba się napiję |
Z taką gra to zaraz znów wylądujemy na miejscu spadkowym
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl