Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXI kolejka] Wisła Kraków - Jagiellonia Białystok, 08-02-2020, 20:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10256)

El'kabat 02.02.2020 00:28

Według mnie, to realnie będzie pewnie ze 12 koła max. Sporo osób na feriach z dzieciakami ( to w temacie pisania o wymówkach - sry, ale ludzie też mają swoje życie ) ;)

Każdy wynik jest możliwy - ale aż prosi się, żeby zacząć od 3pkt i pozytywnie wejść w rundę.

guardian_angel 02.02.2020 14:50

Czemu wszyscy z miejsca Heberta wystawiają do pierwszej 11tki? Aż tak dobrze prezentował się w sparingach?

Matios98 02.02.2020 14:58

Strzelił dwie bramki w sparingach, wiec chyba nieźle sobie radził, z resztą główny powód jest taki, że alternatywą jest Janicki...

wolfy 02.02.2020 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez guardian_angel (Post 1549732)
Czemu wszyscy z miejsca Heberta wystawiają do pierwszej 11tki? Aż tak dobrze prezentował się w sparingach?

Jest bezpieczniejszą opcją niż Janicki. Nie żeby to był jakiś wyczyn, 3/4 stoperów w Ekstraklasie tak ma.

Karherop 02.02.2020 15:43

Cytat:

Skład na Dinamo mniej więcej sugerował kto wygrał rywalizację na kluczowych pozycjach.

guardian_angel 02.02.2020 17:09

Mimo wszystko jakoś wątpię, żebyśmy zobaczyli zmiany w stosunku do ostatnich meczów. Niestety trzeba będzie zaczekać na jakieś jeszcze jedno boskie zagranie Janickiego ;)

Tak sobie myślę, że przepis z młodzieżowcem może mocno skomplikować sprawę, jeśli np Savicevic by po przerwie wrócił do swojej dawnej formy, a Żukow okazałby się kozakiem... Bo wtedy wypada Pawłowski, a na skrzydle dużo lepiej mieć Maka niż Wojtkowskiego.

No ale takie problemy to w sumie fajnie by było mieć :-D

wolfy 02.02.2020 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez guardian_angel (Post 1549737)
Mimo wszystko jakoś wątpię, żebyśmy zobaczyli zmiany w stosunku do ostatnich meczów. Niestety trzeba będzie zaczekać na jakieś jeszcze jedno boskie zagranie Janickiego ;)

Tak sobie myślę, że przepis z młodzieżowcem może mocno skomplikować sprawę, jeśli np Savicevic by po przerwie wrócił do swojej dawnej formy, a Żukow okazałby się kozakiem... Bo wtedy wypada Pawłowski, a na skrzydle dużo lepiej mieć Maka niż Wojtkowskiego.

No ale takie problemy to w sumie fajnie by było mieć :-D

Zobaczymy. Stawiam na ławę dla Janickiego.

pawlozm 03.02.2020 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1549738)
Zobaczymy. Stawiam na ławę dla Janickiego.

Ława dla Janickiego jest więcej niż pewna. Po to został sprowadzony Hebert i tu nie widze innej opcji jak dwójka Klemenz - Hebert na środku obrony.
Wg mnie jedyna kwestia niewiadoma to kto zagra jako młodzieżowiec, a co za tym idzie jak będzie zestawiona pomoc.
Jeśli Pawłowski, to obok niego Basha i Vukan a na skrzydłach Mak i Kuba.
Jęśli Wojo to na środku Basha, Vukan i do nich Żukow lub Chuca, a skrzydła KUBA u Wojo.
A może Buksa wyjdzie w podstawie zamiast Brożka?? Wtedy W pomocy może grać zarówno Mak na skrzydle jak i w środku nie musi być wystawiany Pawłowski. Oby trenerzy wybrali OPTYMALNIE na ten moment i w sobotę 3 punkty !

Stelio 03.02.2020 11:13

Jedyne co mnie martwi to olanie priorytetu czyli napastnika... ciekawy jestem ile nam się tak uda pociągnąć. Niemniej, liczę po cichu na wygraną z Jagillonią, pamiętajcie, że wciąż jesteśmy przedostatnią drużyną w lidze i nie ma co się podpalać, a ze sparingami jest tak, że jak się w nich wygrywa to jest hurraoptymizm a jak przegrywa to lecą teksty o tym, że "to tylko spraing, testujemy i sprawdzamy" ;)

Matios98 03.02.2020 11:41

Skoro chciano Cabrerze dać gruby kontrakt, to raczej tematu nie olano i zarząd jest zdeterminowany, żeby napastnika sprowadzić, więc ja zakładam że będzie napastnik jeszcze, ale pytanie kto i kiedy. Inna sprawa, że ciężko w naszej sytuacji o sprowadzenie napadziora, który na pewno będzie wzmocnieniem, nawet ten Cabrera którym się tu jarano strzelił w 2019 r 2 bramk, więc szału nie ma. Według mnie opcje są trzy: napastnik z liczbami (3 ligowy Hiszpan lub król ligi watykanu lub innej ogórkowej) piłkarz odpalony z jakieś w miarę dobrej drużyny lub gość z papierami na grę, ale po kontuzji więc generalnie nie ma co się tak na tego napastnika napalać i wierzyć, że on odmieni naszą sytuacje. Myślę, że głównie musimy liczyć na to, że Brożek będzie zdrowy a Olek okrzepł już i będzie można liczyć na jego dobre wejścia z ławki.

Arek95 03.02.2020 12:39

Z nowych zawodników w pierwszej 11-tce widziałbym Heberta za Janickiego i Hołownię za Sadloka. Pierwsze wiadomo, Janicki lubi sobie po 3 kiksy strzelić w meczu i narobić smrodu. Sadlok od 2 lat chyba zaliczył tak zajebisty zjazd w dół że momentami biegał tak ociężale, że aż oczy bolały od patrzenia na chłopa a Mateusz całkiem nieźle w sparingach wyglądał

Kordel. 03.02.2020 14:09

Lis- Sadlok Hebert Klemenz Burliga - Mak Basha Pawłowski Chuca Błaszczykowski - Brożek

chyba że Buksa za Brożka to wtedy wszystko się może zdarzyć ;)

gizmowisla 03.02.2020 14:39

Buchalik - Burliga,, Hebert, klemez( niestety) , Holownia - Kuba, Zukov, Saviceic, Chuca , Mak (niestety) - Buksa

ashkeczup 03.02.2020 16:18

po co 2 młodzieżowców?

guardian_angel 03.02.2020 16:50

Mak - niestety? Jedyny szybki piłkarz, potrafiący minąć przeciwnika zwodem i niestety? Bez Maka w dwóch ostatnich meczach prawdopodobnie byśmy się zesrali na rzadko. Gównem chłopskim lub dziecięcym jak to się mówi całe te.

obikenobi 03.02.2020 18:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez guardian_angel
Mak - niestety? Jedyny szybki piłkarz, potrafiący minąć przeciwnika zwodem i niestety? Bez Maka w dwóch ostatnich meczach prawdopodobnie byśmy się zesrali na rzadko. Gównem chłopskim lub dziecięcym jak to się mówi całe te.

Przepraszam za offtop, ale chciałbym pozdrowić kolegę, nie spodziewałem się tu zobaczyć nawiązań do uniwersum Szkolnej 17 ugułem :P

guardian_angel 03.02.2020 19:39

No skoro mecz z Jagiellonią to trzeba budować klimat Belwederu :D

Karherop 03.02.2020 21:29

Cytat:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arek95 (Post 1549749)
Z nowych zawodników w pierwszej 11-tce widziałbym Heberta za Janickiego i Hołownię za Sadloka. Pierwsze wiadomo, Janicki lubi sobie po 3 kiksy strzelić w meczu i narobić smrodu. Sadlok od 2 lat chyba zaliczył tak zajebisty zjazd w dół że momentami biegał tak ociężale, że aż oczy bolały od patrzenia na chłopa a Mateusz całkiem nieźle w sparingach wyglądał

A ile tych sparingów z nim oglądałeś?:>

_ukoL 05.02.2020 11:00

Hebert to raczej pewniak do pary z Klemenzem.

Lvcas 05.02.2020 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1549786)
Hebert to raczej pewniak do pary z Klemenzem.

Nieeeee czemu akurat z Klemenzem? :-/

Karherop 05.02.2020 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lvcas (Post 1549787)
Nieeeee czemu akurat z Klemenzem? :-/

Fan club Serafina Szoty? :help: Bo chyba nie chcesz powiedzieć że pierwszym wyborem do obrony powinien być 39 latek który za 4 miechy kończy karierę?

Maine_Coon 05.02.2020 13:55

jest jeszcze Janicki. Skowron go odbuduje.

wisolka 05.02.2020 14:10

czuje, ze wygramy,albo remis.

Lvcas 05.02.2020 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1549790)
Fan club Serafina Szoty? :help: Bo chyba nie chcesz powiedzieć że pierwszym wyborem do obrony powinien być 39 latek który za 4 miechy kończy karierę?

Wiesz ten 39 latek jest jaki jest ale nie podaje przeciwnikom i nie wprowadza nerwowej gry w obronie, nie prokuruje w każdym meczu sytuacji przeciwnikowi i potrafi też wziąć się za rozporowadzanie gry. Po prostu z Wasylem obrona jest pewniejsza. Klemenz i Janicki to porażka

wisolka 05.02.2020 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lvcas (Post 1549797)
Wiesz ten 39 latek jest jaki jest ale nie podaje przeciwnikom i nie wprowadza nerwowej gry, potrafi też wziąć się za rozporowadzanie gry. Po prostu z Wasylem obrona jest pewniejsza. Klemenz i Janicki to porażka

zgadzam sie w 100% :gp:

FraMat 05.02.2020 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lvcas (Post 1549797)
Wiesz ten 39 latek jest jaki jest ale nie podaje przeciwnikom i nie wprowadza nerwowej gry w obronie, nie prokuruje w każdym meczu sytuacji przeciwnikowi i potrafi też wziąć się za rozporowadzanie gry. Po prostu z Wasylem obrona jest pewniejsza. Klemenz i Janicki to porażka

Ale czasami gra zbyt ostro, prokuruje niebezpieczne rzuty wolne, łapie kartki, często nie nadąża za szybkim rywalem, osłabia drużynę

siemstein 05.02.2020 15:05

a ja się nie zgadzam kompletnie. Według mnie Klemenz będzie solidnym obrońcą, jeśli nie będzie musiał naprawiać błędu kolegi ze środka obrony. A przynajmniej co chwilę naprawiać. Jeśli masz niepewnego gościa koło siebie zawsze wkrada się nerwowość.

1q2 05.02.2020 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1549790)

Jakby komuś się czytać nie chciało - Przyjedzie ....a na mecz!!Proszę zbierzcie się do cholery - pół Krakowa, mnóstwo FC! , nie kombinujcie że jest Legia, Amika. Klucz to dobrze zacząć bo okaże się że tamte mecze mogą już niewiele znaczyć.

Brożek chyba ze 2 lata temu skończył karierę;)
Ale tak na serio to in minus mnie Wasyl zaskoczył. Lata latami, ale też przeciwnicy nie ci z którymi wcześniej grał.
Z drugiej strony partnerzy z obrony też się nie popisali. Konkretne boki i dobry partner na środku i myślę że Wasyl dobrzy by tym dyrygował.

Co do transferów - ciężko mi cokolwiek napisać.Wiadomo że wszyscy nie wypalą, przydało by się choć dwóch którzy uporządkują grę. Błaszczu jak gra to widać że jest poziom albo i dwa wyżej niż reszta. No i ta reszta m musi wykorzystać jego zmysł do kombinacyjnej gry bo sam to on niewiele zrobi.

Do tego obrona obroną ale my musimy atakować bo remisami to daleko nie zajedziemy. Szkoda że tak chujowo się te ostatnie wyniki ułożyły bo powiedzmy sobie szczerze, nie często się zdarza by taka Koron wywiozła 4 punkty grając mecze w 10 czy w 9. Pomijam inne dziwne wyniki w ostatnich kolejkach.

Boję się też trochę że będą 'za bardzo chcieli' w sobotę, bo my to po prostu musimy wygrać.
Jak dotąd - zdecydowanie najważniejszy mecz tego sezonu.Nie Legia, nie Amika a właśnie Jaga.

wolfy 05.02.2020 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1549801)
Ale tak na serio to in minus mnie Wasyl zaskoczył. Lata latami, ale też przeciwnicy nie ci z którymi wcześniej grał.
Z drugiej strony partnerzy z obrony też się nie popisali. Konkretne boki i dobry partner na środku i myślę że Wasyl dobrzy by tym dyrygował.

Tak się kończy kariera. Organizm mówi stop. Wasyl ma siłę, ma wytrzymałość, ale szybkość już się skończyła. Taki moment przychodzi, dla jednych wcześniej, dla innych później, czasem chodzi o kontuzje, ale zawodowi sportowcy na koniec kariery są często inwalidami.
Wasyl rok temu wyglądał super, nie oduczył się grać w piłkę tylko czas reakcji i szybkość się mocno pogorszyły. Stąd faule - jeśli ktoś go wyprzedzi to już go nie dogoni. Wcześniej nadrabiał ustawieniem, teraz już za duży zjazd zaliczył.

Pulpet 05.02.2020 22:28

Nie wiem skąd przekonanie że Savicevic musi grać.

Basha-Pawłowski-Żukow

Mak na skrzydle a nie Wojtkowski.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl