![]() |
Imaz to skrzydlowy?
|
wg transfermarktu ponad 50% spotkań rozgrywa jako skrzydłowy napastnik, reszte spotkań jako 9
https://www.transfermarkt.pl/jesus-i...spieler/176423 Natomiast sądzę, że jeśli Kolar/Bałaniuk odpalą to można pomyśleć o przesunięciu Carlitosa na pozycję prawego napastnika. Nieźle wygląda w skrajnych obszarach boiska. |
wolfy, karherop
Z Drzazgą to była ironia. Zwłaszcza że sam wiele razy pisałem ze przy jego brakach szybkościowych nie wróże mu większej kariery. Natomiast Ze Manuel to nie jest piłkarz tzw. przyszłościowy a na już. CV miał najlepsze ze wszystkich nowych a na razie najbardziej zawodzi. W meczu po prostu go nie ma. W jego przypadku nie ma czasu żeby chłop odpalił za 15 czy 20 meczy przy kwocie odstępnego która ma wpisaną w kontrakcie z nami. Oczywiście zawsze może odpalić w następnym i jako kibic Wisły tego mu życzę. Ale optymistą tutaj nie jestem. |
Cytat:
|
Cytat:
Jest jeszcze Perez i Bałaniuk. Chyba? Perez oficjalnie, Bałaniuk, chyba zaraz |
Vullnet Basha jeszcze doszedł.
|
Cytat:
|
Faktycznie, można się pogubić.
Przyszli bramkarz - Julián Cuesta Díaz obrońca - Zoran Arsenić, środek pola - Vullnet Basha, Tibor Halilović, Víctor Pérez, Francisco Vélez skrzydła - Martin Koštal, Zé Manuel, Kamil Wojtkowski atak - Jesús Imaz, Marko Kolar, Carlos López, Denys Bałaniuk Praktycznie, umiejętnie ich rozstawiając można dobrą drużynę zbudować. |
Cytat:
1. Velez bez szału. drugi Llonch bez umiejętności podania do przodu 2. Kostal- słowacki messi który jest przestawiany jak dziecko i nie gra nic 3. Halilovic- 1 dobre podanie na mecz, zero kreowania gry 4. Wojtkowski- słabiutki, póki co nadaje się tylko do filmików z kulis 5. Ze manuel- najsłabszy chyba z całego zaciągu a CV najlepsze 6. Cuesta- póki nie złapał kontuzji bardzo "elektryczny" i nic dobrego o nim powiedzieć nie można było 7. Carlitos- jedyny duży plus Powtarzam PÓKI CO z 7 zawodników którzy już "coś" pograli tylko Carlitos jest 100% wzmocnieniem, Velez bez rewelacji, ale niech będzie, że też na mały + a reszta? Nie oceniam czy zawodnik ma potencjał, jest młody stary czy jest dzieckiem? Oceniam ich grę na tu i teraz. EDIT: Podsumowaniem jest wczorajszy mecz z arką i Rafał Boguski w pierwszym składzie!!! |
Victor Perez, Vullnet Basha oraz Tibor Hailović to środkowi pomocnicy, dlatego nie zostali wymienieni przeze mnie ani wolfy'iego gdyż _al3x zarzucał, że zamiast skrzydłowych, obrońców, napastników i bramkarza kupiono samych środkowych pomocników.
|
Nowym piłkarzem Białej Gwiazdy został Denys Bałaniuk. Ukraiński napastnik podpisał dwuletni kontrakt z klubem z opcją przedłużenia o kolejne dwa lata.
Co Wy na to? |
Cytat:
A co do transferów, zimą je ocenimy obiektywniej niż teraz, jedno jest pewne bijemy w ciągu ostatnich okienek transferowych swoisty rekord jak tak dalej pójdzie to do czerwca przewinie się przez Wisłę ponad 20 nowych zawodników. Jedno jest faktem przyszli Ci, którym podziękowano w poprzednich klubach (bez względu na powód), zawodnicy wiecznie wypożyczani, nie mogący przebić się w silniejszych klubach. Osobiście uważam, że zbyt mało jest na dzień dzisiejszy zawodników w grze których widać że to tzw. strzał w 10 poza Carlitosem ale przy tym zawodniku też bym się wstrzymał bo czy forma się utrzyma tego nie wiemy. |
Cytat:
Pepihno - tak się zastanawiam, czy ty w ogóle rozumiesz na czym polega ściąganie za darmo piłkarzy do klubu ekstraklasy nie mogąc zaoferować wysokiego kontraktu skoro masz problem z tym, że przychodzą zawodnicy którzy nie poradzili sobie w poprzednich klubach? Niestety, Twoje przemyślenia nie wnoszą NIC do dyskusji, bo za darmo i z niskimi kontraktami mogą przyjść TYLKO zawodnicy którzy sobie wcześniej nie poradzili lub coś im nie wyszło. Pomijam już fakt że kilku z nich trochę grało, ale skąd wy się bierzecie z tym zerowym kontaktem z rzeczywistością i roszczeniową postawą to ja naprawdę nie wiem. Będzie potem że wolfy psychofan i obraża inaczej myślących ale ty nawet nie myślisz, inaczej zauważyłbyś tą oczywistość że z kartą na ręku do średniaka ekstraklasy przychodzą tylko Ci którym nie wypaliło. To tak jakbyś narzekał że w lumpeksie masz używaną odzież. Ja naprawdę myślałem że Koalik osiągnął szczyty absurdu ale nie, zawsze jest ktoś głupszy za rogiem i czeka na odpowiedni moment żeby rozjebać Ci system. Brawo. White Star Award czeka. |
@Pepinho trudno zeby Banyluk został w klubie relegowanym do 3 ligi w dodatku w którym mu nie płacą. Rozegrał caly sezon w Dnipro które go chcialo zatrzymać, no ale z czy do ludzi?
Tak naprawdę to jest to hitowy transfer. Banyluk jeszcze rok temu jako 18 latek w Dnioro U21 strzelil 15 bramek w 22 meczach. Dnipro mimo że teraz upada to jeszcze 2 lata temu gralo w finale Ligi europy i jakiś poziom jeszcze trzymali. Mamy w tej chwili 3 nowych napastnikow Jezus, Kolar i Banyluk i ktorys musi odpalić. Obstawiam że pierwszy powinien Kolar bo jest w ciągłej grze (już 6 spotkan w tym sezonie), ale Banyluk w dłuższej perspektywie powinien być mega wzmocnieniem. |
No, kapitalny hit. Szczeniak ze Wschodu który nastrzelał bramek w drużynie juniorskiej. Hit.
|
Innemi słowy, doszło kilkunastu nowych piłkarzy (niektórzy ciągle dochodzą z dnia na dzień), a niektórzy "specjaliści" mają do trenera problem, że Wisła nie gra po przerwie na reprezentację porywającej piłki kombinacyjnej, bo przecież było aż dwa tygodnie na naukę schematów i stylu. Ech, ludzie...
|
Cytat:
|
Cytat:
Zdrowe podejście, hit to (na razie) nie jest, ale może coś z niego być. |
Błagam moderacjo. Zbanujcie tego pepinho. To musi być troll bo nie wierzę, że można być tak tępym.
|
Cytat:
|
Cytat:
To odnies się lepiej do tego ze zagral caly sezon w najwyższej klasie rozgrywkowej i jak na debiutancki sezon juz cos nastrzelal. Sportowo miedzy klubami z Polski a z Ukrainy jest przepaść. Leja nas zreszta Azerowie, Kazachowie i Moldawianie. Więcej szacunku. |
Cytat:
|
Tyle pilkarzy juz przyszlo a nie wiadomo kiedy to wszystko sie ze soba zgra.
|
Teraz by się przydał CZAS by się jako tako zgrali może znowu przerwa na reprezentacje pomoże ?
|
4-1-3-2 z obecną kadrą chyba powinno być grane.
Balanyuk, Kolar, Wojtkowski, Śliwka... Nie ma co spekulować czy na pewno zaskoczą, ale Junco przy ściąganiu perspektywicznych graczy wykonał fenomenalną robotę. |
Zgranie to jedna kwestia, ale musi się jeszcze okazać, że przynajmniej kilka transferów było strzałem w dziesiątkę. Ponieważ problemem jest nie tylko brak zgrania, ale zastąpienie czołowych piłkarzy Wisły zawodnikami na zbliżonym poziomie.
|
czas i DUŻY SPOKÓJ
|
Ogólnie wydaje się, że ten sezon ma być przejściowym - cel sportowy to awans do 8ki, a jakikolwiek wynik wyżej (ekstraklasa/PP) będzie traktowany jako duży bonus.
Może w końcu w rundzie dodatkowej więcej minut dostaliby młodzi? Kto wie. Za to kluczowe w tym sezonie ma być wyłonienie spośród licznej kadry, w której znalazło się wielu nowych graczy szkieletu zespołu na sezon 18/19. Struktura umów wskazuje na to dość jednoznacznie. Bardzo podoba mi się taka idea Junco i zarządu (bo musi mieć od nich na to zgodę). Przy ograniczonych środkach, wymuszonej zmianie warty (wystarczy spojrzeć na to jak źle grają w tym sezonie legendy Wisły) i specyfice polskiej ligi, zarówno pod względem wyników jak i rynku transferowego to doskonałe podejście. |
No tak, mamy 30 zawodników w kadrze, żeby grało w kółko 14, a Kiko kolejny raz ma pod górkę, bo to przecież Junco nalegał na ich ściągnięcie. Teraz ma ogromny komfort, a to tylko działa na niekorzyść drużyny. Czemu wszyscy się tak na niego uwzięli?
|
Czy o kimś zapomniałem? dzięki za uzupełnienie
------------------------ Carlitos ------------------------------------ ------------------------- Bałaniuk ------------------------------------ ---------------------------- Kolar------------------------------------ --------------------------Brożek------------------------------------ ----------------------------Ondrasek------------------------------------ --------------------------------Imaz---------------- Małecki --------------Halilovic----------------Kostal, Bartosz Ze Manuel-------------Wojtkowski---------Boguski -------------------------- Víctor Perez-------------------------- -------------------------- Llonch---Basha-------------------------- Sadlok-------------Gonzalez,Głowacki------------Cywka Pietrzak---------- Velez,Arsenic----------------Bartkowski --------------------------Cuesta-------------------------- --------------------------Buchalik-------------------------- |
Jeszcze Bartosz
|
Cytat:
Co do kadry to raz tu na forum wklejałem, ale doszło paru graczy to wypada uzupełnić. Oczywiście nie uwzględniłem piłkarzy młodych którzy przy tej kadrze na grę raczej nie mają co liczyć. Bramkarze: 1. Julián Cuesta 2. Michał Buchalik 3. Kacper Chorążka Obrońcy: 4. Rafał Pietrzak 5. Maciej Sadlok 6. Jakub Bartkowski 7. Arkadiusz Głowacki 8. Zoran Arsenić 9. Ivan Gonzalez 10. Tomasz Cywka Pomocnicy: 11. Jakub Bartosz 12. Fran Velez 13. Pol Lionch 14. Tibor Halilović 15. Rafał Boguski 16. Vullnet Basha 17. Kamil Wojtkowski 18. Zé Manuel 19. Martin Košťál 20. Partyk Małecki 21. Victor Perez Napastnicy: 22. Paweł Brożek 23. Zdenek Ondrášek 24. Carlos López 25. Denys Bałaniuk 26. Marko Kolar 27. Jesús Imaz Odejmijmy 3 bramkarzy, bo ich zawsze 2-óch do 18-ki musi wejść to mamy 24 graczy na 16 miejsc. |
@ZNAMEK: Ze Roberto? Kiedy wyciągneliśmy go z Palmeiras? :lol:
A wyliczanka Znamka pokazuje, że walka o meczową 16 (18 minus bramkarze) może wkrótce pójść na noże. Bo będzie się o nią mogło bić do 24 zawodników. Niektórzy długo (wcale) mogą do niej nie trafiać. Nie wspominając o pojawieniu się na boisku. |
Cytat:
|
@ R33
na dzien dzisiejszy obroncy- pietrzak, bartkowski pomocnicy- boguski, manuela napastnicy- ondrasek i....tu mam problem bo nałatwiej było by wstawic brozka ale uj wie jak prezentuje sie kolar i balaniuk |
Cytat:
|
To po prostu było takie luźne nawiązanie, nic złośliwego. :D
|
Martwicie się o meczową osiemnastkę. Po ostatnim meczu taki Ze Manuel jak nie dojdzie do jakiegoś przyzwoitego poziomu to nie powinien się nawet do niej zbliżać.
Jeden zatem już odpada. |
Może się ogranie i nie będzie z niego ogór...
|
wielu speców/obeznanych kibiców ma problem wymienić wszystkich co przyszli, tak więc z tych zachwalaniem bym się wstrzymał. Ile piłkarzy musi się sprawdzić na 10 żeby można było pozytywnie ocenić ?? wg mnie powyżej 50%. A Wy jak uważacie ??
Ps. pytanie za 100pkt ile przyszło w czasie poprzedniego okienka ?? ilu już nie ma ?? ilu się sprawdziło/ gra dobrze w podstawowej 11 ?? dla mnie tylko Pol odpalił. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl